Παράθεση:
"Η Γερμανία έχει εγκαταστήσει το φωτοβολταϊκό σύστημα στο Pocking με 10 MW και στο Arnstein με 12 MW, ενώ σχεδιάζεται ένα πάρκο συνολικής παραγόμενης ισχύος 40 MW στο Muldentalkreis. Η Πορτογαλία έχει ένα πάρκο στην περιοχή Serpa συνολικής ισχύος 11 MW και σχεδιάζει την κατασκευή ενός νέου ισχυρότερου στην περιοχή Moura με ισχύ 62 MW. Και η Ισπανία όμως σχεδιάζει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 20 MW. Τέλος ένα πολύ μεγάλο φωτοβολταϊκό σύστημα έχει δρομολογηθεί στην Αυστραλία, συνολικής ισχύος 154 MW, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2013 Επίσης η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι κατασκευάζει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο που θα παράγει 1,5 GWp ενέργειας " |
Παιδιά εγώ να ρωτήσω αν ξέρετε αν υπάρχει διαφορά στο κόστος και φυσικά στη χρέωση από τη ΔΕΗ, του τριφασικό με το μονοφασικό ρεύμα;
Πρόσφατα μετακόμισα σε διαμέρισμα με μονοφασικό ρεύμα. Θα χρεώνομαι λιγότερο στα ίδια kw και πόσο περίπου; Στο τελευταίο τετράμηνο που ήμουν στο προηγούμενο σπίτι και με τριφασικό ρεύμα είχα πληρώσει 400 ευρώ συνολικά, αρκετά χρήματα αν σκεφτείς ότι υπήρχε ηλιακός και μπόιλερ, ψυγείο με μικρή κατανάλωση, όχι καταψύκτες, περιορισμένη χρήση κουζίνας. Και κάτι άλλο αυτές οι υποτιθέμενες λάμπες οικονομίας είναι διάφορες ποιότητες; Κάθε πότε θέλουν άλλαγμα; Το ρωτάω γιατί όποτε πάω στου κουμπάρου μου που έχει από δαύτες φεύγω θεόγκαβος. Φέγγουν ίσα-ίσα για να μη πέσεις σε κανένα τραπεζάκι, για να διαβάσεις κάτι ούτε λόγος. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....295#post349295 |
Κοστος ΔΕΗ π.χ. ας πουμε οτι το συνολο της καταναλωσης ολου του ενυδρειου ειναι 200W το πολαπλασιαζουμε χ 24 ωρες χ 365 ημερες =1752000 το διαιρουμε / 1000 = 1752 χ 0,12 τιμη κιλοβατορας = 210,24 ευρω τον χρονο. Αυτη ειναι η καταναλωση ενος ενυδρειου ολο τον χρονο / 12 = 21ευρω τον μηνα τελος.
|
0,12 η κιλοβατορα??:confused::confused:
εγω γιατι ξερω 0,072.. |
Μην μπερδευεστε αλλο W και αλλο KW δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα ρωτηστε εναν ηλεκτρολογο να σας πει ποσο ρευμα θα πληρωσετε!!!
------------------------- Η KW στα σπιτια ειναι 0,12 σε καποια καταστηματα που εχουν μεγαλη καταναλωση ρευματος κανεις συμβολαιο με την ΔΕΗ και μπορει να γινει και 0,060 |
Σε εμενα 0,072 γραφει παντως
|
και σε μενα 0,072 γραφει, και γιατι παρακαλω τη συνολικη καταναλωση να την πολ/με επι 24 ωρες ???? τις λαμπες 24 ωρες τις καίμε , ο θερμαντηρας αν εχουμε και elliwel 24 ωρες σερι δουλευει ???
ΠΧ εγω που χω θαλασσινο 24 ωρες δουλευουν μονο οι κυκλοφοριτες (4,5 + 4,5 watt) , η αντλια σκιμερ 34 watt και η αντλια επηστροφης του sump (64 watt) , oι 2 λαμπες αναβουν 7 και 6 ωρες αντε το χειμωνα που σκοτεινιαζει νωρητερα καπου 8 και 7 ωρες. Σε γλυκος οντος ειναι καλύτερα τα πραγματα γιατι μονο ενα φιλτρο δουλευει 24 ορώ και υπαρχουν καλα και δυνατα φιλτρα μεχρι το πολυ 15 watt . εδω υπαρχει αρχιακι για υπολογισμο. (για τη ακριβια γραφει 0,07169 KW:D) |
εγω δεν αλλαξα τιποτα.... και μου ηρθε 300κβ παραπανω απο οτι ερχοταν τισ προηγουμενες χρονιες........ γυρω στα 50 ευρω πανω!!!!!! δεν ξερω μαλλον 8α το γυρισω σε ελλας!!!!!
|
ΔΕΗ (Δεν Ειμαστε Ηλιθιοι)
Αποφασισα να ασχοληθω και εγω με το αθλημα.
Στην αρχη σκεφτομουν για reef αλλα μετα απο διαβασμα ωρων ειπα να κανω, λογω κοστους και χρονου, ενα fish only. Αλλα μετα απο αυτο το θεμα με τις καταναλωσεις και χρεωσεις δεν ξερω τι να κανω. Σας παρακαλω διαφωτηστε με,θα απολαμβανω την θεα του βυθου στο σπιτι μου ή την θεα του ουρανου καθε φορα που θα ερχετε λογαριασμος και θα λεω ωχ Θεε μου? |
για ποσα λιτρα μιλαμε?? αν ειναι λιγα ακομη και το reef μπορει να μη σου βγαινει πολλα. σιγουρα το FO εχει υποπολλαπλασια εξοδα..κυριως λογω φωτος και μικροτερης κυκλοφοριας.
ενα FO οχι ιδιαιτερα μεγαλο δε θα σε κανει να κοιτας τον ουρανο. τωρα αν θες να κανεις 700 λιτρα FO...ε, θα εχεις και ενα αντιστοιχο υπολογισιμο εξοδο. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board