Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Φόβοι για κακή προσαρμογή νέων ψαριών! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92355)

nicpapa 01-06-16 21:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από odin79 (Μήνυμα 946342)
απο ασθενειες δεν ξερω πολλα θα σου πω τι παρατηρω εγω το gh&kh οταν ειναι πολυ χαμηλο κανει τα ψαρια να αλλαζουν συμπεριφορες ενα gh 5 ειναι το μινιμουμ κατα την αποψη μου.αν υπαρχει διακυμανση κιολας ακομα χειροτερα.τελος αφου ειχες προβλημα στο ενυδρειο δεν επρεπε να βαλεις και οτοκυκλους πριν το λυσεις.

Περισσοτερο ρολο παιζει η Kh... σε ενυδρεια με co2, τα τετρα γενικα δεν εχουνε θεματα με τις σκληροτητες.
Ο φιλος εχει υποστρωμα ενεργο το οποιο ριχνει gh kh ... και ισως εκει γινεται η ζημια με το co2.
Δεν το εχω δουλεψει καθολου αυτο το υποστρωμα.

Lightt 01-06-16 21:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 946340)
Ιος και esha2000 για θεραπεια του? :D:D:D
Τεσπα.

Οχι απο το φως δεν παιζει να αρρωστησανε.
Και δεν ειναι σιγουρο οτι αρρωστησανε.
Απο τη στιγμη που δεν βγαζεις ακρη, προτεινα να κανεις θεραπεια για ενδοπαρασιτα, (εστω κι αν ειναι λαθος να κανουμε θεραπειες χωρις διαγνωση) αφου τα ψαρια φαινονται να πηγαινουν για φουντο.

Εκει που σκαει η ροη εχει περισσοτερο οξυγονο παντως και επιμενω οτι το διοξειδιο πρεπει να ειναι υπερβολικο.
Μπορεις να κανεις μια δοκιμη πριν βαλεις φαρμακα? Αρχισε να κοβεις διοξειδιο (οχι αποτομα) Τι θα χασεις?

Κατάλαβα κοτσάνα μου είπανε...Βλέπεις γιατί δεν μπορώ να εμπιστεύτω κάνεναν από μαγαζί. Μπορεί να υπάρχουν και γνώστες αλλά πως να τους εμπιστευτείς όταν παραπάνω από τα μισά που ακούς είναι λάθος...
Φυσικά και μπορώ να το κάνω αυτό και μακάρι να είναι αυτό. Τρώω λιγάκι , παίρνω μετρήσεις και βλέπουμε και το πινακάκι τι συνάρτηση βγάζει. Στη συνέχεια κατεβάζω εννοείται. Αν και να ξέρεις έχω κατεβάσει ήδη αρκετά πχ για να καταλάβεις από 2 φ/δ έχω πάει στις 90... Παρόλα αυτά θα το δούμε και αυτό ξανά. Θα επανέλθω με νούμερα αναλυτικά.

Παράθεση:

απο ασθενειες δεν ξερω πολλα θα σου πω τι παρατηρω εγω το gh&kh οταν ειναι πολυ χαμηλο κανει τα ψαρια να αλλαζουν συμπεριφορες ενα gh 5 ειναι το μινιμουμ κατα την αποψη μου.αν υπαρχει διακυμανση κιολας ακομα χειροτερα.τελος αφου ειχες προβλημα στο ενυδρειο δεν επρεπε να βαλεις και οτοκυκλους πριν το λυσεις.

Φίλε μου δεν γνώριζα για το πρόβλημα. Όλα καλά φαινόντουσαν. Εννοείται πως θα έσπευδα να το κάνω αν το ήξερα αλλά πιάστηκα απροετοίμαστος. Ας μη τους γκαντεμιάσουμε :P

odin79 01-06-16 22:02

ευχομαι να το ξεπερασεις γρηγορα και χωρις απωλειες μεσα απο την καρδια μου.

delta66 01-06-16 22:09

Παράθεση:

..θα σου πω τι παρατηρω εγω το gh&kh οταν ειναι πολυ χαμηλο κανει τα ψαρια να αλλαζουν συμπεριφορες ενα gh 5 ειναι το μινιμουμ κατα την αποψη μου.

Σε καρδιναλιους?
Μηδεν GH KH ζουν ανετα. (μεχρι σε 100% ΑΟ και τυρφη μαζι, τα ειχα)
Απλα με χαμηλη ΚΗ (κατω απο 3-4) γινεται ευαλωτο το pH και αν βαζουμε διοξειδιο, μπορει να μεταβαλεται ευκολα και αποτομα.

odin79 01-06-16 22:26

ναι Σπυρο διαβασα οτι εχει iwagumi style ενυδρειο οποτε εχει σιγουρα πολυ διαξειδιο.

Lightt 01-06-16 23:18

Kαλησπέρα παιδιά και πάλι,

Λοιπόν έκανα μετρήσεις απόλα.. οι μετρήσεις είναι οι παρακάτω.

PH 6,6
ΝΗ4 0
ΝΟ2 0
ΝΟ3 5-10
GH 4
PO4 0-0,25

Και φτάνουμε στην kh εδώ τα πράγματα είναι περίεργα. Μετράω με σαλιφέρ με ένα τεστάκι λίγο περίεργο είναι η αλήθεια.
Με την Salifert βγάζω KH 2,5 με 2,8. Με βάση το πινακάκι του co2 δεν υπάρχει θέμα συγκέντρωσης υψηλής co2 .

Για ακούστε κάτι ή μάλλον διαβάστε κάτι περίεργο τώρα.
Έβαλα και ενα strip ταινία , έτσι για να δω αν επιβεβαιώνονται οι τιμές και απαυτό.
Ταυτίζονται οι τιμές με τα παραπάνω μόνο το ph το βρίσκει 6,6 με 6,8 επειδή δεν είναι ακριβείας. Το ΜΟΝΟ που δεν ταυτίζεται είναι η KH που την βγάζει διαρκώς 5 με 6 εκεί.
Αν το strip έχει δίκιο έχω παραπάνω από 40 ppm συγκέντρωση διοξειδίου στο νερό και για κάποιο λόγο το dropchecker συνεχίζει να ναι πράσινο.

Tο co2 το χαμήλωσα τελείως βγάζει μια σταγόνα στα 4 δευερόλεπτα. Ουσιαστικά σαν να το έκλεισα είναι . Έτσι για να κάνουμε 1 τεστ πως θα βρω τα ψάρια το πρωί. Ανατάραξη έχω οπότε θα το αποβάλει.
Πάντως παιδιά δυστυχώς δεν ελπίζω στο να είναι το co2. Στις 75 φυσαλίδες ήμουν μετά την μείωση που έκανα και το ενυδρείο είναι τέρμα φυτεμένο και με απαιτητικά σε co2 φυτά.
Συν της άλλης τώρα με το moonlight κάθησα και παρατήρησα λίγο παραπάνω επειδή δεν φοβούνται να φύγουν και βλέπω έναν που έχει κάνει σαν καμπούρα. Η είναι πρησμένος από κάτω και δείχνει καμπούρα πάνω ή έχει κάνει καμπούρα από κάτι που μπορεί εσωτερικό να έχει.

Nα προσθέσω ότι τώρα που κλείσανε τα φώτα τα ψαράκια σπάσανε από τη γωνία και πήγανε και σε άλλα σημεία πιθανότατα για ξεκούραση-ύπνο.

kosmas 02-06-16 07:57

Θυμιο βαλε καμμια φωτο των ψαριων θα βοηθησει πολυ τα παιδια

Lightt 02-06-16 12:02

Παρ'όλο που δεν μπορώ να σας τραβήξω καλύτερο βίντεο γιατί δεν έχω τα μέσα , φαίνονται ξεκάθαρα οι δυσμορφίες , η ταχύτατη αναπνοή και τα ξεθωριάσματα.

Έχω την αίσθηση πως τα ψαράκια υπέστησαν οσμωτικό σοκ...Δεν γίνεται να έπιασα το 8 στα 8...

https://www.youtube.com/watch?v=-rfRkaERyXk

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:57.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01522 seconds with 10 queries