άρα ανέβηκε απο το 19,4 0,3 έ? Άστον μέχρι το πρωί να δεις αν θα ανεβάσει την θερμοκρασία και αν δεις οτι δεν, τότε παίρνεις άλλον(κατα πριτίμιση έναν 300ρι και έναν 150ρι για πιο ξεκούραστα και για σιγουριά)
|
19,8 !
εχω αναψει και το καλοριφερ στο σπιτι και τον βοηθαει. ισως χρειαστει ενισχυση ναι. αμμωνια να ριξω να κανουμε σεφτε? |
καλησπερα.γιατι δεν βγαζεις τωρα λιγο νερο και να βαλεις ζεστο?γενικα οι θερμαντηρες που χρησιμοποιει η juwel ειναι για τα πανυγηρια αλλα οχι και ετσι.αν δεις οτι δεν παιζει υπαρχει και εγγυηση.
και κατι αλλο.ζητα απο καποιο moderator να βαλει το thread σου στην κατηγορια της Aφρικης μιας και θα βαλεις αφρικανες και να το διαβαζουν περισσοτεροι <<αφρικανοι>>. |
καλη ιδεα κωστα αλλα που βρισκω τους moderators>?
καλη ιδεα και αυτη της αλλαγης του νερου |
Παράθεση:
|
αυτο θα πει αμμεση ανταποκριση.:D:D:D
|
αλλαζω νερο με ζεστο!
------------------------- κλεοβουλε με πας μια βολτα στα malawi topics? |
βαλε ζεστο νερο και ελεγξε αν ο θεμαντηρας διατηρει το νερο στη θερμοκρασια η και αν αρχιζει να το ζεστενει περισσοτερο.μην βιαστεις.σιγουρεψου για να μην μπαινεις σε φασαριες.αν οχι ειπαμε.ΕΓΓΥΗΣΗ.
το στρωσιμο μπορεις να το ξεκινησεις αρκει να μην βγαλεις και βαλεις νερο ξανα μεχρι να στρωσει.υπαρχει μια θεωρια οτι η υψηλη θεμοκρασια βοηθαει.ξεκινα εσυ και οταν λυθει το θεμα του θερμαντηρα ανεβαζεις θερμοκρασια. υπολογισες την αναλογια νερου-αμμωνιας? |
Κάνε μια αλλαγή 2-3 κουβάδες με ζεστό νεράκι να το βοηθήσεις!
Λογικά ήταν πολύ χαμηλά η θερμοκρασία του νερού γιαυτό και ζορίστηκε ο θερμαντήρας... Και από αύριο βλέπουμε... |
επισης οταν βγαζω τον θερμοστατη να τον δω, ενω ειναι αναμμενο το φωτακι λειτουργιας αλλες φορες οι αντιστασεις ειναι πυρομενες και αλλες οχι
|
Μη βγάζεις αναμμένο θερμοστάτη από το νερό!
|
ουουπς. να τον σβησω μαλλον ε?
κλικ τον εσβησα! ------------------------- σταματαω να βγαζω νερο εχω βγαλει 1/3 . θα βαλω ζεστο νερακι ! |
Φρόντισε ο θερμαντήρας να μην μένει ποτέ αναμμένος έξω απο το νερό.
Και μη βάζεις τα χέρια σου στο ενυδρείο πριν τον κλείσεις/αποσυνδέσεις. |
οκ
21,7 ------------------------- 23 βαθμοι ------------------------- 25,2 C ------------------------- 28.7 βαθμοι ( το νερο του θερμοσιφωνα τελειωσε) αλλοι 2 3 κουβαδες εμειναν. θα βαλω το θερμοστατη στους 29 να δουμε αν θα πεσει ------------------------- Παράθεση:
|
ευγε νεε μου.προχωρα.
το νερο ξεθολωσε καθολου? |
το νερο εχει ξεθολωσει αρκετα
η θερμοκρασια ομως πευτει :confused: 28,5 δεν εχω τροπο να καταλαβαινω αν δουλευει ευτο το πραγμα αν δεν το βγαλω απο το κουτι του εσωτερκου φιλτρου? |
κλειστο,βγαλτο απο το φιλτροκουτι και αστον χυμα να δεις αν αναβει το λαμπακι(αν λειτουργει).κατα προτιμηση βαλτον σε σημειο που να υπαρχει ροη.(στην εξοδο του φιλτρου)
|
λοιπον απλα σηκωνω τον θερμοστατη για να δω αν ειναι αναμενο το λαμπακι του. οταν το βαζω στην πριζα αναβει αλλα μετα απο λιγο σβηνει. μηπως το νερο στο δοχειο που ζεσταινει δεν ανακυκλωνεται με αποτελεσμα να σβηνει ?
|
Νικο αυτα τα συμπτωματα τα ειχε και ο δικο μου πριν παραδωσει το πνευμα.μαλλον ειναι ελλατωματικος.αν δεν ειναι κοπος κανε αλλο ενα τρεκαρισμα.βαλε σε ενα κουβα κρυο νερο ριξε μεσα το θερμαντηρα,ρυθισε το στο φουλ και δες τι θα γινει αν δηλ ζεστανει καθολου το νερο.αν οταν το βαλεις στη πριζα αναψει και σε λιγο σβησει υπαρχει προβλημα.
|
θα το κανω τωρα κωστα. αλλα μολις τωρα διαβαζα στο manual της juwel οτι ο θερμαντηρας μπορει να κρατησει το νερο του ενυδρειου ΕΩΣ 28 βαθμους και αν η θερμοκρασία του δωματιου ειναι 18 βαθμοι. Αλλιως χρειαζεστε επιπλεον θερμαντηρα
εσυ στα δικα σου λιτρα κωστα τι θερμαντηρα σου εδωσε το juwel ? 300ρη? |
ναι αλλα εσυ εχεις θερμοκρασια δωματιου σχεδον 20 και στο ενυδρειο αρχιζει και πεφτει.τι να πω ρε φιλε?
στο ριο 240 εδινε τον 200αρη και με θερμοκρασια δωματιου 20 βαθμους ειχα δει με το θερμοστατη τερμα ανοιχτο και 30 βαθμους στο ενυδρειο.βεβαια δεν εκλεινε ποτε αλλα το νερο το ζεσταινε. |
Eπειδή οι θερμοστάτες της juwel είναι λίγο μαπεξ γι'άυτό καλό θα ήταν πέρα του θερμοστάτη σου να πάρεις και έναν άλλον να βοηθάει(απο 150 και πάνω)
Είναι πολλά τα λίτρα και σε περίπτωση βλάβης άντε τρέξε τελευταία στιγμή να πάρεις θερμοστάτη! Όχι πως σε τόσα λίτρα πέφτει εύκολα η θερμοκρασία, αλλά ανεβαίνει δύσκολα! |
την χρηση δευτερου θερμαντηρα την προτεινει αν εχεις το ενυδρειο σε χωρο που η θερμοκρασια ειναι κατω απο τους 18 βαθμους(εριξα μια ματια στο manual της juwel στο net γιαυτο στο λεω).
------------------------- Παράθεση:
|
Γι'αυτό όπως είπα και πιο πάνω να το τσεκάρει το πρωί που θα φτάσει την θερμοκρασία.
|
αυτη τη στιγμη η θερμοκρασια ειναι 28,1 βαθμοι. πευτει πολυ πολυ αργα.
------------------------- πω πω τωρα ειδα ολες τις απαντησεις σας. ημουν στην προηγουμενη σελιδα και εκανα refresh. τι να πω. ας ελπισουμε οτι θα παραμεινει σταθερο στους 28 ------------------------- επισης οταν το πρωι φευγουμε για τη δουλεια τα καλοριφερ δεν τα αφηνουμε αναμμενα. στανταρ το πρωι μπορει να πεφτει πολυ χαμηλοτερα η θερμοκρασια του δωματιου |
ασχετο αλλα μην κλεινεις εντελως το καλοριφερ(οχι για το ενυδρειο)απλα χαμηλωσε το γιατι μεχρι να ανεβασει θερμοκρασια οταν γυρνας θα σου καψει περισσοτερο απο το να το ειχες χαμηλωμενο.
|
(μμμ αυτο το ασχετο μου το εχουν ξαναπει )
λοιπον το βραδι στις 12 εκλεισα το καλοριφερ κοιμηθηκα στις 1 και ειχα 27,8 βαθμους το πρωι στις 8 που ειδα ειχε 26.2 σηκωσα λιγο το θερμοστατη και ειδα οτι δουλευε. θα ξανακανω το κολπο με τον κουβα το απογευμα και θα βαλω μεσα το θερμομετρο να δω αν διατηρει τη θερμοκρασια που του βαζω φοβαμαι αν παω στο πετ σοπ και τους πω οτι δεν δουλευει θα τον βαλουν στην πριζα θα αναψει το λαμπακι και θα μου πουν δουλευει ------------------------- να τον βαλω να δουλευει καπου στο κεντρο του ενυδρειου να δουμε τι θα γινει? εξακολουθω να πιστευω οτι εκει στη γωνιτσα μεσα στο κουβουκλιο του φιλτρου κατι δεν παει καλα. στον κουβα που τον εβαλα δουλευε συνεχεια ενω στο ενυδρειο δουλευει λιγο και σταματαει. μηπως εχει χαλασει ο θερμοστατης της θερμαστρας? ------------------------- απο οτι διαβαζω, το ιδιο προβλημα εχω με το παλικαρι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24059 |
Δοκίμασε τον σε άλλη θέση όπως είπες και εσύ..πάντως εμένα ο 300αρης της Jagger τοποθετημένος μέσα στο φίλτρο μέσα σε 5 ώρες περίπου από 24 βαθμούς το έφτασε 29,5...από δικό μου λάθος βέβαια στην ρύθμιση της θερμοκρασίας!Σχεδόν έναν βαθμό την ώρα δηλαδή..
Μου φαίνεται οτι δεν αποδίδει τα απαιτούμενα ο δικός σου..έχω ακούσει οτι οι θερμοστάτες της Juwel δεν είναι και πολύ καλοί,αλλά όχι κ έτσι! |
Vag ετσι νομιζω και εγω.
Απο συζητησεις εδω μεσα απο οτι καταλαβα ειναι για τα πανυγυρια αυτοι της juwel. σε τι ενυδρειο εχεις μονο 1 300ρη? |
Παράθεση:
Στο 400αρι μου.. Εγώ βέβαια τον ανάβω πολύ σπάνια!Η θερμοκρασία του ενυδρείο είναι 24-25 χωρίς να ανάβει ποτέ θερμοστάτης...25 φτάνει όταν ανάψει το φως και περάσει αρκετή ώρα! Αν δω την θερμοκρασία και πέσει κάτω από 24 τότε τον ανάβω για λίγο(μία-δύο φορές την εβδομάδα μέχρι στιγμής)..εκείνη την μέρα έφυγα και τον ξέχασα ανοιχτό και όταν γύρισα το είχε φτάσει 29,4... |
μεγαλε στην Αφρικη μενεις? απο εκει θα παρω τα Acei μου? :)
|
Εγώ θα σου πρότεινα να μην ξαναβάλεις ζεστό νερό, αλλα να το αφήσεις να δεις μέχρι που θα στο αφήσει και σε τι θερμοκρασία τον έχεις ρυθμίσει.
Αν πχ τον έχεις ρυθμίσει στους 28 και σου πάει στους 25 τότε το πάς στους 29 και πάει στους 26. Εγώ αυτό έκανα και πιάνει. Το θερμόμετρο βάλτο στην άλλη άκρη και όχι κοντά στον θερμοστάτη! ΥΓ: Στο δικό μου δεν πάει πάνω απο 20 βαθμούς αλλά ο θερμοστάτης κρατάει σταθερά στους 26,5 και πάει και ρελαντί! |
Παράθεση:
Από εκεί θα πάρεις μωρά αν θες..αλλά θα πρέπει να περιμένεις πολύ!Και τα δικά μου μωρά είναι όπως σου είπα..:rolleyes: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
ανακουφιστηκα καπως. μολις γυρισα στο παγωμενο σπιτι μου (πρεπει να εχει καπου 15βαθμους ) και ειδα το ενυδρειο στους 24,8 . Το πρωι ηταν στους 26.
Το να εχασε μονο 1,2 βαθμους μεσα στο στο κρυο σπιτι το θεωρω αδυνατο. σιγουρα ο θερμοστατης εκανε δουλεια. ειναι στους 31 βαθμους ο θερμοστατης απο το πρωι. σε 20 λεπτα αναβουν τα φωτα του ενυδρειου και το σπιτι θα ζεσταθει. για να δουμε αν θα εχουμε καποια αυξηση. ------------------------- απο την ωρα που αναψαν τα φωτα και το σπιτι ζεσταθηκε καπως καταφεραμε να παμε απο τους 24,8 στα 25,1 |
Sorry, αλλά δεν καταλαβαίνω όσο κι αν διαβάζω ποιο είναι το πρόβλημα...
Προσπαθείς να κρατήσεις 26 βαθμούς και δεν μπορείς; Ή να φτάσεις 28-29 για να έχεις καλύτερη ανάπτυξη της βιολογίας; Πες μου λίγο σε παρακαλώ... |
ναι. ιδανικα θα ηθελα θερμοκρασια 29 για να επιταχυνθει ο κυκλος του αζωτου. απο οτι διαβαζω τα ψαρακια θελουν 26,5
εγω αυτη τη στιγμη εχω 25,2 ανεβαινει σιγα σιγα αλλα μαλλον δεν μπορει να φτασει πιο ψηλα. παντως δεν μπορουμε να πουμε οτι δεν δουλευει το εργαλειο. απλα δεν δουλευει σωστα απο τη στιγμη που εγω το εχω στο 30 και αυτο αγκομαχαει. για την ωρα προβλημα δεν υπαρχει. αλλα αν το ενυδρειο ηταν ετοιμο απο μεριας βιολογιας να φιλοξενησει ψαρια, θα μπορουσα να τα βαλω? θα χτυπησω εναν jager τον αλλο μηνα απο οτι βλεπω |
Παράθεση:
------------------------- Για την θερμοκρασία για τα ψάρια μην το σκέφτεσαι καν..ζουν άνετα από 23-28C!! Εγώ στο δικό μου τα έχω με θερμοκρασία ~24,5 |
Οκ σωστή σκέψη. Άρα από ότι καταλαβαίνω θα στρώνεις το ενυδρείο 1 μήνα με τροφούλα κλπ; :)
*** Φίλε ο θερμαντήρας είναι μια χαρά. Επίσης ξέρουν καλά τι κάνουν και τον τοποθετούν μέσα στο φίλτρο, εκεί έχει τη μέγιστη απόδοση. Βλέπω κι εγώ τα ίδια φαινόμενα στο ενυδρείο μου. Φταιει η χαμηλή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. 15αρια χτυπάω κι εγώ εδώ μέσα. Στο ενυδρείο από 26 πάω 24-25. Είναι ο χειμώνας. Μια λύση θα ήταν να είχες μόνιμα ανοιχτό το καλοριφέρ και να μην αερίζεις καν, αλλά δεν λέει. Γενικά, από τη στιγμή που η θερμοκρασία πέφτει σταδιακά, μέχρι και 2 βαθμους την ημέρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην ανησυχείς.. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:40. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board