ναι και γω 2 εχω. της εισόδου με νοιάζει
|
Παράθεση:
Το λαστιχο της εξαγωγης του νερου δεν με ενδιαφερει και τοσο (αν και το αδειαζω κι αυτο). Σε αυτο προσεχω μονο να εχω καποιο προστατευτικο να μη ρουφηξει κανενα ζωντανο, και προσεχω ιδιαιτερα μονο οταν ειναι να βγαλω νερο απο το ενυδρειο για καθαρισμο υλικων φιλτρου. Για το λαστιχο της εισαγωγης του νερου της αλλαγης τα ειπα. Το πιο "δυσκολο" ειναι στο μεγαλο ενυδρειο, που το λαστιχο εξαγωγης και εισαγωγης ειναι το ιδιο και μονιμα συνδεδεμενο στο φιλτρο για ευκολη αλλαγη. (δεν μπορω να το ξεβιδωνω απο τη βανα καθε φορα κλπ) Απλα το στραγγιζω καλα (ειναι διαφανες και βλεπω μεσα) και δεν εχει παρουσιαστει ποτε προβλημα. Εξαλλου πριν βαλω νερο, πρωτα βγαζω. Αυτο το ξεπλενει καλα. Μια φορα το χρονο του περναω και ενα καθαρισμα με διαλυμα χλωρινης νερου να γινει καινουριο και τελος. Με το διαφανες αλφαδολαστιχο μπορεις και ελεγχεις γενικα την κατασταση, Αυτο που πρεπει να φοβαται καποιος ειναι τα λαστιχα ποτισματος που δεν φαινονται εσωτερικα. |
Παράθεση:
|
Απλα να παρατηρησω οτι καποιοι αποφευγουν να μπλεκουν τον εξοπλισμο διαφορετικων ενυδρειων.
|
Παράθεση:
|
Δεν πετυχαινεις καποια ασφαλεια με το πλυσιμο.
|
για να αδειασει ο σωληνας απο τις σταγονες νερου μεσα του σε ποσοστο θα ελεγα 90-99%, χωρις καθολου κοπο και σε δευτερολεπτα, τωρα πλεον χρησιμοποιω εναν φυσητηρα (blower) μαζι με ενα χωνι, κανει φοβερη δουλεια ετσι, στο προτεινω για οποιον δεν το εχει σκεφτει ετσι. τον βρισκεις και στο πρακτικερ και σε μαγαζια με ειδη μηχανηματων και εργαλειων στα 15 με 25 ευρω, το χωνι ειναι το κλασσικο (που χρησιμοποιουμε για τα λαδια) το βρισκεις παντου, στα ειδη κουζινας, στις λαικες, στους κινεζους με 1 ευρω.
http://www.sencan-tools.com/photo/or...ric-blower.jpg http://www.motoraid.eu/image/cache/L...id-550x550.jpg ΥΓ: τον φυσητηρα τον αγορασα βασικα για αλλες χρησεις, στη πορεια ομως μου ηρθε η ιδεα αυτη και οντως ειναι πολυ καλη νομιζω |
Νομίζω πως το ψυρίζετε...πολύ :smt025...με το θέμα των σταγόνων
Στο τέλος θα ψάχνουμε για λάστιχα μιας χρήσης!:p |
Παράθεση:
|
Συμφωνω.
Ενα γυρισμα του λαστιχου για να αδειασει, πιστευω οτι ειναι αρκετο. |
Εγώ για να γλιτώσω τα 15 ευρώ... λέω να σταματήσω τις αλλαγές νερού!!!!! :D
|
το παράκάνω λέτε ε? καλά εγώ είπα απλώς να το αναφέρω μίας κ νόμιζα ότι θα ήταν χρήσιμο για όποιον ενδιαφέρετε. άλλωστε δεν τον αγόρασα τον blower μόνο για αυτή τη χρήση, υπήρξε ήδη για άλλες δουλειές.
|
Το καλυτερο είναι να βγαινεις στο μπαλκονι και να παριστάνεις τον Ιντιανα Τζοουνς μονο που αντι για μαστιγιο να εχεις το λαστιχο:D.Δεν μενει τιποτα μεσα.Αρκει να μην είναι πολύ μακρυ το λαστιχο.
|
επειδη και γω ετσι το κανω μπορω να σου πω κ αλλο κολπο βαζεισ το λαστιχο μεσα στο ενυδρειο μεχρι εκει που θεσ να αδιασει υπολογισε το βαθοσ μετα ρουφα πολλεσ φορεσ μεχρι το νερο να φτασει πολυ κοντα και δεν χρειαζετε να το βαλεισ στην τουαλετα λογικα απο κατω θα εχεισ τισ σιτεσ τισ αποχετευσησ αστο να τρεχη εκει να ξερεισ μεγαλο ρολο παιζει να ρουφιξεισ πολλεσ φορεσ για να ερθει με δυναμη το νερο καταλαβεσ??και μετα κανε μια πατεντα με το λαστιχο βρεσ πωσ εχουν τα φιλτρα νερου στη βρυση που διαφημηζουν που τρεχει το νερο και μετα τραβασ ενα σιδερακι και σταματαει να τρεχει απο την βρυση και τρεχει απο το φιλτρο στο ποτηρι βρεσ ενα τετοιο μονο αυτο που συνδεετε στην βρυση και συνδεσετο στο αλφαδολαστιχο και ρυθμισε ποσο ζεστο θεσ να ειναι το νερο και μετα τραβασ το σιδερακι και πασ κοιτασ τηλεωραση και αυτο θα γεμηση το ενυδρειο σου εγω σωθηκα ετσι
|
Παιδιά, είμαι της άποψης πως το νερό του ενυδρείου να μη το πετάμε στην αποχέτευση αλλά να χρησιμοποιείται για πότισμα (εξαιρείται βέβαια το νερό από θαλασσινά ενυδρεία) ή για άλλους λόγους όπως πλύσιμο μπαλκονιών αυλών κλπ ειδικά τώρα απο ανοίγει ο καιρός. Για το πότισμα ισχύει βέβαια για όσους έχουν φυτά σε γλάστρες ή σε κήπο, και όσοι δεν έχετε δεν θα είναι άσχημο να βρείτε λίγο χώρο στο μπαλκόνι σας και να βάλεται καμιά γλάστρα. Εγώ αυτό κάνω και για οικονομικούς λόγους (δύσκολοι καιροί σήμερα και έχω πάνω από 60-70 γλάστρες) αλλά και για οικολογικούς λόγους, είναι κρίμα να πετάμε τόσο νερό ενώ αλλού "λένε το νερό νεράκι".
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Αν βαζουμε χαμηλη δοσολογια δεν τα πειραζει τα φυτα. Εκτος κι αν ειναι τιποτα περιεργα δυσκολα φυτα, δεν ξερω τι θα γινει.
Ενα φικο που ποτιζω με το νερο απο τα χρυσοψαρα παντως που βαζω λιγο αλατακι ενιοτε (1 γρ ανα λιτρο), εχει γινει 2 μετρα δεντρο (ο κορμος χωρις το φυλλωμα, που με αυτο παει ακομα πιο ψηλα και εχει βγει εξω απο το μπαλκονι - ο kfg το εχει δει). |
Παράθεση:
Κανένα ρόλο ΔΕΝ "παίζει" το πόσες φορές θα ρουφήξεις για να έχει δύναμη (ή όχι... το νερό)... μια φορά είναι αρκετή... στην συνέχεια αναλαμβάνει η βαρύτητα και η διατομή του λάστιχου.- |
Κι ομως εχω παρατηρησει (παλια που ρουφαγα κι εγω, πριν φτιαξω τα συστηματα μου για αλλαγη νερου) οτι αν δεν ρουφαγα (μια μεν φορα για να μη το καταπιω, αλλα) πολυ δυνατα, μπορει να ειχε χαμηλη ροη η εξοδος του νερου.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Δεν νομιζω ότι υπαρχει λογος να ρουφαει καποιος από το λαστιχο για να κανει αναρρόφηση , περνεις το λαστιχο κλεινεις την μια ακρη με το δαχτυλο αν είναι μακρυ απλα το τσακιζεις περιπου στο μετρο η παραπανω, το γεμιζεις με νερο το γυρνας καθετα να φυγει ο αερας και ξαναγεμίζεις ότι λειπει κλεινεις κκαι την άλλη ακρη και όλα τα αλλα τα κανει μονο του.
Επισης η γαρδένιες δε χαιρονται με το νερο του ενυδρείου εχω καψει τρεις :D:D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Εδω και 2 χρόνια ποτίζω τα φυτά μου αποκλειστικά από τα νερά των ενυδρείων και όχι μόνο πάνε πολύ καλά , πάνε τόσο καλά που μου δημιουργούν "προβλημα" , φθινόπωρο ή τελος χειμώνα ρίχνω τρελό κλάδεμα, και φέτος φάγαμε τα πιο νόστιμα μαρούλια https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...38734087_n.jpg |
Παράθεση:
Η παροχη εξαρταται απο την υψομετρικη διαφορα και τη διατομη του σωληνα. |
Εξηγηστε τοτε γιατι ηταν μικρη η ροη αν δεν ξεκιναγε δυνατα απο την αρχη να κατεβαζει νερο
|
Παράθεση:
http://apokrifamistiria.blogspot.gr/...g-post_13.html |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:47. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board