Παράθεση:
Για το μωρό έχω κούνια αριστερά δεν φαίνεται με βάση και το μετακινούμε για να βλέπει το ενυδρείο ..... |
Παράθεση:
|
Καλό Νίκο μακάρι να της μεγαλώσουμε τόσο πολύ ....
|
καλα ρε φιλε με τετοιο κοσμιμα την τηλεοραση τι την θες???
φιλε μιλαμε για lvl up!!!! |
Λεό πρέπει να φτάσουμε και το δικό σου σσιγά σιγά .....
Ευχαριστώ παντός για τα καλά σου λόγια ..... |
Μπραβο Σακη,πανεμορφο!!!!!
|
Σκέφτομαι άμα πάει καλά τον χειμώνα να το αλλάξω με τα την άνοιξη .....
κύριος να αλλάξω βράχο και να βάλω κλαδιά .... |
και στο σπιτι του Σακη υπαρχουν: η ντουλαπα του, της γυναικας του, της κορης του καιιιιιιιι ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ!!!!!! και η τασεις της μοδας για το φθυνοπορο 2016 λενεεεεε κλαδια ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑ
|
Η αλήθεια είναι ότι δύο φύλλα ντουλάπα και δύο κομοδίνα και κάνα δυο συρτάρια στην κουζίνα είναι ενυδρείακα ααλλά κλαδιά όχι .;)γι
|
Παράθεση:
η μισή ντουλάπα εχει ενυδρειακα και εργαλεία! |
Μιας και σήμερα έκανα δουλειάς στον αριστερά βράχο είπα να δούμε λίγο ανάπτυξη σε ένα κοράλλι!Μια ακροπορα τενουις!
2 Σεπτεμβρίου 2014 το τέρμα δεξιά φραγκ(καφε). http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psbqzykg35.jpg 17 Δεκεμβρίου 2015 http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psr11l3ebw.jpg Σήμερα! http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psvgdc7w4p.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psywnpnmkr.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pskpqeksiw.jpg |
Πολύχρωμη την βλέπω......
4πλάσια και βάλε έχει γίνει..... Σε κάνα 2 μηνάκια θα είναι άλλη τόση.... Χάλια λέμε....χάλια.... Το βασικότερο όμως μειονέκτημα....δεν έχει κίτρινο χρώμα ούτε για δείγμα..... Χάλια...χάλια.... |
μπράβο σακη!
αυτά είναι φιλε! αχ αυτή η μυρωδιά της ακροπορας εξω από το νερο!:smt020 |
Μία χαρά Σακαρε, κάτι κανείς καλά από ότι φαίνεται ;)
|
Πανδαισία χρωμάτων!
|
Θέλουμε δουλίτσα Δημήτρη είχα μερικά θέματα με νιτρικά αλλά το στρώνω .
πιστεύω σε λιγότερο από ένα μήνα θα ξανά έχω τα χρώματα που είχα..... |
Ολα απιστευτα Σακη μπραβο...τι κανουν τα παλιο λεντ!!:smt068
|
Όλα κομπλέ Γιάννη σκέφτομαι κάποια στιγμή να δοκιμάσω και άλλο φάσμα αλλά τον σκέφτομαι .
|
Για τι φάσμα σκέφτεσαι Σάκη; Ξέρεις οτι εγώ επιμένω κ επικροτώ την uv ακτινοβολία.
|
Μπράβο μπράβο σακη.
Καθε εμπόδιο για καλό. |
Δημήτρη το επόμενο θα είναι με ένα περισσότερο υπ και αυτό για να εέχω καλή ααναλογία πάνω στο λεντ παραπάνω δεν το σκέφτομαι .
δεν είναι μόνο το θέμα ανάπτυξης. θα παίξω 10* 10κ 5 *12 κ 5 * 14κ 5* 16κ 5 *υν 20 * royal blue. |
Πολυ άσπρο δεν θα ειναι;
------------------------- Τι άλλο σε προβληματίζει στα uv? |
Είναι θέμα αισθητικής .
Ανάπτυξη υπάρχει πολύ και η ανάπτυξη έχει να κάνει με πολλά . Από εκεί και πέρα τα κοράλλια θέλουν από 6500κ μέχρι 17000κκαι εκεί εστιάζω . |
Το 6500- 17000K ειναι μεγάλο μέτρο. Το θέμα ειναι να βάλεις το φάσμα στο οποίο φωτοσυνθέτουν περισσότερο τα κοράλλια σου κ εκεί βοηθάει η ακτινοβολία uv.
|
Παράθεση:
Δεν θέλω να είναι θερμοκήπιο θέλω να είναι Ωραίο! Να έχει ανάπτυξη αλλά δεν στοχεύω μόνο την ανάπτυξη! |
Ναι ειναι γούστο στον καθένα αυτο. Άρα ειναι θέμα αισθητικής :)
|
Δημήτρη μην το βλέπεις έτσι !
Βλέπεις ότι και με 4 είχα τρελή ανάπτυξη! το να τα κάνω 15ή20 στα 50 για να πάρω ένα 5%ή 10% δεν μου λέει κάτι . Άσε που λόγω λιγότερων λουμεν πιθανών και παρ να είναι το ίδιο η και χειρότερα! Αυτήν την διαφορά την παίρνω από αλλού όπως παραμέτρους κυκλοφορία κ.α. όποτε δεν με απασχολεί να κάνω ένα φάσμα λιγότερο όμορφο ! |
Σάκη μη χαλάω το θέμα σου τώρα, θα ανοίξουμε ένα νέο θέμα περί φωτισμού.
Δεν ξέρω τι έχεις κάνει στο ενυδρείο σου αλλα ειναι χάρμα οφθαλμών!!! ------------------------- Και ειμαι σίγουρος οτι τα καινούργια λεντ σου θα το αναδείξουν ακόμα περισσότερο. |
Παράθεση:
για αυτο που σου ανεφερα στο τελευταιο μνμ σχετικα οτι με τα πολλα uv θα χανουμε σε αποδοση στην δυναμη του φωτιστικου τι εχεις να πεις? |
Έχεις δίκιο οτι θα χάσει σε απόδοση το φωτιστικο αλλα κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις κάθε φορά κ στην προκειμένη περίπτωση μας ενδιαφέρει η υγεία των κοραλλιών. Έρευνες εχουν δείξει τελευταία οτι ακόμα κ απο τα 380nm- 450nm το κοράλλι φωτοσυνθετει στα φουλ του. Η γνώμη μου ειναι οτι το 1/3 των LEDs να ειναι uv κ αν πιστεύουμε οτι το φωτιστικο μας δεν θα καλύπτει το ενυδρείο μας τότε να το κάνουμε λίγο πιο μεγάλο.
Τα 2 τελευταία χρόνια πειραματίστηκα πολυ πάνω σε αυτο το θέμα με κοράλλια ίδιου μεγέθους, ίδιας οικογένειας, στο ενυδρείο μου κ σε ενυδρεία άλλων παιδιών. Τα δικά μου κοράλλια αναπτύσσονταν 3 φορές περισσότερο. Βέβαια αυτο το πείραμα πρέπει να γίνει σε ένα ενυδρείο με ίδιες παραμέτρους κ διαφορετικό φωτισμό αλλα αυτο ήταν αδύνατο. Η γνώμη μου ειναι οτι τα led φωτιστικά ειναι ανώτερα απο τα T5 όταν χρησιμοποιούνται τα σωστά LEDs στη σωστή θέση με τους σωστούς φακούς. Χρησιμοποιώντας λευκά κ μπλε LEDs δεν φτιάχνουμε ανώτερης ποιότητας φωτιστικο απο ένα φωτιστικο Τ5. Αυτή ειναι η προσωπική μου άποψη κ δεν σημαίνει οτι με λευκά κ μπλε δεν θα έχεις υγεία κ ανάπτυξη. Συζητάμε για ένα φωτιστικο που θα μπορεί να δώσει τα μέγιστα. |
Δημήτρη έκατσα και έψαξα λίγο αυτό που μου έλεγες .
Βρήκα ένα πολύ ωραίο θέμα για την ανάπτυξη σχετικά με το το θέλουν τα κοράλλια . Έχω κρατήσει τα λινκ και θα προσπαθήσω να φτιάξωτης επόμενες ένα θέματακι σσχετικά με αυτό . Πάντως αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι στα ελληνικά site δεν έχει σχεδόν τπτ σχετικά με αυτό αλλά και πολλά άλλα θέματα . καταραμένα αγγλικά !!!! |
|
φοβερό ρεεφ σακη!
να είσαι πάντα καλα και να το χαίρεσαι φιλε! τα κοράλλια σου είναι πλέων ενα & ενα χάρμα ιδεσθαι........... |
Νικόλα θέλουμε λίγο δουλίτσα να το φτάσω στο επίπεδο που έχω στόχο .
κύριος σε χρώματα ..... παντός πάμε πολύ καλά και ξανά έπεσαν τα νιτρικά . Σε λίγες μέρες θα είμαι πάλι στο μηδέν.... |
Ο δεύτερος καρδινάλιος που είναι;:smt108
|
καπου στο Βατικανο Κωστα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
|
O ένας είναι στην τενουις και ο άλλος δεξιά ανάμεσα στου δυο κυκλοφοριτες!!!;)
|
Παράθεση:
|
Νικόλα ετοιμάσου ααύριο θα σε βάλω να δεις live ωραία πράγματα.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:09. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board