Τίποτα Γιώργο να είσαι καλα. Ειναι χαρά μας να βοηθάμε για να δημιουργησετε όμορφους υφάλους.
|
Τα ρεμαλια δεν περιμένουν και εμένα Γιώργο!!!
Για πάμε όμως μια από την αρχή για να είμαστε σίγουροι θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καινούργιο υλικό να ξέρουμε ότι είναι καθαρό. Carib sea extra coarse δουλεύουν οι περισσότεροι.. Συμπληρώματικα βάλουν μαγνήσιο για ριακτορα ασβεστίου. Δεν θέλω να προσβάλω αυτόν που στο έδωσε αλλά ένας καθαρις εξοπλισμός σε γλιτώνει από πολλά. Τώρα για το μαγνήσιο καλό είναι να μην σου ξεφεύγει. Βέβαια δεν έχεις και ιδιαίτερες επιπτώσεις αλλά σε άλλα στοιχεία θα είχες. |
Σάκη το υλικο είναι το arm; http://www.h2oaquatics.co.uk/filtrat...r-extra-coarse
και μαγνήσιο πώς μπαίνει;και αυτό σε μορφή πετραδάκι είναι; Δεν πειράζει Σάκη κατσε να δούμε πως θα πάνε αυτά τα φραγκ και έχουμε μέλλον:D |
Παράθεση:
και το μαγνήσιο έτσι είναι και το βάζεις μαζί σε πολύ μικρότερή ποσότητα με το ασβέστιο μέσα στον αντιδραστήρα! |
θελω και εγω με τη σειρα μου να πω ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω στον Voas και τον golf4470 για το δεμα που παρελαβα σημερα! :)
τα κοραλια ηρθαν σε αψογη κατασταση με θερμοκρασια 25c παρα το μεγαλο ταξιδι και ειναι ηδη μεσα στο ενυδρειο. να στε καλα παιδια και οπως εχω ξαναπει πολυ γουσταρω που ειμαι μελος σε αυτο το φορουμ! (11χρονια πλεον :smt120) τετοιες κινησεις σπανιζουν και ειναι αξιέπαινες! εγω εχω φωτο http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psvnuhx6px.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pszvyxec3y.jpg |
Καλως τα δεχθηκες και μπραβο στα παιδιά για την αξιεπαινη κινηση τους!!!!
|
Τελικά ξεκίνησαν οι ανταλλαγές και δεν το έχουμε καταλάβει....
Μπράβο σε όλους ωραίες κινήσεις που ανεβάζουμε το επίπεδο.... |
καλως α δεχτηκες και εσυ!!! καλοστεριοτα!!
|
Μπράβο Γιωργο,πολύ χαίρομαι που ήρθαν σώα τα ζωντανά!
Να τα χαρείς και να τα μεγαλώσεις φιλαρακι μου! |
|
Πολύ ωραία πράγματα,μπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία και την γενναιοδωρία τους που σπανίζει αύτες τις μέρες.
|
μεγια καμαρι!!! να τα χερεσε και εσυ και να τα δεις δενδρα!! πολυ ωραια κωματια!!!
|
Να τα χαιρεσαι Γιωργο! Μια χαρα εφτασαν.
|
Καλορίζικα Γιώργο!!Και ένα μεγάλο μπράβο στον Δημήτρη και Νίκο για την κίνηση :smt041
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
καλημέρα Γιώργο!
τι νέα φιλαράκι έχουμε,πως πάει το ενυδρείο, προσαρμοστηκαν πλήρως τα κοράλλια? |
καλα τα βλεπω .
σημερα ηρθε αλλο ενα κουτι με φραγκ απο Θεσσαλονικη. ηταν αρκετα κρυο το νερο στη σακουλα και αφου τα εκανα προσαρμογη στη θερμοκρασια τα βουτιξα μεσα.για να δουμε... ελπιζω να πανε καλα;) χτες ανεβασα και λιγο το co2 στο ριακτορα απο 25 σε 28 φυσαλιδες το λεπτο. μετρησα kh σημερα και ηταν στο 8 :) |
Σήμερα είχα μια παραλαβή εξοπλισμου.ενα Hanna 736.μετά από 4μετρησεις μέχρι να καταλάβω πως δουλεύει έβγαλε την παρακάτω ένδειξη
Και τώρα πάω για αλλαγή νερού 50λιτρα http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pskn61aamj.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psn8ir0zem.jpg |
μπραβο μπραβο μεγια!!!!
|
Παράθεση:
|
Καλορίζικο Γιωργο και καλές μετρησεις να εχεις!
Το αναμενόμενο με το αλατι,τέλος καλό ολα καλα! |
Μεγειες Γιωργο! Καλοδουλευτο το τεστακι! 😀
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Τι αλάτι ήταν Γιώργο;
Προσπάθησε να δουλεύεις 5-8ppb στο τεστακι σου! |
Ήταν το Tropic Marin Pro Reef
Επίσης πως πέφτουν τα φοσφορικα; αλλαγές νερού, καλός αντιφοσφορος, υπάρχει κάτι άλλο; |
πήρε υγρασία;
|
Κοίτα 8 ίσως και 9 χρόνια ήταν σε ένα υπόγειο.
Τι να σου κάνει και αυτο το καημένο; είχε γίνει πετρα |
κατάλαβα!
|
Γιώργο πως πάει το ενυδρείο;
Εχουν προσαρμοστεί τα κοράλλια ; |
Παράθεση:
|
Τα κοραλια όπως τα βλέπω καλά είναι. Αλλά μου έχει ξεφύγει πολύ το ca 480 και το mg 1500.το kh είναι 8-8.3. Τώρα 2 μέρες είχα το Ριακτορα χωρίς co2 και έπεσαν λίγο οι τιμές. Το kh πήγε 7.7
Το θέμα είναι ότι θα λείπω για 10 μέρες και δεν θα βλέπω τι γίνεται στο ενυδρείο. |
θα πας κάπου εκτός η απλά άδεια;
|
Το Hanna PO4 ειναι απο τα σημεντικότερα τεστ που πρέπει να εχεί ένας χομπιστας που ασχολειται με το θαλασσινό. Μπράβο Γιώργο έκανες από τις καλύτερες αγορές. Πες μας το πήρες από Ελλάδα ή από το εξωτερικό?
|
Aπο Ελλάδα το πήρα παιδιά. Είναι λίγο παίδεμα να το μάθω αλλά θα τα καταφέρω.
Σάκη θα πάω Κύπρο για 6μερες . |
Ωραία η Κύπρος. Ήμουν 1,5 μήνα Λεμεσό τον Νοέμβρη. Σε ποια περιοχή πας;
|
θα ειμαστε στη Λαρνακα.
πρωτη φορα παω Κυπρο :) |
Μπράβο Γιώργο ωραίο μέρος διάλεξες.
πρόσεξε λίγο μόνο την ρύθμιση του Co2. |
καθε μερα μετραω το kh
τωρα που εφυγα το co2 ειναι στις 28φυσαλιδες το λεπτο και το ca480 mg1500 και το kh 7.7 στις 20/3 θα ξαναμετρησω και ελπιζω ολα να πανε καλα |
Παράθεση:
εάν ρυθμιστεί σωστά ο ριακτορας δεν έχεις θέμα για 6 μέρες απουσίας νομίζω,μόνο ένα ταισματακι να κάνουν στα ψαράκια και θα είσαι κομπλε! καλά να περάσεις φιλαράκι μου! |
Ναι τους έχω εκπαίδευσεί τους συναδέλφους να ταΐζουν μια φορά την μέρα. 2μερες θα βάλουν και σκορδοζουμο.
Ναι θα μπει σε σειρά ο Ριακτορας. Κάποια στιγμή... Χα χα |
χαχαχα
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:11. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board