Νέος στο hobby (απορίες Malawi)
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
Πρώτο μου thread στο forum καθώς είμαι νέος στο hobby. Έχω ένα μικρό community γλυκού 60lt εδώ και κάποιους μήνες ενώ στο παρελθόν έχω τρέξει για σχεδόν 20-24 μήνες και πάλι community γλυκού. Υπήρχε πάντα η ιδέα να ξεκινήσω ένα αφρικανικό κιχλιδάδικο και το αποφάσισα πριν μερικούς μήνες. Από τότε διαβάζω και ενημερώνομαι σχεδόν καθημερινά για τις ανάγκες των αφρικανών και τα διαφορετικά setups που θα μπορούσα να υλοποιήσω στο project. Η απόφαση είναι να πάω με "all males peacock & hap" setup. Παραταύτα μου έχουν παρουσιαστεί κάποιες απορίες για τις οποίες θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας καθώς εκτιμώ βαθύτατα την εμπειρία σας. Παραθέτω εδώ τον εξοπλισμό που σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω:
Οι ερωτήσεις που προκύπτουν έπειτα από την έρευνα μηνών που κάνω (συγγνώμη αν κάποιες από αυτές ακούγονται πολύ ερασιτεχνικές):
|
Καλώς ήρθες πατριώτη! :)
Πολύ καλή επιλογή του εξοπλισμού και του ενυδρείου. Η βασική μου διαφωνία είναι το "all male" που δεν θα σου επιτρέψει να δεις ποτέ τις φυσιολογικές συμπεριφορές των ψαριών που θα ζουν σε έναν στρατώνα περιφέροντας τα χρώματα τους ;) Για diy γυάλα δεν έχω πρόταση γιατί λείπω χρόνια από την πόλη αλλά ρίξε μια ματιά εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23621 Για υπόστρωμα οπωσδήποτε ψιλή άμμο. Δεν θα συνιστούσα αγορά από το εξωτερικό αφού θα σου βγει ο κούκος αηδόνι με τα μεταφορικά, τελωνεία κλπ και αν πέσεις σε κάνα περίεργο ίσως να μη πάρεις ζωντανά τα ψάρια. Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό αν θέλεις http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=100192 και εδώ είμαστε για να τα λέμε ;) |
Αντε με το καλο!!Μας λειψανε τα μεγαλα αφρικανικα..Για το all male και γω εχω μια ενσταση..Πολλοι το δοκιμασαν ,πιστευω οτι ειδικα σε τοσο μεγαλο ενυδρειο δεν κερδιζεις τιποτα απο αυτα που πιστευεις,αντιθετα χανεις και απο χρωματα και απο συμπεριφορες.Σαν λογικη συνδιαζεται εξαλλου και με τον υπερπληθυσμο και τελικα μονο προβληματα δημιουργει..Για το υποστρωμα και το 1-2mm ειναι χοντρο,θελει πιο λεπτοκοκκο.5-8 εκατοστα ειναι οκ..
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board