Σας ρώτησα γιατί όταν κάνατε το ποστ εκείνο που λέω το πρώτο σχόλιο από κάτω ήταν να φτιάξετε ένα ενυδρείο με μόνο αρσενικά αυλονοκαρα και μπήκα και είδα αυτά ψάρια και είναι παρά πολύ όμορφα και επειδή αναφέρθηκε ότι μπορούν να μπούνε μόνο αρσενικά για αυτό ρώτησα. Αλλά ατυχησα λόγο λίτρων. Ευχαριστώ για την ενημερωση. Δεν θα σας ζαλισω άλλο. 😄
|
Παράθεση:
|
Θα σας κάνω ακόμα μια τότε. Όσο διαβάζω όλο αυξάνονται οι απορίες! ! Μερικά άτομα βάζουν και τα λίτρα του σαμπ μαζί με αυτά του ενυδρείου, αν 2 άτομα έχουν το ίδιο ενυδρείο και ο ένας έχει σαμπ 50 λίτρα και ο άλλος 100 ,ο δεύτερος μπορεί να βάλει περισσότερα ψάρια ;;
|
Όχι γιατι ο ζωτικος χωρος για τα ψαρια παραμενει ο ιδιος. Τα 150 ή τα 200 στο συνολο υπολογίζονται για λιπασματα, διαφορα ζουμια, φάρμακα ή για τα λιτρα της αλλαγης κ.τ.λ.
Για τα ψαρια υπολογίζουμε μονο τον χωρο μεσα στον οποιο κολυμπουν. ;) |
Χαχαχα ότι και να κάνω δηλαδή δεν έχω πολλές ελπίδες για κάτι ποιό πλούσιο σε θέμα ειδών στο ενυδρείο μου, με την ευκαιρία αν και μου έχει απαντηθεί σε ένα άλλο ερώτημα που έχω κάνει για το σαμπ, θα κερδίσω κάτι αν το σαμπ το φτιάξω αντί για 60 λίτρα το κάνω 110 ας πούμε ή είναι περιττό ;; το ενυδρείο μου θα είναι 234 λίτρα περίπου. Εννοώ ότι θα κερδίσω κάποιες μέρες παραπάνω χωρίς να αλλάζω το νερό στο ενυδρείο μου ;
|
Βασικά σαν λίτρα ενυδρείου εννοούμε τον συνολικό διαθέσιμο όγκο του ενυδρείου για τα ψάρια, τον χώρο που θα κινούνται δηλαδή, και το πιο σωστό δεν είναι να αναφέρουμε λίτρα, αλλά διαστάσεις, γιατί ως επί το πλείστον αυτές μας απασχολούν για την άνετη κίνηση των ψαριών, το σαμπ μετά βοηθάει στη διατήρηση παραμέτρων του νερού και στη πιο αργή αύξηση ρύπων
|
Παράθεση:
καθώς και μεγαλύτερο και πιο άνετο χώρο για βιολογικό υλικό ;) |
Σας ευχαριστώ όλους, λογικά το θέμα θα το ξανανοιξω Όταν είμαι έτοιμος για τα ψάρια , σας ευχαριστώ.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:18. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board