Πολυ καλο το αποτελεσμα και δενει με τον χωρο!
|
ευχαριστω!ενταξει δεν ειναι αριστουργημα,αλλα για πρωτη φορα σε τετοια κλιμακα και τοσο γρηγορα που εγινε δεν ειναι και πολυ ασχημα.και θα βελτιωθει πολυ με τα φυτα;)
|
Αντε τελειωνε ομως γιατι εφτασε ο χειμωνας :D
|
χαχαχαχα:D
υ.γ μεστην επομενη βδομαδα θαχει τελειωσει,οποτε κανονισε ναρθεις αποδω για καφε:Dεπισης μεχρι τοτε, κανονισε να παρω μια "δοση" ενυδρειο:D |
3 Συνημμένο(α)
δεν ξέρω τι έχεις σκοπό να κάνεις στον τοίχο της πλάτης, πάντως θα μπορούσες πριν γεμίσεις την λίμνη, να στερεώσεις στο μαρμαράκι του περβαζιού ζαρντινιέρες με κρεμαστά φυτά, τηλέγραφους, διμορφοθήκες (και τα δυο έχουν διάφορα χρώματα, σπαράγγι (όχι το βρώσιμο) σου λέω αυτά γιατί μεγαλώνουν τάχιστα , όπως και η ρίγανη και το δενδρολίβανο
|
Τι εχεις κανει ρε μεγαλε θα μας τρελανεις? πολυ ομορφο αποτελεσμα!!
Και με βαση τις εικονες που μας δειχνεις, αρα αναλογο θα ειναι και το αποτελεσμα του φιλτρου ζαρντινιερα που θα φτιαξεις :D αν σε ενδιαφερει φυσικα.. Η γνωμη μου ειναι η εξης: Οπως εχεις (πολυ σωστα) στησει την λιμνη, στα αριστερα που εχεις κενο χωρο θα φτιαξεις μια βαση ειτε με τσιμεντολιθους ειτε με αλφα μπλοκς η με οτιδηποτε αλλο υλικο φτανει να γινει μια βαση για να κατσει πανω η ζαρντινιερα. το υψος της βασης θα πρεπει να ειναι λιγο πιο ψηλα απο την λιμνουλα 10cm περιπου για να μπορει η ζαρντινιερα να εξεχει προς τα μεσα της λιμνουλας 10 εως 15cm αναλογα. Σε εκεινο το σημειο ακριβως απο κατω στον πατο θα τρυπηθει και θα εφαρμοσουμε μια σωληνα και αν ειναι δυνατο με μια βανα για να μπορουμε να ελεγχουμε την ροη και επειδη....τα χερια σου πιανουν :D οπως εντυσες την λιμνουλα θα ντυσεις και την βαση και την ζαρντινιερα ;) Το νερο επειδη θα εχει την ταση προς τα κατω θα περνα απο τα υλικα φιλτραρισματος οποια κι'αν ειναι αυτα (μαλλον ελαφροπετρα :D) και θα εισαι μια χαρα... Αν κατι παει στραβα και μπουκωσει θα εχει και μια υπερχειλιση η οποια θα στελλει το νερο πισω στην λιμνη... Αν σε ενδιαφερει φυσικα ολο αυτο, αργοτερα και οταν ερθει η ωρα θα πουμε και τις λεπτομερειες οπως μηκος (οσο σε παιρνει) και βαθος για να μπορεις να βαλεις και φυτα οπως και καποια αλλα πραγματα που θα πρεπει να γινουν.... Και μην τρομαζεις :D ολο αυτο γινεται πολυ ευκολα και πολυ φθηνα ;) |
Παράθεση:
|
κατι πολυ ωραιο βλεπω να γινετε!!!μπραβο σου!!!
|
πολυ ομορφο.μου αρεσει και το σημειο που το εχεις και το ντυσιμο που του εκανες.μπραβο :D
|
Το πες και το κανες!!:DΜπραβο μια χαρα παει!;)
|
καταρχην,ευχαριστω:D
@μαρια καποια απο τα φυτα που εβαλες μου αρεσουνε.θα παω ομως κ μεχρι την εκθεση στην κιφησια αυριο κ θα δω τι θα βρω.θελω να βαλω παπυρο στη γωνια δεξια(εκει που κανει γωνια κ ο τοιχος)εκει ειναι το βαθυ της λιμνης κ δυστυχως ειναι κ το σημειο με τη μονιμη σκια.ιδανικα θαθελα η ρηχη πλευρα(που ειναι αριστερα τωρα)να κατσει σαυτη τη γωνια για να κανει το ψαρι φωλια εκει,αλλα οσο κ να προσπαθησα δεν βολευε να μπει ετσι η λιμνη.παντως σαυτη τη γωνια θελω να βαλω παπυρο,και ισως αριστερα στα πιο ρηχα να μπει ψευτομπαμπου και φτερη. μεσα στο βυθο θα μπει java fern και οτι αλλο μπορεσω να βρω που να ψιλοταιριαζει.οπως και ξυλα και φυλλα:D.στην επιφανεια πιστια αν δε βρω κατι αλλο και στη μπροστινη μερια θα ψαξω να βρω κατι σε βουρλο η ακορο η κατι τετοιο.δεν εχω καταληξει ακομη κ δεν τα ξερω κ τα φυτα.αν δεν τα δω δε μπορω να κρινω.παντως θα πρεπει να τα βρω μεγαλα γιατι για να φυτεψω κ να φυτρωσουνε φετος,χλωμο το βλεπω:Dασε που θελω να τελειωσω κιολας να μαζεψω το χαλι που εχω κανει στη βεραντα:D @andros δεν μου ακουγεται πολυ δυσκολο αυτο που περιγραφεις,αλλα θα προτιμουσα η ζαρντινιερα να κατσει στον τοιχο αν γινεται,αντι να φτιαξω βαση γιατι ετσι θα μεινει αυτο το κενο αριστερα ωστε να φτανει οποιος θελει τη βρυση κλπ χωρις νανησυχω οτι θα γινει κατι.εκτος αυτου,αν μπει στον τοιχο και μπει κιαλλη μια ζαρντινιερα διπλα με φυτα θα βοηθησει να κρυφτει ο τοιχος.το μονο που με προβληματιζει με την κατασκευη (ισως κ αδικα)ειναι ο ηχος του νερου για το διπλανο διαμερισμα.αλλα αυτο αν δεν φτιαχτει να το δοκιμασω δεν θα ξερω... @thodoris εσενα δε σε φτανω τον κ..λο μου να χτυπαω.εισαι πολυ μπροστα καλιτεχνικα:D @andros την υπερχειληση πως θα την κανω;οταν μπορεσεις πεσμου:Dκ κανα σχεδιακι αν εχουμε θα βοηθουσε βεβαια:D |
Μα γι'αυτο τον λογο ρε Γιωργο μου εγω ειπα να γινει μια βαση με σκοπο η ζαρντινιερα να ειναι κοντα στην επιφανεια της λιμνουλας για να αποφυγουμε τον ηχο και τα νυκτερινα τρεχαματα στην τουαλετα :D
Οταν λες να κατσει στον τοιχο?? Εννοεις στο περβαζι?? |
Πολύ καλή κατασκευή!!! :D
Και σιγουρα θα γίνει ακόμη πιο όμορφη...στο μέλλον! (Και δεν μοιάζει καθόλου με αποτέλεσμα "πρωτάρη"!!!) ;) |
το περβαζι παραειναι ψηλα.νιαγαρας θα ακουγεται:Dαλλα μιλαω για τον τοιχο ειτε στα δεξια ειτε ευθεια οπως βλεπεις τη φωτο.αν κατσει δεξια πισω απτο ξυλο που φαινεται δηλαδη, ακομα καλυτερα γιατι πιστευω θα κρυφτει πιο ευκολα η κατασκευη αλλα ισως δεν βολευει το ψαρι αν αποφασισει να συχναζει εκει.
λες να γινεται ετσι;ειτε κρεμαστη δηλαδη η ζαρντινιερα ειτε με βασουλα βιδωμενη σε εναν απτους δυο τοιχους.στο υψος που ειπες απτη λιμνη,10-15 ποντους.να γλυτωσουμε κ τις μακριες σωληνες:D @chocolatepuma ευχαριστω!:o |
Παράθεση:
Το νερο θα επιστρεφει στην λιμνη απο την κεντρικη ζαρντινιερα. Προσεξε!! Δεν κανω πλακα!!:D |
αν μπουνε δυο ζαρντινιερες ακομα καλυτερα,γιατι θα μου κλεισουνε πολλα κενα στον τοιχο που δε θα χρειαζεται να τα καλυψω αλλιως,κ θα κανουνε και σκια;)αυτο θαναι το ιδανικο.στην υλοποιηση τωρα δεν ξερω τι θα παιχτει, γιατι δεν ειμαι σιγουρος ακομα πως θα γινει ολο αυτο,αλλα αφου το λες εσυ...:D
πως θα ενωθουνε οι δυο ζαρντινιερες;με σωληνα υποθετω,αλλα το νερο που θα τραβαει η αντλια απτη λιμνη που θα το στελνει;πρωτα στη μια με τα φυτα κ μετα στην αλλη με την ελαφροπετρα;:D και αυτη που θαχει τα φυτα πως θα ταχει;μεσα σε τι θα τα φυτεψω;προφανως οχι σε χωμα,αφου θαναι μερος της φιλτρανσης... τωρα μπορει να ειναι χαζες ερωτησεις αυτες αλλα πραγματικα δεν εχω ιδεα:D |
Παράθεση:
Η λιμνουλα 250 λιτρα ειναι νομιζω? Θελουμε εναν κυκλοφορητη τουλαχιστον 1000 λιτρα την ωρα... εχουμε? Αν εχεις πιο μικρο τον δοκιμαζουμε και βλεπουμε. Υποψην με δυο ζαρντινιερες τα λιτρα θα αυξηθουν! Δες και τις διαστασεις στους τοιχους για την αγορα ζαρντινιερων. |
ωπα εδω σε θελω τωρα:D το 1000αρι κυκλοφορητη τον βρισκουμε ευκολα.
η λιμνουλα ειναι 260 λιτρα(ετσι γραφει) πες καπου εκει 250. οσον αφορα τις ζαρντινιερες τωρα,θα σου απαντησω σε 5 λεπτα να παω να μετρησω τους τοιχους να δω τι εχουμε.επιστρεφω...:D ------------------------- λοιπον εχουμε: τα συνολικα μηκη ειναι μεγαλυτερα απο αυτα,αλλα μετρησα τα σημεια που η λιμνη εφαπτεται ακριβως στον τοιχο. στη μεγαλη πλευρα εχουμε 90 εκατοστα μηκος με 8 ποντους απτον τοιχο μεχρι τη μεσα πλευρα της λιμνης(για να πεφτει το νερο μεσα και οχι απεξω:D) και στη δεξια πλευρα εχουμε 60 εκατοστα μηκος με 5 εκατοστα μεταξυ τοιχου και του εσωτερικου της λιμνης.αρα κοιταω για αναλογες ζαρντινιερες.τωρα ποσο θαναι το υψος (βαθος)τους δεν ξερω,αλλα θα πρεπει να υπολογισω και το βαρος ωστε να μπουνε και οι αναλογες βασεις στον τοιχο... ποσο "πραμα" πρεπει να μπει(ελαφροπετρα:D) για να καλυψει τα λιτρα μου?οεο?κανα 10λιτρο υπολογιζω χοντρικα... αλλα πεσμου κιεσυ τη γνωμη σου.(υποψιν οτι μιλαμε για 5 μονομαχους και κανα σαλιγκαρι) |
Ωραια, προσεξε να ψαξεις για ζαρντινιερες που να μην εχουν τρυπες στον πατο και να εχουν το ιδιο βαθος.
|
οκ θα το προσεξω αυτο.αλλα δε μου ειπες με τη ζαρντινιερα που θαχει τα φυτα τι θα κανω.εκτος αν μου το κρατας για εκπληξη:D
αλλα αρκετα σε ζαλισα γιαποψε,θα παρω αυριο τις ζαρντινιερες και ελαφροπετρα,θα βαλω φωτο και το συζηταμε:Dσευχαριστω πολυ!;) |
Και δε μου λες, ολα αυτα τα βιολογικα, αντλιες, μπουρμπουληθρες, για μονομαχους? :rolleyes: :smt044:smt044
|
σπυρο ξερω ακουγεται υπερβολικο για 5 μονομαχους σε 250 λιτρα αλλα προτιμω να φυλαω τα ρουχα μου:Dμπορει να χρειαστει να λειψω και να μη μπορω να κανω αλλαγη.
αληθεια ειμαι πολυ περιεργος να δω τι αλλαγες θα χρειαζονται:D |
Παράθεση:
Τελικα νομιζω οτι εγω σε ζαλισα :D |
Παράθεση:
Ενας φιλος εβγαλε μονομαχινα ζωντανη μεσα απο φιλτρο που ειχε παροπλισει. Σε 3-4 μερες που συνηθισε το φως, αλωνιζε. Λες το νερο που ειχε το φιλτρο μεσα, να ηταν περισσοτερο, πιο καθαρο ή καλυτερα οξυγονωμένο απο της λιμνης σου? :D Με τη ροη αυτη και την αναταραξη δεν θα εχεις βιοτοπο. Με τοσα φυτα δεν προκειται να δημιουργηθει προβλημα. Μονο αναπληρωση της εξατμισης χρειαζεται. Φτιαξε μια ωραια γουρνα λοιπον αγορακι μου, μια μικρη αντλιουλα και φτανει. |
Παράθεση:
ζαρντινιερες ισιες(αν καταλαβα καλα,εννοεις ολες οι πλευρες τους να ειναι καθετες) θα βρω ευκολα.το θεμα ειναι οτι δεν νομιζω να βρω δυο ιδιες με διαφορετικο μηκος αλλα ιδιο βαθος.οποτε αναγκαστικα θα παω με τις διαστασεις της μικρης πλευρας,(μεχρι 65 εκατοστα μηκος δηλαδη)και (τουλαχιστον) 15 εκατοστα πλατος. αυτο για να μπουνε δυο ιδιες. τωρα για το βαθος και την ποσοτητα υλικων θα περιμενω να μου πεις.εγω θα παρω για αρχη ενα δεκακιλο ελαφροπετρα να βρισκεται και βλεπουμε:D ------------------------- Παράθεση:
|
Αν βρεις 20 ποντους να τις παρεις και ασε τον Σπυρο να λεει :D Εδω μιλαμε για υπερπαραγωγη :D
|
Παράθεση:
εκτος αν την κανω γαριδαδικη τη λιμνη.θα κανουν παρτυ οι γαριδες:D Παράθεση:
------------------------- δε μου λες και τι διαμετρο σωληνας να παρω,να τις παρω κιαυτες αυριο να ξεμπερδευω?:Dυποθετω οτι θα χρειαστω την ασπρη η γκρι στα υδραυλικα... ------------------------- βρηκα φυτα σε τρελλη τιμη!μολις φτασω σπιτι βαζω φωτο!:D |
|
πηγα στην ανθοκομικη κιφισιας και βρηκα εναν απιστευτο τυπο.Γιαννης Γρυλλης λεγεται κ ειναι γεωπονος κ παραγωγος υδροβιων φυτων.φοραγα και τη μπλουζα του GAB και μολις με ειδε ενδιαφερθηκε πολυ.δε συνηθιζω να κανω διαφημιση,αλλα ο συγκεκριμενος ειναι νεος ανθρωπος με ορεξη και ενθουσιασμο αποτι ειδα οποτε νομιζω αξιζει να εχει μια στηριξη και απο μας οσο μπορουμε.
εχει φυτωριο στο μαραθωνα και εχει πολυ περισσοτερα ειδη αποτι ειχε στο περιπτερο.η σελιδα του ειναι www.greekponds.gr και το τηλεφωνο του 6977707208.το ξαναλεω,οτι δεν συνηθηζω να κανω διαφημιση αλλα μου φερθηκε αψογα και θα ητανε αδικο να μην ενημερωσω.μακαρι να ητανε ολοι οι επαγγελματιες ετσι στη χωρα μας. τα φυτα που πηρα τωρα.απο αριστερα,ακορος,εκουιζετουμ,2 ιακυνθοι,3 παπυροι,υδροκοτυλα,ισολεπης,και μπροστα ειναι μια διονεα που την πηρα για την ανιψια μου,ενα ελληνικο φυτο που φυτρωνει σε πολλες πηγες κλπ δε μπορω να θυμηθω πως μου το ειπανε,και στη λεκανη ενα επιφανειας που ειναι σαν μος καπως αποτι μου ειπε ειανι ασιατικο,οπως και κατι αλλο που ειναι σαν μικρο δεντρακι κιαυτο επιφανειας.θα βαλω κοντινες μετα να μου πειτε ονοματα γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν τα σημειωσα:mad: για ολα αυτα που βλεπετε με χρεωσε 35 ευρω!:oκαι αυτα στη λεκανη μου αρεσανε παρα πολυ και μου τα εδωσε τσαμπα!και μου ειπε αφου εισαι απτο φορουμ οποιος ενδιαφερεται για φυτα θα κανουμε καλυτερες τιμες.μαλιστα στην αρχη τα υπολογισε κανα 50αρι(και παλι μειωμενες οι τιμες)και μολις τελειωσε το λογαριασμο μου λεει 35:Dεγω υπολογιζα να φυγει κανα 80αρι σημερα σαυτα:o http://imageshack.us/a/img836/3417/img3591nz.jpg |
Ασυγκράτητος βλέπω!:D
|
αστα να πανε.τη βλεπω να γινεται μονιμη η διακοπολιμνη:Dοταν φυγω θα βγαλω τους μονομαχους και θα μπουνε κουνουποψαρα μαλον:D
|
απίστευτο!!!
φτου φτου υπέροχα!!! ευχαριστούμε για την ενημέρωση και καλή δουλειά:) |
ευχαριστω! εχω αρχισει το γεμισμα!:Dτωρα θα βαλω τα φυτα μεσα οπως ειναι με τις γλαστρες υποθετω.θα μου κανουν το νερο χαλια αλλα τεσπα.δεν ξερω πως αλλιως να τα φυτεψω τα περισσοτερα απο αυτα.το κακο ειναι οτι δε θα μπορεσω να βαλω αμμο κατω,αλλα θα μπουνε φυλλα και ξυλα οποτε πιστευω θαναι ενταξει τα ψαρια.
μαλιστα τα φυτα ειναι περισσοτερα αποτι υπολογιζα και εχω την εντυπωση πως το φιλτρο δεν θα χρειαστει σε πρωτη φαση.βεβαια θα δω πως θα παει πριν βαλω τα ψαρια μεσα.ετσι κιαλλιως θα χρειαστει να μπει κατι στην αρχη τουλαχιστον για να καθαρισει το νερο.... κανας γνωστης να μας πει?....εχω διαβασει τοσα θεματα εδω μεσα για λιμνες και μολς εφτιαξα τη δικια μου τα ξεχασα ολα:D |
θα παω κι εγω σε καμια ωρα στην εκθεση...:D
βεβαια θα παρω κατι κακτοειδη που θελω και ισως και μια διωναια γιατι λιμνουλα δεν εχω...λιγο ακυρο απλα μπλουζα του gab μπορω να βρω.απο καιρο το εχω απορια.αν γινεται (δεν ξερω) θελω μια.ευχαριστω.(λιγο ακυρο με το θεμα απλα το ειδα και ειπα να ρωτησω) |
Δεν μπορείς, είχαμε βγάλει μεταξύ μας μερικά για το διαγωνισμό που πήγαμε.
|
πηγαινε,και δες και τον τυπο που εγραψα παραπανω,και πεστου οτι εισαι απτο φορουμ;)
για τη μπλουζα θα σε γελασω.τις ειχαμε βγαλει οταν εγινε η εθεση στο εκεπ περσι.αν γινει καμια αλλη διοργανωση θα ξαναβγαλουμε σιγουρα,οποτε εχε το νου σου:Dβασικα καλα θατανε να βγαλουμε κ χωρις διοργανωση αλλα τεσπα.Στελιο ακους...;;;;:D |
Α!οκ.ευχαριστω.αν γινει τιποτα παρομοιο πως θα ενημερωθω?θα ηθελα να ειμαι εκει ή να βοηθεισω το φορουμ κτλ γενικα ανεξαρτητως της μπλουζας.παντως θα ηταν οντως πολυ ωραιο να υπηρχαν μπλουζες του φορουμ ανεξαρτητως εκδηλωσεων. (ισως μετα απο παραγγελια.να εχει και το ονομα του καθε μελους που θα θελει μπλουζα κτλ):D
------------------------- αυτος ο τυπος εχει και αλλα φυτα εκτος απο υδροβια?και που ακριβως ειναι.πως θα τον βρω? |
μολις μπεις μεσα,ευθεια καμια 400αρια μετρα.στα δεξια.θα το δεις.γεματουλης με κοντο μαλι,μπλε μπλουζα κ τζιν.κυριως υδροβια εχει αλλα θα δεις και κουνουποψαρα μεσα σε δοχεια στον παγκο του.
|
Αχχχ ζηλευω με αυτες τις λιμνουλες...
Περιμενουμε φωτος Γιωργο με τα φυτα μεσα ;) |
σε κανα δυο που εχω βγαλει μονο τα φυτα κοντινες,αν καποιος ξερει τις ονομασιες τους παρακαλω να μου τις πει!υποψιν,οτι χανει παρα πολυ στις φωτο!:D
ξεκιναω απτο γεμισμα:D http://imageshack.us/a/img716/6919/img3593wu.jpg http://imageshack.us/a/img515/5885/img3592c.jpg πρωτα μπηκαν οι ιακυνθοι:D http://imageshack.us/a/img208/865/img3594ay.jpg με αυτα τα δυο φυτα επιφανειας ξετρελαθηκα!οποιος ξερει ονοματα πλιζ!θελω αναγνωριση!:D http://imageshack.us/a/img829/1411/img3597wg.jpg http://imageshack.us/a/img689/5349/img3598jj.jpg και μετα μπηκαν ολα τα υπολοιπα.με τα γλαστρακια παιδευτικα λιγο αλλα χαλαλι.μου αρεσει πολυ!:smt055 http://imageshack.us/a/img526/1631/img3602y.jpg http://imageshack.us/a/img707/7198/img3601bi.jpg http://imageshack.us/a/img5/9650/img3600nz.jpg http://imageshack.us/a/img189/2601/img3599h.jpg http://imageshack.us/a/img689/7593/img3595wu.jpg το φυτακι μπροστα το φουντωτο μεση και δεξια ,ειναι το ελληνικο που δεν θυμαμαι το ονομα του.αν καποιος το ξερει και αυτο παρακαλω πεστε μου!:D η γλαστρα με τον ακορο θα "ντυθει" δε θα μεινει ετσι:D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:00. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board