To ψάρι μάλλον ήταν χτυπημένο! Γι'αυτό, πρέπει όταν δεις κάτι ύποπτο, να το απομονώνεις σε μια καραντίνα με θεραπεία. Στην προκειμένη περίπτωση, έπρεπε απο την αρχή να το απομονώσεις και να του χορηγήσεις θεραπεία.
Τέλος πάντων! Περιμένουμε τις φωτό! |
Κανω come back διοτι το ενυδρειο εχει αρχισει και παιρνει την κατω βολτα.
Εχω εναν αρσενικο maingano ΔΙΑΟΛΟ κυριολεκτικα. Ειναι ακρως επιθετικος. χτυπαει οτι κινειται ανεξαρτητου μεγεθους. Μιλαμε για ψαρι χαιλαντερ. Τωρα ο πληθυσμος των ψαριων ειναι μικροτερος και εχει επιταχυνθει ο ρυθμος θνησιμοτητας. Θελω να τον απομακρυνω αλλα με τοση πετρα ειναι αδυνατον να τον πιασω. Ειναι και πανεξυπνος. ολα τα ψαρια ειναι τοσο εξοικειωμενα μαζι μου που οταν βαζω μεσα το χερι μου (χωρις καν τροφη) , ερχονται μεσα στη χουφτα μου. Ολα εκτος απο αυτον φυσικα. με το που βαζω μεσα αποχη εξαφανιζεται. Ειμαι ενα σταδιο πριν το ξεστησιμο του ενυδρειου μου διοτι ειναι βεβαιο οτι θα τα φαει ολα ενα ενα και τα λυπαμαι! Τι κανω λοιπον ξεστηνω? |
Tα maingano δεν είναι απ' τα ήσυχα mbuna κι αν πέτυχες κάνα παλιοχαρακτήρα καλύτερα βγάλτον ή πρόσθεσε 2-3 διαπιστωμένα θηλυκά να εκτονώνεται ;)
|
Πές μας λίγα περισσότερα πράγματα για το ενυδρείο σου, για τους κατοίκους κλπ κλπ...
Βάλτο και καμια φωτό. |
Το ενυδρειο εχει πλεον
4 Caeruleus ( πιθανοτατα και τα 4 αρσενικα) 4 Acei (2 αρσενικα 2 θηλυκα μαλλον ) . Το ενα αρσενικο μαλλον ετοιμαζεται να υποκυψει στα τραυματα του maingano highlander! Και ειναι 3 φορες μεγαλυτερο του. 4 Maingano (μαλλον 2 αρσενικα και 2 θηλυκα) και 1 κακομοιρο Μoori. ( το οποιο ποτε δεν δημιουργησε προβλημα) Θα βγαλω μια φωτο απο το ενυδρειο οπως ειναι αυτη τη στιγμη. Δε διαφερει απο τις φωτο που ειχα βγαλει παντως. Δυστυχως οπως ειπα δεν μπορω να τον βγαλω τον αρσενικο maingano |
Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά ήρθε η ώρα να ξεστήσεις για να πιάσεις τα ψάρια και να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Αν πλέον είναι σεξουαλικά ώριμα θα μπορείς να διακρίνεις και το φύλλο τους με venting. Με τόσα αρσενικά δεν υπάρχουν περιοχές για να δηλώσουν κυριαρχία. Πέρα από τους φυσιολογικούς καυγάδες, στρεσάρονται και τα ψάρια σου που τα κάνει ευάλωτα και σε αρρώστιες. |
αν ξεστησω παντως θα σκεφτω πολυ σοβαρα να αλλαξω και setup
|
Πρέπει να φτιάξεις τα χαρέμια, που σημαίνει ότι για να πιάσεις τα περίσια πρέπει να το ξεστήσεις.
Αν πάντως το ξεστήσεις μόνο καλό θα κάνεις. Θα μπορέσεις να φτιάξεις άλλο aquascape που να σου αρέσει περισσότερο και να είναι πιο λειτουργικό, να διορθώσεις τα χαρέμια και να διώξεις τα περίσια. Καλό θα ήταν επίσης το moori να φύγει. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board