Παράθεση:
|
Παράθεση:
βρε συ, εβαλες ψαρια η οχι? αν δεν εβαλες πρεπει να βαζεις αμμωνια γιατι θα τα στειλεις αδιαβαστα τα βακτηρια... Αν εχεις ψαρια τα νιτρικα θα ανεβαινουν και θα κανεις τεχνητη απονιτροποιηση με τις αλλαγες σου. (εκτος πια κι αν εισαι τοοοοσο τυχερος και πετυχες φυσικη απονιτροποιηση, αλλα και παλι πρεπει να κανεις αλλαγες για αλλους λογους) |
ναι εβαλα ψαρια και πανε μια χαρα απονιτροποιηση δεν ξερω τη ειναι θα το ψαξω να δω τη ειναι
|
ε οκ, κανε τις αλλαγες σου κανονικα κι αν εχεις πολυ χαμηλα νιτρικα αυτο ειναι καλο οχι κακο (αν και θα ανεβουν)
|
τωρα διαβασα οτι στο στρωσημο θελει και οξυγονο πραγμα που εκανα με το φυλτρο να πεταει μεσα στο ενυδρειο και μπουρμπουληθρες
------------------------- αυτο το λινκ σωστα τα λεει γιατι απο δω δεν μπορεσα να βρω http://www.goldfish.gr/forum/viewtopic.php?t=27&f=12 |
δε μας νοιαζει και τοσο να γινεται πληρη απονιτροποιηση (βασικα ενα ελαχιστο ποσοστο νιτρικων πρεπει να υπαρχει για τα φυτα) απλα το σημαντικο ειναι να μην τα αφηνουμε να ανεβαινουν πολυ ψηλα
|
οκ του εχω και φυτα που μου τα εδωσαν και εχω 4 φυτα που ειναι σαν τα φυκια και ανεβενουν μεχρι την κορυφη και αλλα 4 του ειδιου ειδουσ μονο που αυτα ειναι πιο λεπτο το φυλομα και δυο που ειναι σαν θαμνη με παχη φυλομα
|
Λοιπόν θα με τρελάνει αυτό το ενυδρείο μέχρι να στρώσει. Έχω κάνει 3 φορές αλλαγή νερού (γύρω στα 15-20 λίτρα, το ενυδρείο μου είναι 75-80 λίτρα καθαρά) και τα νιτρικά ακόμα να πέσουν ούτε για δείγμα. Παραμένουν 80ppm και βάλε. Δεν έκανα τεστ αμμωνίας και NO2 γιατί δε νομίζω να έχει νόημα τώρα.
Τι άλλο να κάνω ρε παιδιά για να πέσουν τα νιτρικά; Μήπως να άφηνα το ενυδρείο έτσι χωρίς να κάνω τίποτα για μερικές ημέρες μπας και πέσουν; |
μα επρεπε μεχρι τον πατω να αφησης περιπου 15 εκατοστα νερου και να βαλεισ καινουριο νερο αυτο ειχα κανει εγω στα 60 λιτρα τωρα δεν ξερω αν κατεβενουν τα νιτρικα τωρα κανε πιο λιγεσ αλαγεσ για να τα κρατισησ περιπου στα 5ππμ αν κανω λαθωσ να τα πει ο πιο εμπειρος
|
Επιτέλους έστρωσε το ενυδρείο μου μέσα σε 32 ημέρες! Έκανα όλες τις μετρήσεις και μετράω:
Αμμωνία: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 15 με 20 Αύριο θα πάω να πάρω και ψάρια! Το ενυδρείο το έχω φτιάξει με σκοπό να βάλω μέσα guppies. Λέω να βάλω 8 (2 αρσενικά 6 θηλυκά) τι λέτε; Επίσης αργότερα λογικά θα βάλω και 2 γαρίδες red cherry. Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες με τα guppies ποια άλλα ψάρια υπάρχουν; Με την ίδια περίπου σκληρότητα, θερμοκρασία, περιβάλλον κλπ για να το έχω στο νου μου. ΥΓ: Το ενυδρείο μου είναι καθαρά 80 λίτρα. |
βασικα στρωμενο ηταν, αλλα ειχες πολλα νιτρικα και επρεπε να φυγουν απο μεσα γιατι σε τετοιες περιεκτικοτητες ειναι κι αυτα δηλητηριο.
Αυτο οπως σου ειπα μπορουσες να το αντιμετωπισεις με απανωτες αλλαγες σε μια μερα μονο, αλλα κι ετσι οπως το κανες δεν πειραζει. Με γκαπυ λογικα πανε μονο ζωοτοκα (να μην υβριδιζουν μονο. Απ οτι εχουν πει οι εμπειροι των ζωοτοκων με πλατυ δεν υβριδιζουν) |
Ωραία, και κάτι ακόμα που δεν γνωρίζω καλά. Όταν πάρω τα ψάρια από το pet shop στη σακούλα τι πρέπει να κάνω πριν τα βάλω το ενυδρείο; Πρέπει να προσαρμοστούν νομίζω με το καινούργιο νερό πριν τα βάλω μέσα αλλά δεν ξέρω που να ψάξω για να βρω πληροφορίες...
|
βγάζεις τα ψαρια από την σακούλα με το νερό σε ένα κουβαδάκι που χρησιμοποιείς για το ενυδρείο πρόσθετης ένα 2 ποτήρια νερό από το ενυδρείο σου μετά από 5 λεπτά αλλα 2-3 ποτήρια νερό και στο 10 λεπτό τα πιάνεις με μια αποχη και τα βάζεις στο ενυδρείο σου
|
θα ανοιξεις τη σακουλα και θα τη βαλεις μεσα στο ενυδρειο να επιπλεει για να εξισοροπισει η θερμοκρασια.
Επειτα ανα 10 - 15 λεπτα θα παιρνεις ενα σφηνακι απ το ενυδρειο και θα το ριχνεις στη σακουλα για να εξισοροπισεις το ph και τις σκληροτητες. Υπολογιζε γυρω στις 2 ωρες ειναι πολυ καλα για προσαρμογη. Μετα παιρνεις τα ψαρακια με αποχη η με οποιο αλλο τροπο θες και τα βγαζεις απο τη σακουλα και τα βαζεις στο ενυδρειο χωρις να αφησεις νερο της σακουλας να διαφυγει στο νερο σου. |
Οκ, ευχαριστώ! Σύντομα θα έχω και φωτογραφίες να σας δείξω!
------------------------- Μόλις μπήκαν και τα ψάρια! 8 όμορφα γκαπάκια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη πολύτιμη βοήθεια! :) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:02. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board