1ον 8-10 ώρες το πολύ και θα τις βάλεις να ανάβουν τις ώρες που συνήθως είσαι σπίτι για να μπορεί να το βλέπεις και να το χαίρεσαι
2ον Θα σου πουν οι Αφρικάνοι :) 3ον Ο καλύτερος τρόπος είναι με κάποιο εργαλείο σαν το Dremel 4ον Μπορείς να το έχεις κανα μισάωρω αφου κλείσουν τα υπόλοιπα φώτα ή και μισή ώρα πριν ανάψουν. Γενικά όμως δεν τα συνιστώ, και εχει παρατηρηθεί πως το σκέτο μπλε μπορεί να προκαλέσει αύξηση άλγης, για αυτό καλύτερα να είναι πολύ λίγη ώρα αναμμένο. Επίσης τα ψάρια θα πρέπει να είναι και σε απόλυτο σκοτάδι αρκετές ώρες για να ξεκουράζονται και να ηρεμούν |
Ευχαριστώ Τάκη για την γρήγορη απάντηση.
Drexel δύσκολα.... Με πυρομενο μαχαίρι? Θα γίνει δουλειά? Θέλω να 2εκ το καπάκι εκεί που ακουμπάει στην πλάτη να μπαίνει ο σωλήνας του φίλτρου. Δεν ξέρω αν με πιάνεις!:D |
α για τόσο λιγο και αφου είναι στην άκρη
με μια λάμα σιδεροπρίονο το κόβεις άνετα ακομα και με μαχαιρι με δοντια :) |
Παράθεση:
Αναγκαστικά τώρα που είναι μικρά θα ρίχνεις περισσότερο απ' όσο πρέπει (και από υπερβάλλοντα ζήλο ;)) γι αυτό μην αμελείς τις εβδομαδιαίες αλλαγές νερού και αν μπορείς είναι καλό να κάνεις και 2 φορές την βδομάδα (θα δεις και επιτάχυνση της ανάπτυξης). |
Ωραία. Ευχαριστώ Κλεό.
Υπάρχει περίπτωση αν βάλω την αντλία νερού μέσα στο ενυδρειο για να κάνω την αλλαγή να ρουφήξει κανένα ψαράκι όντας πολύ μικρά? |
Βάλε ένα τούλι μπροστά στην αντλία,
έτσι έχω κάνει γιατί έχω γαρίδες μέσα :) |
Έλα το update!
Καλησπέρα σας κύριοι! Έκοψα το καπάκι τελικά με σιδεροπριονο όπως μου είπες Τάκη! :D Έκανα 30% αλλαγή σήμερα. Έβαλα και rgb led ταινία !:D Τσεκάρετε φωτογραφίες και ακούω σχόλια! https://imgur.com/a/eLMZr :cool: |
Πσσσσσ εργοστασιακη δουλεια λεμε ωραιος!
|
Ααααααα το παιξες ωραια ρε Giorge μπραβο... ο σακάτης που εχεις το σαουολισι κομπλε ;
|
Έγινε φοβερό το ενυδρείο σου. Αυτό που θέλει όμως οπωσδήποτε είναι ένα φόντο. Μπορείς να βάψεις την πλάτη μαύρη ή να βάλεις μαύρο χαρτόνι. Το πρώτο φαίνεται καλύτερα
|
Πολύ ωραίο Γιώργο.
Τα ψαράκια που είναι όμως? |
Μαι χαρά είσαι!Φόντο οπωσδήποτε.......θα δείξει πολύ.
|
Καλημεραα!
Έχετε δίκιο θέλει φόντο. Μαύρο ή σκούρο μπλε? Στις φωτογραφίες Ισιδωρε έχω ανεβάσει και τα ψαράκια δεν τα είδες? :confused: Ο σακάτης ζει και βασιλεύει, Saulosi the boneless! |
Παράθεση:
|
Έφυγα για βιβλιοπωλείο και επιστρέφω με φωτογραφίες !
------------------------- μια ερώτηση! Ταΐζω δυο φορές την μέρα. Θα πρέπει να ταΐζω αναγκαστικά όταν είναι ανοιχτά τα φώτα? |
Παράθεση:
Να είναι αναμμένα τα φώτα τουλ. 1 ώρα πριν ταΐσεις και το τελευταίο τάισμα τουλ. 1 ώρα πριν σβήσουν. |
Παράθεση:
|
Ωραία. Ευχαριστώ για τις συμβουλές!
Πήρα χαρτόνι αλλά θέλω βοήθεια να το βάλω και είμαι μόνος! Το απόγευμα φωτογραφικό update! 8 ώρες φως είναι οκ? |
7-8 ώρες είναι οκ
|
Παράθεση:
Έχω 9 saulosi και 5 chisumulae. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Μείνε όπως είσαι..........που έλεγε κι ο Λεπά!
|
Μην βιαζεσαι. Υπομονη να εχεις, ειναι πολυ σημαντικη στο χομπυ αυτο. Εγω δεν θα αλλαζα την ιχθυοσυνθεση σου. Εκανες ομορφη δουλεια στο καπακι, μπραβο σου. Για την πλατη, εγω θα την εβαφα με ενα μαυρο πλαστικο χρωμα, τρια χερια και θα ειναι αψογη. Στο εξωτερικο τζαμι εννοειτε :D
|
Παράθεση:
Θα μείνω με αυτά μέχρι να δω αρσενικά θηλυκά και Βλέπουμε!:D Πάρτε και φωτογραφία με background! https://imgur.com/a/kHD0f |
Πολύ ωραίο Γιώργο.
|
Έγινε σούπερ τωρα Γιώργο πολυ όμορφο έδειξε με το φόντο πισω...
|
Χαίρομαι που σας αρέσει!
Τόσο καιρό είχα πάρει φορά... τώρα τελείωσα και τρογωμαι!:D:rolleyes: |
Πολύ όμορφο έγινε Γιώργο και μπράβο σου για την προσπάθεια!
Τα ψαράκια που έχεις όταν μεγαλώσουν θα δεις ότι είναι αρκετά δηλ. αν κρατήσεις 2 χαρέμια saulosi και 1 chisumulae. Αν καταλήξεις με ένα χαρέμι από το κάθε είδος θα μπορούσες κατά τη γνώμη μου να βάλεις και ένα χαρέμι Iodotropheus sprengerae ή Pseudotropheus sp. acei που είναι ψάρια ήπιου χαρακτήρα και προτιμούν άλλες ζώνες δραστηριότητας. Και για να προκαλέσω τους αυστηρά "βιοτοπικάριους", θα πρότεινα δεξιά-αριστερά να προσθέσεις είτε μια συστάδα βαλισνέριες (που είναι βιοτοπικές) είτε μερικές ανούμπιες. Έτσι θα κρύψεις κάπως τον εξοπλισμό, θα δώσεις χρώμα και θα εκμεταλλευτείς την χρησιμότητα των φυτών ;) |
Παράθεση:
Το είχα στο προγραμμα να προσθέσω κάποια εύκολα φυτά όπως αυτά που ανέφερες. Είμαι σίγουρος ότι βάζοντας τα, το ενυδρειο θα επηρεαστεί περισσότερο θετικά παρά αρνητικά. Θα ψάξω να τα βρω.:D (οποίος έχει πμ!) |
Τώρα μάλιστα..........έδειξε πολύ καλύτερο.Θα συμφωνήσω και για τις βαλισνέριες!
|
οτι και να πω ειναι λιγο για αυτη την προσπαθεια!;)
|
Ρε εσυ το έχεις πάρει πολύ σοβαρά.
Εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μπράβο Γιώργο. |
Σας ευχαριστώ ρε παίδες!
Βοηθήσατε και εσείς παρά πολύ για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Εκτός από τα φυτά θα χρειαστεί να αγοράσω και τίποτα άλλο? (Π.χ λίπασμα?) |
Οχι λιπασμα Γιωργο για τοσο ευκολα φυτα.
|
Παράθεση:
Έτσι όπως το έχεις δει το ενυδρειο ποσά φυτά θα επερνες? |
Γιώργο αν πάρεις βαλισνέριες (5-6 σε κάθε πλευρά) φυτεύεις μέσα στην άμμο μόνο τις ρίζες, όχι το φύλλωμα γιατί θα χαλάσει. Αν ευδοκιμήσουν (θέλουν τον χρόνο τους) θα πετάξουν ράνερς και θα πολλαπλασιασθούν.
|
Είπα να κάνω υπομονή και να περιμένουμε από κάποιο χομπίστα φυτά.
Κάτι που παρατήρησα σήμερα, είναι ότι η πέτρες ξεκινάνε και κιτρινίζουν ε. Δείτε μια φωτογραφία. https://imgur.com/a/usAES |
Η γνωστή καφέ άλγη των νεοστημένων ενυδρείων ;)
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board