Που τα βρήκες όλα αυτά..πέρα απο τον πάπυρο και το common cattail δεν γνώριζα κανένα απο τα υπόλοιπα :p Το common cattail δεν είναι η ψάθα που φτιάχνανε τις καρέκλες παλιά;
|
Παράθεση:
δες και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...&postcount=289 αυτα τα εχεις δει?:D http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=73087 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....hlight=cattail |
ειδα της πλαστικες λιμνες πιο πανω και απο οτι βλεπω την Ανοιξη στηνεται μονομαχολιμνη
|
Ναι τα έχω δει και καλύτερα θα ήταν να μην τα έβλεπα γιατί κόλλησα το μικρόβιο και ψάχνω τώρα να βρω λίμνη :p:p
|
χαχαχα! θα βρεις.ολο και κατι θα βρεις:)
|
για φιλτρα τι προτεινεται παιδια στα 250 λιτρα
|
για λιμνη η για ενυδρειο?
στη λιμνη εχω μια κινεζικη αντλια(δεν θυμαμαι λιτρα ακριβως,μπορω να δω μετα και να σου πω αν θες) και ελαφροπετρα. |
οχι για λιμνη μιλαμε .Φιλτρο και αντλια
|
φιλτρο δεν θα εβαζα σε λιμνη να πω την αληθεια.ουτε καν diy(με σωληνες,βαρελια κλπ).
ειναι πολλη η βρωμια που μαζευεται(κυριως απτα φυτα-φυλλα κλπ)που δεν νομιζω πως συμφερει ουτε λειτουργικα,ουτε πρακτικα στη συντηρηση κλπ. αυτο που ειδα στη δικια μου δυο φορες που την εχω στησει τωρα,ειναι οτι τη δουλεια του φιλτρου την κανουν: α)η ροη β)τα υλικα(ελαφροπετρα) γ)τα φυτα. δ)οι αλγες. μαλιστα σκεφτομαι να κανω το ιδιο πραγμα και σε ενυδρειο καποια στιγμη... ισως στο 90αρι που εχω τωρα,μολις δωσω τα μαχατσαι και το ξαναστησω. θελω (οσο γινεται και ειναι δυνατο)να βγω απτη λουμπα των εταιριων και των προιοντων τους... |
Ότι και να κάνεις περιμένουμε φωτογραφίες :D :D
|
Παράθεση:
|
χαχαχα:D
ασε με τα μανιταρια εχω παθει πλακα.καθε μερα που ξυπναω δεν ξερω τι θα δω στο ενυδρειο:D ητανε να μην αρχισει,τωρα μαλον θα βγαινουνε συνεχεια. |
απο την παραγωγη στην καταναλωση
|
Παράθεση:
|
Βάλε καμιά φωτογραφία με τα μανιτάρια να τα δούμε και εμείς :D
|
εχω βαλει,εδω:)
|
έτσι είναι σήμερα; Πολύ ωραία αλλά κάνουν στο ενυδρείο μαζί με ψάρια;
|
εχουν αρχισει και χαλανε τωρα.ναι δεν εχουν προβλημα.ετσι κιαλλιως ειναι εξω απτο νερο δεν ειναι μεσα:)
θα βγουνε κιαλλα ομως,βλεπω μυκηλιο στο ξυλο εκει πανω. |
Τρώγονται η... :smt051:smt083:smt119:smt059:smt078 :D
|
μπα δε νομιζω.αλλα και να τρωγοντουσαν δεν μαρεσουνε τα μανιταρια οποτε,χαμενα θα πηγαινανε.μαρεσει μονο να τα βλεπω :D
|
χαχαχαχα :D
|
5 Συνημμένο(α)
Οι τελευταιες μονομαχινες απτη λιμνη.οι μικρες ειναι κορες της μεγαλης:D
θα μπουνε σε αγγελια,απλα τις βαζω και εδω να υπαρχουνε:) |
Τρομερα ψαρια εβγαλες +-3
|
ευχαριστω πολυ!:)
τωρα πρεπει να αποφασισω τι ειδος θα μπει του χρονου:D αλλα εχουμε καιρο. ελπιζω μονο να μην βρω κιαλλο ψαρι εξω στη λιμνη γιατι εχει αρχισει και κρυωνει το νερο αρκετα το βραδι.τη μικρη με τα κοκκινα τη βρηκα σημερα.δεν την ειχα ξαναδει. |
Παράθεση:
Συγχαρητηρια και απο μενα! υπεροχα ψαρια εβγαλες! :smt023 |
πανεμορφες :D
|
2 Συνημμένο(α)
αλλη μια ανθιση ιακυνθου σημερινη.
πανεμορφο φυτο. η πρωτη ειναι πρωινη,η δευτερη τωρα πριν λιγο. |
Παράθεση:
Μπράβο, πολύ όμορφα |
Δεν μου λες?
Τωρα δεν ειναι κριμα να το ξεστησεις που χειμωνιαζει? Αντε βαλε μπρος και φτιαξε το θερμοκηπιο. :D |
Παράθεση:
------------------------- Σπύρο σαν να πήρε το μάτι μου στα DIY, "Κατασκευή θερμοκηπίου για μονομαχολίμνη" :p:p |
δεν θα το ξεστησω:)
για θερμοκηπιο ειναι καλη φαση,αλλα δυσκολο ρε γμτ.ασε που νομιζω θα θελει και περισσοτερη συντηρηση.δεν ξερω κιολας.... |
Γιώργο μπορείς να βγάλεις τα ψάρια και να αφήσεις τα φυτά, στις 2 πλευρες υπάρχει το στηθαίο, εκεί μπορείς να στηρίξεις κάποια κατασκευή για να κλείσεις με νάυλον τις άλλες 2 πλευρές και από πάνω, η μόνη συντήρηση που μπορεί να φανταστώ είναι να βγάζεις κανα σάπιο φυτό , γιατί τα περισσότερα θα ρίξουν τα φύλλα και τους κλώνους για να ξεχειμωνιάσουν
|
τα ψαρια εχουν φυγει ολα ηδη.
εννοειται πως δεν θα εχει ψαρια το χειμωνα. τωρα για τα φυτα,δεν ξερω αν συμφερει να ασχοληθω η οχι.μπορω να το αφησω και ως εχει και να δω τι αντεξε το χειμωνα και τι οχι. οτι αντεξει θα ξαναδωσει την ανοιξη ετσι κιαλλιως. απλα αν ητανε κλειστο,ειναι σιγουρο πως του χρονου θα ητανε ζουγκλα. |
Θα γλυτώσεις το χώμα και στη σκόνη που θα πέσει μέσα όμως, και πιο καθαρό και ζούγκλα την άνοιξη
|
4 Συνημμένο(α)
εκανα ενα καθαρισμα σημερα στη λιμνη.εβγαλα τα φυτα,την αδειασα,καθαρισα μεσα και γυρω γυρω και ξαναβαλα τα φυτα μεσα αφου κλαδεψα καθαρισα κλπ.
το τι γινοτανε απο ριζες,δεν περιγραφεται:D στο αυλακι γυρω ειχα βαλει τα βουρλα περσι.τωρα εχουν γινει ετσι. αυτο το πραγμα εχει παχος περιπου απο 10 εως 15-20 εκατοστα.αφου ειχε βγει πανω απτο αυλακι και δεν μπορουσε πια να γυρισει το νερο. εντωμεταξυ οι ριζες εχουν πιασει πανω στην ελαφροπετρα που υπηρχε και εχει κλειστει ολη η ελαφροπετρα μεσα τους. το εβγαλα οπως ηταν,και αφου καθαρισα λιγο απο πανω αλγες κλπ,το εβαλα μεσα στην λιμνη αυτη τη φορα,οπως ητανε ολοκληρο περιμετρικα στον πατο. την αντλια τη μετακινησα και την εφερα απτη μπροστινη μερια ωστε να μπορω να τη φτανω ευκολα και μολις καθαρισει το νερο θα βαλω νεα ελαφροπετρα στο αυλακι και θα δουμε τι αλλο φυτο. αυτα προς το παρον:) για ψαρια ακομα το σκεφτομαι δεν εχω αποφασισει.εχω κανα δυο ιδεες αλλα θα δουμε. |
Σου είναι εύκολο να ανεβασεις μια φωτό απο το αυλάκι;
Και μία με όλο αυτό έτσι όπως είναι τώρα στον πάτο; |
τωρα το αυλακι ειναι αδειο απο ολα.μονο νερο εχει.και τα φυτα ειναι μεσα στο νερο,οποτε θα δεις μονο τα φυλλα που βγαινουν απτο νερο.δεν θα δεις πως ειναι μεσα δηλαδη.
μπορω να βγαλω αν θες,αλλα σε 3-4 μερες πιστευω θαχει καθαρισει το νερο οποτε θα βγαλω και υποβρυχιες και θα το δεις πως ειναι;) |
Ήθελα να δω την διαρρύθμιση περισσότερο και την θέση της αντλίας
|
1 Συνημμένο(α)
ok,η αντλια ειναι δεξια γωνια μπροστα.
φαινεται λιγο το καλωδιο. τα βουρλα που ειχα στο αυλακι φαινονται απο δεξια στα βαθια και φτανουν γυρω γυρω πισω απτο εκουιζετουμ και τον παπυρο. δεν ξερω αν θα μεινουν ετσι ακομα,θα δειξει.γιατι θα βαλω κιαλλα φυτα. αριστερα μπηκε μια γλαστρα με αλοη και εκουιζετουμ. |
Η φωτογραφία είναι τωρινή;
Ποιό λες αυλάκι; το "δόντι που κάνει γύρω γύρω το περίγραμμα της λίμνης; εάν λες αυτό έχω ενα φυτακι να σου προτείνω για εκεί. Είναι εδαφοκαλυπτικο και αγαπάει υγρασία. Το έχω δει στο διαδυκτιο να το βάζουν και πλήρως βυθισμένο σε ενυδρεία. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Soleirolia Τουμπανο η λίμνη πάντως κι ας είναι λοξή η μια γωνία:D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:06. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board