1 Συνημμένο(α)
οκ φιλε μου θα το κοιταξω αν και εχω αρχισει και τα συμπαθω τα helena μαρεσει να χω και εναν κυνηγο μεσα στο ενυδρειο να κραταει ισοροπιες
αυτο το τουλι που χω προσαρμοσει στο φιλτρο μου θα κραταει το γονο της γαριδας να μην τον ρουφηξει το φιλτρο?οι τρυπες του ειναι περιπου 1 χιλιοστο διαμετρο μπορει και λιγοτερο |
Πρόσεχε μόνο μην μπουκώσει και βουλώσει τη ροή με όλες τις αρνητικές συνέπειες του σταματήματος του φίλτρου! Καλύτερα, αν μπορείς, να προσαρμόσεις ένα αρκετά μεγάλο σφουγγάρι 10ppi ή κάτι από τα παρακάτω:
http://www.petcumulus.gr/shop-produc...heim-prefilter http://www.petsupermarket.gr/2922/%C...%BF%CF%8D.html |
κοιτα το εχω ηδη 4 ημερες εχει μαζεψει σκουπιδακια εξωτερικα και η ροη στην εξοδο ειναι φυδιολογικη..αν χρειαστει θα το καθαρισω τα σκουπιδακια κκαι θα ναι κομπλε ..γτ αυτα τα χω δει που μου δειξες και εοναι κουμουτσες :)
|
Παρε χυμα χοντροτρυπο μπλε σφουγγαρι, ανοιξε μια τρυπα και προσαρμοσε το στην εισοδο του φιλτρου σου. Βγαινει-μπαινει ευκολα οταν βλεπεις οτι μαζευει σκουπιδακια. Κανει καλη δουλεια.
|
μια χαρα εισαι και με το τουλι παντως.
|
ναι καλα.ειναι και το τουλι απλα για να.το καθαρισω εξωτερικα δε ξερω πως μαλλον με το χερι η μια βουρτσα μινρη γτ να βγει δε βγαινει :)
|
Κι εγώ νόμιζα ότι το τούλι είναι αρκετό, αλλά δεν. Καλτσόν ή σφουγγάρι αερόφιλτρου για σιγουριά.
|
δλδ ποσο μικρος εναι γονος τς γαριδας για να χωραι απο μισο χιλιοστο τρυπα :)
|
Σαν κεφάλι καρφίτσας και χωράνε.
|
δλδ παιρνω ενα καλτσον και το βαζω οπως εχω βαλει το τουλι;
|
3 Συνημμένο(α)
παιδια εφτιαξα το φιλτρο για το γονο ακολουθησα συμβουλη delta66 εβαλα σφουγγαρι σπυρο σα το δικο σου για δες το..και το αφησα πιο χοντρο γυρω γυρω ατο δικο σου να μαι σιγουρος :D
|
Καλο ειναι. Μπορει να περασει κανενα μωρο, αλλα αν βαλεις και σφουγγαρι με πιο ψηλη τρυπα θα βουλωνει πολυ ευκολα.
Εντωμεταξυ δεν παθαινουν τιποτα οι γαριδες μεσα στο φιλτρο. Μεγαλωνουν εκει απο το πολυ φαι που βρισκουν :D Αρκει οταν το καθαριζεις να τσεκαρεις μηπως δεις καμια να τη βγαλεις |
χαχαχα οκ ετσι και αλλιως σκεφτομαι απο.βδομαδα να τανοιξω να του.αλλαξω και το βαμβακι του..το φιλτρο δε.μπορω να καταλαβω σε τι ροη να το εχω το χω σχεδον στο κεντρο λιγο πιο δυνατο..αλλα αν.το χαμηλωσω μετα ειναι πολυ λιγη ροη σα να κατουραει
|
Μια χαρα ηταν οπως το ειχα δει τοτε απο ροη
|
απο ροη μια χσρα ειναι εγω δε ξερω που να την εχω για τις γαριδες.μου ειπαν τα παιδια εδω στο φορουμ οτι οι γαριδες δε θελουν μεγαλη ροη αλλα ποσο μεγαλη εννοουν;
|
Καλη ηταν και για γαριδες.
Βλεπεις να δυσκολευονται να σταθουν ακινητες? |
ρε συ απο τοτε που το ειδες απο κοντα την εχω αλλαξει τη ροη 50 φορες δε θυμαμαι καν που την ειχα :D
γιαυτο το λεω αλλα οχι δε τις βλεπω να δυσκολευοντε |
To ιδιο ειχα σε φιλτρο ecco pro της eheim , αλλα περνάγανε παρα πολλές ....
το αλλαξα με μικροτερο σφουγγαρι , ανα 3 εβδομάδες περπιπου θελει καθάρισμα.. Αν δεν θελεις να περνανε γαρίδες πας ακομη σε πιο μικρο , σε σφουγγάρια αεροφιλτρων, αλλα καθε εβδομάδα θέλουν καθάρισμα. |
ε ενταξει τωρα δε το ξανααλλαζω..κιντερ εκπληξη καθε 2 βδομαδες πουνθα αλλαζω το βαμβακι μεσα στο φιλτρο :)
σπυρο και συ με τοσες γαριδες το ιδιο σφουγγαρι δεν.εχεις το.μπλε το μεγεθος της τρυπας; |
Γιατι να αλλαζεις το filter wool καθε δυο εβδομαδες στο fluval? Λιγο υπερβολικο δεν ειναι?
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Οτι και να κανεις καποια θα περασει. Μονο με το κασλον δε περναγαν αλλα βουλωνε . |
Παράθεση:
Παντως δεν θα ξαναεπαιρνα ποτε μου fluval σε συγκριση με τα ecco pro δεν μου αρέσει καθολου σαν φίλτρο.... ------------------------- Παράθεση:
|
εγω αν και δεν εχω εμπειρια απο αλλα εξωτερικσ φιλτρα νομιζω πως ειμαι ικανοποιημενος πολυ απο αυτο..
|
Παράθεση:
Αυτο που με κανει να μην θελω να ξαναπαρω fluval (περα απο τη χωρητικοτητα σε βιολογικο υλικο σε συγκριση με eheim), ειναι η δυσκολια συντηρησης των σωληνων. Ουσιαστικα σπανια το κανω, γιατι με την εγκατασταση spray bar που εχω κανει (σωληνακια, "τ" κλπ), θα πρεπει να βγαλω το καπακι και να ξηλωσω τα παντα για να το καταφερω, πραγμα ιδιαιτερα μπελαλιδικο που, κυριως, θα προκαλεσει μεγαλη αναταραχη στο ενυδρειο. Με τα eheim, απλα βγαζεις τις βεντουζες και το κανεις. Ασε που βλεπεις τι εχει μαζεψει με τα διαφανη μπαστουνια/σωληνες. |
Παράθεση:
|
παιδες ακουσα οτι το καροτο βοηθαει στο να εχουν πιο εντονα χρωματα οι γαριδες..εχω καροτα ποιος ειναι ο τροπος που τα ταιζω στις γαριδες?
------------------------- και επισης ξερετε γτ απο χθες που εβαλα το σφουγγαρι στην εισοδο του φιλτρου ειναι μαζεμενες οι εγγυες red cherry(οχι ολες)και 3 απτις 4 αμανο που εχω?>(κολυμπανε και αλλου βεβαια αλλα η μια ειναι σταθερα εκει) |
Κάνουμε και καμία αναζήτηση πριν ρωτήσουμε: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39087
|
Κι αν ειχες ερθει και στο σεμιναριο θα ακουγες οτι η καροτινη (για τη οποια ταιζουμε καρότο) ειναι 40 φορες περισσοτερη στη σπιρουλινα.
Σπιρουλινα τους δινεις (απο οτι θυμαμαι) οποτε εισαι ΟΚ. Κανα αγγουρακι ωμο δινε, για να εχουν να ματσαλανε κατι φρεσκο (εκτος απο τη βασικη τους γαριδοτροφη) και καποια ψαροτροφη που να εχει στα συστατικα της και (φυσικη, φυτικη) ασταξανθινη. ΥΓ Στο σφουγγαρι πανε γιατι εκει παει και κολλαει η τροφη. |
σπιρουλινα δεν εζω τα φλεικς εχω τα κρουστα που εχουν μεαα σπιρουλινα :(
|
παιδια πηρα για τις αλλαγες νερου μου εναν κυκλοφορητη eheim compact 1000..οβτυπος εκει μου δωσε ενα λαστιχο πραδινο το οποιο ειβσι λιγο χοντρο για να χωραειβνα εφαρμοσει στο κυκλοφορητη..εγω θελω να γινεται η εισαγωγη του νερου μεσα στο ενυδρειο καπως αργα οχι πλατσα πλουτσα και με πιεση..αν το βαλω τη ροη κοντα στο - που εχει θα ριχνειβλιγη ποσοτητα νερου καο αργα η θα μου κανει το 60λιτρο πλυντηριο??
|
Για το λαστιχο δεν ξερω, αλλα ρυθμισμενη η ροη τελειως στο πλην, εκανα αλλαγη σε 50λιτρα μια χαρα.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:21. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board