Πάντως πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς έστω και υποτυπωδός να κατεβάσεις λίγο το ph σου φίλε.Ρίχνεις καθόλου λίπασμα;
Φιλικά Ιορδάνης. |
λίπασμα? εδώ δεν έχω υπόστρωμα :rolleyes:
οχι .. τίποτα δεν ρίχνω ... τα φυτά αυτή τη στιγμή βρίσκοντε μέσα σε σφινακοπότηρα με τύρφη :smt078 μη με κράξετε αλλά δεν έχω υπόστρωμα και το ποτηράκι είναι αρκετά βαρύ για να το κρατήσει στον πάτο ... πάντος το θετικό είναι οτι αναπτύσοντε κανόνικά τα φυτά και πετάνε κανούρια φυλλαράκια ... Ασχετο: πριν λίγη ώρα κοίταγα τον crowntail μου ο οποιός τις τελευταίες μέρες συγκατοικεί αρμονικά με τον οττόκυκλο που έχω βάλει μέσα .... είχε κολλήσει στο τζάμι και με κοίταγε .. (πολύ γουστάρω την φάση αυτή που κολλάω στο τζάμι και κολλάνε και οι μονομάχοι και κοιτάνε,χαχαχ) εκείνη την ώρα λοιπόν ο ,φουκαράς, ο οττόκυκλος έγλυφε το τζάμι και ξαφνικά πάει και αρχίζει να γλύφει στο σώμα τον μονομάχο .... αρχικά μου φάνηκε παράξενο αλλά λέω , άνοιξη είναι .... ορμόνες βλέπεις .... μπορεί να γουστάρει να την βρούνε μεταξύ τους! αφού ο μονομάχος τον αποφεύγει μια , δυό, τρείς φορές ... την τέταρτη φορά που πάει πάνω του και αρχίζει να τον φλύφει, ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ τον βουτάει ο μονομάχος απο το στόμα τον οττόκυκλο, τον ταρακουνάει 3-4 φορές δεξιά -αριστερά με τρομερή μανία και ταχύτητα και τον πετάει στην άλλη άκρη απο το ενυδριάκι ..... !!!!! μετά ο μονομάχος σαν να μην τρέχει μια καθόταν και με ξανα κοίταγε .... ο οττόκυκλος αφού έφαγε ένα τρελό σοκ είχε χάσει τον μπούσουλα .... τον φουκαρά ... μετά απο λίγη ώρα βρήκε πάλι την φόρμα του και συνέχισε το γλύψημο στο τζάμι .... νομίζω θα το ξανασκεφτεί καλά πριν πάει να κάνει "τσαχπινιές" στον μονομάχο .... χαχαχα το αναφέρω γιατι δεν το είχα ξαναδεί αυτό εδώ και κανα μήνα που συγκατοικούν τα 2 ψαράκια .... πάντος δεν φαίνεται να έπαθε κάτι ο οττόκυκλος εκτός αν δεν φαίνεται εξωτερικά .... θα δείξει σε μερικές μέρες ... |
και χυμα μπορεις να βαλεις μερικα φυτα να επιπλεουν(δεν ειναι το ιδανικο βεβαια,αλλα καλυτερο απο το τιποτα).
νομιζω εχω ξανακουσει σκηνικα με οτοκυκλους,σε περιπτωση δηλ.που παει πανω στο μονομαχο ο οτοκυκλος.εχεις ξαναδει εσυ τετοιο σκηνικο? |
Παράθεση:
τώρα όσο αφορά τα φυτά .... είναι μικρή η επιφάνεια απο τα ενυδριάκια για να την "πνήξω" με φυτά που θα επιπλέουν ... :confused: |
Παράθεση:
|
ουπς,πως μου ξεφυγε αυτο το ποστ του Ιορδανη....το flurish excel πιο πολυ σα λιπασμα μου ακουγεται...και απο ο,τι λεει κι ο Γιαννης δεν περιεχει διοξειδιο,ε?
|
Flourish Excel™ is a source of bioavailable organic carbon
http://www.seachem.com/products/prod...rishExcel.html Δεν είναι λίπασμα και δεν νομίζω οτι μπορεί να επηρεάσει το Ph. |
|
Παράθεση:
;) http://www.seachem.com/support/FAQs/...Excel_faq.html |
Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις almond leaves?
|
οκ,ευχαριστω για τις πληροφοριες ;)
Ειρηνη,τα almond leaves βοηθανε με φυσικο τροπο στο κατεβασμα του πεχα,αλλα εγω τουλαχιστον δεν τα εχω βρει πουθενα στην ελλαδα...:( |
Ούτε εγώ τα έχω δει πουθενά στην Ελλάδα. Γι'αυτό έβαλα το link του aquabid. ;) Εμείς τουλάχιστον από εκεί πήραμε.
|
Έλεος ρε παιδία ... έλεος δηλαδή !!! έχω φρικάρει ... ο μονομάχος με το φιν ροτ παει όλο και καλύτερα ....
πριν τρείς μέρες που κοίταγα πάλι τους μονομάχους μου θαυμαζα τον CT μου και ήταν ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ !! σήμερα έρχομαι, τον κοιτάω και βλέπω φάγωμα στην ουρά του !!!! και αυτός Φιν ροτ !!! ελεος ρε γμτ ... τον μάτιασα την προιγούμενη φορά ??? :( :( :( Θα σαλτάρω να μου πάθει κάτι αυτός !!! ηλικρινά δεν μπορω να φανταστώ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ φταίει !!! και αλλαγές .. και multimineral, και φυτάκι, και αλατάκι .... και και και παλι προβλημα .... φτουυυυυ τώρα που το παρατηρώ κιόλας το βλέπω αρκετές φορές να κάθεται κατακόρυφα πάνω στο φυτό ... πράγμα που δεν είχε κάνει ποτέ ώς τώρα .... :( :( :( :( |
ειλικρινα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα :smt100
|
Το οτι κάθεται κατακόρυφα πάνω στο φυτό ενώ δεν το έκανε συχνά παρα μόνο για να κοιμάται και να ξεκουράζεται ενώ τώρα και το κάνει αλλά και είναι σε κατακόρυφη στάση μερικές φορές μπορεί να σημαίνει κάτι ?
νυκτική π.χ ? :smt100 :( :( :( :( |
ακομα κι οταν κολυμπαει ειναι σε κατακορυφη σταση?
αυτο δεν ειναι πολυ καλο....:( οσες φορες μου'χε τυχει συνθως το ψαρι δεν αντεχε πολυ...ειναι πολυ καιρο ετσι? |
όχι καλέ ... τι λές ... φτου φτου φτου :smt062
κολυμπάει και τρώει κανονικότατα ... απλα μερικές φορές κάθεται σε κατακόρυφη στάση στο νερό πράγμα που δεν είχα παρατηρήσει πιο πριν ... ίσως να το έκανε σε φάσεις που έλειπα ή απλά δεν το είχα προσέξει και το παρατήρησα τώρα που είδα και το φιν ροτ... σου λεω πως 3 μέρες πριν πού είχα ξανα βγεί ήταν αψεγάδιαστος !!! όπως έγινε ακριβώς και με τον άλλον μονομάχο που τον είχα αφήσει μια χαρά και μετά απο 3 μέρες πάλι που είχα έξοδο είχε φιν ροτ .... παντος (μπορεί και άσχετο απλά μου κάνει εντύπωση) απο τότε που ξεκίνησα το Betta Banquet της seachem οι ακαθαρισίες και των 3 μονομάχων έιναι σαν μπαλάκι σχετικά μεγαλούτσικο σε σημείο που αρχικά απορούσα απο που το βγάζουν τόσο μεγάλο μπαλάκι :rolleyes: ενώ με τα bloodworms της Sera που τάιζα παλιά δεν ήταν έτσι αλλά κανονικά σαν άλλου ψαριού .... τώρα αν λέει κάτι αυτό .. δεν ξέρω.... πιάνω ακόμα και τα άκρα να δω ΤΙ μπορεί να φταίει αν και ξέρω πως έχω γίνει κουραστικός ... :( |
μπορω να φανταστω ποσο εκνευριστικη πρεπει να ειναι για σενα αυτη η κατασταση....:(
ειδικα που δεν μπορεις να παρακολουθεις τα ψαρια σου συνεχεια... αφου ομως δεν καθεται κατακορυφα συνεχεια εχουμε ακομα ελπιδες.θα σου ελεγα να τον παρατηρησεις οσο μπορεις και να μας πεις για τη συμπεριφορα του. |
Παράθεση:
Εκεί που κάθετε κατακόρυφα, μήπως είναι η έξοδος του φίλτρου? Τα νιτρικά τα έχεις ελέγξει τελευταία? Αν όχι κάνε μια μέτρηση |
οχι, δεν είναι η έξοδος του φίλτρου... είναι απο την άλλη μεριά ...
μετρήσεις έχει σε μερικά ποστ πιο πάνω .. αν θές ρίξε μια ματιά ... σήμερα πήρα και υγρό τεστ αμμωνίας .... 0 και στα 3 ενυδριάκια .. με τα νιτρικά τώρα δεν ξέρω τι παίζει και είναι ανεβασμένα ... :rolleyes: |
πως τα πανε τωρα οι μονομαχοι??
|
Παράθεση:
έχει αναπτύξει αρκετό καινούργιο ιστό και πάει απο το καλό στο καλύτερο ... ο CT δεν φαίνεται να έχει χειροτερέψει (ευτυχώς)... αλλά τον παρακολουθώ όσο μπορώ όσο είμαι σπίτι ..... για το τεστ της αμμωνίας που ανέφερα πήρα υγρό τεστ της Nutrafin ....ελπίζω να είναι καλό .... |
Παράθεση:
Η κατακορυφη σταση δεν ειναι φυσιολογικη και πιστευω οτι κατι τον ενοχλει η τοξικοτητα του νερου. |
Καλησπέρα ...
συγγνώμη γισ την αργοπορημένη απάντηση αλλά εκεί που έλεγα πως ΔΕΝ μπορούν στον στρατό να πάνε χειρότερα τα πράγματα τελικά πάνε .... τες πα ... απλά δεν είχα και νετ λόγο μετακόμησης (όλα μαζεμένα) και ήρθα στο πατρικό μου για να δω ποστς .... δεν πάει καλά ο CT μου .... δεν κάθετε πλέον έτσι κατακόρυφα που τον είχα δει αλλά όλο και προχοράει το φιν ροτ .... τον έκανα και μπάνιο σε bactopur όπως είχα κάνει στον άλλον και πηγε καλύτερα και περιμένω να δώ αποτελέσματα ..... τα φίλτρα είναι καθαρά σχετικά δεν έχω πολύ καιρό που τα έχω καθαρίζει ... ένα βρώμικο φίλτρο μπορεί να είναι αιτία αυξημένων νιτρικών ? λόγο κακής φίλτρανσης ? |
καθε ποτε καθαριζεις τα φιλτρα?
δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να του κανεις θεραπεια και το φινροτ να προχωραει.... βαζεις σε συνεχη βαση αλατι? |
καλημέρα .....
έχω εξαφανιστεί (που συνεπάγεται πως έχετε ηρεμίσει απο εμένα,χεχε) αλλά δυστυχώς στο νεο μου σπίτι δεν έχω ακόμα νετ και τες πα ... οι μονομάχοι μια έτσι μια γιουβέτσι ... μια είναι καλύτερα οι ουρες μια ψιλοσκίζοντε ... αλλά πάνε με καλούς ρυθμούς .... τα φίλτρα τα καθαρίζω περίπου μια φορά τον μήνα ..... γενικά κοιτάω πότε είναι βρόμικα και τα καθαρίζω .... αλάτι αυτόν τον καιρό προσθέτω απο λίγο με κάθε αλλαγή νερού ....όχι πάρα πολύ ... ισα ισα για να καλύψω την απώλεια της αλλαγής νερού .. κατα τα άλλα τρώνε λαίμαργα και όλα καλα ... ο CT έχει ήδη βγάλει καινούργιους ιστούς στην ουρά και αναρώνει πιο γήγορα απο τους άλλους ... ελπίζω να σταματήσει το πρόβλημα γιατι μου έχει σπάσει τα νεύρα ... (ίσως σήμερα 29/4 να μπορέσω να έρθω Αθήνα στο meeting σας να σας γνωρίσω και απο κοντά .... ΙΣΩΣ γιατι όλο το λέω και όλο στραβές κάθοντε γμτ) |
απ'ο,τι φαινεται μαλλον η κατασταση παει προς το καλυτερο :D και χαιρομαι ιδιαιτερως γι'αυτο.συνεχισε τακτικες αλλαγες με αλατι και νομιζω πως θα'σαι μια χαρα!!
Υ.Γ.αντε,απιτελους να μας ερθεις σε καμια συναντηση ;) |
τελικά άλλη μια φορά που δεν μπόρεσα να έρθω στην συνάντηση σας ....
παντρεύεται ένας κολλητός σήμερα και .... όλα του γάμου δύσκολα :smt057 (άντε άντε να πέρνουν σειρά και άλλοι... φτού φτού μακριά απο μάς :D +-6 ) αλλά σε λίγο καιρό (υπολογίζω κοντά στον ένα μήνα) αρχίζω να βάζω άδειες οπότε τα πράγματα θα είναι πιο απλά .. :smt044 :smt044 :smt044 γενικά ναι, φαίνεται να πηγάινουν καλύτερα οι μονομάχοι αλλά αυτό δεν με βγάζει απο την δύσκολη κατάσταση μια και είναι πάντα προ τον πυλών να εμφανιστεί φιν ροτ και το κυριότερο να μην ξέρω απο πού προέρχεται ώστε να μπορώ να εκμηδενίσω την όποια πιθανότητα .... είδομεν .... ελπίζω απο τη συνεχή προσθήκη αλατιού να μην τους κάνω....θαλασσινούς τους μονομάχους :confused: αν και είναι ελάχιστη η ποσότητα που ρίχνω σε σημείο να αναρωτιέμαι αν κάνει δουλειά το αλάτι στην ποσότητα αυτή ... |
για να μην τους κανεις θαλασσινους ριχνεις λιγο ;) λιγη ποσοτητα αναμεσα στα δυο δαχτυλα.κρατα εσυ σταθερο προγραμμα αλλαγων και ας ελπισουμε οτι δε θα ξαναεμφανιστει τιποτα!
(που θα παει,θα σε δουμε σε καποια συναντηση....;) ) |
καλησπέρα .....
οι μονομάχοι είναι καλά ευτυχώς :D το πρόβλημα με το NO3 με ταλαιπορέι ακόμα .... με υγρό τέστ της sera Μου βγάζει έντονο κόκκινο χρωματισμό που απο όσο διάβασα πρέπει να κάνω το τεστ και με απιονισμένο νερό γιατι οι ποσότητα πρέπει να είναι πάνω απο 50 Mg/l (!!!!!) έλεος πια ... ένα ψαράκι έχει μέσα ... δεν καταλαβαίνω τι γίνεται ...αλλαγές πιο συχνά απο τις 3 μέρες θα καταντίσει αιδία !!! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:35. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board