Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   στρωσιμο με αμωνια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44581)

kws 01-11-10 20:05

νοτρωδη οκ δεν το ηξερα. οτι αφορα αυτο που ρωτησα τι λετε?
-------------------------
ρε παιδια τελικα τι να κανω να αλλαξω σημερα το νερο και να βαλω ψαρια αυριο το απογευμα η να το αλλαξω αυριο και μετα κατευθιαν ψαρια?

thanasis76 01-11-10 20:13

[QUOTE=kws;501901]δεν ειναι μονο 20 μερες ειναι 35 μερες. QUOTE]

για δες απο την αρχη το ποστ σου να δεις ποσες μερες ειναι... 20 ειναι και αυτες με το ζορι...
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 502015)
νοτρωδη οκ δεν το ηξερα. οτι αφορα αυτο που ρωτησα τι λετε?
ρε παιδια τελικα τι να κανω να αλλαξω σημερα το νερο και να βαλω ψαρια αυριο το απογευμα η να το αλλαξω αυριο και μετα κατευθιαν ψαρια?

για να βαλεις ψαρια μονο εσυ ξερεις... εμενα με εχεις μπερδεψει...:smt120:smt120:smt120:smt120

kws 01-11-10 20:35

[QUOTE=thanasis76;502040]
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 501901)
δεν ειναι μονο 20 μερες ειναι 35 μερες. QUOTE]

για δες απο την αρχη το ποστ σου να δεις ποσες μερες ειναι... 20 ειναι και αυτες με το ζορι...

για να βαλεις ψαρια μονο εσυ ξερεις... εμενα με εχεις μπερδεψει...:smt120:smt120:smt120:smt120

πες μου τι θες να σου πω για να σε ξεμπερδεψω να πιστεις οτι στρωθηκε και οι μετρησεις ειναι οκ. πιστευεις πως δεν εχει στρωθει? και αν ναι ποια στοιχεια εχεις αφου οι μετρησεις ειναι οκ.
γιατι δεν με πιστευεταιιι:grin::grin::grin::grin:

thanasis76 01-11-10 20:43

[QUOTE=kws;502052]
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 502040)

πες μου τι θες να σου πω για να σε ξεμπερδεψω να πιστεις οτι στρωθηκε και οι μετρησεις ειναι οκ. πιστευεις πως δεν εχει στρωθει? και αν ναι ποια στοιχεια εχεις αφου οι μετρησεις ειναι οκ.
γιατι δεν με πιστευεταιιι:grin::grin::grin::grin:

δεν μπορω να σε πιστεψω γιατι μας λες αλλες μετρισεις την μια και αλλες την αλλη... και να τονισω πως οι δευτερες μετρησεις ηταν αυτες που σου ζητουσαμε να εχεις...:D:D
ακομα οι μερες ( 20 ) ειναι πολυ λιγες για να εχει στρωσει...
αν κατα τα αλλα νομιζεις εσυ οτι εχει στρωσει εγω δεν εχω καποιο λογο να σου πω να μην βαλεις ψαρια...:rolleyes::rolleyes:

Τηλέμαχος 01-11-10 20:50

Θέλω να σας πώ και τη δική μου εμπειρία με το στρώσιμο. Λοιπόν, έχω ροή 700 λίτρα (και λιγότερο) φίλτρανση με πολύ βιολογικό υλικό (σιποραξ, σφουγγαρι, βιολογικες μπαλες) και το φίλτρο στρώθηκε μέσα σε 23 μέρες!
  • Έριχνα από πολλή πολλή τροφή κάθε μέρα
  • Είδα αμμωνία ΝΗ3/4: 2 ppm
  • Μετά από 6 μέρες ΝΗ3/4: 0 ppm
  • ΝΟ2: 1 ppm
  • Περνούν 9 μέρες και ΝΟ2: 0.5 ppm
  • Αφού έριχνα πολλή τροφή, μηδενίστηκε τελείως σε 2 μέρες
  • Έριξα τροφή μετά από μία μέρα που μηδενίστηκαν τα ΝΟ2 και σε 24 ώρες είχα 0 ΝΗ3 και ΝΟ2
  • Τα ΝΟ3 ήταν στο θεό...

kws 01-11-10 20:55

[QUOTE=thanasis76;502060]
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 502052)

δεν μπορω να σε πιστεψω γιατι μας λες αλλες μετρισεις την μια και αλλες την αλλη... και να τονισω πως οι δευτερες μετρησεις ηταν αυτες που σου ζητουσαμε να εχεις...:D:D
ακομα οι μερες ( 20 ) ειναι πολυ λιγες για να εχει στρωσει...
αν κατα τα αλλα νομιζεις εσυ οτι εχει στρωσει εγω δεν εχω καποιο λογο να σου πω να μην βαλεις ψαρια...:rolleyes::rolleyes:

περα απο το no3 που εχτες ειπα οτι ειναι 10 ολες οι αλλες μετρησεις ειναι κανονικες. εχτες ηταν ενα τονο πιο ανοιχτο και ηταν και βραδυ σημερα ειχε σκουρινη ΛΙΓΟ και ειχε και το φως του ηλιου. μου εκανε εντυπωση μαλιστα και το ειδα αρκετες φορες. εχτες μπορει να μην το πηρα χαμπαρι και να μου επεσε μια σταγονα παραπανω. θα κανω και αυριο το πρωι μια μετρησει για να σιγουρευτουμε αλλα δεν εχω κανενα λογο να κοροιδευω γιατι αμα το κανω αυτο δεν κοροιδευω εσας αλλα τον εαυτο μου. το μονο που θελω ειναι να εχω ενα υγειες και ομορφο ενυδρειο για αυτο το ξεκινησα απο την αρη αλλωστε. δεν με νιαζει μια και δυο βδομαδες μπρος η πισω. το <<ζουμι>> που πολυ το θεωρουν αχρηστο εγω εβαλα δυο δοσεις και σε μια βδομαδα στρωθηκε. τι να σας πω.... μετα τι μεγαλη αλλαγη μετα θα πρεπει να μετρησω και μετα απο ποση ωρα θα μπορω να βαλω ψαρια?

delta66 01-11-10 22:38

Δεν εχει σημασια σε ποια μερα στρωσιματος ειναι.
Δεν ειναι στανταρ οι μερες του στρωσιματος. Ειναι αναλογα τις συνθηκες.

Αν εχει (χωρις να αλλαξει νερο) ΝΗ3 μηδεν, ΝΟ2 μηδεν και ΝΟ3 πανω απο το μηδεν ειναι ετοιμος.
Κανει αλλαγη αναλογη για να πεσουν τα ΝΟ3 κατω απο 25 ppm και βαζει αμεσα το πρωτο ψαρι.
Σε 3-4 μερες το επομενο ψαρι, και οσο πιο σταδιακα ανεβαζει ιχθυοφορτωση τοσο το καλυτερο για την προσαρμογη της βιολογιας στο νεο βιοφορτιο.
Καλο ειναι να παρακολουθει και με μετρησεις οσο φορτωνει, ιδιως αν ειναι απο τα πρωτα του ενυδρεια.
Η ιδανικη διαδικασια ειναι να ολοκληρωθει η ιχθυοφορτωση σε τρεις μηνες.

kws 02-11-10 13:07

σημερα εκανα παλι μετρησεις και ειναι ιδιες με εχτες δηλαδη:
ammonia=0
no2=0
no3=40

πιστευω πως ειμαι ετοιμος οποτε παω να παρω ψαρια αλλαζω νερο μετραω και τα βαζω. για αρχη θα παω 2 labibochromis

delta66 02-11-10 13:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 502373)
σημερα εκανα παλι μετρησεις και ειναι ιδιες με εχτες δηλαδη:
ammonia=0
no2=0
no3=40

πιστευω πως ειμαι ετοιμος οποτε παω να παρω ψαρια αλλαζω νερο μετραω και τα βαζω. για αρχη θα παω 2 labibochromis

Ναι. Χαμηλωσε νιτρικα κατω απο 25ppm

kws 02-11-10 13:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 502379)
Ναι. Χαμηλωσε νιτρικα κατω απο 25ppm

οκ φιλε. παω να τα παρω τωρα. πρεπει να χαμηλωσω και θερμοκρασια ιατι ειναι στους 29-30 θα την παω στους 25-27 καλα δεν ειναι?

delta66 02-11-10 13:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 502381)
οκ φιλε. παω να τα παρω τωρα. πρεπει να χαμηλωσω και θερμοκρασια ιατι ειναι στους 29-30 θα την παω στους 25-27 καλα δεν ειναι?

Μια χαρα, με νερο αλλαγης σε θερμοκρασια λιγο πιο χαμηλα απο δωματιου θα ερθει.

aquaman 02-11-10 13:20

Προτείνω, αφού στρώθηκε το φίλτρο και μπουν αισίως και τα ψάρια, οι μοντς να μετονομάσουν το θέμα από "στρώσιμο με αμωνία" σε "στρώσιμο με αγωνία" :-)

kws 02-11-10 17:04

χααχαχ
λοιπον τα ψαρια μπηκαν(με προσαρμογη κτλ). μετα τν αλλαγη μετρησα no3=10

Ύδωρ 03-11-10 19:55

:smt038 :smt041 :smt023

Καλορίζικα και καλοζωϊσμένα!

thanasis76 03-11-10 19:56

μπραβο!!!! καλος τα δεχθηκες...
σε 2-3 μερες βαλε κι αλλα...

Ύδωρ 03-11-10 21:00

Γιατί να βιαστεί τόσο και να ρισκάρει να υπερβεί τα όρια της οριακά (ακόμη) ικανής βιολογίας του φίλτρου του;
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 502145)
Η ιδανικη διαδικασια ειναι να ολοκληρωθει η ιχθυοφορτωση σε τρεις μηνες

kws 03-11-10 22:06

τελικα σε ποσο χρονικο διαστημα πιστευεται πως ειναι ενταξει να βαλω το συνολικο αριθμο των ψαριων?

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:02.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01869 seconds with 10 queries