Γεια σας και πάλι.
Τα υλικά για το ενυδρείο έρχονται και συνεχίζω την έρευνα. Έχω βέβαια και μερικές ερωτήσεις : 1. Βρήκα χαλαζιακή άμμο, σε δυο κοκομετρίες (0,4-0,8 του χιλιοστού & 1-1,7 επίσης του χιλιοστού). Ποιά απο τις δυο μου προτείνεται να βάλω ???? 2. Για τα "δισκόφυτα ...." θα χρειαστώ υπόστρωμα όπως σε ένα φυτεμένο ενυδρείο ?? Θωμάς |
για το δευτερο νομιζω πως οχι,δεν ειναι απαραιτητο........οπως δεν χρειαζεται,και λογικα και ιδιαιτερος φωτισμος λογω δισκων.........
|
εαν βαλεις φυτά που τρεφονται απο τη ριζα, το υποστρωμα θα τα βοηθήσει.
πχ κρυπτοκορίνες.. εχινοδοροι.. το γεγονος οτι δεν θα εχεις πολυ φως σημαινει οτι τα φυτα δεν θα εχουν τρελλη αναπτυξη, αλλα απο τη στιγμη που υπαρχουν φυτά η ισσοροπημενη διατροφή τους είναι μονοδρομος για την αποφυγή της άλγης. |
Τελευταίες εξελίξεις.
Το ενυδρείο ήρθε τελικά (άθυκτο απο Γερμανία) την προηγούμενη Τρίτη ( 10/01/2006 ). Η παραγγελία είχε γίνει 25/11/2005 !!!!!!! Στήθηκε το έπιπλο, μαύρο χαρτόνι στην πλάτη της γυάλας, επέμβαση στα φώτα (επιτυχημένη) για ανατολή/δύση (ευχαριστώ netblues δουλεύει ............. super). Εγκαταστάθηκαν φίλτρα 2 Χ 2215, ο θερμοστάτης και τώρα τεστάρω το χαλαζιακό χαλίκι ( 0,4-0,8 ) με ξύδι για την αποφύγη περίεργων καταστάσεων στο μέλλον.Δεν σκοπεύω να βάλω υπόστρωμα ............... ?? Στην συνέχεια το πρόγραμμα έχει ώς εξής : 1) Γέμισμα με νερό απο α/ο (άπειρος χρόνος) 2) Τοποθέτηση των φυτών 3) Στίψημο παλαιών φίλτρων στο καινούργιο tank για μπόλι. Τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Ευχαριστώ Θωμάς |
Και εγώ θα έλεγα να βάλεις υπόστρωμα... ίσως σε μικρότερη δοσολογία από την συνιστώμενη. Εκτός αν βάλεις κυριολεκτικά 5 ρίζες οπότε δεν χρειάζεται. Αν όμως σκέφτεσαι για παραπάνω φυτά τότε καλύτερα να βάλεις.
Θεόφιλος |
Παράθεση:
Καλύτερα βάλε υπόστρωμα. Ελπίζω να σε δούμε "τουλάχιστον" στην κοπή της πίττας :) :smt006 |
Τα νεότερα από το μέτωπο έχουν ως εξής :
Τοποθετήθηκε τελικά υπόστρωμα στο μισό ενυδρείο (εκεί που είναι τα φυτά). Ολοκληρώθηκε το γέμισμα. 50 α/ο – 50 βρύση τελικά. Ολοκληρώθηκε και η φύτευση με τελευταίες τις valisneries του mikenuke (ευχαριστώ Μιχάλη). Μετακόμισαν και οι κάτοικοι του : 2 red marlboro 1 cobalt blue 6 cardinal tetra 2 yoyo 1 pleco 5 amano 1 rasbora (το οποίο το είχα χαμένο για τουλάχιστον 2 μήνες και βρέθηκε τελικά μέσα στο φίλτρο …………………. ζωντανό !!!!!! ??????). Και μια απορία για το καλό ….. Έχω 2Χ2215 και θα ήθελα να μου προτείνεται διάταξη για τις εξόδους τους. Ευχαριστώ Θωμάς. |
To υπόστρωμα σε ενυδρειο με δισκους παρολο που προσθέτει πολλά στην αισθητική του ενυδρειου δημιουργει περισσοτερες υποχρεώσεις στο καθαρισμα και στην συντηρηση του ενυδρειου. Υπόψιν ότι οι δισκοι - εφόσον μιλάμε για βιοτοπικό ενυδρειο οπου ολα ειναι προσαρμοσμενα στους δισκους- δεν θέλουν ουτε ιδιαιτερα μεγαλο φωτισμό αλλα και ουτε και ιδιαίτερα πολλα νιτρικά αλλα και λιπάσματα. Κατι τετοιο φυσικά έρχεται σε αντιθεση με τις απαιτησεις ενός ενυδρειου οπου υπάρχουν φυτά και αυτός ειναι ο λόγος που εγώ προσωπικά δεν προτεινω την εξαρχης χρησημοποιηση υποστώματος σε δισκο-ενυδρειο. Περεταιρω θέλει λίγο προσοχή όσον αφορά τις αναερόβιες συνθηκες που μπορει να αναπτυχθούν στο υποστρωμα με την παροδο του χρονου.
Καλή αρχή σου ευχομαι. |
Παράθεση:
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...XDCBRq9maqoOE4 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board