Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Νεο ενυδρειο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92669)

XrhstosT 29-06-16 11:44

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-------------------------
Και οι αποριες καλα κρατουν![emoji1] Για τον καθαρισμο του ενυδρειου τι προτεινετε;δεν υπαρχει η δυνατοτητα να το πλαγιασω το ενυδρειο μιας και δεν εχω ουτε μπαλκονι.να το βαλω να δουλεψει με νερο και ξυδι για τα αλατα για αρχη(3 μπουκαλακια;);μετα δυο γεμισματα με νερο μονο και κυκλοφορητη να φυγει το ξυδι;και μετα χλωρινη 1/19 και μετα παλι γεμισματα με νερο (2-3 φορες) με 5απλη δοση αντιχλωριου;

Τάκης 29-06-16 14:27

Με τη χλωρίνη δεν τα πάω καλά,
καλό απολυμαντικό αλλά δεν καθαρίζει καλά τα άλατα.
Αν μπορούσες να βάλεις ακουα-φόρτε και μετά πολύ καλό ξέβγαλμα , δεν θες ουτε ξύδι ουτε και αντιχλώριο. Και τα τζάμια θα γίνουν καινούρια.
Μπορείς όμως μετά να το ξεβγάλεις καλά ;
Με χλωρίνη θα θες πολύ περισσότερα ξεβγάλαματα.
Και φυσικά προσοχή σε μάτια χέρια ρούχα μωσαϊκά μαρμαρα

XrhstosT 29-06-16 15:17

Για να ειμαι σιγουρος οτι ξεβγαλα καλα το ακουα φορτε τι πρεπει να κανω;;δεν μυριζει νομιζω κι ολας ...με τη χλωρινη πχ αν μυριζει,συνεχιζεις το ξεβγαλμα.το ακουα φορτε δεν υπαρχει κινδυνος να βλαψει τις σιλικονες;

Επισης να πω οτι το ενυδρειο δεν εχει πολλα αλατα.κυριως τον καθαρισμο θελω να τον κανω για απολυμανση.

Τάκης 29-06-16 15:34

Με το ακουα-φορτε καθαριζουν όλα.
Το καλό είναι πως ξεβγαζεται πολύ πιο εύκολα απο τη χλωρίνη,
αλλά είναι καυστικό με τα χέρια, όπως και η χλωρίνη βέβαια,
για αυτό γάντια ότι και να βάλεις.
Δεν χωράει στο μπαλκόνι να το έχεις στο πλάι ;
Ετσι και ευκολα θα το κάνεις από μέσα με ακουα-φορτε, γάντια και ένα σφουγγάρι, αλλά και απο έξω,
και μετά με το λάστιχο το ξεβγάζεις.

XrhstosT 29-06-16 15:34

Δεν εχω μπαλκονι....

Τάκης 29-06-16 15:50

Και με χλωρίνη τότε δεν θα είναι τόσο εύκολο

XrhstosT 29-06-16 15:51

Οποτε τι μπορω να κανω;αδιεξοδο;;

Τάκης 29-06-16 15:54

ή χλωρίνη ή ακουα-φορτε, πολλά χέρια ξέβγαλμα,
και με προσοχή

XrhstosT 29-06-16 16:21

Τοπικος καθαρισμος ή γεματο ενυδρειο με νερο και διαλυμα πχ χλωρινης;

Αν πρωτα καθαρισω τοπικα τα τζαμια με ξυδι και μετα γεμισω το ενυδρειο με νερο και χλωρινη 1/19 ,το αφησω μιση ωρα με το μαμα φιλτρο,το αδειασω, το γεμισω παλι με νερο και αντιχλωριο 10πλασια ποσοτητα,το αφησω παλι για καμια ωρα με το φιλτρο,θα εχω κανει δουλεια;μια φορα νερο με αντιχλωριο.

Τάκης 29-06-16 16:23

Τοπικός καλύτερα,
με γάντια και σφουγγάρι
και μετά ξεβγαζεις
βγάζεις / βάζεις νερό

XrhstosT 30-06-16 17:25

Καλησπερα,σε ολους!ο τροπος που αναφερω παραπανω ειναι και εδω http://www.greekdiscus.com/test2000/...D%26%238221%3B

Αν εχει αποτελεσμα θα με βολευε!

stanisalus18 01-07-16 20:48

Πολυ καλό το link από το greekdiscus Χρήστο, εγώ θα το έκανα αν έπρεπε και θα ακολουθούσα ακριβώς όλες τις διαδικασίες που λένε εκεί.

XrhstosT 01-07-16 21:19

Λες ε;σχεδον εχω τελειωσει τον καθαρισμο με ξυδι.για να σιγουρευτω οτι το ξυδι θα φυγει,αν γεμισω το ενυδρειο με νερο για δυο μερουλες(να το τσεκαρω κι ολας) με τον κυκλοφορητη και το αδειασω μετα,λογικα θα ειμαι οκ,ε;

stanisalus18 01-07-16 21:54

Απλά να κάνεις ένα πολύ καλό ξέπλυμα, να μην μυρίζει καθόλου το ξύδι. Αυτό το βλέπεις και μόνος σου. Αν νιώθεις ότι δεν έκανες δουλειά απλά βάλε νερό και το ξεπλένεις πάλι.

XrhstosT 01-07-16 22:11

Γιαννη,κατι με τρωει...και τελικα θα το κανω αυτο με τη χλωρινη!ηδη το γεμιζω με νερο!παιρνει 180 λιτρα καθαρα μεχρι το σημειο max?αν ναι,θελω 9 λιτρα χλωρινη!πηγα και πηρα...με κοιταγε με μισο ματι στο ταμειο...της ειπα θα ριξω πολυ σφουγγαρισμα σημερα....[emoji1] [emoji1] [emoji1]

stanisalus18 01-07-16 22:29

Υπολόγισε το νερό που μπαίνει μέσα στο ενυδρείο. Πως? Μέτρησε από μέσα όλο το μήκος και το πλάτος που παίρνει νερό και υπολόγισε το ύψος μέχρι πόσο ψηλά θέλεις να φτάσει το νερό. Ας πούμε για παράδειγμα ότι είναι εσωτερικά με μήκος 85 εκατοστά, πλάτος 44 εκατοστά και ύψος 52 εκατοστά. Τώρα το υπολογίζεις έτσι, 85 επί 44 επί 52 και βγαίνει το νούμερο 194480. Το 194480 το διαιρείς με το 1000 και σου βγαίνει ότι έχεις στη περίπτωση εδώ 194,48 λίτρα νερού καθαρά. Βεβαία επειδή θα έχεις το φίλτρο μέσα, θα πρέπει να αφαιρέσεις και τον όγκο που πιάνει το φίλτρο. Ελπίζω να τα είπα σωστά :rolleyes:

XrhstosT 01-07-16 22:31

Σωστα τα ειπες.εμπειρικα ρωτησα μηπως ξερεις μιας και ηταν δικο σου.προχωραμε λοιπον!ειναι μεγαλη η νυχτα....

stanisalus18 02-07-16 17:48

Ήταν μεγάλη η νύχτα τελικά? :D

XrhstosT 03-07-16 12:34

Μονο μεγαλη;;ταλαιπωρηθηκα αλλα νομιζω αξιζε...επειδη ειχε γεμισει η γυαλα με σωματιδια απο χαρτι που το καθαριζα,εβαλα και ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο και δεν εμεινε τιποτα...ολα ενταξει,Γιαννη!θα το αφησω αλλη μια μερα με νερο(γιατι δουλευω ολη μερα αυριο),θα το αδειασω τη Δευτερα και με την ησυχια μου θα το ξεκινησω(απο Σεπτεμβρη μαλλον)... Σε ευχαριστω αλλη μια φορα!!

Καλησπερα σε ολους!στη δουλεια ειμαι,δουλεια δεν εχει,οποτε με τι να ασχοληθω!;οπως εχω αναφερει στην αρχη της συζητησης το νεο ενυδρειο θα γινει αφρικανικο.συγκεκριμενα προς malawi μερια.ξερω οι επιλογες ειναι αρκετα λιγοτερες απο tanganyika (λογω του μηκους)αλλα μου αρεσουν πολυ τα χρωματα.θα ηθελα να μου προτεινετε καποια αμμο που εχετε χρησιμοποιησει και οι ιδιοι και να μου πειτε καποιες ιδεες για τον καθαρισμο της.εχω διαβασει πολλα αρθρα!στην περιπτωση μου να τονισω οτι δεν εχω μπαλκονι(φανταζομαι στη μπανιερα θα βουλωσουν ολα)!αυτο το λεω σε περιπτωση που η αμμος πρεπει να πλυθει.ενα βρασιμο θα αρκουσε;ακομα και ψησιμο στον φουρνο;καποιο "κολπο" για το πλυσιμο της;

Κλεόβουλος 03-07-16 13:02

Δεν χρειάζεται ψησίματα και φουρνίσματα η άμμος :)
Πάρε από καθαρή παραλία άμμο ψιλή θαλασσινή και πλύνε την να φύγουν τυχόν σκουπίδια (ανέβα στη ταράτσα ή κατέβα στην πυλωτή ή στο μπαλκόνι τη γειτόνισσας για να την πλύνεις :D)
Στα πετσοπ ίσως βρεις ακριβούτσικες που δεν θέλουν πλύσιμο, όπως την άμμο της Hagen ή την carat.

XrhstosT 03-07-16 13:08

Χαχαχαχα!εχω και μια καλη γειτονισσα απεναντι!το καθαρη παραλια ειναι λιγο σχετικο για Αττικη...ομως τα μικροβια που πιθανον θα εχει δεν πρεπει να σκοτωθουν;

Το μπεζ χρωμα που επικρατει στις περισσοτερες παραλιες ειναι ιδανικο;

Κλεόβουλος 03-07-16 13:12

Αξιοποίησε λοιπόν τα χαρίσματα της γειτόνισσας :p
Μικρόβια υπάρχουν παντού. Η άμμος της θάλασσας σχεδόν αποστειρώνεται από τον ήλιο και το αλάτι.
Το μπεζ είναι ιδανικό.
Και διάβασμα :D http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725

XrhstosT 03-07-16 13:17

Το πρωτο αρθρο που διαβασα!οποτε με την πρωτη ευκαιρια εχει εκδρομη παραθαλασσια...20 κιλα θα ηταν καλα;

Λάμπρος.Τ 03-07-16 16:25

Εγώ να σου πω από την πλευρά μου ότι τώρα που θα ετοιμάσω την αλλαγή στο scape την άμμο θα την βάλω λίγη λίγη σε ένα μεγάλο δοχείο και θα την ανακατεύω ρίχνωντας καυτό νερό (θα φοράω γάντια κουζίνας). Μετά άπλωμα στον ήλιο και είσαι οκ.

XrhstosT 03-07-16 16:29

Μαλλον καπως ετσι θα το κανω και εγω...προτεινεις μαζεμενη απο παραλια;

Λάμπρος.Τ 03-07-16 16:33

Αν και εγώ θα πάρω από μάντρα κηπευτικών, (γιατί δεν μπορώ να πάω να πάρω από εκεί που θέλω) σου λέω "ναι" γιατί όχι?
Αν έχεις τρόπο να πας μετά τα Λεγραινά προς το Σούνιο μπορείς να μαζέψεις φοβερή άμμο και να κάνεις και το μπανάκι σου.

XrhstosT 03-07-16 17:09

Ναι,ειναι πολυ ωραια απο κει...μηπως θες να μαζεψω και για σενα;

Λάμπρος.Τ 03-07-16 17:51

Χαχαχαχα... σε ευχαριστώ Χρήστο. Αλλά εγώ θα χρειαστώ καμιά 35 με 40 κιλά.
Οπότε........

XrhstosT 03-07-16 17:54

Αμα θελεις,παμε μαζι!εννοεις μαλλον πολλα κιλα για να καταφερουμε να τα μαζεψουμε,ε;

XrhstosT 05-07-16 17:30

Καλησπερα σε ολους!επειδη τα λιτρα της αλλαγης πλεον θα ειναι περισσοτερα απο το 60αρι και δε θα μπορω να μετακινω το βαρελι της αλλαγης,να ρωτησω αν μπορω να χρησιμοποιω(λογω 10μετρων αποστασης) το κλασικο λαστιχο της βρυσης;φυσικα θα το εχω μονο για το ενυδρειο.επισης,η αντλια που εχω εχει μανομετρικο 2,5 μετρα και κυκλοφορια 1000λ/ω.θα μπορει να στελνει το νερο στο ενυδρειο απο τετοια αποσταση;θα πρεπει να σηκωνει το νερο απο το βαρελι υψους περιπου 1 μετρο,θα συνεχιζει για καμια 10ρια μετρα στο πατωμα και μετα ανεβασμα στο ενυδρειο περιπου 1,2 μετρα.

Λάμπρος.Τ 05-07-16 18:18

Γιατί δεν βάζεις το βαρέλι δίπλα στο ενυδρείο, το γεμίζεις εκεί με το λάστιχο και μετά αφου θα είναι δίπλα βάζεις την αντλία και το σηκώνεις στο ενυδρείο.

XrhstosT 05-07-16 18:24

Σωστο και αυτο..απλα ειναι μεσα στο σαλονι και αν ειναι να μενει κανα 24ωρο θα ειναι λιγο καπως.

Κλεόβουλος 05-07-16 18:27

Τι προετοιμασία θέλεις να κάνεις στο νερό της αλλαγής?

XrhstosT 05-07-16 18:29

Ακομα δεν γνωριζω..(απλα τα υπολογιζω απο τωρα,να προμηθευτω οτι χρειαζεται να ειμαι ετοιμος)αλλα ξερω οτι gh βρυσης ειναι 9 περιπου.και kh 7.μαζι με ασβεστολιθικες πετρες ,αμμο λογικα θα ανεβουν κι αλλο.οποτε κατι δεν θα πρεπει να ριχνω στο νερο της αλλαγης για να ειναι ιδιες οι παραμετροι;εκτος και αν πχ αλατι,σοδα κτλ(οτι χρειαστει απο αυτα) διαλυονται αμεσα.

Λάμπρος.Τ 05-07-16 19:13

Στο σαλόνι το έχω και εγώ. Το γεμίζω το βράδυ της προηγουμένης της αλλαγής το αφήνω όό το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμο.

Τσουπρακάκος παναγιώ 05-07-16 19:23

Για πόσα λίτρα μιλάς ;εγώ ελυσα το πρόβλημα αυτό με βάση γλαστρας με ροδακια

Στάλθηκε από το Lenovo P70-A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

XrhstosT 05-07-16 19:28

Περιπου 60 λιτρα.

Τσουπρακάκος παναγιώ 05-07-16 19:29

Νομιζω οτι μπορείς να βρεις βάση που στο σηκώνει ώστε να το μεταφέρεις το βαρέλι γεμάτο εκεί που το θες

XrhstosT 05-07-16 19:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Λάμπρος.Τ (Μήνυμα 952359)
Στο σαλόνι το έχω και εγώ. Το γεμίζω το βράδυ της προηγουμένης της αλλαγής το αφήνω όό το βράδυ και το πρωί είναι έτοιμο.

Να φανταστω βαζεις κατι για να αυξηθουν οι σκληροτητες;δεν θελει ομως ενα 24ωρο για να αποβαλει το νερο τυχον αερια;

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Τσουπρακάκος παναγιώ (Μήνυμα 952365)
Νομιζω οτι μπορείς να βρεις βάση που στο σηκώνει ώστε να το μεταφέρεις το βαρέλι γεμάτο εκεί που το θες

Ναι,υπαρχουν,ειδα και στα praktiker.το λαστιχο το κλασικο(γενικα να ξερω αν χρειαστει) ειναι καταλληλο για ενυδρειακη χρηση;

Τσουπρακάκος παναγιώ 05-07-16 19:39

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...89f624baa2.jpg

Κάτι τέτοιο

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:28.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02486 seconds with 10 queries