Αλλαγή, μη το καθυστερείς.
|
Πόσο % περίπου ?
|
40-50% και διπλή δόση Prime
|
Εγω παντως κίτρινο το βλεπω...:smt120
|
Πρασίνισε μετά παιδιά , ξεκίνησα ήδη και αδειάζω....
------------------------- Αν πάνε όλα καλά σε πόσο καιρό θα έχουν μεγαλώσει; Να γίνουν 10 εκατοστά δλδ... |
Παράθεση:
Για να μην χαλάσουμε το θέμα του παιδιού, θα στα πω άυριο στο υπόγειο.zwzwzw |
Παιδιά μπορώ να κάνω αλλαγή με νερό ζεσταμένο απο θερμοσίφωνα ?
|
Παράθεση:
|
Να βάλεις όλο το νερό όχι. Δεν το έχεις αναγκη ούτως ή άλλος.
Αν πχ..αλλάξεις 140 λίτρα νερό...βάλε τα 100 από τη βρύση και τα 40 ζεστό από το θερμοσιφωνα. Τα βάζεις στο ναρελάκι της αλλαγης με αντιχλώριο και κυκλοφορητη για κάνα 4ωρο και αφού δεις ότι είσαι κοντα στη θερμοκρασια του νερου του ενυδρείου κανεις την αλλαγη. Δεν θα πάθεις τίποτε. |
θα το ξαναπω αλλη μια.δεν βαζουμε νερο απο θερμοσιφωνα!ουτε 40 λιτρα ουτε ενα λιτρο...εκτος απο τα συσσωρευμένα αλατα υπαρχει μπολικη μαυριλα απο την φλατζα που σιγα σιγα λιωνει απο τις θερμοκρασιες.καθε φορα που κανω συντηρηση σε θερμοσιφωνα τα χερια μου γινονται μαυρα μεχρι τον αγκωνα.οποιος θελει ακουει και οποιος θελει το περναει ντουκου!εγω παντως το ειπα!
|
Κώστα...όταν είχαμε μεγαλα κρυα και βιάζομαι, το έχω κάνει αρκετες φορες.
Ούτε μαυρίλα είχα στο νερό ..ούτε είχα πρόβλημα με άλατα. Βεβαια όπως είπα το βάζω στο βαρέλι για μινιμουμ ένα 4ωρο με κυκλοφορητή και αντιχλώριο. |
Εκανα αλλαγη πριν 2 ώρες το 50% και μολις εκανα τεστ και ιδού το αποτέλεσμα
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...9c0d37f84d.jpg Το ιδιο ακριβως χρώμα με πριν 3-4 μέρες που ειχα μετρήσει πριν κάνω τότε αλλαγή... Τι σημαίνει αυτό ? Πέτυχε το μπόλι ? |
Αν έβαλες μπόλι βάλε ψάρια
|
Εχω βάλει ψάρια Κώστα...Την επομένη που έβαλα το μπόλι
|
Αν δεν έχεις αμμωνία τότε δουλεύει η βιολογία σου.
Λογικά πρέπει να έχεις μετρήσιμα νιτρικά. |
Μακάρι... Πάντως μετράω 1 φορά τουλάχιστον τη μέρα. Μπορεί και 2
|
Νιτρικά μετράς;
------------------------- Βάψε την πλάτη μαύρη. Δες πως δείχνει το δικό μου https://r.tapatalk.com/shareLink?url...are_pid=979743 Στήσιμο νέου ενυδρείου |
Ειναι πανέμορφο αλλα θέλω να το σκεφτώ σοβαρά γιατέ δεν επανέρχεται αν αλλαξω γνώμη !!
Nh3 kai nh4 μετράω |
Αν ειμαστε κοντα να έρθω να μετρήσουμε και Νο2, Νο3.
Το χρώμα βγαίνει για πλάκα |
Φίλε Σαντορίνη είμαι....!!!
Πώς βγαίνει ? |
Με ξύστρα πανεύκολα
|
Για δοκιμή βάλε ένα μαύρο χαρτόνι. Δες αν σου αρέσει (που θα σου αρέσει) και μετά βάψε. Με το βάψιμο το αποτέλεσμα είναι πιο... μαύρο. Αξίζει σε σχέση με το χαρτονι.
Και μια ερώτηση: Με ποια σειρά έβαλες την άμμο και τις πέτρες; |
Πρώτα το dow, μετά τις πέτρες και μετά την άμμο.. Ανάποδα τα εκανα ?
|
Όχι σωστός, ακριβώς όπως το έκανες!
|
Μια χαρά! Απλά είχα μια υποψία γιατί κάποιες πέτρες έμοιαζαν να πατάνε στην άμμο, αλλά είναι λόγω του dow! ;)
|
Ρε παιδιά κάνω τεστ και δεν πρασινίζει καθόλου...
Είναι δυνατόν να μην ανεβάζει νιτρικά? Τι στο καλό τόσο καλά έπιασε το μπόλι ? Επίσης έχει χρησιμοποιησει κανείς το sera toxivec? Ρίχνει τα νιτρικά όντως ? |
Δεν γνωριζω το ματζουνι :D δε το εχω χρησιμοποιησει,αλλα ποιος ο λογος να το κανεις αν τηρεις τις αλλαγες νερου μια χαρα θα μειωνονται ;)
Απο οτι διαβαζω πιο πανω κανεις μονο για αμμωνια τεστ ,αυτο δε προκειτε να σου δειξει νιτρικα εκει θελεις τεστ Νο3 |
Ποιο μου προτείνετε υγρο τεστ ?
|
Εχω δουλεψει της Api και Jbl πιο οικονομικο ειναι της Api σε βαθος χρονου
|
Το toxivec αντιχλώριο είναι,αλλά το δίνει σαν πιο ισχυρό.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board