Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γαρίδες (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Blue Tiger-Blue pearl πρωτες φωτος !!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38910)

Raven 25-03-10 19:15

Ντινο κι εμενα προς το παρον μου αρεσουν οι pearl αλλα ισως φταιει που οι tiger ειναι ακομα μικρουλες και ισα που διακρινονται με το ματι.
Οταν οι θηλυκιες blue tiger φτασουν τα 3,5 εκ θα ειναι σιγουρα το κατι αλλο !!

j.p.. πιστεψε με ενα υβριδιο red cherry/ blue pearl θα σε χαλαγε και πολυ μαλιστα ! ειναι απο τα πιο ασχημα και αχρωμα υβριδια που υπαρχουν.

Γι αυτο τρεμω μηπως μου ανακατευτουν γιατι ακομα βγαζω μικρα cherry καθε μερα απο το 300αρι. Να φανταστειτε οτι το ενυδρειο ξεστηθηκε εντελως αλλα καποια νεογεννητα καταφεραν να επιβιωσουν μεσα στην λιγη υγρασια του υποστρωματος. Εχω βγαλει γυρω στα 50 και ακομα εχει κι αλλα..:smt120
οι red cherry τελικα ειναι σαν καταρα, τυφλα να εχουν τα σαλιγκαρια, αυτες ειναι χειροτερες.
-------------------------------------------------
Κι αφου αλλαξε η σελιδα ας βαλω και 2φωτος ακομα να χαζευουμε:D

Η θηλυκια που γεννησε την ωρα που την φωτογραφιζα. πεταξε το μωρο 5" αφου τραβηξα αυτη τη φωτο. Εχουν μεινει αλλα 3 αυγα να εκκολαφθουν.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...x-dsc_0181.jpg

κι ενας τυπας που μασουλαει ενα κομματι απο την τροφη που τους φτιαχνω.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...x-dsc_0201.jpg

vaios 25-03-10 19:37

πω πω!
αυτο το γαλαζοπρασσινο των blue pearl ειναι το κατι αλλο:smt041:smt041:smt041

Πάνος 25-03-10 19:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven (Μήνυμα 429919)
Να φανταστειτε οτι το ενυδρειο ξεστηθηκε εντελως αλλα καποια νεογεννητα καταφεραν να επιβιωσουν μεσα στην λιγη υγρασια του υποστρωματος. Εχω βγαλει γυρω στα 50 και ακομα εχει κι αλλα..:smt120
οι red cherry τελικα ειναι σαν καταρα, τυφλα να εχουν τα σαλιγκαρια, αυτες ειναι χειροτερες.

ετσι ακριβως....εχω τσερυ σε ολα τα ενυδρεια μου γιατι μεταφερονται μικροσκοπικα γαριδακια με το μπολι. επισης εμφανιζονται ρεντ τσερυ στα ενυδρεια συγχομπιστων που μπολιαζω...:D

Raven 25-03-10 20:03

Αλλο παραδειγμα για την προσαρμοστικοτητα των red cherry. Ως γνωστον τα ramirezi ειναι φονεις μικρων γαριδων. Ε λοιπον με το που χαρισα τα Ramirezi, εμφανιστηκαν μεσα στο ενυδρειο τους 5 γαριδες !!:confused:
Καταφεραν να επιζησουν μεσα σε ενα ενυδρειο μαζι με τους θηρευτες τους επι 6 μηνες περιπου και οταν πια ενοιωσαν ασφαλεια βγηκαν βολτα !!!

fear81 25-03-10 23:06

αυτες ειναι γαριδες οεοο!!!!!!!:smt041 . Θα μπορουσαν οι blue pearl να επιβιωσουν σε ενυδρειο με σκαλαρια; Η ερωτηση μου δεν αφορα ως προς την συμβιωση με το συγκεκριμενο ειδος αλλα με τις παραμετρους του νερου.

Raven 25-03-10 23:10

Θα τις ετρωγαν τα σκαλαρια πιθανως αλλα οσον αφορα τις τιμες νερου ισχυει ακριβως ο,τι και για τις red cherry. Η απαντηση ειναι ναι λοιπον με την προυποθεση οτι το ΡΗ δεν θα ειναι κατω του 6 και το ΚΗ τουλαχιστον 1.
Οι ιδανικες συνθηκες βεβαια ειναι περιπου: ΡΗ 7,2-7,5 ΚΗ 6-11 και GH 8-16.

ispyii 26-03-10 00:05

Πολύ χαίρομαι με τη φώτο πιο πάνω της μαμάς.......

Μπραβο βρε Αλέξανδρε!

agnos 26-03-10 04:41

Πολύ όμορφες είναι βρε παιδιά και μάλον μπήκα στη μπρίζα. Μπορώ να τις βάλω μαζί με το μονομάχο μου; :smt017

MIXALIS CYPRUS 26-03-10 17:53

Φιλε μου ειναι πολυ ομορφες οπως ειπες και προπαντον πολυ σπανιες στον ελλαδικο χωρο οι γαριδες αυτες για να ρισκαρεις να τις βαλεις με μονομαχο ..

Πραγματικα respect και τα δυο ειδη γαριδων σου Raven ! Εισαι πρωτοπορος στο hobby

agnos 26-03-10 20:16

Δυλαδή άλλες γαρίδούλες μπορώ να βάλω;:smt017

Raven 26-03-10 20:19

Eιναι παντα ρισκο με τους μονομαχους. Εξαρταται παντα απο τον χαρακτηρα του. Αλλοι δεν τις πειραζουν και αλλοι τις τρωνε. Λαχειο ειναι..
Μπορεις αν ειναι μεγαλο το ενυδρειο του (πανω απο 30 λιτρα) να δοκιμασεις με τις μεγαλυτερες αμανο γαριδες.

platy 26-03-10 20:21

o μονομαχος γενικα ειναι επιθετικος ...σε ενα φυτεμενο ενυδρειακι οι γαριδουλες θα εχουν κρυψωνες..μπορει να τις κυνηγησει αλλα δεν θα δωσει ιδιαιτερη σημασια ..ρεντ τσερυ και αμανο θα ταιριαζαν...

agnos 27-03-10 06:17

Οπότε το ξεχνάω και δεν τις βάζω καθόλου γιατί το ενυδρείο είναι 25άρι
Μάλλον θα το σκεφτώ για το 60άρι που έχω τα platty και θα αλλάξω το διάκοσμο για να προσθέσω λίγα φυτά για να αισθάνοντε ποιο άνετα τα ψαράκια μου.
Ευχαριστώ παιδιά.

oko 12-04-10 00:53

Φιλε μου με εκανες και λατρεψα οσο τιποτα αλλο τις γαριδες διαβαζω και ξαναδιαβαζω τα ιδια. Δεν μπορω να εκφραστω οπως νοιωθω για αυτα που μας προσφερεις. Εχω παραμερισει τα 240 lit μου και ασχολουμαι μονο με τα 20 lit του γαριδοενυδρειου που ελπιζω συντωμα να τα αυξησω. Σου ευχομαι ολα να πανε καλα με τις πανεμορφες γαριδες σου.

Raven 12-04-10 00:57

Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Ευτυχως ολα πανε πολυ καλα με τα 2 αυτα ειδη.
Οι Blue pearl ειναι αυγωμενες και περιμενω συντομα πολλα μωρα. Οι Blue tiger ζουνε και οι 12 και μεγαλωνουν, ενηλικιωνονται στους 6 μηνες οποτε θελει 2-4 μηνες ακομα μεχρι να αναπαραχθουν.

Raven 16-04-10 01:05

Απο αλλου το περιμενα και απο αλλου μου ηρθε !
Καθε μερα κοιταζω μηπως γεννησαν οι νεες γαριδουλες και περιμενα πολλα μωρα απο 3 blue pearl και απο μια bee. Σημερα ομως ειδα ενα "φαντασματακι" με κιτρινα ματια. Κιτρινα ματια εχουν μονο οι blue tiger !
Το καλο ειναι οτι δεν ειχα αντιληφθει να εχει αυγα καποια απο τις θηλυκιες, αλλα ειναι τοσο σκουρες που ισως μου διεφυγε.

MIXALIS CYPRUS 16-04-10 01:23

Αν ειχες γεννα απο αυτες τις γαριδες εισαι πολυ τυχερος ! Αν και η τυχη ειναι υποκοριστικο της προνοιας που λεει και ο ουγκο . Για αυτο και τα καταφερνεις τοσο καλα εσυ αφου κανεις μελετημενες και σωστες δουλειες ! Αντε με το καλο !!

Eric 16-04-10 01:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven (Μήνυμα 436585)
Απο αλλου το περιμενα και απο αλλου μου ηρθε !
Καθε μερα κοιταζω μηπως γεννησαν οι νεες γαριδουλες και περιμενα πολλα μωρα απο 3 blue pearl και απο μια bee. Σημερα ομως ειδα ενα "φαντασματακι" με κιτρινα ματια. Κιτρινα ματια εχουν μονο οι blue tiger !
Το καλο ειναι οτι δεν ειχα αντιληφθει να εχει αυγα καποια απο τις θηλυκιες, αλλα ειναι τοσο σκουρες που ισως μου διεφυγε.

:smt041 Φοβερη εκπληξη Αλεξανδρε!!! Μπραβο να σου ζησουν και να γινουν πολλες!!!:smt041

oko 16-04-10 01:47

Μπραβο να σου ζησουν :smt041

lucy 16-04-10 08:39

Να σου ζήσει το "φαντασματάκι" και με το καλό να "στοιχειωθεί" όλο σου το ενυδρείο!!!!!!!!!:D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:21.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01976 seconds with 10 queries