Αλεξανδρε το μηδενησουμε τις απωλειες ειναι λιγο υπερβολικο.
Να ελλατωσουμε την θεωρω καλυτερη λεξη. Κατα τα αλλα συμφωνω και δεν αναφερα οτι δεν μπορουμε, αλλα πιο ειναι το σωστο για αυτα τα πλασματα. Εγω κρινω πρωτα τον εαυτο μου ο οποιος για 5+ χρονια προσπαθησα να αυξησω τον πλυθησμο με shrimp safe ψαρια και δεν τα καταφερα σε ικανοποιητικο βαθμο. |
Για αυτούς που τις έχουν σε κοινωνικό με guppies πως καταφέρνετε να τις ταισετε? Δεν νομίζω να προλαβαίνουν από τα τρελο guppies.
|
προσπαθησες με μια τσιμπηδα να ριχεις τροφη κατευθειαν στον βυθο?
Να μην πεσει απο επανω. |
Δε το δοκίμασα με τσιμπίδα. Την έβρεξα λίγο για να βυθιστεί πιο γρήγορα στη πλευρά που κάθονται οι γαρίδες ενώ με το άλλο χέρι τάιζα τα guppies. Και πάνω που μαζεύτηκαν οι καημένες οι γαρίδες να πάρουν τροφή όλο το σμήνος των guppies έρχεται στο σημείο που είχε πέσει η τροφή των γαριδων στο βυθό. Τρια τρία τα guppies να κρατάνε ένα κόκκο τροφής στο στόμα τους. Ένα ενήλικο guppy πιο δίπλα να το έχει βάλει ολόκληρο στο στόμα και να πνίγεται και να το βγάζει ξανά έξω και μετά πάλι να το καταπίνει ολόκληρο. Οτι ναναι. Χαχαχαχα
|
Παράθεση:
Μετά από εισαγωγή - και μάλιστα μικρών γκάπυ 1cm - στο γαριδοενυδρείο, μέσα σε 2 λεπτά και μάλιστα μπροστά στα μάτια μου το γκαπάκι τσίμπησε ενήλικη γαρίδα λίγο μεγαλύτερη από το μέγεθός του... όπως κατάλαβες επιτόπου απόχη και πήγαν εξορία μόνα τους (σε μεγαλύτερο ενυδρείο :p). |
To "...τα γκάπι είναι shrimp safe για τις ενήλικες γαρίδες..." είναι η συνέχεια της πιο παραπάνω παραγράφου ... δηλαδή
"...Αν θέλουμε να έχουμε ψάρια μαζί με γαρίδες, καλό είναι οι γαρίδες να μπουν πρώτες στο ενυδρείο ώστε να προσαρμοστούν και να εξοικειωθούν με το χώρο και τις κρυψώνες του. Αν αυτό δεν είναι εφικτό επειδή υπάρχουν ήδη ψάρια μέσα στο ενυδρείο, τότε εισάγουμε τις γαρίδες πάντα βράδυ(με κλειστά φώτα) ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στις γαρίδες να προσαρμοστούν χωρίς τα τσιμπήματα περιέργειας από τα ψάρια που προσθέτουν έξτρα στρες στις γαρίδες με δυσάρεστα αποτελέσματα." |
Ναι, τα διάβασα όλα τα γραφώμενά σου, απλά το σχόλιό μου ήταν περισσότερο ως άποψή μου με βάση το τι παρατήρησα εγώ ;)
Δηλαδή λες αυτό το τσίμπημα που περιέγραψα εγώ να ήτανε όντως τσίμπημα "περιέργειας"? |
Αν ήταν ήδη τα γκάπι μέσα και μπήκαν οι γαρίδες μετά.. ναι.
Αν καταφέρουν και βρουν οι γαρίδες κρυψώνα ώστε να ηρεμήσουν και να προσαρμοστούν έχει καλώς, αν όμως κάνουν σπασμωδικά πετάγματα στη μέση του ενυδρείου τότε η κατάληξη μάλλον θα είναι μοιραία... γι αυτό πρέπει να μπαίνουν πρώτα οι γαρίδες ή στη χειρότερη περίπτωση να μπαίνουν με κλειστά φώτα, μιλώντας πάντα για γκάπι και τα συναφή.. γιατί αν π.χ. έχουμε κιχλίδες μέσα στο ενυδρείο ούτε τα σβηστά φώτα ούτε οι κρυψώνες τις σώζουν. |
Δυόμιση εβδομάδες μετά μπορώ να πω ότι τελικά είναι εύκολη η συμβίωση guppies με amano. Πέραν τις πρώτες απώλειες και εξαφανίσεις (μια από τις οποίες ακόμα δεν έχω καταλάβει) αγόρασα άλλες 4. Έχω τώρα σύνολο 7 και μου αλωνίζουν στη κυριολεξία το ενυδρείο. Πάνω σε φυτά ακόμα και δίπλα στα guppies. Χωρίς να δείχνουν να φοβούνται. Το πρόβλημα με τη τροφή λύθηκε προσωρινά με μια τροφή για guppies την οποία όλο περιέργως δεν την ακουμπάνε τα guppies και είναι η χαρά των amano μαζεύοντας τα από το βυθό σαν τρελά. Μια απορία έχω ωστόσο. Το παλιό τους κέλυφος πρέπει να το βγάζω από το ενυδρείο ή διασπάται?
|
Παράθεση:
|
Δεν με ενοχλεί καθόλου. Αφού τα τρώνε κιόλας, αν και δεν έχω δει να τα πειράζουν. Να φανταστώ ούτε προκύπτει θέμα με το ασβέστιο στο νερό, λόγω ποσότητας κελύφων στο βυθό? Έχω γύρω στα 4-5.
|
Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας από τα κελύφη
|
τι ειδος ειναι? (amano)
1 Συνημμένο(α)
Την εχω καιρο και δεν ξερω το ειδος
|
νομιζω πως ειναι amano::cool:
|
Μην ειναι γαριδα τιγρης ?:confused:tiger shrimp
Για δες και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28439 |
Penaeus monodon - Asian tiger shrimp
Περίμενε και τους γαριδάδες...για πιο σίγουρη άποψη |
|
Ερώτηση για Amano γαρίδες
Θα ήθελα να μου πείτε αν είναι δυνατόν 2-3 πραγματάκια για τις γαρίδες Amano. Έχω κάνει και μια μικρή έρευνα στην google αλλα θα ήθελα και την γνώμη σας.
Το ενυδρείο θα είναι λίγο φυτεμένο με ευκολα φυτά αλλα θα πρέπει να βάλω και επιφανείας για να μειώσω τον φωτισμό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
Νομίζω μέχρι 3 θα είσαι οκ! Αφού πάντα είναι στρωμένο το ενυδρείο σου! Σε ότι αφορά το θέμα με το φωτισμό, αφού έχεις εύκολα φυτά θα φουντώσουν όποτε θα κάνουν σκιές. Απο την άλλη οι δικές μου πάνε και κάθονται σε φύλλα φυτών πολύ κοντά στο φώς...
|
το ενυδρείο είναι στρωμένο και μάλιστα ο βυθός κλείνει στους 3 μήνες.
------------------------- Παράθεση:
σε τι θερμοκρασία τις έχεις ? θα χρειαστω και μπόλικες κρυψώνες ? ευχαριστώ |
Αν βαλεις μονο amano μεσα, μπορεις να βαλεις πολυ περισσοτερες απο 3.
|
Παράθεση:
|
Δεν ξεκαθαρισες να θελεις να βαλεις μονο γαριδες amano. Σιγουρα βαζεις περισσοτερες απο 3 στα λιτρα σου και χωρις συγκατοικους, οπως λεει και ο Σπυρος παραπανω (σκεψου 3 εχω σε 50αρι με Puffers).
Μονες τους, θα εβαζα τουλαχιστον 8 ενηλικες (πανω απο 4 cm). Για το φωτισμο, απο παρατηρηση θα ελεγα οτι τα πηγαινουν περιφημα ειτε εχεις φυτα επιφανειας, ειτε οχι. Αρκει να μιλαμε για λογικα πλαισια φωτισμου. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αυτο που ειχα παρατηρησει ηταν οτι οταν πέσει τροφη, η αμανο την κλεβουν απο τις μικρες γαριδες(neocaridina). |
Για κανε μια αναζητηση. Ειχα βρει διαφορα θεματα παλιοτερα.
π.χ. αυτο . Μεμονωμενα περιστατικα, αλλα ποτε δεν ξερεις σε ποιο ενυδρειο θα συμβουν. |
Ειχα μαζι, για πολλα χρονια (5-6), red cherry και amano.
Δεν μπορω να γνωριζω τι γινοταν ... πισω απο την πλατη μου :D Ηταν πολλες οι cherry για να κανω καταμετρηση. Ειχα και πολυ γονο, κανονικα. Δεν εβλεπα κατι υποπτο. Εριχνα και πολυ φαι και δεν τις αφηνα πεινασμενες. Μια φορα ομως ειδα μια amano με μια cherry να την τραγαναει σαν καλαμποκι. Ειχε μεινει η μιση. Δεν ξερω αν ηταν ηδη νεκρη (αλλα δεν νομιζω να ηταν - δεν ειχα γενικοτερα θανατους και ηταν κατακοκκινη ακομα, και "φρεσκια"). Εχω την εντυπωση οτι εκεινες τις μερες δεν ειχα ταισει αρκετα. Μια φορα λοιπον μονο σε τοσα χρονια κι αυτο σε μερες χωρις κανονικο ταισμα. |
δεν το είχα ξεκαθαρίσει απο την αρχή αλλά ναι το ενυδρείο θα τρέχει αποκλειστικά και μόνο με amano.
αυτο που μένει πόσες θα μπούνε οπότε απο τα λεγομενά σας θα κοιτάξω τον πλυθησμό και πόσες θα βρώ όταν τις πάρω. όσο για την φωπεριοδο θα είναι γύρω στις 3-5 ώρες. ------------------------- όσο για την θερμοκρασία γύρω στους 23 είναι καλά? |
Μπορείς να βάλεις μέχρι και 8 amano και ανάλογα της μετρήσεις σου αυξάνεις τον αριθμό τους.
Το φως ας είναι και 8 ώρες. καλό κάνει.. Η θερμοκρασία είναι μια χαρά! και σε μικρότερη ζούνε η amano. |
Ο φωτισμος δεν υπαρχει λογος να ειναι 3-5 ωρες. Θα συμφωνησω οτι στις 8 ωρες εισαι μια χαρα, οπως και στη θερμοκρασια.
|
Παράθεση:
|
Γιατι με τα leds δε βγαζεις ιδαιτερη ακρη ως προς την ενταση του φωτος, εσυ που το βλεπεις ξερεις καλυτερα αν ειναι οντως ιδιαιτερα δυνατος ο φωτισμος. Σε καθε περιπτωση, ομως, καλυτερα να μειωσεις την ενταση του, παρα τη φωτοπεριοδο. Δεν ισοσταθμιζεις κατι εχοντας ελαχιστες ωρες "ημερας" στο ενυδρειο.
|
Παράθεση:
|
Δοκιμαστε αρκετα φυτα επιφανειας, μια χαρα ακουγεται.
|
σε αυτό θα καταλήξω μάλλον, θα βάλω μερικά φυτά επιφανειας και 3-4 ψηλά φυτά για σκιές.
ευχαριστώ πολυ όλους για την βοήθεια |
Καποιο ειδος Palaemon sp. (ghost shrimp) πρεπει να ειναι! Απο οτι φαινεται απο την γωνια στη ραχη, το μεγαλο rostrum και τα μικροσκοπικα κιτρινα αυγα που παραπεμπουν σε ειδος που γεννα προνυμφες.
Αν μπορεις βαλε και αλλες φωτογραφιες ... ;) |
1 Συνημμένο(α)
Τι ειδος γαριδας ειναι?
|
Παράθεση:
|
Υπαρχει καποια λιστα που να περιεχει ολες τις γαριδες με ονομασια και φωτογραφιες?
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board