Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δίσκοι (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Εξοπλισμος ενυδρειου για δισκους (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=58554)

manolischania 10-01-12 22:11

Πάντως στην θέση σου φιλε THED από την στιγμή που το έχεις και διπλα από αποχέτευση και παροχή νερού θα διέθετα και 100 euro για αυτόματη αναπλήρωση νερού μαζί με μια αντιστροφη η κάποιο προφιλτρο
θα το έβαζα να κάνει αυτόματα αλλαγή κάθε 4-5 μέρες το 10-15 % και δεν θα ασχολιόμουνα ποτε ξανά με αλλαγές ( ούτε βαρέλια ούτε αντιχλορια ούτε
περιττά λάστιχα , και με το ποιο βασικό χαρούμενους δίσκους και χαρούμενους ιδιοκτητες μιας και δεν θα ταλαιπωρηθείς ποτέ ) . φτιάξε αυτόνομο σύστημα και θα με θυμηθείς μιας και το σύστημα που θέλεις να φτιάξεις απαιτεί συχνές αλλαγές .
Το μονο που θα έχεις να κανεις θα είναι να ταΐζεις τα ψάρια

P.s τελικά με το πρόβλημα για τα λάστιχα τι έκανες ?

THED 10-01-12 23:31

εσκαψα λιγακι παραπανω και θα κανω μια δοκιμη με εξωτερικο φιλτρο απο το οποιο πρωτα θα μετρησω την διατομη απο τα λαστιχα του. βεβαια για να βαλω 2 εξωτερικα δεν το βλεπω να τα καταφερνω. μαλλον θα επιλεξω καποιο ποιο ισχυρο απο το 2217.
τα παραπανω που μου λες με την αυτοματη αναπληρωση πρωτη φορα τα ακουω. που μπορω να δω αυτο το πραγμα και απο που το αγοραζω????
παλι με βαζετε σε σκεψεις.....:confused:

alan boy 11-01-12 00:10

http://viewitem.eim.ebay.gr/HL233-To...268183866/item

THED 11-01-12 00:18

σε ευχαριστω πολυ Αλαν αλλα αν δεν το δω περασμενο σε καποιο ενυδρειο δεν θα καταλαβω αν μπορω να το φτιαξω στο δικο μου. Παντως το να φτιαχνεις τελικα ενυδρειο ειναι ποοοοοοοολυ πιο δυσκολο απο το να μαθει η γιαγια μου υπολογιστη.:D:D:D

alan boy 11-01-12 00:30

καλοοοοο.
εχει μια λογικη αλλα σιγα σιγα θα τα μαθεις ολα.
οσο για να δεις δεν εχει κατι.
πρεπει να κανεις μια βασουλα με πλεξι για να παταν τα φλοτερ γιατι εχει βεντουζες.
περνεις και μια ηλεκτροβανα 220βολτ και θα δουλευει την οσμοση

manolischania 11-01-12 00:49

Σε όλα τα ηλεκτρολογικά μαγαζιά τα βάζουν σε λέβητες δεξαμενές e.t.c .
Για να πάρεις μια ιδέα έχει και το praktiker , αυτό που χρειάζεσαι είναι ο controller , φλοτέρ τριών σημείων για ασφάλεια και μια ηλεκτροβάνα ώστε να σου ξαναγεμίζει το νερό , ουσιαστικά θέλεις controller όχι μονο για αναπλήρωση αλλα και για έξοδο του νερού που τον ρυθμίζεις εσυ ποτε να κάνει τις αλλαγές .
Εννοείτε ότι όλα τα παραπάνω όταν βαπτίζονται ενυδρειακα η τιμή ανεβαίνει αλλα είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις ένα ηλεκτρολογικό μαγαζί θα το ξέρουν

P.s οι δίσκοι δεν θέλουν ροές και επιπλέον με 2 φίλτρα θα καταφέρεις να έχεις αυτό που χρειάζεσαι , το εσωτερικό φίλτρο σου μειώνει λίτρα και δέχεται ελάχιστο βιολογικό υλικό

Προσωπικά έτσι όπως το έχεις το ενυδρείο θα έκανα μια διαμπερές τρυπα στα τοιχώματα κάτω από το ενυδρείο και όλων τον εξοπλισμό σωλήνες e.t.c θα τις έβαζα από την μεριά του πάγκου και όχι από τη μεριά που προσπαθείς , μιας και το έχεις κάνει εντοιχισμένο και η ομορφιά πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον τεχνικό εξοπλισμό σε λειτουργικότητα , από εκείνη την μεριά μπορείς να περάσεις μόνιμα και τις οποιες σωλήνες για αναπλήρωση νερού e.t.c όμορφα και περιποιημένα

alan boy 11-01-12 00:53

μανοληςσκανια εχεις δικαιο σε αυτα που λες.
απλα στην επαρχεια οταν τους ζητας κατι τετοια σε βλεπουν σαν ιπταμενο δισκο....τα εχω ζησει.
παντως γι αυτο ειναι το φορουμ εδω.
να ρωταμε και να μαθαινουμε.
και αν πιανει και λιγο το χερι μας να γλιτωνουμε κανα ευρω!

manolischania 11-01-12 01:12

Βεβαια τις σωλήνες για αναπλήρωση μπορείς να τις βάλεις για αρχή και χωρίς controller απλά θα είναι μόνιμες και το μονο που θα χρειάζεται να κανεις θα είναι να ανοίγεις την έξοδο και την είσοδο .

THED 11-01-12 22:53

μπορειτε να μου προτεινετε συσκευη αντιστροφης οσμωσης για τα λιτρα μου????
να σας ενημερωσω οτι δεν επιθυμω να την εχω μονιμα περασμενη σε καποιο σημειο του σπιτιου μου προς το παρον. αργοτερα βλεπουμε.....

manolischania 11-01-12 23:06

Μαζί με την αντιστροφη και ένα TDS meter
στη δίκια μου αντιστροφη καθώς μου στέγνωσε η μεμβράνη και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάρο TDS meter δεν την έχω ξαναδουλέψει

alan boy 13-01-12 01:39

http://www.waterwaves.gr/
αν μπορεις να την εχεις καπου μονιμα θα ειναι το καλυτερο.
τωρα απο μοντελο οτι σηκωνει η τζεπη σου.
εγω ειχα αυτη oταν ειχα δισκους http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29858 και μου εβγαζε tds 0.03ppm.
οταν πηγα στο θαλασινο πηρα αυτη http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30122 με DI.

manolischania 13-01-12 02:04

Για ποσα λίτρα δίνει τα ανταλλακτικά ?

THED 15-01-12 18:26

ερωτηση για Α/Ο. υπαρχει ενα μαγαζι εδω στην πολη που πουλαει συσκευες Α/Ο που βγαζουνε ποσιμο νερο. Μαλιστα μου εδωσε και ενα ποτηρακι για να δοκιμασω.
ειναι ιδιες με τις ενυδρειακες????

Γιώργος Κ 15-01-12 19:04

Οι ιδιες ειναι!! ;)

manolischania 15-01-12 19:15

Λόγο ph πάντως ( διαλύτης - διάλυμα e.t.c) και κατακράτησης όλον τον ιχνοστοιχείων δεν ξέρω αν κάνει καλώ για να το πίνουμε . :smt017

THED 15-01-12 19:22

τι φιλτρα να του πω να βαλει????
θα του πω να ερθει να δει τον χωρο και να μου βρει μια λυση για να κανω τις αλλαγες ευκολα.

Γιώργος Κ 15-01-12 19:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manolischania (Μήνυμα 644857)
Λόγο ph πάντως ( διαλύτης - διάλυμα e.t.c) και κατακράτησης όλον τον ιχνοστοιχείων δεν ξέρω αν κάνει καλώ για να το πίνουμε . :smt017

Μπορει να πινει καποιος νερο οσμωσης χωρις προβλημα!!
Μπορει επισης εκει που βγαινει το "καθαρο" να προσθεσει ενα φιλτρο εμπλουτισμου ιχνοστοιχειων!!

delta66 15-01-12 20:02

Αν καποιος θελει και "πολυτελειες" μπορει να κοτσαρει επανω της αυτο το σετακι κομπλε http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29893
(το mineral ειναι τα χρησιμα στοιχεια που ειπωθηκε οτι λειπουν)

THED 15-01-12 20:09

δικιο εχεις!!!!!! κατι σαν κι αυτο μου εδειξε!!!!!! με βαρελακι και βρυσουλα αλλα μου ειπε οτι μπορει επισης να την κανει οπως την ζητησω. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι φιλτρα να βαλω για ενυδρεικη χρηση.

delta66 15-01-12 20:49

Τα ιδια ειναι με του ποσιμου βρε παιδι μου.
Απλα στο τελος εχει αυτο το Mineral.
Θα ζητησεις να στη φτιαξει ετσι ωστε να "κλεβεις" νερο πριν το mineral για το ενυδρειο και μετα το Mineral για να πινεις.
Ο χωρος που θα τοποθετηθει θελει απλα λιγο μελετη για να βολευει και στις αλλαγες και στο ποσιμο.

THED 15-01-12 20:54

Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια. Απο αυριο θα το κοιταξω κι αυτο.

Τσιόνογλου Σταύρος 15-01-12 22:54

Δεν έρχεσαι φίλε μου μια βόλτα απο μένα να τα πούμε απο κοντα,γιατι σε βλέπω να την χρυσοπληρώνεις την ΑΟ εκεί γιατι πήγα να πάρω και εγω κανα 2 μετρα σωληνάκι και ηθελε να μου το χρεώσει 2 Ε το μέτρο ενω πουλιέται 20-30 λεπτα το μέτρο,και σε οτι άλλο μπορω να σε βοηθήσω πολύ ευχαρίστως απο κοντα εξηγούνται κάποια πράγματα πιο καλά το τηλ. μου είναι***********.

THED 24-01-12 21:13

χρειαζομαι επιπλεον αμμο λευκη carat6 dekoline και δεν βρισκω....γνωριζει κανεις που μπορω να βρω????

Γιώργος Κ 25-01-12 20:41

Λογικα θα εχει ο Αποστολος (Υδατινος κοσμος) -αν δε κανω λαθος- παρε ενα τηλεφωνο να ρωτησεις .... οπως και ολα τα μαγαζια στο φορουμ!
Δε ξερω ομως με τα μεταφορικα ποσο θα σου παει!!! :rolleyes:

THED 06-02-12 13:52

Γιωργο σε ευχαριστω πολυ!!!! Τελικα με εσας εδω μεσα....αδιεξοδα δεν υπαρχουν!!!!!
Εστειλα συγγενη μου να την παρει απο εκει και να μου την στειλει με τα κτελ αλλα προσφερθηκαν να την στειλουν με μεταφορικη η οποια λογικα θα κοστισει αρκετα λιγοτερο.:p

yiannis44 07-02-12 01:20

καλησπερα σας

παρακολουθω το θεμα σας απο κοντα

οι απορεις του thed και οι απαντησεις των παιδιων βοηθουν και εμενα παρα πολυ

THED 09-02-12 18:36

καλησπερα Γιαννη. Καλως ορισες στην παρεα. Εγω αν δεν ειχα τα παιδια εδω μεσα δεν θα ειχα ενυδρειο αυτη την στιγμη. Θα ειχα απλα μια γυαλα με νερο.
Η αληθεια ειναι οτι αν ειναι καποιος πρωταρης σαν εμενα θα μπει σε μια λανθασμενη διαδικασια απο την αρχη η οποια θα του κοστισει πολυ χρονο και χρημα και το αποτελεσμα θα ειναι μια πανεμορφη τρυπα στο νερο.:D

THED 06-03-12 01:31

εψαχνα στο ιντερνετ για συσκευη α/ο και ειδα αυτην. http://waterwaves.gr/index.php?targe...oduct_id=30024
οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης:
1) κανει η συγκεκριμενη συσκευη για απευθειας αλλαγη νερου στο ενυδρειο?
2) μπορει να παραγει 150 λιτρα ¨καθαρου¨ νερου το πολυ σε 2 ωρες?
3) αξιζει τα λεφτα της?
4) θα μου κανει την ζωη πιο ευκολη ετσι ωστε να μην χρειαζομαι μια ολοκληρη μερα για μια απλη αλλαγη νερου και να μην γεμιζω τον τοπο βαρελια????
5) την εχει κανεις? τι ποσοστο ¨καθαρου¨- ¨βρωμικου¨νερου παραγει???
6) οταν χρειαστει αντικατασταση η μεμβρανη που αλλου μπορω να βρω ανταλλακτικο μιας και στο συγκεκριμενο σαιτ δεν βρισκω. ποια ειναι η τιμη της?
υ.γ. διπλα ακριβως στο ενυδρειο υπαρχει βρυση.

platy 06-03-12 02:46

δεν ξερω να απαντησω για τα υπολοιπα αλλα οτι βλεπω λεει Παραγωγή : 1514 λίτρα / ημέρα. Απόρριψη TDS : 98%.

delta66 06-03-12 10:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από THED (Μήνυμα 656379)
εψαχνα στο ιντερνετ για συσκευη α/ο και ειδα αυτην. http://waterwaves.gr/index.php?targe...oduct_id=30024
οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης:
1) κανει η συγκεκριμενη συσκευη για απευθειας αλλαγη νερου στο ενυδρειο?
2) μπορει να παραγει 150 λιτρα ¨καθαρου¨ νερου το πολυ σε 2 ωρες?
3) αξιζει τα λεφτα της?
4) θα μου κανει την ζωη πιο ευκολη ετσι ωστε να μην χρειαζομαι μια ολοκληρη μερα για μια απλη αλλαγη νερου και να μην γεμιζω τον τοπο βαρελια????
5) την εχει κανεις? τι ποσοστο ¨καθαρου¨- ¨βρωμικου¨νερου παραγει???
6) οταν χρειαστει αντικατασταση η μεμβρανη που αλλου μπορω να βρω ανταλλακτικο μιας και στο συγκεκριμενο σαιτ δεν βρισκω. ποια ειναι η τιμη της?
υ.γ. διπλα ακριβως στο ενυδρειο υπαρχει βρυση.

1. Κανει.
2. Λεει 1514 λιτρα σε 24 ωρες (στους 25C). Η αποδοση εξαρταται και απο τη θερμοκρασια του νερου της βρυσης. Το χειμωνα πεφτει λιγο. Με 1514 λ/24ωρο εχουμε μαξιμουμ 125 λιτρα το διωρο (ιδανικα).
3. Οτι πουλαει το καταστημα ειναι στις καλυτερες τιμες της αγορας, απο εκει και μετα ειναι δικο σου θεμα αν θα διαθεσεις αυτα τα χρηματα για την ταχυτητα αυτης της αποδοσης.
4. Αν βαζεις μονο ΑΟ ναι.
5. Αρκετοι. Περιπου το 1:2 (εχει γινει επέμβαση στο flow restrictor).
6. 120 ευρω. (το καταστημα εχει ανταλλακτικα για ολα τα φιλτρα που πουλαει. Απλως δεν το βρηκες γιατι ειναι σε αλλη λιστα απο τις απλες μεμβρανες. ΕΔΩ)

ΥΓ φυσικα θα την παρεις με flush kit

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:56.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02406 seconds with 10 queries