Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Όχι πλέον αρχάριος (πιστεύω) (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69686)

maria p 07-03-13 21:23

δεν είχα ποτέ γκάπυ, ωραία ψαράκια είναι, θέλεις και θερμαντήρα γι αυτά.
επίσης απ ότι διαβάζω πρέπει τα αρσενικά να είναι λιγότερα από τα θηλυκά.
ακόμα γεννούν πολύ και την πρώτη φορά είναι ευχάριστο, μετά τι θα κάνεις με τα πολλά μωρά?
και τέλος γιατί να δώσεις τα χρυσοψαράκια? που θα τα δώσεις? αφού γι αυτά δεν έγινε όλο το θέμα?
εντάξει ότι νομίζεις κάνε, αλλά μην νομίζεις οτι με χρυσόψαρα δεν μπορείς να έχεις ένα ευχάριστο ενυδρείο.

nazgul 07-03-13 22:06

Και εγω δεν βρισκω λογο να βγαλεις τα χρυσοψαρα απο τα 200 λιτρα.
Παντως μαζι δεν γινεται. Εχουν αλλες απαιτησεις. Τα guppies θελον αναλογια 1 αρσενικο / 3 θυληκα αν αποφασισιες, παντως.

ducatista 08-03-13 16:10

το νερο εγινε κρυσταλο. το φιλτρο το καρθαρισα και αλλαξα και υαλοβαμβακα και δουλευει και παλι αθορυβα. αρχισα τις μετρησεις για να δω πως θα ειναι το νερο. το σαββατοκυριακο θα παω να παρω και φυτα και πετρες ωστε να κανω και διακοσμηση οπως πρεπει. θα εχετε νεοτερα απο την κυριακη τωρα.

ακομα μια φορα συγχαρητηρια για την οργανωση του φορουμ. τα σπατε ρε:D

ducatista 09-03-13 16:58

πηγα σημερα σε μια παραλια και πηρα πετρες. της βραζω τωρα και αμεσως μετα σε πολυ κρυο νερο τις πεταω για να αποβαλω το αλατι.

αυριο λογικα θα τις εχω στο ενυδρειο μεσα

καμια συμβουλη περαιτερω?

maria p 09-03-13 17:42

τις πέτρες κανονικά πρέπει αφού τις πλύνεις και πριν τις βράσεις, να τις τσεκάρεις με ακουα φόρτε να δεις αν αφρίζουν. αν αφρίζουν δεν κάνουν. εννοείται μετά τις ξαναπλένεις και μετά βράσιμο και μετά ενυδρείο.

ducatista 09-03-13 17:45

πετρες απο τη θαλασσα δεν εχουν μεσα ασβεστη βρε μαρακι

maria p 09-03-13 17:51

εντάξει τότε, αν είσαι σίγουρος, όπως τα είπες πριν είναι οκ. (βρήκες ωραίες?)

ducatista 09-03-13 18:28

πλακε περισσοτερες για να κανω και κανα σχεδιο (οικοδομος στο επαγγελμα)
καμια σπηλια η κανα πυργακι με τουνελ και ετσι
και 2 μεγαλες με πολλες τρυπες ετσι για ξεκαρφωμα θα τις βαλω μονες τους

nazgul 09-03-13 18:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p
τις πέτρες κανονικά πρέπει αφού τις πλύνεις και πριν τις βράσεις, να τις τσεκάρεις με ακουα φόρτε να δεις αν αφρίζουν. αν αφρίζουν δεν κάνουν. εννοείται μετά τις ξαναπλένεις και μετά βράσιμο και μετά ενυδρείο.

Μαρια αν αφρισουν δεν σημαινει οτι δεν κανουν για ενυδρειο γενικως. Απλα δεν κανουν για ψαρια που προτιμουν μαλακο νερο, γιατι θα ανεβασουν τις σκληροτητες. Για κιχλιδες, ζωοτοκα, σαλιγκαρια για παραδειγμα, ειναι καλυτερα να ειναι ασβεστολιθικες οι πετρες.

maria p 09-03-13 18:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ducatista (Μήνυμα 744782)
πλακε περισσοτερες για να κανω και κανα σχεδιο (οικοδομος στο επαγγελμα)
καμια σπηλια η κανα πυργακι με τουνελ και ετσι
και 2 μεγαλες με πολλες τρυπες ετσι για ξεκαρφωμα θα τις βαλω μονες τους

καλές δημιουργίες:)

leandros69 10-03-13 10:30

με τα ασβεστολιθικα υλικα ολα σχετικα ειναι.εμεις εχουμε χαμηλες σκληροτητες και ετσι στο ενυδρειο που εχω ζωοτοκα εχω βαλει ασβεστολιθικες απο επιλογη.αλλα και στα υπολοιπα 3 ενυδρεια με μαλακο νερο που εχω εχω βαλει μια ποσοτητα απο αμμο θαλασσης και η ανωτερη gh που εχω μετρησει ειναι 8.

maria p 10-03-13 13:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 744788)
Μαρια αν αφρισουν δεν σημαινει οτι δεν κανουν για ενυδρειο γενικως. Απλα δεν κανουν για ψαρια που προτιμουν μαλακο νερο, γιατι θα ανεβασουν τις σκληροτητες. Για κιχλιδες, ζωοτοκα, σαλιγκαρια για παραδειγμα, ειναι καλυτερα να ειναι ασβεστολιθικες οι πετρες.

τώρα είδα την απάντησή σας, ευχαριστώ πολύ!

ducatista 21-03-13 19:57

παιδια καλησπερα. το ενυδρειο απο στρωσιμο ειναι πανετοιμο αλλα δυστυχως μονο με 3 χρυσοψαρα. αφου οι μετρησεις ειναι οκ ποτε ειναι η καταλληλη στιγμη να βαλω φυτα? θα τα παρω οπως σας ειχα πει απο ενα φραγμα εδω κοντα.

maria p 21-03-13 20:59

μπορείς να βάλεις φυτά. (προσοχή για τα φυτά, ψάξ' το λίγο, αν τα πάρεις από την φύση θέλουν απολύμανση). απλά όταν είναι εντελώς γεμάτο νερό, δυσκολεύεσαι στην φύτευση. τοποθέτησέ τα όταν κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού.

ducatista 21-03-13 21:10

τωρα που στρωθηκε θα κανω μια μεγαλη αλλαγη νερου οποτε ειναι ευκαιρια.

κατι τελευταιο ρε συ μαρακι. θελει ειδικη λαμπα για τα φυτα? εννοω για το χρωμα παντα

maria p 21-03-13 22:57

δεν είμαι σχετική, στο δικό μου που έχω φυτά έχει κάποιες aqua glo είναι για φυτά. το χρώμα έχει να κάνει με τα ψάρια πιο πολύ απ όσο ξέρω κάποια δεν ανέχονται τον έντονο φωτισμό.

nazgul 22-03-13 00:02

Ριξε μια ματια στα θεματα ελληνικων υδροβιοτοπων, μπορει να βρεις αρκετες πληροφοριες για τα συγκεκριμενα φυτα και τις απαιτησεις τους:

http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=150
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=151
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=152

Γενικως για τα φυτα καλο ειναι να χρησιμοποιουνται λαμπες που ενισχυουν τη φωτοσυνθεση. Οι περισσοτερες απο αυτες εχουν ροζ αποχρωση. Ισως η καλυτερη και πιο οικονομικη λυση ειναι η sylvania grolux. Πολλοι, βεβαια, εχουν χρησιμοποιησει και απλες ηλεκτρολογικες λαμπες με μεγαλη επιτυχια.

ducatista 23-03-13 19:47

παιδες καλησπερα. σημερα παρελαβα 30+ γκαπυ (μικρα και μεγαλα) και τα εβαλα στο ενυδρειο. εχω βασικα καποιες ερωτησουλες.

θερμοκρασια το εβαλα στο 26 εκανα καλα?
εβαλα τουλι στο φιλτρο
τα ταιζω φιλαρακια της sera αλλα για τα μικρα δεν ειμαι σιγουρος και εαν τρωνε και αν μπορουν να τα φανε ευκολα τα φυλλαρακια.
σε ποσο καιρο μεγαλονουν αρκετα ωστε να βγαλω το τουλι?

καθε αλλη πληροφορια δεκτη

ενα μεγαλο ευχαριστω στον alex salonica που μου χαρισε τα γκαπακια

stav 23-03-13 19:52

Τριβε το φυλαρακι να γινεται σκονη και ριχνε την για τα μικρα.

ducatista 23-03-13 20:07

και πως ξερω οτι χορτασαν? πρεπει να ριχνω συγκεκριμενη τροφη η μεχρι να χορτασουν?

LAKI 23-03-13 20:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ducatista (Μήνυμα 749257)
παιδες καλησπερα. σημερα παρελαβα 30+ γκαπυ (μικρα και μεγαλα) και τα εβαλα στο ενυδρειο. εχω βασικα καποιες ερωτησουλες.

εβαλα τουλι στο φιλτρο
τα ταιζω φιλαρακια της sera αλλα για τα μικρα δεν ειμαι σιγουρος και εαν τρωνε και αν μπορουν να τα φανε ευκολα τα φυλλαρακια.

30γκαπυ:smt101:smt118:roll::smt074

nazgul 23-03-13 23:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ducatista

εβαλα τουλι στο φιλτρο

Τα φυλλαρακια θα τα τριβεις καλα για τα μικρα. Ριχνε μερικα για να φανε τα μεγαλυτερα και τα αλλα σκονη. Να ξερεις τα πολυ μικρα θελουν πολλα συχνα γευματα μεσα στη μερα. 4-5 ταϊσματα απο λιγο δεν ειναι υπερβολη. Να ξερεις, ομως, αυτο οδηγει σε αναγκη για περισσοτερες αλλαγες νερου, ωστε να πεφτουν τα νιτρικα. Ανα 3 ημερες οσο εχεις πολυ μικρα ψαρακια, παλι δεν ειναι υπερβολη.

Το τουλι θα το εχεις πλεον μονιμα στο φιλτρο, γιατι και να μγαλωσουν αυτα, θα γεννηθουν πολυ γρηγορα αλλα. Τα 30 guppies ειναι παρα πολλα, σε ενα χρονο μπορει να γινουν και 500. Οποτε πρεπει να βρεις απο τωρα που θα τα δινεις.

ducatista 24-03-13 07:43

αυτο με τη σκονη πιανει και ευχαριστω πολυ παιδες. το θεμα ειναι οτι ποτε θα ξερω οτι χορτασαν? ειναι σαν τα χρυσοψαρα που τρωνε παντα και μπορει να σκασουν η οχι?

nazgul 24-03-13 11:51

Οσο ριχνεις θα τρωνε σαν τα χρυσοψαρα και σαν τους σκυλους! :D
Οποτε δεν θα περιμενεις να δεις αν χορτασαν. Θα ταϊζεις μια ποσοτητα και θα φανε αυτα, μην ανησυχεις.
Ενας γενικος κανονας ειναι να καταναλωθει η τροφη που ριχνεις μεσα σε 2 λεπτα, αλλιως θα παραμεινει στο ενυδρειο και θα ανεβασει την αμμωνια. Στη φυση δεν βρισκουν καθε μερα τροφη τα ψαρια, δεν θα παθουν τιποτα απολυτως. Το πολυ ταϊσμα κανει κακο, οχι το λιγο.

ducatista 25-03-13 12:53

ηρθε η στιγμη να κανω αλλαγη νερου. μετα 30+ γκαπυ μεσα τι αλλαγη νερου μου προτεινετε ρε παιδια? ολο το νερο? και εκτος απο αντιχλωριο τι αλλο να βαλω μεσα?

nazgul 25-03-13 13:18

Ποτε ολο το νερο! Ενας γενικος κανονας ειναι 30% ανα εβδομαδα, αλλα αυτο θα το δεις μονο απο τις μετρησεις. Αν ανεβαινουν τα νιτρικα γρηγορα μεσα στην εβδομαδα, θελεις πιο συχνες αλλαγες νερου. Τη ρουτινα σου θα τη βρεις με τον καιρο.

Παντα με αντιχλωριο και η αλλαγη να γινεται με νερο ιδιας θερμοκρασιας και παραμετρων.

ducatista 26-03-13 21:02

σημερα εγινε η πρωτη αλλαγη. μεχρι τωρα κανενα προβλημα. αγορασα και 2 γλυφτες αλλα ειναι πολυ υπερκινητικοι ρε παιδια:confused: τεσπα.

maxmike 26-03-13 21:28

δεν υπαρχουν γλυφτες αλλα πλακοστομοι;);)

yannis 27-03-13 17:13

Ουτε πλακοστομοι υπαρχουν αλλα Πλεκοστομοι! :smt106

ducatista 27-03-13 20:12

http://www.petsupermarket.gr/2850/%C...ater-300w.html

εχω αυτον τον θερμοστατη. ποιο κομματι του πρεπει να ειναι εξω απο το νερο?

nazgul 27-03-13 21:56

Πρεπει να λεει στο manual. Αλλιως, σχεδον μεχρι επανω, στο πλαστικο. Μην τους φοβασαι, ειναι βυθιζομενοι συνηθως. Αλλα ριξε μια καλυτερη ματια στο manual, αποκλειεται να μην λεει. Να προσεχεις μονο οταν κανεις αλλαγη και πεφτει η σταθμη του νερου. Να τον βγαζεις απο το ρευμα πριν, εχουν παρατηρηθει περιπτωσεις που σπανε οταν μενουν εκτος ενω ειναι σε λειτουργια.

ducatista 27-03-13 21:59

ναι τον βγαζω μην ανυσηχεις. φοβαμαι παντως να τον βυθησω ειναι η αληθεια:D

nazgul 27-03-13 22:01

Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου, αλλα οσους εχω ειναι IP68 ολοι, δηλαδη πληρως βυθιζομενοι. Δες το manual ή ψαξε καποιο στο internet.

ducatista 27-03-13 22:08

και μενα λεει απανω με μικρα γραμματα ip68. να τον βυθισω?

nazgul 27-03-13 22:19

Βρε manual δεν εχεις? Δες τι λεει. Συνηθως τους βαζουμε μεχρι ενος σημειου, το λεει παντα ο κατασκευαστης.
-------------------------
Διαβασε αυτο:
http://usa.hagen.com/File/859528b4-d...7-7add15158da6

Πρεπει να ειναι σαν τον δικο σου, εχει και σχεδιο μεχρι που πρεπει να τον βαζεις. Λογικα θα εχει και ενδειξη πανω στο θερμοστατη.

gentlem@n 27-03-13 22:25

ναι μην το φοβασαι καθολου . Να και μια επιστημονικη ερευνα:
IP 68 Enclosures - IP rated as "dust tight" and protected against complete, continuous submersion in water. (http://www.euroboxenclosures.co.uk/I...-Explained.php)
:p:p

να και μια googliσια μεταφραση:
• IP 68 Κουτιά - IP αξιολογήθηκε ως «σκόνη σφιχτό" και προστατεύονται από πλήρη, συνεχή βύθιση στο νερό.

ducatista 29-03-13 20:36

ρε παιδες παρατηρησα σημερα 2 γκαπυ μεγαλα (το ενα σιγουρα θυλυκο) να ειναι κατω στην αμμο και να καθονται ακινητα. μονο την ουρα κουνουσαν.

υπαρχει περιπτωση να παω για γεννα?
ηδη εχω καμια 20 μικρα

nazgul 29-03-13 20:51

Και για γεννα να πηγαινεις υπαρχει περιπτωση, αλλα και για καποια ασθενεια υπαρχει περιπτωση. Μετρησεις κανεις? Εβαλες πολλα ψαρια ταυτοχρονα.

ducatista 29-03-13 20:54

να πω την αληθεια απο τοτε που στρωθηκε οχι. απλα μου εκανε εντυπωση που ολα γυρνανε γυρω γυρω ολα μια χαρα και αυτα τα δυο αραζανε κατω στην αμμο. εχεις φωτο απο αυγα να δω πως ειναι για να ψαξω?

nazgul 29-03-13 20:56

Ψαρακια γεννανε τα guppies, οχι αυγα.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:27.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02683 seconds with 10 queries