Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Bettas (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Να σας συστήσω τον.....Chemo (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24180)

chemical mac 16-06-08 18:26

Μολις επέστρεψα από 3ημερο κι ευτυχώς τα ψάρια ζουν ακόμα. Εμειναν ατάιστα για 2 24ωρα και έπεσαν σαν τρελά στην αρτέμια που τους έριξα. Έχω χάσει το λογαριασμό. Δεν ξέρω πόσα είναι συνολικά :p . Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις τι κάνουμε για την τροφή τους; Υπάρχει κάποιος τρόπος; Κάπου είχα διαβάσει (;) για ένα κόλπο με ένα σωλήνα μέσα στο ενυδρείο απευθείας από την καλλιέργεια και ρύθμιση χ σταγόνων / ώρα ώστε οι γόνοι να τρέονται συνέχεια. Παίζει κάτι τέτοιο;

Maverick 17-06-08 10:06

Με την αρτέμια δεν παίζει αυτό γιατί η καλλιέργεια έχει θαλασσινό νερό.. Μπορείς να βάζεις μία φορά την ημέρα νέα καλλιέργεια και να ταίζεις πολλές φορές στη διάρκεια της μέρας κρατώντας τη στο ψυγείο (όπου πέφτει ο μεταβολισμός της και δεν χάνει τη θρεπτική αξία). Αν κάνεις αυτό το κόλπο να προσέχεις να μην την δίνεις στα μικρά πολύ παγωμένη γιατί μπορεί να αρρωστήσουν ;)

chemical mac 21-06-08 18:39

Έχω τσεκάρει μέχρι τώρα 2 αρσενικά (έντονο χρώμα και λίγο μεγαλύτερα) και 6 θηλυκά. Σήμερα παρατήρησα τα δυο αψιμαχίες ανάμεσα σε αυτά τα δυο που υποθέτω ότι είναι αρσενικά, κατά τη διάρκεια του φαγητού. Τι κάνω τώρα σαμάνε μου;

Παπαδόπουλος Κώστας 21-06-08 21:24

Μπράβο Μάκη, τα συγχαρητήρια μου για την αναπαραγωγή. Καλή δύναμη :smt041

Neoklis 21-06-08 21:27

Για βάλε φωτό....:smt041

chemical mac 21-06-08 21:31

έχω ακόμα δρόμο για να πω ότι πέτυχα με την αναπαραγωγή, για φωτο τα άτιμα δεν κάθονται μόλις με δουν να πλησιάζω εξαφανίζονται μέσα στα φυτά...και το ανησυχητικό είναι ότι δεν βλέπω τα υποτιθέμενα αρσενικά πλέον

νέο δεν φαντάζεσαι πως έχει γίνει εκείνο το umnrosum που μου είχες δώσει...μόνο εχθές έβγαλα μια ολόκληρη σακούλα από ενυδρείο 28 λίτρων

Maverick 22-06-08 09:36

Καλημέρα, είναι πολύ νωρίς για να τα χωρίσεις, οι μικρές αψιμαχίες (και ειδικά την ώρα του φαγητού) είναι αναμενόμενες αλλά αν το ενυδρείο εχει φυτά δεν θα υπάρχει πρόβλημα... Μετά το δίμηνο που αρχίζουν τα ''καλά'' κυνηγητά, ξεκινάς να χωρίζεις αρσενικούς. Καλή συνέχεια ;)

chemical mac 23-06-08 15:10

το ενυδρείο βρίσκεται στο μπαλκόνι και με αυτές τις θερμοκρασίες...μήπως θα έπρεπε να ανησυχώ;

Maverick 23-06-08 15:28

δεν ξέρω τι θερμοκρασίες πιάνει το μπαλκόνι σου, εμένα μέσα στο σπίτι που πάει έως 33-34 βαθμούς δεν έιχαν πρόβλημα οι μονομάχοι μου (ενήλικοι όμως)...

chemical mac 23-06-08 15:30

για τους γόνους μιλάω, σε αντίστοιχες θερμοκρασίες 32-33 βαθμούς

Maverick 23-06-08 20:44

Αυτό λέω, οι ενήλικοι ήταν εντάξει αλλά δεν έχω εμπειρία για τα μικρά (δε θυμάμαι αν είχα αναπαραγωγές το καλοκαίρι)... Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα αφού τα μικρά σου δεν είναι στα πρώτα στάδια...

chemical mac 02-07-08 14:46

6 Συνημμένο(α)
φωτό από τους γόνους την προηγούμενη εβδομάδα. δυστυχώς αυτοί με τα έντονα χρώματα δε φαίνονται καθαρά. αυτό που ξεχωρίζει είναι η άλγη σε όλο το ενυδρείο (χοντρούλη τι έχεις να πεις τώρα :D , ο τίτλος μου με δικαιώνει έτσι; )

σε λίγο ανεβαίνει και βίντεο

xontros 02-07-08 16:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 278337)
φωτό από τους γόνους την προηγούμενη εβδομάδα. δυστυχώς αυτοί με τα έντονα χρώματα δε φαίνονται καθαρά. αυτό που ξεχωρίζει είναι η άλγη σε όλο το ενυδρείο (χοντρούλη τι έχεις να πεις τώρα :D , ο τίτλος μου με δικαιώνει έτσι; )

σε λίγο ανεβαίνει και βίντεο

:smt033

Θέλω να σου το αλλάξουνε ρε, να σου το κάνουνε betta-grower ή betta-lover.. Να σε δω μετά!

Μπράβο για την πορεία της αναπαραγωγής! :smt041

Κάποια στιγμή περιμένουμε πλήρη παρουσίαση & εξιστόρηση, έτσι? Να βλέπουμε τι διαφορετικό έκανε ο ένας από τον άλλο, τι πέτυχε, τι δεν πέτυχε, κ.τ.λ... Καλή συνέχεια!

mariah 02-07-08 16:23

Πω πω αλγη???Να τα χαιρεσαι τα μικρα.:smt041

chemical mac 07-12-12 10:21

Επανέρχομαι. Μετά από πολύ καιρό ο συγκεκριμένος μονομάχος μας άφησε, αφού όλα αυτά τα χρόνια μου έδωσε γύρω στα 400 ψαράκια από γέννες που μοιράστηκαν από δω κι από κει. Ναι τελικά οι μονομάχοι δεν ζουν ένα χρόνο.

delta66 07-12-12 10:44

R.I.P.
Να ειστε καλα να τον θυμαστε.
Πολυ καλα τον φροντισατε.
Σχεδον 5 χρονων εφτασε το ψαρι.

Κλεόβουλος 07-12-12 11:28

Έλα ρε φίλε...σε βαρέθηκε ο παππούς :cool:
Τώρα ξέρω τι ψάρια θέλεις, αλλά πρέπει να πάρεις άδεια απο τη παντόφλα :)

Alex_Salonica 07-12-12 13:49

ε πόσο να αντέξει πια το κακόμοιρο το ψαράκι βλέποντας τη στραβομουτσούνα σου κάθε μέρα.. :D

..άντε έλα και για καφέ την Κυριακή και φέρε κλαδέματα από καμιά άλγη,, :smt044

στήνω καινούριο ενυδρείο

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:48.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01756 seconds with 10 queries