Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Στήσιμο Ενυδρείου απο τελέιως αρχάρια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90706)

Elena Petrou 12-03-16 09:40

Καλημέρα,

έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα. Για αρχή έβαλα το σαλιγκαράκι μαζί με τα χρυσόψαρα και φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά.

1. Χρειάζεται κάποια ειδική τροφή το σαλιγκάρι ή θα τρώει ότι μείνει απο τα ψαράκια; Το σαλιγκάρι είναι Helena Snail (απλή συνωνυμία :p) και στα ψαράκια δίνω JBL κόκκους.
  2. Υπάρχει κάποια διαδικάσια που ακολουθούμε αν πεθάνει κάποιο ψαράκι για να μην αρρωστήσουν οι συγκάτοικοι του;

stav 12-03-16 10:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Deus (Μήνυμα 929433)
Ξαφνικά δεν ξέρω τι έγινε και γέμισαν όλα τα petshop με pearlscale. Και απ. Ότι βλέπω τα περισσότερα έχουν σοβαρό θέμα. Δεν μπορούν να κολυμπήσουν τα έρμα ,αλλά είναι ακίνητα κάθετα και αλλά πλαγιά.[emoji15]

Πως να μην γεμισουν τα petshop με pearlscale οταν υπαρχουν
χομπιστες που κανουν σαν τρελοι να βρουν για να αγορασουν.

BUREKAS47 12-03-16 10:08

Καλώς ήρθες φίλε :-) εδώ μέσα θα μάθης παρά πολλά πράγματα για όπιο ψάρι θες

Nick74 12-03-16 13:34

ο μονομαχος πρωτεινικη τροφη θελει, κυριως λαρβες και σκουλικακια.
bloodworms ειναι καλα, επισεις μια atkison betta pro η αλλες τροφες για μονομαχους ειναι πολυ καλες επιλογες και γενικα καλο ειναι να υπαρχει ποικιλια τροφων (και καμια κατεψυγμενη η ζωντανη που και που... αυτες της ΟΝ ειναι πολυ καλες... γενικα δε θελει μονο ηρα τροφη γιατι μπορει να παθει δυσκοιλιοτητα)
τροφη με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ (1-2 σκουλικακια η ενα φυλαρακι η 3-4 πελετακια 1-2 φορες τη μερα) 1 μερα ενα μπιζελι αρακα η καμια σπιρουλινα ή κανα καροτακι λυωμενο και 1 μερα τη βδομαδα απολυτη νηστεια.
Τα 30 λιτρα προσωπικα δε τα βρισκω το οτι καλυτερο για κανενα ψαρι αλλα σιγουρα μπροστα στα ποτηρακια ειναι σουιτα, αν και προσωπικα δεν γουσταρω να επιβραβευω τα μαγαζια που ακολουθουν αυτη την τακτικη, αλλα απο κει και περα λογο μικρης ποσοτητας νερου θελει μεγαλη προσοχη στη θερμοκρασια και τις συνθηκες.
Επιβαλλονται επι πλεον τα πολλα φυτα γρηγορης αναπτυξης, φωτισμος οχι ιδιεταιρα δυνατος, πολυ χαμηλη ροη νερου στο φιλτρο, ισως και φυτα επιφανειας και αλλαγες με νερο προετοιμασμενο στη θερμοκρασια του νερου του ενυδρειου.Ιδανικη θερμοκρασια κατα τη γνωμη μου 27.5 (-1 +2 ) και προσπαθησε να κρατας οσο γινεται πιο σταθερες τις συνθηκες ph και σκληροτητας πριν κανεις οποιαδηποτε αλλγη νερου.
Οταν αποκτησεις εμπειρια και διαβασεις αρκετα γυρνα σιγα σιγα στο οξινο και μαλακο νερο.
Με την παροδο του χρονου πιστευω θα τ αγαπησεις αυτο το τοσο ιδιεταιρο ψαρακι και δε νομιζω να το αφησεις σε 30λιτρο (τον δικο μου τον εχω σε 160 με οσο γινεται Ασιατικοτερες συνθηκες)

btw παρα τις γενικες αποψεις, τα σαλιγκαρια ειναι φιλοι μας και βοηθανε πολυ στην υγεια του βυθου. Τροφη δε πολυχρειαζονται μια και το ενυδρειο εχει απο μονο του καμποση, αλλα αν εχεις πολλα καλο ειναι που και που να ριχνεις καμια ταμπλετα

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Elena Petrou (Μήνυμα 929204)
Και λέω πάω να πάρω τροφές και τα βασικά καθαριστικά νερού,

τι ειναι τα ..."καθαριστικα νερου"? :lol:

μη ριχνεις στο ενυδρειο οτι βλακεια σου πουλανε... το μονο καθαριστικο νερου αν θες καθαρο νερακι λεγεται φιλτρο νερου βρυσης και καλο ειναι να υπαρχει οχι μονο για το ενυδρειο αλλα και για μας... απο κει και περα αν προετοιμαζεις το νερο σου σε βαρελακι κανοντας φυσικη αποχλωριωση δε χρειαζεται να ριχνεις μεσα απολυτως τιποτα.
ΑΝ προχωρησεις και πας σε οξινα νερα (οχι για τα χρυσοψαρα βεβαια) τοτε εχεις αλλη διαδικασια αλλα οχι ζουμια

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Deus (Μήνυμα 929433)
Ξαφνικά δεν ξέρω τι έγινε και γέμισαν όλα τα petshop με pearlscale.

Τι ειναι τουτο ρε φιλε? Σα χρυσοψαρο στο τελευταιο σταδιο του dropsy μοιαζει! Πως τους ηρθε να δημιουργησουν τετοιο πραμα?

karidas 12-03-16 15:44

Εγω στον δικό μου δίνω φυλλαράκι jbl nanobetta και δεν αφήνει τίποτα αλλα υπάρχουν πολλές. Οσο για το σαλιγκάρι δεν υπάρχει μια περιπτωση αν χωράει στο στόμα το. Χρυσοψαρων να γίνει μακαρίτης.παντως αν ζήσει και προσπαθήσεις αργότερα να βάλεις καποιο άλλο είδος σαλιγγαριων θα φαγωθούν απο το συνονοματο σου σαλιγγαρι

Τάκης 12-03-16 15:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από karidas (Μήνυμα 929463)
Οσο για το σαλιγκάρι δεν υπάρχει μια περιπτωση αν χωράει στο στόμα το. Χρυσοψαρων να γίνει μακαρίτης.

Μη το λες :D
Ανάλογα και το μέγεθος του χρυσόψαρου βέβαια, αλλά τα helena και τα melanoides δεν τα πειράζουν, μάλλον καταλαβαίνουν πως έχουν πολύ σκληρό κέλυφος, σε αντίθεση με τα physa και τα ramshorn που τα τσακίζουν

delta66 12-03-16 16:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Τάκης (Μήνυμα 929465)
Μη το λες :D
Ανάλογα και το μέγεθος του χρυσόψαρου βέβαια, αλλά τα helena και τα melanoides δεν τα πειράζουν, μάλλον καταλαβαίνουν πως έχουν πολύ σκληρό κέλυφος, σε αντίθεση με τα physa και τα ramshorn που τα τσακίζουν

Δεν παιζει ρολο νομιζω η σκληροτητα του κελυφους, αφου δεν τα σπανε για τα να φανε.
Τα αρπαζουν απο το "ποδι" που ηδη βρισκεται εξω απο το κελυφος.
Μαλλον με το κρεας τους εχει κατι να κανει.

Τάκης 12-03-16 20:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 929470)
Δεν παιζει ρολο νομιζω η σκληροτητα του κελυφους, αφου δεν τα σπανε για τα να φανε.
Τα αρπαζουν απο το "ποδι" που ηδη βρισκεται εξω απο το κελυφος.
Μαλλον με το κρεας τους εχει κατι να κανει.

Βρε Σπυρο έχω στα χρυσόψαρα melanoides και δεν τα αγγίζουν, λες και ξέρουν πως είναι σκληρά, όταν τους έριχνα physa τα τσακίζανε , και τα με τα ramshorn μέχρι που παραλίγο να πνιγεί ο Πάγκαλος ο μπουχέσας

tsala 12-03-16 21:40

Τα μικρα τα τρωνε αμασητα με το κελυφος!
mts ,ουτε σε εμενα (νομιζω) τα πειραζουν..

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:09.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01654 seconds with 10 queries