να το χεραισε φιλε μου και καλοζωιστο.σε αυτη την ηλικια δεν δινεις χαπι αλλα αλοιφη την μπαμινθ 2,5 3 μηνων το πρωτο εμβολιο εδω οι γνωμες που λεγονται ειναι πολλες οι μισοι λενε ενα τριπλο και τα αλλα μονα αλλοι λενε ενα πενταπλο και ενα διπλο αλλοι παλι ενα πενταπλο και τελος.η δικη μου γνωμη ειναι να πας απο ενα φαρμακιο και να παρεις το τετραντογκ,και το πριμο ντογκ και να κανεις το πριμο 3 μηνων και 4 το τετρα.το αντυλυσσηκο ειναι υποχρωοτικο αλλα δεν σε ελενχει κανενας εγω δεν το εχω κανει στην κρητη και γενικα στην ελλαδα περα απο καποιες βορειες περιοχες με αλεπουδες και λυκους που ειναι φορεις στην υπολοιπη ελλαδα εχει εκληψη στην κρητη απο το '40.στο θεμα τροφης εγω παλι θα πω ταιζε μπαρφ http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B4%CE%...5%CF%82-18966/ τωρα εαν νομιζεις οτι πρεπει να δεινεις τροφη αυτη μεχρι 3 μηνω πρεπει να ειναι σε μορφη πατε προτημησε υψηλης ποιοτητας τροφη μιας και ειναι οι ποιο κρισημη ηλικια του σκυλου σου,μερικες που προτηνω εγω ειναι,hills,orijen,eukanuba,belcando,wildness,προτ ημεσε της foul holistic εαν βρεις παρε την μικροτερη δυνατη ποσοτητα ωστε να δεις για 3-4 μερες πως αντιδραει ο σκυλος σου εαν κανει εμετο εαν εχει αερια πολλα και εαν κανει διαροια εαν καποια απο αυτα τα συμτωματα επιμενει περα απο 3-4 μερες αλαξε τροφη.;);)οτι θες εδω!!στην εκαπιδευση δες μια ιδεεα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67436 εαν μενεις σε οροφο παρε απο το φαρμακιο πανες που μπαινουν κατω απο τα σεντονια και βαλε μια στο μπαλκονι 15-20 λεπτα μετα που τρωνε θελουν νατα κανουν να το βαζεις εκει και οποτε βλεπεις και τα κανει το βουτας και το πας στην πανα ακομα και εαν εχει τελιωσει και του λες ηρεμα μη,εαν μενεις ισογειο κανεις το ιδιο και το βγαζεις εξω μεχρι και 2 μηνων + εχει ακρατια οποτε ξερεις τι σε περιμενει να ξερεις οτι πρεπει να τρωωει 4-5 φορες την μερα για το πρωτο μηνα και μετα 2-3 φορες και κανει την αναγκη του μεχρι και 6 φορες την μερα!!!!
|
Το λινκ τοχα ξαναδιαβασει αλλα εγκυκλόπαιδικα. Ωρα για προσεκτικο διαβασμα. Ευχαριστω πολυ!!!! 1 κιλο τροφη πηρα....μαλλον πηρα πολυ, αν την δεχθει εχει καλως, αλλιως θα του παρω αλλη. Ο ar21rwstoi μου προτεινε πολλες τις οποιες επειδη ημουν στον δρομο, θυμαμαι royal canin και μπελκαντο που βλεπω την αναφερεις και εσυ και αυτην εψαχνα, αν δεν την δεχθει θα παω σαυτην μαλλον αν την βρω.
Οκ για την αλοιφη. Αυτο για να καταλαβω πρεπει να το κανω συνεχεια; Η μονο στην αρχη; Και αν ναι ποσες φορες με ρι ποσων μηνων; Αυτο με τις πανες ειναι απαραιτητο; Με εφημεριδα γινεται ετσι; Επισης πρεπει να ειναι στο μπαλκονι; Αν λειπω δηλαδη και μαθει οτι πρεπει να τα κανει στο μπαλκονι; Μηπως ειναι προτιμοτερο να το (εφημεριδα-πανα) βαλω μεσα στο σπιτι σε καποιο σημειο και να το μαθω ετσι; Αλλωστε το μπαλκονι δεν το ανοιγω ποτε με το κολοκρυο τωρα. |
εαν μαθει στην πανα οπου και ναναι θα ψαχνει την πανα εφημερηδα θα γιναιτε ο κοσμος χαλια +μυρωδιες.μπορεις να βαλεις αμμο για γατες.αλοιφη οση και οποτε πει ο κτηνιατρος.ρογιαλ μην παρεις απο ταν την αγορασε η φρισκις εχει χαλασει πολλη την ποιοτητα της στα ιδια λεφτα παιρνεις την γιοκανουμπα που ειναι τροφαρα.μην ξεχνας να την κανεις πατε τωρα που ειναι κουταβι και σκεψου παντως σοβαρα το μπαρφ ολοι οι μεγαλοι εκτροφεις το δουλευουνε και ολα τα σωματα ασφαλειας.επισης σε κοστος ειναι το ιδιο με μια καλη τροφη και τα οφελη της σε σχεση με την ξηρα....καμια σχεση.θα δεις αλλο σκυλο.
|
Ααα την αγορασε η φρισκις;; Και μουπε μακρια απαυτην χαχα. Δωσε λιγο περισσοτερες πληροφοριες για το μπαρφ, το λινκ δεν μου ανοιγει. Δεν ξερω αν φταιει οτι ειμαι απο κινητο. Α μπορω αμμο για γατες;; Τελεια αυτο θα κανω. Το προτιμω και απτις πανες!
|
τσεκαρε το λινκ του γκαπ που σου εστηλα για μπαρφ;)
|
Βασικά φιλε αν δεν έχει απογαλακτιστει ακομα παρε άμεσα τον κτηνιατρο να σου πει τι να κανεις. Παίζει να του χαλασεις το εντερο με τις τροφες τοσο νωρις
|
Αααα μπαρφ εννοεις να του φτιαχνω τροφη; Με ωμα που λενε σε καποια φορουμ; Πατησα τροφη μπαρφ στο γοογλε. Τι δοσολογια που λεει για 10-15 κιλα να τι διαιρεσω δια του 10; Γυρω στο κιλο τον κανω γιαυτο.
------------------------- Απτη φιλοζωικη μου ειπαν οτι πραγματικα δεν υπαρχει θεμα και οτι οπου ναναι θα τελειωσει η περιοδος θηλασμου. Θα το παω αυριο στον κτηνιατρο λογικα. Α επισης το τετρα και πριμοντογκ να παω να τα παρω και να παω στο κτηνιατρο να μου τα κανει; Δεν θα με συμβουλεψει στο αντιθετο; Με αυτα ειμαι καλυμενος δηλαδη; |
απο τροφές ψαξε το πολυ το θέμα. Τα μπαρφ κλπ καλά είναι αλλα μανουρα, ιδιαίτερα τωρα που θα είναι στην ανάπτυξη... Μια καλή ξηρά είναι το πιο σιγουρο. Ψαξε Orijen, Acana κλπ. Εγω προσωπικα κατι φρισκις, ρογιαλ κανιν κλπ δεν τις προτιμώ. Μου μυριζουν πλαστικουρα. Συγκρινε μυρουδια με orijen (πχ) και θα καταλαβεις πολλά. Υποψη δεν κανω διαφήμιση, υπαρχουν καποιοι που αυτές οι τροφές δεν τους "εκατσαν" καλα. Απλα σου λεω να το ψαξεις και να κοιταζεις τα συστατικά (απεφευγε τα κρεαταλευρα. Να προτιμάς υψηλη περιεκτικότητα σε κρέας/ ψάρι δλδ "καθαρή" πρωτεινη). Υπαρχουν και καποιες άλλες επισης καλές (δες πχ τις ολιστικές)
|
Θα παω στο μπαρφ ρε συ. Ειδικα αφου ειμαι του μαγειρεματος πολυ. (οποτε θελετε σας κανω τραπεζι χαχα) δεν μου ειναι τιποτα.
|
Και μια ερωτηση:Αυτός που γράφει το 'ακόμα πιο νόστιμο' στις συσκευασίες των σκυλοτροφών, πώς είναι τόσο σίγουρος;:confused::confused:
|
Οταν ημουν μικρος ειχαμε δυο αγιου βερναρδου και μας εφερναν την τροφη σε 25κιλα; Οπως τα λιπασματα. Μπορει και 50κιλα. Δεν αρνουμαι οτι ειχα φαει πολλες φορες οταν τους ταιζα. Χαχαχα οποτε μαλλον ετσι το ξερει.
Διαβαζω αυτο τωρα http://rottweiler.forumup.gr/about506-rottweiler.html παροτι διατροφολογος (σεμιναρια μαθηματα κλπ οχι σχολη) διαβαζω αρκετα για τις τροφες που δεν εχω ξαναδιαβασει στα βιβλια μου μαλλον λογω του οτι με τα μαγειρεμενα που τρωμε τα βακτηρια που αφορουν τουσ σκυλους δεν αφορουν το ανθρωπινο συστημα. |
1 Συνημμένο(α)
Αααααχ τι μας εκανες βραδιατικα Σπυρο......
Περα απο τα δυο γατια, ενα κουνελι και τρια ενυδρεια (προς το παρον), παντα ηθελα μια σκατοφατσα pug να του ζουλαω τα μουτρα και να κλεισω ως φιλοζωος (ελπιζω)....αλλα ακομα δεν ειμαι ετοιμος για σκυλο.ΑΑΑΑΑχχχχχχχ.....:rolleyes: |
Εγω οταν μεινω μονος σκεφτομαι για ροτβαιλερ.:rolleyes:
|
Εκει θελει αλλη εμπειρια...
|
Χεχεχε συγγνωμη ρε θοδωρηηηη τι να κανωωω :)
------------------------- Εεεε εχω παθει πλακα μολις βρηκα τροπο να ανεβαζω φωτος απτο iphone. Φαινεται;!;!; http://s7.postimage.org/3zhxqcvl3/Ge..._40f5_af92.jpg |
Φαινεται.Τι μας κανεις βραδυατικα.
|
Παράθεση:
|
Σουπερατος. Πολυ ομορφος, να τον χαιρεσαι και οτι καλυτερο να εχει.
|
Αα πολυ χαιρομαι. Σας ευχαριστω παιδια. Ολους!! Εχει πολυ γελιο ψευτογαβγιζει και μια φορα μαλλον γαβγισε παραπανω αποσο νομιζε οτι μπορει και τρομαξε. Τιναχτηκε απο μονος του. Πεθαναμε στο γελιο. Ελπιζω να πανε ολα καλα!!
|
Ολα καλα θα πανε μην φοβασαι.Τις πρωτες μερες ακολουθησε τον τροπο προσαρμογης των ψαριων.Αφησε το να εξερευνησει το σπιτι οχι πολλες φωνες κλπ και σωστο ταισμα.Να τον χαιρεσαι.
|
μπραβω χαιρομαι πολλυ για σενα και το σκυλακι που θα δεις μπαρφ.να σου δωσω μια συμβουλη πανω σε αυτο μην του δινεις αρνισια αντερα,ποτε κρεμμυδι,το κοτοπουλο καλητερα να του δινεις ενα βρασιμο εαν το ταιζεις με την πετσα,μην φοβασε αν 2 μερες να βαζεις λαχανικα και τουλαχιστων 2 φορες την βδομαδα ψαρι με λαπτα κοκαλα τυπου σαρδελα,ρεγγα,δισκους,μπλου τανκ κτλ:D:D:Dκαι μια φορα την βδομαδα βαζε μουρουνελαιο.επισης καλο ειναι μια φορα την βδομαδα μαζι με το φαγητο του να του βαζεις μια χουφτα κροκετες για να μαθενει στην γευση σε περιπτωση αναγκης.μαγειρευε μια φορα την βδομαδα κανετα μεριδες και στην καταψυξη ειναι ποιο ευκολο ετσι;);) δεν υπαρχει δοσολογια την βρισκεις μονος σου βαζε του μεχρι να χορτασει και να σταματησει να τρωωει μονο του,σημειωσε το βαρος του φαγητου και φτιαξε της δοσεις σας.
|
Να το χαίρεσαι!
Μια ερώτηση από κάποιον μη σχετικό. Έχετε γράψει τόσες φορές για μαγείρεμα στην barf, ενώ εγώ ξέρω ότι κάτι τέτοιο όχι απλά απαγορεύεται, αλλά έχει αποβεί και θανατηφόρο σε κάποιες περιπτώσεις. Εκτός αν μαγείρεμα εννοείτε το κόψιμο των μερίδων! |
μαγειρεμα λεμε την ολη προετιμασια και και οχι το ψησημο;)αλλωστε ο σκοπος ειναι να τρωει ωμες τροφες;)και ναι καποια κρεατα οπως κουνελι και κοτοπουλο εαν τα ψησεις ειναι επυκινδηνα για τον σκυλο.
|
Μπαρφ = ωμα και κοκκαλα.
Οχι μαγειρεμα. Γενικα ειναι μια μεθοδος που ειναι πολυ στην μοδα τα τελευταια 2 χρονια. Το θεμα της μολυνσης των ζωων απο τα ωμα ειναι ενα θεμα που δεν λυνεται με 2-3 σειρες... |
Έχω διαβάσει για την barf, απλά δεν έχω σκύλο. Το λέω καθαρά για τα κόκκαλα.
|
η barf εχει δυο μεταφρασεις
η μια ειναι bones and raw food αυτη απορριπτεται η αλλη ειναι biollogicaly aproppriate raw food αυτη κραταμε και εννοω οτι τα κοκκαλα θελουν προσοχη και καλο ειναι να μην δινονται καθολου... επισης να πω οτι το σκυλι ειναι πολυ κουταβι και δεν ειναι ετοιμο για να ξεκινησει barf ακομα!!!! |
να χαίρεσαι τον νέο φίλο σου!!! να σου ζήσει και να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί.
χαίρομαι που υιοθέτησες ένα ημίαιμο, όχι μόνο για όσα όλοι θα σου πουν και είναι σωστά αλλά και γιατί είναι συνήθως πιο ανθεκτικά και ζουν περισσότερο. διαφωνώ με την ωμή διατροφή όχι ως ειδικός επιστήμονας αλλα επειδή οι γιατροί δεν το συστήνουν και επειδή και οι ειδικοί τώρα το ψάχνουν δεν έχουν καταλήξει και δεν θεωρώ σκόπιμο να βάζουμε τα ζώα μας στην διαδικασία των πειραμάτων της επιστήμης. απο μικρό παιδάκι είχα σκυλιά και όσα ήταν λαίμαργα (όχι χοντρά) και παμφάγα έζησαν περισσότερο. όταν είναι κουταβάκια όπως το δικό σου, τους δίνω μουρουνέλαιο που είπε και κάποιος φίλος και από τις παιδικές τροφές ρυζάλευρο άνθρος αραβοσίτου (όχι βανίλια) και φαρίν λακτέ. κατά την γνώμη μου μην το μάθεις να τρέφεται αποκλειστικα΄με ζωοτροφές και ειδικά ξηρά τροφή. πολλές ευχές και πάλι |
μαρια συμφωνω σε αυτο που λες οτι οι ειδικοι δεν ξερουν ακομα ποια ειναι αληθεια...
γι αυτο και εγω λεω πως επιλεξει barf θα πρεπει να αποκλεισει μερικες τροφες οπως αυτες που εχουν ενστασεις οι ειδικοι,.,, κατα την γνωμη μ μια καλη ποιοτητας ξηρα τροφη με ενα συνδιασμο φαγητων ειναι το καταλληλο αλλα και παλι θελει πολυ ψαξιμο για να πετυχεις το τελειο... ανοιγουμε μεγαλο θεμα τωρα.. και προτεινω αντι για μουρουνελαιο σολωμελαιο |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
αααα τα κοκκαλα δεν προσφερουν σχεδον τπτ το θρεπτικο στους σκυλους ουτε ασβεστιο που λενε πολλοι επισης το μπραφ αναφερετε σε ολοκληρωμενο γευμα που αποτελητε απο κραες,λαχανικα,λαδι κα καθημερινα προς αποφυγει παραγηγησεων ΤΟ BARF ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΩΜΟ ΚΡΕΑΣ.επισης ειναι αληθεια ο σκυλος κυνδηνευει απο διαφορα μιας και δεν ξερουμε τι εχει περασει το κρεας ή τα λαχανικα ή το ψαρι πριν ερθει σε μας γιαυτο προτηνω στον φιλο κουραμπιε μια βρασει για αποστηρωση οχι ψησημο ωστε να χει το κεφαλι του ησυχο.αυτα τα λιγα:p:pκουραμπιε μου χρωστα μια βολταρεν αλοιφη εχω κανει τα μεγαλυτερα ποσταρισματα στο τοπικ σου.:D:D:D ------------------------- Παράθεση:
|
Αχαχαχαχχα ελιωσα με την βολταρεν. Κερναω καφε και ακτινογραφια. :D στον ar21rwstoi χρωσταω ενα handsfree. Καταλαβα για το μπαρφ, νομιζω οτι και εδω μπαινει το ρητο παν μετρον αριστον. Οποτε θα δινω και τις κροκετες, αλλα θα φτιαχνω και φυσικα γευματα προσπαθωντας για το καλυτερο. Επειδη με τη διατροφολογια (ανθρωπου) εχω μεγαλο κολλημα και...με προσεχω, :D εχω salmon oil παντα στο ψυγειο και παντα μπαινει μια κουταλια στη βραδυνη σαλατα. Οποτε τι καλυτερο απτο να του δινω και του μικρου. Και δεν θαλεγα οτι ειναι ακριβο, απλα δεν εχω παρει απο φαρμακειο τιποτα που αφορα τη διατροφη μου, οπου και ζητανε απιστευτα ποσα.
Μιλησα με εναν κτηνιατρο μου ειπε 18 ευρω για εξεταση και 5πλο εμβολιο. Η 6απλο. Θα παω απο δευτερα. |
Παράθεση:
Την άμμο θα σου πρότεινα να την έχεις στο μπαλκόνι και όχι μέσα στο σπίτι, όταν μεγαλώσει βέβαια λίγο, ώστε να μάθει να ζητάει να βγει έξω και να μην αναζητάει μέρος μέσα στο σπίτι για την ανάγκη του. Για διατροφή μιάς και μιλάτε για ωμή τροφή, αν το κοτόπουλο ή το κρέας βραστεί με ρύζι, δεν κάνει; |
Για την τροφη θα σου απαντησουν οι εμπειροι εγκο ντεν κσερει. :D σε ευχαριστω πολυ και εγω τρελαθηκα. Λοιπον πηγα και πηρα αυτες τις πανες τελικα, οχι αμμο. Pet interest puppy training pads premium line. εχει 7 μεσα (60χ60) ειναι αυτοκολλητες, και εχουν αποτι λενε μια ουσια, μια μυρωδια, που τα ελκυει, και βοηθαει στο να μαθουν. 5 ευρω εκαναν.
Πηρα και την banminth την αλοιφη. 7,8 εκανε... :P Οι οδηγιες λενε 2cm ανα κιλο σωματικου βαρους, και ανα 10 μερες. Επιπροσθετως ο πετσοπας μου προτεινε αν αφου την δωσω τις επομενες μερες, δω σκουλικια στα κοπρανα, να ξαναδωσω μεσα σε 7 μερες (οχι 10) για να φυγουν και τα αυγα που θα ειναι μεσα ακομα. Και μετα να συνεχισω ανα 10ημερο. Αυτα. |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
τώρα είδα την φωτογραφία του μικρού, πανέμορφος.
ξέχασα πριν, ίσως στο είπε ο γιατρός σου, μέχρι να κάνει τα εμβόλια δεν πρέπει να περπατάει στους δρόμους μην κολλήσει κάτι, όσο θήλαζε από την μάνα του ήταν καλλυμένο, τώρα όχι. για τον φίλο που με ρωτάει τι εννοώ " όχι κονσέρβες και ξηρά όχι ωμά", να διευκρινίσω πως δεν είπα αυτό. είπα όχι ωμά και ανάμεικτη ποικίλη διατροφή μαγειρευτό και ξηρά και κονσέρβες. ίσως δεν το συνέταξα σωστά |
Ούτως ή άλλως τα κόκκαλα του κοτόπουλου, του κουνελιού και του αρνιού απαγορεύονται να τα τρώνε τα σκυλιά.Αν τα βγάζουμε τα κοφτερά.Εγώ μιά ζωή με σκυλάκια τους δίνω εναλλάξ μαγειρεμένου (βρασμένου) και ξηρής τροφής.
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Κάποιος μου το είχε πει που είχε δώσει κόκκαλα αρνιού στο σκυλί του και σε λίγη ώρα μετά το έχασε από αυτό λόγω αιμοραγίας στα έντερα, τώρα από ότι έγραψες πιο πάνω, που δεν το ήξερα ότι υπάρχει διαφορά, δεν ξέρω αν ήταν ωμά ή βρασμένα ή ψητά.
|
Οταν ηρθε το πρωτο μου κουταβι απο Βελγιο πριν 8 χρονια μου ηρθαν μαζι και οι οδηγιες για την σωστη διατροφη του!Η μικρη ηταν 56 ημερων και ετρωγε μπαρφ!Κροκετες και κονσερβες δεν ειχε πουθενα στην διαιτα της!Μεγαλωσα 56 κουταβια και τα 56 χαιρουν ακρας υγειας σε ολους εδωσα οδηγιες για την διατροφη τους!Οποιος δεν ακουσε και ταιζε κροκετες το σκυλι του ειχε τρελη διαφορα απο τα υπολοιπα(προς το χειροτερο)
Το μπαρφ που ταιζω δεν ειναι ιδιο καθε μερα καθως ο σκυλος δεν κανει την ιδια ζωη καθε μερα!Δηλαδη μια μερα με πολυ ασκηση θα φαει περισοττερες πρωτεινες και τις μερες που δεν εχει τοσο ασκηση θα φαει περισσοτερους υδατανθρακες! |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Εε δεν ειχε και μεγαλη διαφορα απτις απλες. Η καθε μια ειναι τεραστια την εκοψα στα 4. Anyway. Μιλησα με τη φιλοζωικη και μουπαν οτι τα βρηκανε μολις ειχαν ανοιξει τα ματακια τους ισα ισα, και το υπολογιζει 35-40 ημερων. 700γρ-1 κιλο. Τουδωσα την αναλογη ποσοτητα αλοιφης. Με το ζορι περπαταει τα πισω ποδια ψιλοτρεμουν καπου καπου οποτε γενικα οι βολτες ειναι ονειρο για την ωρα και οχι εξω το ειχα υποψην μου. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες και χαιρομαι για την ανταλαγη αποψεων που κανετε :) μην ενοχλειστε συνεχιστε. Εγω θα πεταγομαι καπου καπου με καμια χαζη ερωτηση παρατηρηση χαχα. :)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:57. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board