Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=111)
-   -   ασπρα στιγματα? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70805)

maria p 16-04-13 12:31

κρίμα:(
μην πάρεις άλλο τώρα, φρόντισε το θέμα του φίλτρου κατά την γνώμη μου.

Diskus fan 17-04-13 10:20

Λυπάμαι πολύ για το ψάρι σου.
Κάνε αυτό που σου προτάθηκε πιο πάνω... μικρές και συχνές αλλαγές για το Nitrate.
Από τα συμφραζόμενα θεωρώ ότι... πρέπει να το ρίξεις και λίγο στο διάβασμα... πριν προχωρήσεις σε περαιτέρω κινήσεις.
Το νερό που χρησιμοποιείς... είναι από την βρύση;

boutas ski 17-04-13 16:15

μαλιστα, ναι το νερο ειναι βρυσης και γω βρυσης πινω εδω πανω εχουμε καλο νερο..!
discus πραγματικα διαβαζω καθε μερα και κατι αλλα για να ειμαι ειλικρινης με τοσα που εχω διαβασει περαν των βασικων εχω μπερδευτει.....
Ξερω για τις αλλαγες και για τα καθαρισματα αλλα στα υπολοιπα χοντιρκα το λεω καθε ποστ και αλλη αποψη..

maria p 17-04-13 19:49

Λόγω των λίτρων, του προβληματικού και μη στρωμένου φίλτρου και των πολλών ψαριών, είχες πρόβλημα με την ποιότητα του νερού σου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιστούν ασθένειες και δυστυχώς και απώλειες.
Χάλασες πολλά χρήματα σε φάρμακα, τόσα όσα θα είχες πάρει ένα σωστό φίλτρο για τα λίτρα σου.
Εντάξει η απώλεια χρημάτων πες οτι είναι δίδακτρα, αλλά δυστυχώς χάσαμε και ψαράκια.
Τι θα έκανα εγώ τώρα αν ήθελα να το πάω σιγά σιγά για να μην ξοδευτώ με μιας και εφ όσον ήθελα να συνεχίσω με τα ενυδρεία.
Συχνές και σχολαστικές αλλαγές νερού, να ζήσουν τα δύο ψαράκια που έχεις. Είναι μεταξύ τους ασύμβατα δες πως θα δώσεις και ποιό.
Πρώτη προτεραιότητα ένα σωστό φίλτρο, ικανό για περισσότερα από τα λίτρα σου ώστε να μην αχρηστευθεί αν βάλεις στο πρόγραμμα ένα μεγαλύτερο ενυδρείο.
Το λειτουργείς παράλληλα για να διατηρήσεις την όποια βιολογία έχει το παλιό.
Στην συνέχεια παρακολουθείς τις αγγελίες και βρίσκεις ένα φθηνό μεγαλύτερο μεταχειρισμένο να το φτιάξεις σωστά και να το χαρείς.
Περίμενε και τους έμπειρους μήπως μου διαφεύγει ή δεν γνωρίζω κάτι.

Το άλλο πως το βλέπεις? Μην αγοράσεις ψαράκι σ αυτή την φάση.

boutas ski 17-04-13 23:29

μαλιστα
Ομως βλεπω πως οι μετρησεις αρχιζουν και βελτιωνονται δηλαδη το ph πεφτει τα νιτρικα κι αυτα.. αρα νομιζω οτι τουλαχιστον παμε καλα ε? δε ξερω αν το φιλτρο εχει θεμα διοτι ετσι δουλευε και πριν απλα αντι του πλαστικου περιβληματος που ειχε μπηκε ενα αλλο απο σωληνα δεν αλλαξε κατι...

λεω την γνωμη μου ετσι μην παρεξηγηθω μαθενουμε με καθε κουβεντα ...!!
-------------------------
τα νιτρικα ηταν λιγο πανω απο το οριο οπως και το ph 0,3 πανω απο το ιδανικο... (τωρα εχουν πεσει κι αλλο)

maria p 18-04-13 07:49

καλημέρα,
εντάξει, μείνε όπως είσαι αν νομίζεις πως είναι εντάξει το φίλτρο, κάνε συχνοτερες αλλαγές μέχρι να ωριμάσει το ενυδρείο και όταν αποφασίσεις οτιδήποτε τα λέμε.
αργότερα όταν πάρεις άλλο ψαράκι χρυσόψαρο, να φροντίσεις να είναι φάνσυ όχι κόμον ή κομετ που χρειάζονται πολλά λίτρα.

boutas ski 18-04-13 10:01

οκ μαρακι σημερα θα κανω παλι μια αλλαγη και θα γραψω παλι τις τιμες..!! ναι μονο φανσυ ουτως η αλλως ειναι πιο ομορφα ..!! χεχε

Diskus fan 18-04-13 12:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από boutas ski (Μήνυμα 756219)
μαλιστα, ναι το νερο ειναι βρυσης και γω βρυσης πινω εδω πανω εχουμε καλο νερο..!
discus πραγματικα διαβαζω καθε μερα και κατι αλλα για να ειμαι ειλικρινης με τοσα που εχω διαβασει περαν των βασικων εχω μπερδευτει.....
Ξερω για τις αλλαγες και για τα καθαρισματα αλλα στα υπολοιπα χοντιρκα το λεω καθε ποστ και αλλη αποψη..

Δυστυχώς έτσι γίνεται... κάποιες φορές γράφουν πχ. 30 και άντε μετά εσύ να καταλάβεις, ποία άποψη είναι η σωστή!!!! :rolleyes:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:55.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,04953 seconds with 10 queries