diy μπορει να γινει σε ολα με τον ενα η τον αλλο τροπο.
το θεμαι ειναι αν αξιζει να γινει:D αν δεν σκοπευεις να βαλεις δυσκολα φυτα και να κανεις high tech φυτεμενο,αστα οπως ειναι τα φωτα και βαλε ευκολα φυτα που δεν εχουν πολλες απαιτησεις. μια χαρα ειναι το φωτιστικο που εχει. τα 80 ευρω ειναι πεταμενα λεφτα. κατα τη γνωμη μου... αν ειναι δωστα για να παρεις τα φυτα. |
συμφωνω με τον φιλο kgf12345. η λαμπες του ποσα βατ ειναι? αν μπορεις να βρεις λαμπες που χωρανε και βιδωνουν στα ντουι του, τυπου spiral D2 26w E27 6500 kelvin θα εισαι οκ! η spiral εχουν καλυτερη αποδοση απο αυτες με τα ισια σωληνακια.. υπαρχουν και επωνυμες ..philips,osram,sylvania...
------------------------- το D2 δεν ισχυει σε ολες της μαρκες.. τα υπολοιπα ειναι οκ! τα βαττ σε αυτον τον τυπο λαμπας με Ε27 βιδωμα θα τα βρεις απο 20 εως 26.. υπαρχουν και μεγαλυτερες αλλα δεν θα χωρανε στο πλαισιο του φωτιστικου σου .. εκτός και αν το ντουι που έχει είναι Ε14... |
2 Συνημμένο(α)
Ολο το χαρεμι μαζι! :) το κιτρινο ξερει κανεις αν ειναι εγκυος? Ειναι λιγο πιο φουσκομενι απο τις αλλες 2 κοπελιες..
|
μπα... δεν μου φαινεται για εγκυος... αν ειναι θα φανει σε 10-15 μερες
|
Exει κοκκινα βραγχια ή ετσι φαινεται απο τη φωτογραφια?
|
λες να ειναι ασθενεια? δεν νομιζω .... ειναι ανοιχτοχρωμο το ψαρι και φαινεται πιο εντονη η διαφορα με το χρωμα στα βραγχια.
|
Δεν θελω να βαλω ιδεες στο φιλο μας σε καμια περιπτωση. Απλα παντα σκεφτομαι ολα τα ενδεχομενα.
|
Παράθεση:
Από κοντά φυσικά, ίσως η εικόνα να είναι διαφορετική |
Τι εννοειται? Παιζει να ειναι αρρωστο? Παντος ψες ο αρσενικος την τρελλανε:)
|
Παράθεση:
Εσυ τα βλεπεις καθε μερα, αρα εχεις καλυτερη εικονα. Είναι κοκκινα ή οχι?:rolleyes: |
Ειναι νομιζω το συνηθως κοκκινο.. Οσο καταλαβω φυσικα..
------------------------- Παιδια με αγχοσατε λιγο.. Πως μπορω να ξερω αν εχουν κατι τα ψαρακια? |
Παράθεση:
|
Ειλικρινα δεν εχω κανει:/ Δευτερα τι τεστ πρεπει να παω να αγορασω?
|
Παράθεση:
Αν στο πετ σοπ σου ζητησουν να βγαλεις την πιστωτική για να πληρώσεις, ψαξτα μέσω ebay |
Οκ ευχαριστω
|
Οι μετρησεις μου:
ph 8,5 No2 0,0mg Nh4/Nh3 0mg No3 10mg. Εδωσα 47€ στο πετσοπ:/ |
Παράθεση:
Για κάνε και μία μέτρηση στο νερό της βρύσης να δεις πόσο PH έχεις Αλλαγή πόσες ημέρες πριν τη μέτρηση έκανες ; Ποιά τεστ πήρες ; |
Δεν εκανα αλλαγη ακομη. Αν θυμαμαι καλα σερα.
|
Παράθεση:
|
Δεν εχω κανει αλλαγη στο νερο.
|
Παράθεση:
|
Απο τις 20/04
|
Παράθεση:
|
Ουτε μπολι ουτε τιποτα.. Απλα επλυνα τα χαλικια,την διακοσμηση, το ενυδρειο και εβαλα τα ψαρακια μεσα.. Δεν ειχα ιδιεα ουτε για στρωσιματα ουτα για μπολια ουτε τιποτα. Οτι ξερω και δεν ξερω τα μαθενο απο εσας εδω..
|
Παράθεση:
|
Φιλε της μετρησης της εκανα και της διπλοτσεκαρα. Ειναι σωστες... Το μονο που εριξα ηταν 10ml αμμωνια τις σερα..
|
Παράθεση:
βρε! γιατι την εριξες την αμμωνια μεσα με ψαρια? δεν σου ειπαμε να τα πας τα ψαρια πισω και ναρθεις μετα να το συζητησουμε? τα εσκισες τα ψαρια τα εκαψες! ποιος σου ειπε να ριξεις αμμωνια με ψαρια μεσα? και γιατι δεν ρωταγες αφου δεν το καταλαβες? |
Την εριξα πριν τα ψαρακια..
|
Παράθεση:
Τι να πω βρε φίλε, οι μετρήσεις είναι πολύ καλές αλλά δεν στέκουν, κάτι δεν πάει καλά, έχε το νου σου. Ακόμα και να μη τάιζες τα ψάρια 8 ημέρες τώρα θα έπρεπε να έχεις αμμωνία μόνο, τίποτα άλλο, ούτε νιτρικά ουτε νιτρώδη ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
το θεμα δεν ειναι το ποτε την εριξες,ειναι οτι δεν επρεπε να μπουνε ψαρια μεσα εφοσον υπηρχε αμμωνια οποιαδηποτε στιγμη.
ετσι εξηγουνται και τα κοκκινισμενα βραγχια. ρωταμε πριν κανουμε τετοιες κινησεις που δεν καταλαβαινουμε βρε spartan,την πληρωσανε τα ψαρια χωρις λογο κανενα. τωρα ειναι πολυ αργα βεβαια,η ζημια εγινε. ας ελπισουμε οτι τα ψαρια σου ειναι γερη κραση και δεν θα εχεις προβληματα στο κοντινο η μακρινο μελον. χλωμο βεβαια.τουλαχιστον για ολα:sad: τι εγινε τελικα εριξες αμμωνια η δεν εριξες? βγαλε φωτογραφιες οτι υγρα εχεις και οτι μπουκαλακια και ανεβασε τη εδω να ξερουμε τι συζηταμε γιατι δε θα βγαλουμε ακρη. |
Παράθεση:
------------------------- Οκ οταν παω σπιτι θα σας βαλω φωτος.. |
Οι μετρήσεις σου έπρεπε να δειχνουν ότι έχεις μόνο αμμωνία, άντε και νιτρώδη αλλά σε 8 ημέρες έτσι χωρίς τίποτα ζουμιά βακτήρια λίγο δύσκολο. Και το πιο παράξενο πως έχεις νιτρικά.
Θα σε ξαναρωτήσω πάλι μήπως μου διαφεύγει κάτι. Το φίλτρο το πήρες καινούριο του κουτιού ή στο έδωσε κάποιος φίλος σου ; |
οκ,αντε γιατι με τρομαξες με την αμμωνια!:D
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
|
Προχώρα έτσι, αλλά κάνε μετρήσεις μέρα παρά μέρα τώρα στην αρχή, στο ξαναλέω, αυτό δεν γίνεται, κατέρριψες κάθε νόμο της βιολογίας εσύ. Και βγάλε τα πλαστικά από μέσα, μόνο κακό μπορούν να κάνουν, να προτιμάς μόνο φυσικά υλικά να έχεις μέσα, καμιά πέτρα , κανα ξύλο και αληθινά φυτά
|
Παρηγγειλα τα φυτα. Ερχονται σε 15 μερες.. Αυτος ειναι ο στοχος μου τωρα.. Απλα θα ηθελα βοηθεια για να μην κανω ***** στην αλλαγη των ψαριών στο μικρο ενυδρειο.. 15 λιτρα.
|
Το νερο της βρυσης το μετρησες, μηπως εχει νιτρικα?
Υ.Γ. Αν ειναι ευκολο, πιο κοσμιες εκφρασεις. Ευχαριστω. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:44. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board