Nαι, γλειωδη σακουλακια ηταν αυτα που αφαιρεσα, σαν αυτα στις φωτο που ανεβασα. Διαβασα οτι ειναι ακινδυνα τα physa και οτι τρεφονται με αλγη και δεν τρωνε τα φυτα, οποτε τα αφηνω ετσι? Θα καθαριζουν και γενικα το ενυδρειο φανταζομαι απο υπολλειματα τροφης κλπ. Υπαρχη περιπτωση να ειναι physa fontinalis? Καπου διαβασα οτι τα physa akita γενανε μεσα σε γλειωδη σακουλακια οπως ειπαμε αλλα στην επιφανεια του νερου ενω τα fontinalis παλι γλειωδη σακουλακια αλλα στα τζαμια. Εγω παντως οτι αυγα τετοια εχω ειναι σε φυτα και στη ριζα.
Για τα αλλα δεν βρηκα κατι. Ειναι και εκεινα εξισου ακινδυνα για τα φυτα? |
Οχι δεν πειραζουν υγιεη φυτα.
Μονο προβλημα ειναι ο υπερπληθυσμος και το θεαμα αν δεν αρεσει σε καποιον. Δωσε λινκ απο το θεμα με τη διαφορα των physa. |
Παράθεση:
|
Δεν το διαβασει πουθενα αλλου αυτο το γνωρισμα αναμεσα σε acuta και fontinalis.
Αυτο που διαβασα δεν μου φανηκε αξιοπιστο αφου δεν αναφερει την πηγη του και ετσι οπως γραφεται δεν αποπνεει σιγουρια. Το γνωρισμα που ξερω ειναι το μεγεθος. Τα acuta γινονται λιγο μεγαλυτερα (-1.3cm τα fontinalis, -2.0cm τα acuta). Οπως και να εχει, εχουν ιδια συμπεριφορα, και αυτο σε νοιαζει. |
Παράθεση:
|
Γουστα εινα αυτα. :D
Εμενα δεν μου αρεσουν καθολου τα physa. Ειναι σαν μαυρες κουτσουλιες που τρεχουν στο τζαμι και κανουν και αυτες τις σπαστικες κινησεις το ενα πανω στο αλλο (παιζουν ξυλο για το φαι?) Tα αλλα ειναι ηρεμα, δεν κινουνται πολυ, ανοιχτοχρωμα, αλλα οταν μαζευονται κατω απο το φιλτρο μιλιουνια ειναι σαν να επεσε ακριδα. Αμα αισθανθεις το ιδιο καμια φορα τα ξαναλεμε για το πως θα ξεμπερδεψεις. :D |
Παράθεση:
Δεν ξερω, δεν εχω εμπειρια απο σαλιγκαρια (και γενικα δηλαδη δεν εχω εμπειρια:D) και αναμεσα σε αυτα τα 2 ειδη που υπαρχουν στο ενυδρειο μου μαρεσουν τα physa γιατι ειναι πιο μεγαλα (μεχρι στιγμης τουλαχιστον, δεν ξερω τα αλλα ποσα γινονται), μαρεσει το κελυφος τους και οτι ολη την ωρα δουλευουν-κινουνται, δεν ''τεμπελιαζουν'' και καθονται ακινητα οπως τα αλλα.... Oντως, εχω δει και εγω και σημερα κιολας το ενα πανω στο αλλο και αναρωτηθηκα, τι κανουνε...? ------------------------- EDIT: Σε αυτο το ποστ ( http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...04&postcount=1 ), βλεπω πως τα physa τρωνε αλγη οπως λεμε αλλα αν υπαρχει ελειψη αυτης τοτε μπορει να φανε και τα φυτα. Μηπως να εβγαζα και τα αλλα αυγα τους που εχω δει ωστε να ειναι λιγοτερα και να αρκουνται στην τροφη που υπαρχει για αυτα στο ενυδρειο και να μην ''επιτεθουν'' στα φυτα? |
Παράθεση:
Ενα να μενει καθε φορα θα βγαινουν κι αλλα (αφου ειναι ερμαφροδιτο). Εγω παντως δεν καταφερα με τιποτα να τα εξαφανισω βγαζωντας οτι εβλεπα απο σαλιγκαρια και αυγα. Μετα απο μερικες μερες τσουπ να κι αλλα. Το να φτασει να σου φαει φυτα πολυυυυυ δυσκολο το βλεπω. Πιστευω οτι πρεπει να το παρατησεις το ενυδρειο και να μην ταισεις ξανα για να μπορεσει να συμβει. |
Kαταλαβα. Οποτε βλεπουμε στην πορεια. Παω να βγαλω και τα αλλα αυγα... :)
------------------------- Aκομα ενα βιντεακι σημερινο, να δειτε τα ψαρακια. Τα 2 ψαρακια στην αρχη, τι ειναι αυτες η περιστροφες που κανουν μεταξυ τους? Εχω την εντυπωση πως αυτος ειναι ενας τσακωμος για περιοχη και κυριαρχια. Ελπιζω να μην ειναι καμια συμπεριφορα για ζευγαρωμα...την ιδια συμπεριφορα, εχουν λιγο αργοτερα στο βιντεο, 2 πιο μικρα ψαρακια απο τα πρωτα. -> 720p για καλυτερη ποιοτητα στο youtube.:) http://www.youtube.com/watch?v=juegJPnSCmA |
Ρε τα κ@λοψαρα, ξυλο επαιζαν
Ωραιο ενυδρειο, καθαρο νερο, χωρις αλγες. |
Παράθεση:
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. :D Χαιρομαι που παει καλα μεχρι στιγμης. |
Λοιπον παιδια, καλησπερα και παλι. 36η μερα με τους γονους που πλεον ολα εχουν γινει ψαρακια. Βεβαια μερικα εχουν αναπτυχθει περισσοτερο απο τα αλλα και εχουν γινει 2-2,5 εκατοστα, ισως και 3. Παραθετω πιο κατω ενα σημερινο βιντεο για να τα δειτε. Λετε οτι αυτα που ειναι μεγαλουτσικα ειναι ετοιμα να δωθουν για υιοθεσια ή ειναι νωρις ακομα?
Επιλεξτε 720p στο youtube, για καλυτερη ποιοτητα. http://www.youtube.com/watch?v=zo-1Z5gCQ1w |
Μια χαρα ειναι τα ψαρακια.
Αν εστηνα τωρα ενυδρειο θα τα αγοραζα με κλειστα ματια. Δυσκολα βρισκεις ψαρια μεγαλωμενα σε σωστο περιβαλλον, που δεν εχουν φαει "φαρμακα" για να αντεξουν αεροπορικα ταξιδια κλπ, και ειναι ουσιαστικα "επιζησαντες" απο μια ταλαιπωρια που θα τους εχει επηρεασει αρκετα τον οργανισμο και θα εχει επιπτωσεις στον οργανισμο τους, αλλα μακροχρονα και στο προσδοκιμο ζωης τους. Αυτα τα αποφευγει καποιος με ψαρια απο σωστες* αναπαραγωγες ψαριων απο χομπιστες. * γιατι υπαρχουν και προβληματικες. |
Για το αν ειναι ετοιμα να δωθουν αυτα που εχουν μεγαλωσει 2,5 με 3 εκατοστα τι λες? Και απο οσο θυμαμαι απο τα 7 zebra danio που ειχα αγορασει, το ενα ηταν τοσο σε μεγεθος, ενω τα αλλα 4-5 εκατοστα. Βεβαια ξερω οτι πανε μεχρι 6 εκατοστα, αλλα τα θυληκα που ειναι πιο μεγαλα σε μεγεθος σε σχεση με τα αρσενικα θα φτανουν τοσο φανταζομαι.
|
Mια χαρα ειναι.
Τα ψαρια πουλανε στα μαγαζια δλδ, μωρα δεν ειναι συνηθως? Και πιο μικρα να ηταν ποιο θα ηταν το προβλημα? Αρκει να θελει αυτος που θα τα παρει να μην ειναι αναγκη να ειναι σε τελικο μεγεθος και να τα μεγαλωσει ο ιδιος. Πρεπει απλα να γινει σωστη η διαδικασια "ψαρεματος" και να στρεσαριστουν τα ψαρια. (αυτο ομως και σε μεγαλα ψαρια δεν θα πρεπει να γινοταν ετσι κι αλλιως?) Μια παγιδα ειναι πιο ευκολη λυση και λιγοτερο στρεσογανος. |
Α οκ τοτε, τα βαζω μια αγγελια αν και παλι λυπαμαι :(....τι μου εχουν κανει αυτα τα ζεβρακια...:p, να δωσω τα μεγαλουτσικα τουλαχιστον. Σε ευχαριστω.
Βασικα ειναι τοσο αφοβα που βαζω το χερι μου και ερχονται. Σημερα εβαλα μια αποχη μεσα να βγαλω κατι φυλλαρακια και τα 2 μπηκαν μονα τους μεσα στην αποχη για να την εξερευνησουν. Αμα βαλω παγιδα δεν θα μπουν και πιο μικρα ψαρακια μεσα που δεν θα θελω να τα δωσω ακομα? Ετσι δεν ειναι? ------------------------- Παράθεση:
|
Τα επιστρεφεις στο ενυδρειο οσα δεν θελεις να δωσεις.
Η παγιδα (μπουκαλακι νερου κομμενο στο λαιμο και γυρισμενος αναποδα), να εχει και μικρες τρυπες στο πατο (πιο μικρες απο τα ψαρια) για να κυκλοφορει το νερο, να μη σκασουν τα ψαρακια. Καλυτερα θα ηταν να επιβλεπεις και να μην την αφησεις κι οτι πιασει μεχρι την αλλη μερα. Ελαχιστη τροφουλα μεσα στην παγιδα. Τα ψαρακια που πιανεις μπορεις μεχρι να ερθει ο νεος ιδιοκτητης να τα εχεις σε κουβα με αεραντλια (τωρα ειναι καλοκαιρι δεν θα πεσει η θερμοκρασια). Αν φυσικα τα ψαρια καθονται και τα πιανεις ευκολα χωρις να κανεις ανω κατω το ενυδρειο, δεν το συζηταμε. Με αποχη ειναι ευκολοτερο οταν εχεις δυο. Μια μεγαλη και μια μικρη. με τη μικρη που ειναι ευκολη στο χειρισμο "σπρωχνεις τα ψαρια προς τη μεγαλη. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μαθαινουν. Οποιος ψαρευει ξερει τι λεω. Ρε συ στρατηγε? Δεν μπορεις να στησεις ενα μεγαλυτερο ενυδρειο να το κανεις ενα ωραιο κοινωνικο, τα κρατησεις κι αυτα? :D Που θα βρεις τετοια ψαρια? |
Παράθεση:
|
46η μερα ζωης τους σημερα και νεο βιντεο απο τα ψαρακια....:D
http://www.youtube.com/watch?v=xzRgHILetbw |
Πολυ όμορφα είναι τα ατιμουλικα! Πόσα επέζησαν τελικά;
|
Παράθεση:
|
Ε συνηθως όχι δεν επιζούν ολα. Ακομα και γκαπυ που γεννιουνται ολα ζωντανα, δεν επιβιωνουν ολα. Γι'αυτο και κάνουν τοσο μεγάλο αριθμο γονου. Μπορείς να παρεις μια τροφή για μικρά της τετρα, που ουσιαστικά είναι τριμμενο φυλλαράκι, αλλα οχι σκονη. Μπορεις να τριβεις και εσύ λίγο στο χερι και να τους δινεις.
Η αρτεμια προτείνεται γιατι περιεχει πολυ πρωτεϊνη, αλλα δεν είναι 100% απαραίτητη. Και τώρα καλο θα τους έκανε. ;) |
Αυτη που εχω και ταιζω ειναι η tetramin baby που ειναι πουδρα. Θα παρω και σαν εκεινη που λες να δινω στα μεγαλουτσικα αν και τρωνε και σχεδον κανονικα φυλλαρακι χωρις να δυσκολευονται πολυ, αν και δεν φαινεται να ειναι ακομα η ωρα τους.:)
|
Μα την tetramin baby λεω και εγω! Αυτη εδινες στην αρχή; Εβλεπες να την τρώνε; Μου φαίνεται λίγο μεγάλη για πρωτη. Υπαρχουν καποιες της tropical που είναι κυριολεκτικα πουδρα.
|
Παράθεση:
|
H διατροφη παντως παιζει μεγαλο ρολο στην καλη αναπτυξη ολων των νεαρων ζωων.
Αν ταιζονταν και ταιζονται μεχρι να παρουν καλο μεγεθος με ναυπλιους αρτεμιας, grindal κλπ, εκτος απο πολυ καλης ποιοτητας φρεσκοανοιγμενης συσκευασιας ξηρα τροφη και βιταμινες, θα εχουν καλυτερη αναπτυξη. |
Παράθεση:
|
Μιας και τελειωνει το api stress coat αντιχλωριο που εχω, πηρα σημερα ενα μικρο μπουκαλακι seachem prime που το χρησιμοποιειτε πολλοι απο εσας και το εχετε προτεινει επανειλημμενως. Ελπιζω να ειναι το ιδιο καλο.:) Αμα κανω μια αλλαγη 20 λιτρων ας πουμε, θα βαλω 0,5 ml απο το prime μιας και στα 200 λιτρα λεει 5ml? Το καπακι του δεν εχει δεικτη για τα ml, αλλα θα κρατησω το καπακι απο το api stress coat που εχει κανονικα δεικτη για 1,5,10 ml.
Κατι ακομα....Θα φυγω για 9 μερες διακοπες τον αυγουστο. Εχω εναν μεγαλο ανεμιστηρα τον οποιο τον εχω σε μεγαλυτερο υψος απο το ενυδρειο, να ριχνει κατευθειαν στην επιφανεια του νερου. Δεν τον εχω αναμενο συνεχεια, η μεγαλυτερη θερμοκρασια που εχει παει το καλοκαιρι το ενυδρειο ειναι 27,5 χωρις aircodition στο χωρο του κλπ. ειναι δροσερο το σπιτι. Οταν βλεπω θερμοκρασια λοιπον να πηγαινει λιγο πανω απο 27, τον αναβω για 2-3 ωρες, παει 25,5 - 26 και τον σβηνο. Μιας και θα φυγω λοιπον οπως λεω και πιο πανω, πηρα 2 ανεμιστηρακια απο ενα μαγαζι το ενα ειναι αυτο: http://img810.imageshack.us/img810/1...030169m.th.jpg http://img19.imageshack.us/img19/7614/p1030164g.th.jpg http://img687.imageshack.us/img687/5...30165nh.th.jpg τα οποια ειναι με usb συνδεση και καταλανωνουν 2,6 watt σε σχεση με τα αντιστοιχα που βγαζει η ιδια εταιρια με ρευμα που καταλανωνουν 15 watt και ζεσταινονται πολυ στο πισω μερος εκει που ειναι ο μηχανισμος τους (αυτα με το usb δεν ζεσταινονται καθολου). Ευτυχως παλαιοτερα ειχα παρει μερικους ανταπτορες απο ebay που μετατρεπουν το usb σε ρευμα και να που χρειαστηκαν. Λεω να τα βαλω με χρονοδιακοπτη να ριχνουν στην επιφανεια του νερου οσο δουλευει το φως του ενυδρειου, δηλαδη 16:00 - 00:00 για οσο καιρο λειπω. Βασικα λεω να δουλευουν 40 λεπτα την ωρα και ενα 20λεπτο να ξεκουραζονται, δηλαδη για παραδειγμα, 16:00-16:40 και μετα 17:00-17:40 κ.ο.κ....τι λετε? Ακομα πηρα και μια αυτοματη ταιστρα της Hailea το μοντελο wt-120. Βεβαια η τροφη μου ειναι πουδρα οπως εχω πει και δεν ημουν σιγουρος κατα ποσο ακομα και στην πιο μικρη σκαλα θα μπορουσε να ριξει λιγη τροφη. Εκανα ενα τεστ και ειδα πως στη 1η σκαλα, η ποσοτητας τροφης δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλη. Μπορω ακομα να κανω πατενουλα και η πρωτη σκαλα να ανοιγει στο μισο σε περιπτωση που διαπιστωσω πως ριχνει παραπανω απο οση ποσοτητα θελω. Τι λετε για ολα αυτα? Θα επρεπε κατι ακομα να προσεξω? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board