Παράθεση:
|
αν ειναι ολες απο το ιδιο ενυδρειο βλεπω εναν αρσενικο και 2 θυληκες αμανο. οι θυληκες ειναι οι μπλε θα ασπρισουν εν καιρω...
|
Παντως Καλιμανης δεν ειναι αυτο ειναι σιγουρο, δεν σου ειπε αυτος που σου τις πουλησε η εδωσε περι τινος προκειτε. Παντως πρεπει να ηρεμησουν για να μπορεσης να δεις τα χρωματα τους, και να μας βγαλης καμμια κοντινη να τις δουμε και εμεις μην βιαζεσαι. οκ.
|
4 Συνημμένο(α)
Δεν ήξερε, μόνο αυτες βρήκα... εβγαλα κοντινότερες να δείτε... πως να μήν ειναι στρεσαρισμένες .. ήταν σε ενυδρείο με gyppies ουτε που ξέρω πόσα ηταν και κάτω είχε μονο χαλίκι..
|
ammano 99% :)
|
Μάλιστα.. οι αρσενικές είναι αυτές που μπλεδίζουν και είναι μικρότερες σωστά? Και για αναπαραγωγή θέλουν θαλλασινό ...
|
Παράθεση:
|
αν υποθεσω οτι "σχεδον" βλεπω στο ποστ 8, στην 2η και 3η φωτο καποια "αδιορατα" σημαδακια που θα μπορουσαν να παραπεμψουν σε αμανο....στην 1η και 4η φωτο...που ειναι οι κουκιδες-γραμμες των αμανο??
και οσες αμανο εχω δει ολες κανουν σκουροπρασινη "σελα".....στην 4η ειναι κατακιτρινη..... Αλεξανδρε δωσε λιγο φως...γιατι αν ειναι αμανο αυτες...θα πρεπει να παω αγορασω ξανα για να τις παρατηρησω απο την αρχη...και να τις μαθω. |
Φίλος από Ρόδο μου είχε πει ότι υπάρχει μια τοπική γαρίδα γλυκού νερού στο νησί... δεν την ξέρω... υπάρχει όμως περίπτωση να είναι αυτή?
Για δέστε λίγο και Atyaephyra desmarestii Caridina nilotica |
Αμανο ειναι. Ισως να εμφανιστουν οι κηλιδες και τα σημαδια στο μελλον, ισως και οχι. Οι γαριδες αυτες εχουν μια πολυ μεγαλη κατανομη στην ΝΑ Ασια και προφανως υπαρχουν πολλες μορφες. Αυτες που φτανουν στα μαγαζια εχουν πιαστει κατα 99% στο hong kong. Οι δικες σου ισως ειναι απο αλλη περιοχη οπου απλα ονομαζονται algae shrimps. Εχω ξαναδει παρομοιες αμανο αλλα δεν μπορω να βρω το λινκ αυτη τη στιγμη.
Δειτε κι αυτο..http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E1%EC%E1%ED%EF |
παω να αγορασω αμανο.... :D:D
|
Στην ρόδο οι γαρίδες που έχει στα ποτάμια είναι http://www.shrimpnow.com/content.php...es-antennarius , λογικά αμάνο είναι θα δείξουν με τον καιρό...
|
Είχα βρεί το κέλυφος απο την μία , και λέω πάει την φάγανε... γιατι δεν την έβλεπα . Σημερα όμως την βρήκα , να ρωτήσω μόνο το πίσω μέρος αλλαζοουν η και το κεφάλι ? γιατί σαν να είδα 2 διαοφορετικά! παντως είναι αμανο τους έφυγε το μπλε χρώμα....
|
Oλο το σωμα αλαζει κελυφος αλλα μπορει να το βρεις σε κομματια μεσα στο νερο!
|
το κελυφος αλλαζει ολο. απλα εσπασε στη μεση γιαυτο βλεπεις 2.
|
Αναγνώριση φύλου γαρίδων Amano
2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα , μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει από την φώτο το φύλο των γαρίδων μου?
|
Νομιζω θυλικες ειναι και στις 2 φοτο!
|
Παράθεση:
...Στην δευτερη ειμαι 99% οτι ειναι αρσενικος. Στην πρωτη νομιζω πως ειναι αρσενικο. |
επιτρεψτε μου να διαφωνισω...δεδομενου του οτι οι συγκεκριμενες γαριδες αναπαραγονται σε υφαλμυρο νερο,ο μονος σιγουρος τροπος θα ηταν να επιχειρησουμε αναπαραγωγη*εστω κι αν δεν πετυχει προκειμενου να ειμαστε Ακριβως σιγουροι...εκτος αυτου,ειναι πολυ ευκολο επισης αν εχεις μια μικρη ομαδα απο αυτες τις γαριδες στο ενυδρειο σου(γλυκο νερο) ,να τις δεις με αυγα πραγμα το οποιο σημαινει οτι ειναι θυληκες..τωρα για ΑΚΡΙΒΗ διαχωρισμο φυλου δεν γνωριζω
|
Παράθεση:
Απλως ειναι πολυ μικρες και γι αυτο εχω ενδοιασμούς για την πρωτη φωτο. :D |
Δεν ειναι μικρες! Τις εχω εδω και ενα χρονο! Μπορω να κανω το νερο υφαλμιρο διοτι τις εχω μαζι με guppies?
|
Παράθεση:
Τοτε ειναι και οι δυο αρσενικες. 99% :p |
Δηλαδη για αναπαραγωγη πρεπει να βαλω μια ομαδα γαριδων σε ξεχωριστο ενυδρειο που να ειναι υφαλμυρο?
|
Παράθεση:
|
Πόσο πρεπει να ειναι οι τιμες της αλατοτητας για να ειναι το νερο υφαλμυρο?
|
Παράθεση:
|
οι ενήλικες αμάνο ζούν μόνο σε γλυκό νερό,για αναπαραγωγή πρέπει οι λάβρες τους να μεταφερθούν σε υφάλμυρο...
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos-cy Δηλαδη για αναπαραγωγη πρεπει να βαλω μια ομαδα γαριδων σε ξεχωριστο ενυδρειο που να ειναι υφαλμυρο? ή αλμυρο. __________________ ------------------ |
δικη μου παραλειψης..giorgos-cy οτι ειπαμε παραπανω ισχυει..υφαλμυρο για αναπαραγωγη γλυκο για διατηρηση
|
Η πρωτη εχει και σελα. Ειναι και οι 2 θηλυκιες.
ΠΟΤΕ οι αμανο σε υφαλμυρο !! |
να σας πω...μην πλακωθείτε κι ολας... :D
------------------------- Παράθεση:
|
λαθος διατυπωση...ΟΙ ΛΑΡΒΕΣ των αμανο στο υφαλμυρο...(αλλα δεν εχουμε αναφορες και για τις ιδιες τις γαριδες?):rolleyes:
|
Οι θηλυκές από τις αρσενικές ξεχωρίζουν εύκολα με το εξής τρόπο:
Στα πλευρά τους δεξιά και αριστερά οι θηλυκές έχουν κατά μήκος διακεκομμένες παύλες, και είναι κάπως έτσι: - - - - - Αν δεις ότι έχει έστω και μια σειρά με παύλες, τότε είναι θηλυκιά. Ενώ οι αρσενικές έχουν στα πλευρά τους κατά μήκος διακεκομμένες τελείες και είναι κάπως έτσι: . . . . . και είναι και ποιο μικροσκοπικές Οι φωτογραφίες σου είναι λίγο θαμπές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι έχουν. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Οι "ετοιμες" αμανο ... οπως λεει ο Αλεξ ΠΟΤΕ σε υφαλμυρο οι αμανο γεννουν σε γλυκο και τα μικρα τους παρασυρονται στο υφαλμυρο κοκ!! |
Παράθεση:
|
Φαίνονται να έχουν και οι δυο κάποιες παύλες, άρα είναι θηλυκές.
|
Ναι και εγω ειχα πει οτι και οι δυο μου φενονται θυληκιες, αλλα μετα ειπε ο lans οτι μαλλον ειναι αρσενικες και αρχησα να αλλαζω γνωμη! Δεν το λεω σαν κακο απλα το λεω για να καταλαβω ποσο ευκολα μπορει να αλλαζεις γνωμη αμα δεν εισαι σιγουρος! Η πρωτη εχει και σελα οπως ειπε και ο Raven οποτε αρσενικη δεν ειναι!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board