μονομαχος με φουσκωμα και κολλητιλικια με φιλτρο θερμοστατη
Καλησπερα σας παιδια ειχα μπει λιγο καιρο πριν και ειχα γραψει σαν νεο μελος για εναν μονομαχο με χοντρο προβλημα ..πηγα στη συναντηση που ειχαν τα μελη στη θεσσαλονικη και πηρα καποιες συμβουλες τα εκανα ολα αλλα το ψαρι τωρα εχει φτασει στο απροχωρητο..τον ειχα βγαλει Σπαρτακο αλλα τελικα βγηκε Αιρον Μαικ..
Εν ολιγεις θα δωσω το ιστορικο του και ελπιζω να μπορεσετε να μου πειτε τι μπορω να κανω.. Τον αγορασα τον Αυγουστο περσι και 6/9 εβγαλε φιν ροτ αλλα το πιο περιεργο ηταν οτι ειχε ενα εξογκωμα απο την αριστερη κατω πλευρα απο το πτερυγιο και απο την δεξια πλαγια πλευρα απο το πτερυγιο πρωτα το ενα και μετα 2 μερες το αλλο.. εδω πρεπει να πω οτι τον ειχα σε ενυδρειο νεο 25 λιτρο μονο του με φιλτρο το οποιο ερωτευτηκε στην αρχη πηγαινε επανω και γυρω και καθοταν με τις ωρες ... αφου εβαλα ενα κορυ και εναν πλεκο που μου εδωσε το πετ σοπ γιατι ειχα θεμα με αλγη ειχα βαλει δυο φυτα ανουμπια και κατι αλλο το δευτερο χαλασε και το πεταξα λιαν συντομως αλλα απο αλγη ειχα τα παντα καφε πρασινη μαυρη.... εκει αφου κινηγουσε το κορυ αλλα ξυνοταν πανω στην πλατη του πλεκο ..αρχισε να βεντουζωνει στο σημειο αναρροφησης του φιλτρου .. εκει αρχιζουν τα προβληματα ετρωγε την ταμπλετα και την εκανε φυλλαξη που εριχνα για το κορυ-πλεκο και μετα φιν ροτ και καρουμπαλα Πηγε για θεραπεια στο πετ σοπ αλλα γυρισε αποχρωματισμενος οπως οταν τον πηρα.. Σκεφτηκα οτι δεν θα το ξαναπαω και θα δω τι πρεπει να κανω το απομονωσα δυστυχως σε γυαλα και περινμενα να δω αν θα ξεφουσκωσει αυτος αντιθετως ομως χειροτερευε..εδω πρεπει να πω οτι δεν μου ειπε κανεις για θερμοστατη εψς τοτε αλλα μονο για μπιζελι μηπως και αποβαλει τα παρασιτα δηθεν η την πετρα που μπορει να εφαγε..τιποτα φουσκωνε .. Οι αφροι μεχρι και τον ιανουαριο καλα κρατουσαν και σκεφτηκα να παρω δυο θηλυκα μονο και μονο για ψυχολογικους λογους (μαλλον κακο εκανα γιατι ετρωγε το φαι των θηλυκων ενω πριν ειχε μια σχετικη ανορεξια απεκτησε και μια εμμονη με τα μπιλακια της οσεαν νουτρισιον η οποια μεχρι τωρα καλα κρατει)τη μια την κινηγουσε την αλλη την κυκλωνε η μια γεννησε και η αλλη ηταν τουρλα μεχρι που μια μερα θολωσαν τα παντα απο το βραδυ αργα μεχρι το πρωι ειχε απιστευτη θολουρα οι θηλυκιες πεθαναν και αυτος στην επιφανεια ζωντανος:confused: Εργενης παλι μονος του στη γυαλα παλι ταιζοταν περισσοτερο δικο μου λαθος αλλα εκει ηταν καλα εσιαξε το χρωμα του και να σας πω την αληθεια πιστευα οτι θα πεθανει ..αυτος ομως μονο φουσκωνε αυτο συνεχιζεται μεχρι πριν ενα μηνα.. Ακουσα τα παιδια και εδω και ενα μηνα περιπουτον εβαλα σε ενα δοχειο απο το ικεα για οικονομικη λυση (το ειχα διαβασει και πριν σε ποστ )80 κατι νομιζω του εβαλα το φιλτρο του θερμοστατη και τις ανουμπιες που ειχε παρεα απο τη στιγμη που βγηκε απο το ενυδρειο του εκανα νηστεια του εδωσα μπιζελι το εφαγε αλλα απο κακα τιποτε μονο λιγο ξεφουσκωσαμε απο την δεξια πλευρα..συνεχισαμε με μια μερα νηστεια την εβδομαδα και μονο ενα μπιλακι τη μερα.. Τα κολλητιλικια εχουν συνεχιστει και εδω με τον θερμοστατη και η φακη και καποια νουφαρα που του εβαλα εχουν λιωσει εξαφανιστει λογω μη δυνατης λαμπας του εχω βαλει ενα δυνατο φωτιστικο μονο.. Εδω και μια βδομαδα του εβαλα ενα ξυλο το οποιο εβρασα πριν αλλα μια βδομαδα μετα εχουμε αποχρωματισμο και ανασηκωθηκαν τα λεπια του.. Τι συμβαινει ...αυτος ακομα αντεχει αλλα εγω τι πρεπει να κανω για να σωθει μια και καλη γιατι με το φουσκωμα δεν εχω βγαλλει ακρη αλλα τωρα με ταανασηκωμενα λεπια τα πραγματα σοβαρευουν πολυ !!! ελπιζω να βγαλετε καποια ακρη και να μην σας κουρασα! ------------------------- πως ανεβαζω φωτο ρε παιδια τι url δεν εχει browse απο τον υπολογιστη??? ------------------------- εχω βαλει ως φωτο προφιλ την πιο προσφατη κατασταση μεχρι να μου πειτε πως να κανω μπραουζ επι των μηνυματων εψαξα και καποιο ενημερωτικο κειμενο για το ανεβασμα φωτο αλλα δεν ειδα κατι ...!! |
|
Παράθεση:
(μας προλαβανε!) Τα υπολοιπα τα ειπαμε και απο κοντα στη συναντηση. Για το φουσκωμα και τα ανασηκωμενα λεπια, θα κανεις αναζητηση στην ασθενεια "drospy". Βαλε και μια φωτογραφια για σιγουρια, κατα προτιμηση απο πανω και κοντινη. |
ανεβηκε τιποτε τι πρεπιε να μου βγαλει μονο στο ανεβασμα εχει μεινεο και λεει συνολο συννημενων αρχειων 0?
------------------------- Παράθεση:
|
post reply, συνδετήρας, ανέβασμα, βρίσκεις την φωτό στον υπολογιστή σου, την επιλέγεις, enter και περιμένεις λιγάκι θα δεις κάτω γράφει περιμένετε απο aquatek κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι. όταν σβήσει είσαι οκ. πρέπει να γράψεις και κάτι στο κείμενο για να είναι επισυναπτόμενο
|
Παράθεση:
|
τωρα ανεβηκαν??
|
6 Συνημμένο(α)
πλακα μου κανετε ρε παιδια ο καθενας λεει και κατι διαφορετικο εχω 7000 φωτο ξερετε ποσο δυσκολο ειναι να το κανω ξανα και ξανα τι παιζει με το προγραμμα?
|
εεε ανεβηκαν επιτελους!! η 249 ειναι 6/9 οι 824 836 841 προ ενος μηνος και οι 925 939 σημερα μετα απο αλλαγη νερου χωρις το φιλτρο κινουνταν πολυ και ειπα να τον προλαβω το εβαλα μετα
|
Ανεβηκαν.
Εγω τις εχω ξαναδει τις "σοκαριστηκες" φωτογραφιες. Πιστευω τελευταιο σταδιο dropsy και δεν ξερω με τι αλλο. Σκυλι ο μονομαχουλης, παντως. Αλλοι θα ειχαν χαιρετησει πολυ πιο πριν. Ανεμενε γνωμες εμπειροτερων. |
λοιπον τι λετε ειναι dropsy η και κατι αλλο περαν απο παχυσαρκια που παιζει και αυτο!!
|
Παράθεση:
Περιμένεις τους πιο έμπειρους... Ελπίζω κι εύχομαι το καλύτερο |
έμπειρη δεν είμαι, είμαι σε μια φάση που αντιμετωπίζω κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με ένα όσκαρ που έχω μπορείς να δείς το θέμα εδώ.
οι πιο ελαφριές κινήσεις που μπορείς να κάνεις είναι να του δώσεις αρακά αν τον τρώει και να αγοράσεις epsom salts (φαρμακείο, 2,30ευρώ το πήρα εγώ). 1κ.σούπας στα 37λ. κάνε υπολογισμό. ας μιλήσουν και όσοι ξέρουν καλύτερα. περαστικά |
Dropsy εχει σιγουρα βλεποντας τα λεπια. Αυτο και μονο φτανει για να ειναι απολυτα επικυνδυνο για ενα ψαρι. Τωρα τι αλλο κουβαλαει, ολο και καμια βιβλιογραφια απο ασθενειες με ολα αυτα που περασε ο καημενος. :rolleyes:
|
Παράθεση:
|
δυστυχως η 5 φωτο επιβεβαιωνει οτι δεν ειναι παχυσαρκια αν με τις υπολοιπες υπαρχει καποια αμυδρη αμφιβολια.
Ολο το στορυ που περιεγραψες στο αρχικο μυνημα δε δειχνει να ειχε και τις ιδανικοτερες συνθηκες + οτι δσυχως τα συγκεκριμενα ψαρακια εχουν περασει συνηθως ΤΙΣ απιστευτες κακουχιες μεχρι να φτασουν στα ενυδρεια μας.. Οι πιθανοτητες θεραπειας ειναι μαλλον μηδαμηνες αλλα σιγουρα οχι μηδενικες αφου εχουν υπαρξει καποιες σπανιες περιπτωσεις που υπηρξε θεραπεια. Οπως και να χει τουλαχιστο καλο ειναι να του δωσεις ιδανικες συνθηκες |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
βασικα απ οσο γνωριζουμε ειναι συμπτωμα κι οχι καθ αυτου ασθενειακαι μπορει να παραπεμπει σε διαφορες ασθενειες. Παράθεση:
σωστα σου ειπαν, οταν βγαζεις ενα σπυρακι βαζεις μπεταντιν, δεν ξεκινας με ενδοφλεβιες πενικιλινες. :D Ξεκιναμε με την ελπιδα πως εχουμε κατι που θεραπευεται |
δυστηχως μου φαινεται για πολυ ασχημο στάδιο dropsy και πραγματικα αμφιταλαντευομαι γιατι αν θα πρέπει να γινει ευθανασία και να μην παιδεύεται ή ποσο αποτέλεσμα θα εχει μια ισχυρη θεραπεία με φαρμακα...
|
Παράθεση:
|
του έχεις ξανακάνει νηστεία? πότε και για πόσες μέρες? έψαξα παραπάνω αλλά δεν εντόπισα κάτι γι αυτό. έχει όρεξη?
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
τον ιουλη εχασα 4 ψαρακια απο dropsy.και τα 4 μου τα ειχε δωσει χομπυστας εδω στο νησι ο οποιος ειχε στο ενυδρειο του ψαροσουπα και τεραστια ιχθυοφορτωση σε σχεση με τα λιτρα.ο τυπος ειχε σε 80 λιτρα γκαππυ,μολλυ,ξιφοφορους,γκουραμι,νεον και cae. επειδη βλεπω οτι ηταν σε 25λ. και με παρεα πιστευω οτι το στρες και οι κακες συνθηκες ειναι καποιοι απο τους βασικους παραγοντες. |
Παράθεση:
μαλλον ειναι ασκοπο. Η νυστεια και ο αρακας θα βοηθουσαν σε αλλες περιπτωσεις που το πρηξιμο θα ωφειλοταν σε πιο ευκολες δυσλειτουργιες (παχυσαρκια, δυσκοιλιοτητα, ισως νυκτικη κυστη κτλ). Εδω εχουμε να κανουμε με υδρωπικεια και δεν αντιμετωπιζεται με τοσο ηπια μεσα (μαλλον δεν αντιμετωπιζεται γενικοτερα στο μεγαλυτερο ποσοστο). Δοκιμασε epsom salt τουλαχιστο να αποβαλει τα υγρα ευκολοτερα ωστε να μην ταλαιπωρειται |
foxylady, πρέπει να μας πεις αν κάνεις μετρήσεις, σε τι ενυδρείο τον έχεις. τον πήγες στο πετ σοπ για θεραπεία? τι είχε? όταν γύρισε ήταν καλά? του είχε περάσει? τώρα έχει όρεξη? πόση νηστεία του έχεις κάνει?
αλάτι απλό απ ότι μου είχαν πει εμένα δεν ενδεικνυται για το dropsy.διάβασε και το λινκ. |
συμφωνω με τα παιδια..
Δηστυχως ειναι τραγικη η κατασταση...ομολογω πρωτη φορα ειδα τοσο προχωρημενη την συγκεκριμενη ασθενεια σε μονομαχο.. Πραγματικα λυπαμαι... |
Εχουν καταστραφει τα νεφρα του.
Δεν μπορει να αποβαλει τα υγρα απο μεσα του γιαυτο εγινε ετσι. Το ταισμα τον χειροτερευει. |
Παράθεση:
καινουριο αυτο ? :smt012:smt012 |
Παράθεση:
"Πηγε για θεραπεια στο πετ σοπ αλλα γυρισε αποχρωματισμενος οπως οταν τον πηρα." |
προς αποφυγή ιδιας πράξης μελλοντικα..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΆΜΕ ΓΙΑ θεραπεία τα ψάρια μας σε πετ σόπ.....
*σορρυ μαρία,νομιζα οτι εσυ το πρότεινες*>>..! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
+-4 :smt044:smt044:D ακριβώς !!
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- οταν πηγα στη συναντηση τους ρωτησα αν ειναι δροπσυ αλλα δεν μου ειπαν ναι σιγουρα μου ειπαν πρωτα νηστεια το εκανα λιγο εχασε απο τη δεξια πλευρα..επιπλεον τα ανασηκωμενα λεπια εμφανιστηκαν με το που εβαλα το ξυλο μεσα εχει καποια συνδεση αυτο παραμαλακωσε το νερο για τα γουστα του και στρεσσαριστικε..και το εμφανισε? |
κι εγώ ότι έμαθα για το drospy τώρα που έχω παρόμοιο πρόβλημα με το ψάρι μου, το έμαθα.
πάντως το dropsy δεν είναι ασθένεια, είναι σύμπτωμα πολλών πιθανών ασθενειών, με βασικότερη υποψία για βλάβη στα νεφρά. ακατάλληλο και φτωχό νερό, υπερβολικό και λιπαρό τάισμα και πολλά άλλα. πρέπει να κάνεις νηστεία και ψάξε για το epsom salts. κι εγώ δυσκολεύτηκα αλλά τελικά το βρήκα. βοηθάει και στην δυσκοιλιότητα. εγώ προχώρησα σε αντιβίωση αλλά δεν είδα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. περίμενε συμβουλές και από εμπειρότερους . όλα καλά να πάνε |
Παράθεση:
Αντιβιωση ποια αυτη που ελεγες τα bactotabs η κατι αλλο..? |
πόσα λίτρα έχεις? είναι μία κουταλιά της σούπας ανά 40λ περίπου.
μπορείς επίσης να πάρεις νερό από το ενυδρείο, να το βάλεις σε ένα δοχείο (να μην είναι ύποπτο για κατάλειπα σαπουνιών κτλ) κα να κάνεις ένα πιο πυκνό διάλλυμα 1κ.σούπας ανά 4λίτρα και να κάνεις ένα μπάνιο του ψαριού για 15-30λεπτά της ώρας . δες εδώ επίσης προτείνει έναν κόκκο αλατιού στο φαγητό του, προτιμότερο αρακά αλλά αν δεν τον τρώει, βάλτο σ ότι τρώει. εγώ σήμερα μόλις ολοκλήρωσα με flagyl αλλά δεν είχα προς το παρόν θετική εξέλιξη. θα ενημερώνω κι εγώ. γενικά άστο νηστικό μερικές μέρες |
εχει κανει ηδη μια για φιν ροτ στο παρελθον με bactopur υπαρχει περιπτωση να ειναι καποιο ανθεκτικο στελεχος που του εκανε αυτο το θεμα..?
επισης εψαξα αλλα τοπικ μαλλον ειμαι καλα απο μετρησεις αν και δεν υπαρχει σαφες τοπικ ποιες εναι οι ιδανικες για μονομαχους μονο..νομιζω εξον αν δεν το βρηκα.. ------------------------- Παράθεση:
|
θερμοκρασία 20-28c, PH 6,8-7,4
φυσικά ότι παραμέτρους διατηρείς, θα πρέπει αν για κάποιο λόγο διαφοροποιηθούν να γίνεται σταδιακά για την προσαρμογή του ψαριού σου. επίσης τώρα που έχεις ασθένεια πρέπει να διατηρήσεις υψηλή θερμοκρασία. πόσο έχεις? ακόμα προτιμούν φυτά που σκεπάζουν την επιφάνεια του νερού όπως το κερατόφυλλο και χρώμα νερού λίγο σκοτεινό που επιτυγχάνεται με χρήση φύλλων (κατάπα νομίζω). υπάρχει ειδική κατηγορία για τα bettas ρίξε μια ματιά και δες πολύ όμορφα ενυδρεία που έχουν φτιάξει αρκετά άτομα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:35. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board