Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλα ζώα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=69)
-   -   νεο κατοικιδιο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55008)

eimaste aR21rwstoi 23-08-11 11:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 613072)
Ειναι νεαρο το ζωο ακομα, με ορεξη :D

χαχαχαχαχαχα εχεις ωραιο χιουμορ σπυρο:p
καλα ας τον βγαλει χοσε καρλος τοτε

ας αφησω ομως τα οφ τοπικ και ας ρωτησω πως παει το σκυλι με το ποδαρακι του

aquahobby 25-08-11 18:56

για gudjonsen δυσκολο μιας και ειναι μες τη ζωηραδα το σκυλι οποτε ατυχες το ονομα:D.Για cisse αλλα αν τον εβρισκα περσι οχι φετος:D:D

Λοιπον με το σκυλι ειναι οπως τα λεγατε.Φαινεται σιγα σιγα να μαθαινει ο ενας τον αλλον,αρχιζει και μ ακουει περισσοτερο μπορω πια και του βαζω σταγονες στο αυτι λογω οτιτιδας χωρις να αντιδραει
Του εχω βαλει τις φωνες δυο τρεις φορες που εχει κανει μ@λ@κιες και μαλλον εχει καταλαβει οτι εγω ειμαι το αφεντικο.
Πχ αντιδρουσε οταν το εβγαζα μπαλκονι τωρα πια τον φωναζω και τις περισσοτερες φορες το κανει μονος του
Εχω προβλημα με το φαγητο ακομα γιατι εχω μια την δικια μου μια τη μανα μου μια τον εναν μια τον αλλον που του ριχνουν φαγητο οποτε το βλεπουν και ετσι την ξηρα τροφη την τιμαει ελαχιστα.
Καποιες φορες δεν φαινεται να θελει τα χαδια μου,δηλαδη παει και αραζει μονος του, αλλα φανταζομαι αυτο ειναι φυσιολογικο.
Τωρα τον εχω εξοχη και εχει πολυ περισσοτερο χωρο...Βεβαια εχει ζωηρεψει πολυ και οταν βλεπει γατα μπορει να γαβγιζει αρκετη ωρα
Στην αθηνα που θα γυρισω κυριακη πρεπει να κανω κατι γιατι εχω και περιεργους γειτονες.τωρα τι θα κανω δεν ξερω.

mikrosaquaristas 26-08-11 06:50

με τις γάτες....έτσι είναι
και όταν γαυγίζει ο σκύλος και θές να σταματήσει ΔΕΝ του βάζεις τις φωνές
γενικά
τις φωνές δεν τις βάζουμε
τουλάχιστον όχι αν πρώτα δεν έχουμε ζητήσει με τον σωστό τρόπο κάτι ήδη γνωστό στον σκύλο και αυτός μας έχει γράψει εμφανώς

το επιδιωκόμενο είναι μία υγιής σχέση συνεργασίας όπου χωρίς καν λέξεις αλλά μόνο με ένα κοίταγμα και ίσως μία κίνηση του χεριού ο σκύλος να καταλαβαίνει τι χρειάζεται να γίνει
αυτό είναι το τέλειο και προς τα εκεί οδεύουμε
ανάλογα τον σκύλο και την γνώση μας το προσσεγίζουμε πολύ ή λίγο
το μάλωμα δια της έντονης φωνής περιμένει πάντα στο "ράφι" κάποια στιγμή που ο σκύλος μας γειώνει

με το φαί καλά είναι να είστε πιο φειδωλοί γιατί είναι ο βασικός πυλώνας υπακοής του σκύλου
και γιατί η παχυσαρκία στον σκύλο είναι πολύ πιο επιβαρυντική απο ότι για τον άνθρωπο
ο σκύλος τρώει πολύ όταν είναι δύσκολο να νιώσεις με τα δάχτυλά σου τα κοκκαλα του θώρακα
και τρώει καλά όταν ένας μη γνώστης σου πεί "τάισέ το λίγο το καυμένο"
ακόμα κι αν (σε κοντότριχες φυλές) φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού τα κόκκαλα του θώρακα,ο σκύλος τρώει μιά χαρά

με το γαυγισμα θέλει προσπάθεια-καλύτερα να προσπαθήσεις να μην βλέπει γάτες,είναι πιό απλό

aquahobby 26-08-11 11:13

Kοιτα τις φωνες τις βαζω μονο στην περιπτωση που με γραφει εμφανως.πχ τις προαλλες τον αφησα ελευθερο εδω στον κηπο στο εξοχικο και εφυγε στο διπλανο χωραφι για να κηνυγησει μια γατα.20 λεπτα τον φωναζα κι αυτος μ εγραφε.ηταν η γατα στα δεντρα και αυτος απο κατω να γαβγιζει..μεχρι που μπηκα και τον τραβηξα με φωνες και του δωσα με ενα χαρτι εφημεριδα δυο στον πισινο.
δεν ξερω γενικα πια ειναι τα ορια.παντως τις φωνες τις βαζω οταν με ηρεμο τροπο δεν ακουει.

mikrosaquaristas 26-08-11 18:44

οκ
αλλά...
εφημερίδες και ξύλο
δεν λένε τίποτα
μόνο κακό προκαλούν

είναι σαν να προσπερνάς τα όρια
και να ακυρώνεις την λεκτική επίπληξη

για να μην φεύγει και να μην κάνει λαμογιές (και του τύχει και κανα ατύχημα) έχουμε το λουράκι
με το ξύλο μόνο αντίθετο αποτέλεσμα θα έχεις

aquahobby 26-08-11 21:30

ok αλλα νταξει σκοπος νομιζω ειναι να εχει και καποιες στιγμες ελευθεριας και γι αυτο καποιες φορες τον αφηνω free.thanks παντως μικρε aquarista:p
-------------------------
και μιας και το θυμηθηκα απο ξηρη τροφη τι προτεινεται?εννοω μαρκα γιατι εχω μπερδευτει με τοσα που διαβαζω

eimaste aR21rwstoi 27-08-11 08:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquahobby (Μήνυμα 613780)
ok αλλα νταξει σκοπος νομιζω ειναι να εχει και καποιες στιγμες ελευθεριας και γι αυτο καποιες φορες τον αφηνω free.thanks παντως μικρε aquarista:p
-------------------------
και μιας και το θυμηθηκα απο ξηρη τροφη τι προτεινεται?εννοω μαρκα γιατι εχω μπερδευτει με τοσα που διαβαζω

με τι εφημεριδα τον βαρεσες?
με πρασινη κ ντερμπι δεν θα το βαρας ποτε!!!μ0νο με την ωρα και αυτο την κιτρινομαυρη!!!:D:D

mikrosaquaristas 28-08-11 08:16

θέλει αρετή και τόλμη η λευτεριά φίλε μου :) (δεν είναι δικό μου αυτό :D )

το να έχεις ελεύθερο κάποιον προκειμένου να κινδυνεύει απο παντελή άγνοια κινδύνου
και μετά να του τις τσούζεις επειδή το παράκανε .......
καλύτερα λουράκι ;):)

η μόνη χρήση της εφημερίδας για τα σκυλάκια είναι για να κάνει την πάνα για εκμάθηση τουαλέτας
μάλιστα μπορείς να βάζεις την ανάλογη σελίδα και να βγάζεις και το άχτι σου
όταν μάθαινα το πρώτο μου να τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο θυμάμαι ότι κυνήγαγα να βάζω το πρόσωπο του Μπούς
και βέβαια όταν του άφηνε κουραδίτσα ακριβώς στην μούρη έλεγα
"μπράαααααβο το καλό σκυλάκι" και το εννοούσα διπλά!!!!!!!!!

dimitris21 28-08-11 10:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mikrosaquaristas (Μήνυμα 614052)
θέλει αρετή και τόλμη η λευτεριά φίλε μου :) (δεν είναι δικό μου αυτό :D )

το να έχεις ελεύθερο κάποιον προκειμένου να κινδυνεύει απο παντελή άγνοια κινδύνου
και μετά να του τις τσούζεις επειδή το παράκανε .......
καλύτερα λουράκι ;):)

η μόνη χρήση της εφημερίδας για τα σκυλάκια είναι για να κάνει την πάνα για εκμάθηση τουαλέτας
μάλιστα μπορείς να βάζεις την ανάλογη σελίδα και να βγάζεις και το άχτι σου
όταν μάθαινα το πρώτο μου να τα κάνει σε συγκεκριμένο σημείο θυμάμαι ότι κυνήγαγα να βάζω το πρόσωπο του Μπούς
και βέβαια όταν του άφηνε κουραδίτσα ακριβώς στην μούρη έλεγα
"μπράαααααβο το καλό σκυλάκι" και το εννοούσα διπλά!!!!!!!!!

γιατί ρε φιλαράκι δεν προτιμάς ελληνικά προϊόντα? χάθηκαν δλδ οι ντόπιες φάτσες? :D:D:D

mikrosaquaristas 28-08-11 11:06

εκείνη την εποχή ήταν το κυνήγι του σαουδάραβα λάντεν
,αρχηγού των σαουδαράβων τρομοκρατών που εκπαιδεύτηκαν στην Αμερική να πιλοτάρουν αεροπλάνα
με λεφτά που έδωσε η οικογένεια Μπούς (για άλλους λόγους όμως)
και που μετά πιλοτάρισαν τα αεροπλάνα τους στο πεντάγωνο
όπου και το ένα τράκαρε και εξαυλώθηκε εντελώς σαν να κουβάλαγε και έναν τόνο C4 (ποτέ δεν ξέρεις βέβαια)
και τα άλλα έπεσαν στους διδυμους πύργους
(όχι αυτούς του Τόλκιν αλλά στο περίπου όμως)
και ενώ τους χτύπησαν πολύ ψηλά αυτοί κατέρευσαν απο κάτω προς τα πάνω ενώ τα συντρίμια τους έγιναν μικρά μικρά κομματάκια
λές και κάποιος είχε βάλει εκρηκτικά(αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

...........που κρυβόταν στις σπηλιές του αφγανιστάν υπο την προστασία των κακών ταλιμπαν

αν είχα κουτάβι για εκμάθηση τουαλέτας τώρα........έχω υπόψιν κάτι μούτρα για χέσιμο ;)

delta66 28-08-11 13:19

Πανες και πολιτικους πρεπει να αλλαζουμε συχνα για τον ιδιο ακριβως λογο.

aquahobby 10-09-11 21:58

να ενημερωσω λιγο τι γινεται με το σκυλακι γιατι ισως κανω καποια λαθη αν και γενικως δεν εχω προβλητα.

Εχει αρχισει να ακουει στην βολτα ειναι πιο ηρεμος,με την τροφη του(την ξηρα) φαινεται να την εχει συνηθισει και γενικοτερα ειναι πολυ δεκτικος σε χαδια κλπ

εκει που με παραξενεψε απιστευτα και ειδικοτερα σημερα ηταν το εξης:

πηγα Pet city και του πηρα ενα κοκκαλο το οποιο ειναι για να το δαγκωνει και νομιζω τρωγεται.

του το δινω λοιπον αφου το περιεργαστηκε λιγο το αφηνει διπλα του.επειδη ηταν στη μεση του σαλονιου πηγα να το μαζεψω και με το που το βλεπει αυτο παει και το μαζευει.προσπαθησα να του το παρω και εγινα ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.εκανε προσπαθεια να δαγκωσει και με δυσκολα εβαλα δυναμη για να το απομακρυνω.

πριν λιγο επαναληφθηκε.γιατι γαμωτο???τι κανω λαθος:confused::confused::confused:

klipitiklopos 10-09-11 22:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquahobby (Μήνυμα 617134)
να ενημερωσω λιγο τι γινεται με το σκυλακι γιατι ισως κανω καποια λαθη αν και γενικως δεν εχω προβλητα.

Εχει αρχισει να ακουει στην βολτα ειναι πιο ηρεμος,με την τροφη του(την ξηρα) φαινεται να την εχει συνηθισει και γενικοτερα ειναι πολυ δεκτικος σε χαδια κλπ

εκει που με παραξενεψε απιστευτα και ειδικοτερα σημερα ηταν το εξης:

πηγα Pet city και του πηρα ενα κοκκαλο το οποιο ειναι για να το δαγκωνει και νομιζω τρωγεται.

του το δινω λοιπον αφου το περιεργαστηκε λιγο το αφηνει διπλα του.επειδη ηταν στη μεση του σαλονιου πηγα να το μαζεψω και με το που το βλεπει αυτο παει και το μαζευει.προσπαθησα να του το παρω και εγινα ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.εκανε προσπαθεια να δαγκωσει και με δυσκολα εβαλα δυναμη για να το απομακρυνω.

πριν λιγο επαναληφθηκε.γιατι γαμωτο???τι κανω λαθος:confused::confused::confused:

Bρε τον αναμικιωρη!:smt082:smt082:smt082

dimitris21 11-09-11 09:35

η εμπιστοσύνη κτίζεται, δεν κατακτιέται. είναι θέμα χρόνου και σωστού χειρισμού

aquahobby 11-09-11 10:44

και ο σωστος χειρισμος ειναι να του παιρνεις το κοκκαλο οταν θελεις η δικαιουται να το υπερασπιζεται με τοση κυριαρχικοτητα?:rolleyes:

fishme1 11-09-11 10:55

οσο τον κοντραρεις τον σκυλο θα σε κοντραρει , αμα θες να του παρεις εναν μεζε , δινε του εναν αλλο ;)

delta66 11-09-11 11:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquahobby (Μήνυμα 617180)
και ο σωστος χειρισμος ειναι να του παιρνεις το κοκκαλο οταν θελεις η δικαιουται να το υπερασπιζεται με τοση κυριαρχικοτητα?:rolleyes:

H αποψη μου ειναι να σκεφτεις με τη νοοτροπια της αγελης.
Ενας αρχηγος (εσυ) μια αγελης (οικογενεια σου), πρεπει να εχεις τον πρωτο λογο σε ολα και ο σκυλος τον τελευταιο (αλλιως θα υπαρχουν προβληματα).
Φυσικα δεν πρεπει να σπας το ηθικο του συνεχως και να τον κανει να χασει το ενδιαφερον για "ζωη", ενεργεια και δραστηριοτητα.
Γι'αυτο πρεπει κι αυτος να εχει τις "στιγμες" του και τις μικρες "νικες" του αλλα με τροπο ακινδυνο.
Δλδ να μη φαινεται οτι σε "νικησε" καθαρα και ανεβηκε στην ιεραρχια, αλλα οτι του παραχωρηθηκε καποιο δικαιωμα στο "μεριδιο" των "λαφυρων".
Πραξε αναλογως τη καθε στιγμη.

gianniwpopi 11-09-11 11:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 617185)
H αποψη μου ειναι να σκεφτεις με τη νοοτροπια της αγελης.
Ενας αρχηγος (εσυ) μια αγελης (οικογενεια σου), πρεπει να εχεις τον πρωτο λογο σε ολα και ο σκυλος τον τελευταιο (αλλιως θα υπαρχουν προβληματα).
Φυσικα δεν πρεπει να σπας το ηθικο του συνεχως και να τον κανει να χασει το ενδιαφερον για "ζωη", ενεργεια και δραστηριοτητα.
Γι'αυτο πρεπει κι αυτος να εχει τις "στιγμες" του και τις μικρες "νικες" του αλλα με τροπο ακινδυνο.
Δλδ να μη φαινεται οτι σε "νικησε" καθαρα και ανεβηκε στην ιεραρχια, αλλα οτι του παραχωρηθηκε καποιο δικαιωμα στο "μεριδιο" των "λαφυρων".
Πραξε αναλογως τη καθε στιγμη.

:smt041:smt041:smt038

aquahobby 11-09-11 11:20

ισως βεβαια να εχω πιο δυσκολο εργο λογω του οτι το σκυλι και 2 χρονων ειναι αλλα και αδεσποτο ηταν οποτε δεν ξερω και το τι ειχε περασει

να αναφερω για οποιον τον ενδιαφερει οτι στη φιλοζωικη με χαμηλη τιμι(περιπου 20 ευρω) καθε τελευταιο σαββατο του μηνα εχει 3ωρη εκπαιδευση για σκυλια που εμφανιζουν καποια προβληματικη συμπεριφορα.
Γινεται τοσο στο ζωντανο οσο και στους ιδιοκτητες του.

Θα το δοκιμασω....

aquahobby 07-09-16 13:10

Ποπο βρήκα αυτό το αρθρο οταν πρωτοπεριθαλψα το σκυλάκι και πραγματικά συγκινηθηκα. Τι φοβους είχα, τι δαγκώματα είχα τραβήξει, τι φασαρίες μέσα στο σπίτι και μετα από λίγο όλα λυθηκαν.
Είναι ο πιο αχώριστος φίλος μου, παμε μαζί σχεδόν παντού. Τον αγαπάω όσο τίποτα άλλο. Έχουμε χτίσει μια φανταστική σχέση ξέρω τα χούγια του κι αυτός τα δικά μου.

Τον λατρεύω

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:03.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02059 seconds with 10 queries