Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Θολο Νερο!Βοηθεια!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70665)

delta66 06-04-13 22:34

Και φυσικα, θα μπορουσε καποιος να πει ΄καλα με τα ψαρια που θα ψοφησουν ασχολειστε, επειδη καποιος εδωσε ψευτικες πληροφοριες, για να κερδισει το ΄ψωμακι΄ του?
Τι θα κανατε δλδ αν η δουλεια του ηταν να βγαζει νεφρα απο παιδακια κλεμμενα, για να τα πουλησει σε καποιον που ΄τα εχει΄.
Δεν εξισωνω τις περιπτωσεις, αλλα σιγουρα δεν θα αφηνα ουτε για ενα λεπτο το παιδι μου μονο του με καποιον που δεν σεβεται τα ζωα. Δεν ξερεις πως εξελισεται το μυαλο ενος ανθρωπου. :)

maria p 06-04-13 22:44

δυστυχώς και σ εμάς ακόμα, το ψάρι είναι κάτι που έχει αξία από 1,80 ευρώ δηλαδή ασήμαντη.
δεν εστιάζεται η διαφορά της πώλησης ενός προϊόντος από την πώληση μιας ψυχής.
όταν πεθαίνει δεν ουρλιάζει και δεν μας σοκάρει, δεν μας φρικάρει. απλά πεθαίνει.
στα μαγαζιά που ψωνίζω σέβομαι τα παιδιά, πρωτ απ όλα γιατί είναι νέοι κι εγώ μεγάλη και ποτέ δεν είμαι δεικτική. μην φανούμε και στριμμένοι επειδή προσπαθούμε να δούμε το θέμα και τις αιτίες του στις σωστές του διαστάσεις τώρα που κάνουμε μια αναζήτηση του φαινομένου. συζήτηση κάνουμε.
γι αυτό είπα για τον σύλλογο που δυστυχώς (γιατί?) έπαψε την δραστηριότητά του.
ένα σωστό πλαίσιο πώλησης, μακροπρόθεσμα διευκολύνει και τον πωλητή.

Natasa378 10-04-13 22:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 752845)
Βάλε μια αγγελία και αντάλλαξε τα ψάρια σου με κάποιον ο οποίος να μπορεί να σου δώσει π.χ νέον, γκαπάκια,πλάτι.. η κάτι που να ταιριάζει στο ενυδρείο σου..
Η χάρισε τα γενικά κάπου και βάλε αγγελία και ζήτα τι σου αρέσει και μπορεί να μπει στο ενυδρείο σου.. κάτι θα βρείς και υπάρχουν πολλά παιδιά εδώ που θα σε βοηθήσουν...
Τα ψάρια που έχεις τώρα θέλουν τριπλάσιο-τετραπλάσιο ενυδρείο απο το δικό σου και είναι κρίμα να τα έχει έτσι. Και εγώ όταν ξεκίνησα έκανα τραγικά λάθη!!!

Το νερό έχει θολούρα γιατί έχεις πολλά ψάρια..άρα πολλά θρεπτικά..άρα πολλά βακτήρια άχρηστα όμως για την βιολογία του φίλτρου... τα οποία βρείσκουν κάτι να τρώνε πολλαπλασιάζονται σαν τρελά και αυτά δίνουν αυτήν την θολούρα στο νερό...βέβαια χωρίς μετρήσεις δεν μπορώ να είμαι και πολύ σίγουρος αλλά το πιο πιθανό ειναι αυτό.

Ευχαριστω πολυ!Πολυ καλη η ιδεα σου για αγγελια.Εξαλλου εχουν ηδη μεταφερθει σε αλλο ενυδρειο για μεγαλυτερη ασφαλεια.Αρκει να σκεφτω πως θελω να κανω το καινουριο για να δω τι θα ζητησω αν τα ανταλλαξω.

maria p 10-04-13 22:37

μπράβο Νατάσσα, άνοιξε αν θες ένα καινούργιο θέμα, λέγοντας τις διαστάσεις του ενυδρείου και οτι δεν θέλεις να βάλεις φυτά, να σου προτείνουν και πιο έμπειρα άτομα ψαροσύνθεση για να μελετήσεις και ν αποφασίσεις τι σου αρέσει.
καλή επιτυχία!

Natasa378 10-04-13 22:46

Χαιρομαι πολυ που προκαλεσα μια τετοια κουβεντα γιατι καλο ειναι να αναλογιστουμε ολοι μεχρι που φτανει μια πωληση και τι ευθυνη φερνει ο καθενας.Προσωπικα γνωριζω οτι ο σωστος πωλητης οφειλει να κραταει τον πελατη ευχαριστημενο (εκτος κ αν τα θελει κ αυτουνου ο....) και αυτο σημαινει να τον ενημερωνει σωστα ωστε να επαναλαβει μελλοντικη αγορα η να πει καλα λογια σε τριτους!ΓΙα να επανελθω στο θεμα μου μετα απο ψαξιμο και διαβασμα θα ηθελα τη γνωμη σας. Θα μου προτεινατε να βαλω μονο χρυσοψαρα και αν ναι ποσα για τα 50 λιτρα η platy με κατι αλλο (οχι γκαμπι, δε θελω τοσα γεννητουρια και εφοσον το ξερω σωστο ειναι να το τηρησω).Μονομαχο μπορω να βαλω?

nazgul 10-04-13 23:03

Ο μονομαχος ειναι μια καλη ιδεα για τα 50 λιτρα, θα ειναι αρχοντας. Αλλα το νερο μας εδω πανω ειναι αρκετα σκληρο για το συγκεκριμενο ειδος. Αν ψαξεις και μπορεσεις να το επεξεργαστεις, ωστε να μαλακωσει λιγο, θα ειναι ολα μια χαρα.

Για δυο χρσοψαρα ειναι λιγα τα 50 λιτρα, θα ταλαιπωρηθουν.

Τα platies να ξερεις ειναι και αυτα ζωοτοκα και αναπαραγονται με τους ιδιους ρυθμους, οπως και τα guppies.

Ο μονομαχος νομιζω ειναι η καλυτερη λυση για αυτα τα λιτρα. Αλλα πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση, πρεπει να διαβασεις αρκετα, ωστε να του προσφερεις αυτα που του αξιζουν και δεν θα το μετανοιωσεις.

nikolaosbouk 11-04-13 02:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 754510)
Ο μονομαχος ειναι μια καλη ιδεα για τα 50 λιτρα, θα ειναι αρχοντας. Αλλα το νερο μας εδω πανω ειναι αρκετα σκληρο για το συγκεκριμενο ειδος. Αν ψαξεις και μπορεσεις να το επεξεργαστεις, ωστε να μαλακωσει λιγο, θα ειναι ολα μια χαρα.

Για δυο χρσοψαρα ειναι λιγα τα 50 λιτρα, θα ταλαιπωρηθουν.

Τα platies να ξερεις ειναι και αυτα ζωοτοκα και αναπαραγονται με τους ιδιους ρυθμους, οπως και τα guppies.

Ο μονομαχος νομιζω ειναι η καλυτερη λυση για αυτα τα λιτρα. Αλλα πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση, πρεπει να διαβασεις αρκετα, ωστε να του προσφερεις αυτα που του αξιζουν και δεν θα το μετανοιωσεις.

Τι λες ρε θωδορη,αφου ανετα μπορει να τον βαλει στην κανατα που διαφημιζουν....χαχαχαχαχαχ:D:D:D:D

nazgul 11-04-13 02:44

Και τα χρυσοψαρα σε μπρελοκ! :rolleyes:

Diskus fan 11-04-13 22:06

ΜΗΝ την μπερδέψουμε με τον χαβαλέ... περισσότερο!!! ;)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:30.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01550 seconds with 10 queries