ερωτηση για ΚΝΟ3........
Γεια σας παιδια.....
Προσφατα αγορασα απο τον Ρουμπουλακη( Σωκρατους 30 στην Ομονια ) ΚΝΟ3 και ειπα να κανω την δοση ποιο συμπυκνωμενη....και εβαλα 300γραμ.ΚΝΟ3 σε 250ml νερο για να μου δινει στο 1ml 4,9 ppm.Αρχισα να το ανακατεβω κανα τεταρτο και δεν λιωνει με τιποτα .....η σακουλα που μου εδωσαν εγραφε νιτρικα καλιου δεν νομιζω να εκαναν λαθος!! Μπορειτε να μου πειτε τι πεζει; Μηπως πρεπει να αφαιρεσω το ζουμι απο το μπολ που το ανακατεβω,και ειμαι οκ;την προηγουμενη φορα που εφτειαξα ελειωσε ολο!! βεβαια η δοση που ειχα φτειαξει δεν ηταν τοσο συμπυκνωμενη. Θα μπορουσα να εχω τα φωτα κανενος μποστανα; Ευχαριστω πολλη. ΥΓ. Μποστανα (τελειωμενου ) εννοειται.....:D:D:D |
|
Είναι λογικό να μην σου λιώνει αφού η ποσότητα που έβαλες είναι μεγάλη :grin:
Στο λίνκ που σου έδωσε ο stav θα βρεις λεπτομέρειες. Πρέπει να βάλεις 2 κουταλιές της σούπας στα 250ml. Το άρθρο ξεκινάει λέγοντας ότι πρέπει να έχουν προηγηθεί μετρήσεις και οι αλλαγές των παραμέτρων πρέπει να γίνονται ΑΡΓΑααα . . . και κάτι ακόμα... μόνο με μετρήσεις θα βρεις το ικανοποιητικό επίπεδο, μην πάρεις τις 'έτοιμες' δόσεις που προτείνουν γιατί το κάθε ενυδρείο αντιδρά διαφορετικά. ΤΙΡ:Είναι καλύτερο να έχεις 'αραιό' μείγμα και να προσθέτεις περισσότερο ;) |
Και αμα αφαιρεσεις το αδιαλυτο θα καταληξεις σε μιγμα αγνωστης περιεκτικότητας..
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να προσθεσεις το διπλασιο νερό. Οποτε θα σου δινουν 2ml την ποσοτητα που θες... Και γενικα τα αραιοτερα διαλυματα ελαχιστοποιουν τις πιθανοτητες λαθους |
.............
παιδια σας ευχαριστω πολλη........
|
Μιας και μιλατε για ΚΝΟ3 οποιος απο Θεσσαλονικη μπορει να μου δωσει μια μικρη ποσοτητα ή καλυτερα να μου αγορασει, ας μου στειλει ενα προσωπικο μηνυμα να κανονισουμε...
|
Στείλε πμ στον mikenuke ;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:53. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board