Οχι εντάξι:D
|
Εχω δυο αποριες. Πρωτον μια αναγνωριση ψαριου. Δευτερον μια εξηγηση για πρωτεινικο φιλμ.
Παμε στο πρωτο. Ο bloskas μου χαρισε (ευχαριστωωω) το παρακατω....ανκιστρους. Ειναι θηλυκο. Το προβλημα ειναι οτι οκ μου φαινοταν μεγαλο αλλα δεν ειχα συνειδητοποιησει ποσο μεχρι που το μετρησα πριν λιγο, 19,5 cm. :S ειναι δυνατον ναναι τοσο μεγαλο ανκιστρους??? Το δευτερο. Μεχρι τωρα ειχα αυτο το ανκιστρους και εναν ακομα αρσενικο σε νορμαλ μεγεθος, 11-12cm. Πως γινεται να ταιζω μια ταμπλετα το πολυ την ημερα...να τοχω γυρισει σε λαχανικα(αρα χαμηλη πρωτεινη), 1-2 φορες τη βδομαδα ταμπλετα για αλλαγη και παρολαυτα, ακομα και μετα την αλλαγη νερου να μην εχει φυγει ενα λεπτο πρωτεινικο φιλμ στην επιφανεια??? Το ενα spray bar (του JBL) αναταρασει την επιφανεια, και το αλλο εχει το co2 οποτε ειναι γυρισμενο 45 μοιρες προς τα κατω. Και τα δυο ρουφανε απτη μια πλευρα, και τα spray bar ειναι το ενα κατω απτο αλλο. Λεω να αντιστρεψω το JBL και να το βαλω απτην αλλη, αντικρυστα. Και παλι το eheim δεν μπορω να το βαλω να αναταρασει γιατι εχω το co2 συνδεδεμενο. Εκτος αν μου πειτε να το βγαλω και να κανω αλλο τροπο διαχυσης, το σκεφτομαι και λογω του οτι περναει το co2 απτις αποικιες βακτηριδιων και δεν ειναι και το καλυτερο. Λογω μηκους το JBL ναι μεν αναταρασει την επιφανεια, και εκει που κανει αναταραξη δεν μαζευεται πρωτεινικο φιλμ, αλλα δεν γινεται να φτασει μεχρι την αλλη ακρη του ενυδρειου, 1,5 μετρο μακρια, αυτο ελειπε. Αν το βγαλω λιγο πιο εξω καλυτερευει η κατασταση, (αναταρασει σχεδον την μιση και βαλε επιφανεια, ενω πριν το 1/4) αλλα παρακανει θορυβο. Δεν με πολυενοχλει το φιλμ, και τα ψαρια δεν ανεβαινουν πλεον στην επιφανεια για οξυγονο, πριν το εκανε μονο το θηλυκο που και που οταν δεν ταχα να αναταρασουν πολυ την επιφανεια. Οποτε με φιλτρα δεν νομιζω να μπορω να κανω κατι. Το θεμα ειναι οτι αν τωρα μαζευει φιλμ....οταν βαλω τα υπολοιπα ψαρια μεσα....ΤΙ θα γινει? Τι προτεινειτε? Και η φωτος, επευκαιριας και μια νυχτερινη απτο ενυδρειο χτεσινη. http://s18.postimage.org/ipae8a079/DSCF1627.jpg http://s18.postimage.org/usfpvub9h/DSCF1630.jpg http://s18.postimage.org/utpnp9d39/DSCF1634.jpg |
μετα την απομακρυνση απτο ταμειο ουδεν λαθος αναγνωριζεται! :D:D:smt079:smt079:smt079:smt079
|
Xαχαχα οτι ναναι. :D μλκ ειναι γαματο ψαρι ετσι οπως σουλατσαρει, βεβαια σε συγκριση με τα αλλα τα 5 μικρα που μπηκαν τωρα, το βλεπω οτι επειδη ειναι πυκνοφυτεμενο σχετικα, δυσκολευεται στα περα δωθε στριψιματα κλπ. Αλλα μια χαρα ειναι. Μου κανει εντυπωση το μεγεθος του ρε συ γιαυτο ρωταω. Οχι οτι με χαλαει. :D
--------------------------- Βλεπωντας αυτο το τοπικ νομιζω οτι βρηκα και το ειδος...εχω ενα κολλημα με την ταξινομιση. Το γραφω ετσι για αναγνωριση, πειτε μου αν συμφωνειτε. http://www.planetcatfish.com/forum/v...hp?f=5&t=36035 εδω ειμαστε. http://www.planetcatfish.com/catelog...pecies_id=1934 να ενα που μοιαζει σε φωτο. http://www.aquaticrepublic.com/image...tins%60/16.jpg |
L 021 Pterygoplichthys pardalis (common pleco).
|
αν θες σε ξαλαφρωνω εγω απο το τερατακι ! :D
|
λοιπον δεν ξερω τι κανεις,αλλα οι νυχτερινες οι φωτογραφιες σου μου αρεσουνε πολυ.για πες λιγο με τι μηχανη και με τι ρυθμισεις τις τραβας?
παντως στη φωτο,μου φαινεται πολυ το φως για να τοχεις ετσι με τα ψαρια το βραδι.εκτος αν ειναι απτις ρυθμισεις της φωτογραφικης αυτο.ποσα και τι -λαμπακια?λεντ?- εχεις για moonlight? ρωταω γιατι,ενω μου αρεσει πολυ το ενυδρειο σου στις νυχτερινες ιδιως,δεν ξερω μηπως ειναι πολυ εντονο για τα ψαρια. |
Ειναι πολυ λιγο το φως, προσωρινα ειναι μια λαμπα Τ8 15 watt καλυμενη μερικως με χαρτονι για να βγαζει λιγοτερο φως. Απλα η φωτο ειναι ετσι τραβηγμενη. η φωτογραφικη ειναι μια fujifilm JX370 και χρησιμοποιω την επιλογη για νυχτερινη φωτο σε τριποδα με πολυ αργη ταχυτητα κλειστρου. Μενει ανοιχτο 4 δευτερολεπτα (συνηθως γιατι ειναι αυτοματο) και τραβαει τα χρωματα, γιαυτο περνει μια πρασινη φωτεινοτητα σε ολο το ενυδρειο λογω των φυτων. Ειναι oπως αυτη. http://www.hdwallpapersarena.com/cit...allpapers.html πχ εδω παιζει ναναι τελειως βραδυ, απλα η μηχανη τραβαει επι ωρα, γιαυτο και οι κοκκινες γραμμες απτα φωτα των αυτοκινητων. Απλα θελει οπωσδηπωτε να μπει σε κατι σταθερο, πχ τραπεζι η τριποδα. ;) Σε ευχαριστω πολυ χαιρομαι που σου αρεσουν.
Θελω να βαλω 2-3 λεντ σε ολο το μηκος, πολυ χαμηλα αλλα στο μελλον αυτα. Τsag θα σε εχω υποψην μου αλλα για την ωρα θα μεινει σουλατσαρει ωραια :D Σπυρο κατσε.....μου λες οτι ειναι κανονικος πλεκοστομος? Εψαξα και βρηκα 1-1,5 ποδι....δηλαδη γινεται 30-50 cm????????:D:D:D |
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....9&d=1349778000 |
αυτα τα ψαρια μεγαλονουν πολι αναλογοσ του χορου τουσ εγο πριν λιγεσ μερεσ ιδα απο κοντα σε ενα πετ δυο τετια που αγκιζαν το ενα μετρο
να μιν σου πω και ποσ το ξεπερνουσαν |
Άντε Σπύρο ετοίμαζε νέο ενυδρείο πολύ μεγαλύτερο! :D
|
Ω ρε τι παθαμεεεε!!!!!! :D :D θα δειξει ας μεγαλωσει και βλεπουμε :)
|
Απο τον αριθμο των ακτινων του ραχιαιου και μονο, καταλαβαινουμε οτι δεν ειναι ancistrus.
|
+-3+-3+-3+-3+-3 ωραιος καιρος σημερα παιδια!
|
:D :D :D
αν πανε ολα καλα αυριο εχουμε παραλαβη καρδιναλιων. Απτον ωκεανο θα σταλουν, 100 ατομα, πολυ μικρα σε μεγεθος, περιπου 1cm. Ετοιμαζω ηδη νερο για αλλαγη 50% πριν μπουν τα ψαρια, στις ιδιες παραμετρους, καθως και ενας κουβας 40 λιτρων με θερμοστατη και φιλτρο μικρο στρωμενο που θα βαλω τα ψαρια εκει μεσα και θα κανω πολυ μακρα προσαρμογη για να πανε ολα καλα. (το φιλτρο τρεχει στο ενυδρειο με βαμβακι και λιγο σιποραξ που ειχα αλλαξει απτα μεγαλα φιλτρα με καινουργια πριν καμια βδομαδα, το βαμβακι επειδη ηταν μαυρο, και το σιποραξ γιαυτην την δουλεια δεν υπηρχε λογος)Ταισμα λεω να ξεκινησω μετα απο 3 μερες. Για παν ενδεχομενο υπαρχει ενα ενυδρειο 60λιτρο stand by στρωμενο με νερο στις ιδιες παραμετρους ακριβως. |
πολυ οργανωμενο σε βρισκω κουραμπιε και ανησυχω:Dδεν χρειαζεται ομως ναταφησεις νηστικα τρεις μερες τα ψαρια.καντους μια καλη προσαρμογη,ενα δυωρο(αν εχεις και θερμαντικο και φιλτρο στο δοχειο)οταν τελειωσεις βαλτα μεσα με κλειστα τα φωτα και ταισε τα ελαφρα το βραδι.δεν εχει νοημα να μεινουν νηστικα,εκτος αν υπαρχει συγκεκριμενος λογος.καραντινα κλπ.αν φοβασαι για αμμωνια επειδη ειναι πολλα,ταιζε ελαφρα στην αρχη,μια φορα τη μερα η μερα παρα μερα.αλλα αυτο με μετρησεις θα το δεις.και μην αφησεις τον κουβα-δοχειο της προσαρμογης στο πατωμα.βαλε κατι απο κατω,γιατι σε τοση ωρα θα τη ριξει πολυ τη θερμοκρασια.
|
Χαιρομαι που ανυσηχεις. :D :D μα θα εχω θερμαντηρα στο δοχειο προσαρμογης αυτο λεω ;) 2ωρο λες? Και εγω τοσο ελεγα, ωραια, και με την τροφη σαν να εχεις δικιο ετσι θα το κανω. Ευχαριστω πολυ :) μολις παρω το οκ οτι αναχωρησαν τα ψαρια θα ξεκινησω την αλλαγη (αν φυσικα εχει φτασει στις ιδιες παραμετρους.) λογικα θα φυγει με των 12 απο κηφισσο 6 θαναι σαλονικα και με τον 6μιση θαρθει σερρες οποτε θαναι στα ΚΤΕΛ 8. Σπιτι 9 max. Δεν θα κοιμηθω σημερα.......:D :D :D
|
Με το καλό να τα δεχθείς!!
|
Αντε με το καλο ρε!
100 ε? Αυτο ειναι κοπαδι! :D |
100?Τελεια θα ειναι.Με το καλο να τα δεχτεις.Εχεις σκοπο να βαλεις και αλλα?
|
Κιαλλους καρδιναλιους οχι, αλλα ψαρια ναι. Οτοκυκλους, και κορυ. Ευχαριστω για τις ευχες παιδια!! :)
|
αντε με το καλο.αντε να δουμε γιατι εσυ εισαι χειροτερος απο μενα μου φαινεται.σηριαλ εχει γινει το ενυδρειο σου:D α και βγαλε και καμια βραδινη φωτο με τα ψαρια με το moonlight,οταν ηρεμησουν και ταναψεις:D
|
Γιατι ρε εχει γινει σηριαλ? Μια χαρα παει πλεον! Πριν το στησω ναι ειχε γινει Λαμψη. Αλλα τι να κανω ηθελα ναναι οσο πιο απροβληματιστο και ναμαι ετοιμος, δεν το μετανιωνω που σας επρηξα :D :D :D. Σκεφτομαι για το moonlight 3 led, ενα στη μεση και τα αλλα δυο 30 cm απτις ακρες. Απτη αλλη σκεφτηκα να παρω μια κλασικη led ταινια και να βαλω μονωτικη στα περισσοτερα led, για να μην ειναι τοσο spotted το εφε οσο με τα 3 led. Να καλυψω δηλαδη 2 led, 1 ελευθερο, 2 καλυμενα κλπ κλπ. Τι λες??
ΥΓ για την νυχτερινη τι εγινε βαρεθηκες αυτο το wallpaper θελεις να σου βγαλω καινουργιο?? :D :D :D με τους καρδιναλιους πιστευω οτι θαναι πολυ καλυτερο. Θα προσπαθησω να μην σε απογοητευσω. :D :D |
ναι βρε πλακα κανω για το σηριαλ,καλα κανεις.κατοπιν "ωριμου σκεψεως":D και εχοντας δει τη διαφορα σε ενυδρεια συνχομπιστα,θα σου ελεγα να μην βαλεις λεντοταινια,αλλα ενα λεντακι "απλο"... μονο του.η λεντοταινια δινει μεν το φωτισμο,αλλα το φως σπαει πολυ στο νερο και φαινεται ομοιομορφο,ενω το μονο λεντακι βαλμενο μεσα σε καλαμακι εμενα μου φαινεται πιο φυσικο.βεβαια γουστα ειναι αυτα,αλλα μετα απτη διαφορα που ειδα,προσωπικα δεν θα εβαζα λεντοταινια.τουλαχιστον οχι οπως ειναι χωρις καποιες μετατροπες.δοκιμασε και τα δυο να δεις αποτελεσμα,και κρατα οποιο σου αρεσει.
|
H αληθεια ειναι οτι το spot effect οπως το φανταζομαι θαναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ομορφο, απλα αναρωτιεμαι μηπως δεν ειναι καλο για τα ψαρια και μπερδευονται γιαυτο και η ιδεα για την led ταινια. Αλλα μαλλον ειμαι παλι υπερβολικος ε? :D ουτως η αλλως για λιγο εχω ανοιχτο το moonlight (οπως τωρα μεχρι να την πεσω για υπνο) οποτε ναι θα βαλω κανα 2-3 led να φαινεται ολο το μηκος του ενυδρειου και τιποτα αλλο. Χρειαζομαι παλι driver ετσι? Αλλα μπορω να παρω εναν driver και για τα 3 led.
|
Παράθεση:
|
Led Smd Plcc-2 (Χρώμα ψυχρό λευκό) 1 έως 2 ευρώ
Τροφοδοτικό 3V ή ρυθμιζόμενο πολλαπλής τάσης 1.5V - 12V Καλαμάκι φραπε σπαστό Ενυδρειακή βεντούζα (να έχει τρύπα όσο η διάμετρος από το καλαμάκι) καλωδιο |
http://www.flexfireleds.com/pages/Co...5050-LEDs.html αποτι καταλαβα ειναι πιο ηρεμα στον φωτισμο τους τα 3528 ε? Προτιμω το σποτ ομως. Βρηκα τι ψαχνω σε μια φωτο...αλλα οχι μπλε. Καπως ετσι το φανταζομαι ;) http://fishtanknow.com/wp-content/up...s1-300x199.jpg
Σπυρο γιατι ψυχρο λευκο? Και γιατι καλαμακι φραπε??? :D :D :S |
Αυτο δεν ειναι moonlight.
Εκει θα βγει ο Καρρας να τραγουδησει :D |
Xαχαχαχαχαχαχ για το μπλε λες που εβαλα?? :D
|
στην εδωσε την πατεντα απο πανω ο delta.φτιαξτο και θα δεις;)μην πας για φωτισμο σε ολο το μηκος του ενυδρειου γιατι θα φαινεται πολυ τεχνητο.και σ'ενα ποταμι οταν εχει πανσεληνο,δεν εχει παντου το ιδιο φως.αλλου θαναι σκοτεινα,αλλου πιο φωτεινα,υπαρχουνε πολλες σκιες κλπ.δοκιμασε το και πιστευω οτι θα σαρεσει κιεσενα περισσοτερο το αποτελεσμα.ετσι κιαλλιως ποση ωρα θα ταφησεις το moonlight.καμια ωρα-δυο βαρια.
|
Παράθεση:
Για την ενταση το λεω. Με το κανονικο moonlight δεν φαινονται τα ψαρια Σκοταδι ειναι με ενα αχνο φως στη μεση Οι φωτογραφιες δεν το πιανουν |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Συνήθως στο μέτρο βγαίνει 14.4w με 5050 και 4.8w με 3528...εκτός και αν βρείς λεντοταινία με διαφορετική 'πυκνότητα'. |
Παράθεση:
δεν θελεις πολλα mA. 250-500 φτανουν κανα 5 ευρω Μπορεις να βαλεις και dimmer |
και με κανα ταλιρο βρισκεις.αναλογα που θα πας.ενα απλο τροφοδοτικο ειναι με μεταβλητη ταση.
|
Οκ χιλια ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες. :) cogarg ναι μεγαλη διαφορα κατι καταλαβα. Καλο βραδυ σε ολους! :)
------------------------- Kαλα θα τρελαθουμε τελειως ε. Κανω αλλαγη νερου τωρα και αντικρυσα την συμπεριφορα που βλεπετε στην φωτο απο εναν ανσιστρους. Ακομα ετσι ειναι παιζει με το spray bar....:D :D :D ειναι κατω απτην σταθμη του νερου, και τσουπ τσουπ δινει δυο σαλτα και ανεβαινει εκει που βαραει το spray bar προσωρινα (στο τζαμια για να μην κανει πολυ θορυβο), καθεται κανα λεπτο και ξανακατεβαινει για 10 δευτερολεπτα και μετα παλι τα ιδια. Τον πετυχα και ολοκληρο εκτος νερου αλλα δεν προλαβα να βγαλω φωτο. Τωρα που γραφω βαρεθηκε μαλλον, κατεβηκε στον βυθο στην συνηθισμενη του συμπεριφορα :D :D μπουρει να μου το εξηγησει καποιος? Περιεργεια ηταν? Του αρεσει η ορμη του νερου και δεν τοξερα? Οξυγονο ηθελε? Συνηθεια επειδη συνηθως εκει εχει νερο και το spray bar ειναι κατω απτην σταθμη και δεν καταλαβε οτι ειναι εκτος νερου...(τοσο βλακας? :D ) ?? http://s15.postimage.org/96kvflk9z/IMG_2566.jpg |
Τι λεει εφτασαν οι καρδιναλιοι?
|
Εφτασαν!! Νταξει ειναι τοσοδουλικοι 1cm οποτε δεν ανυσηχω για τη βιολογια. Ειμαι απτο κινητο και ειμαι πτωμα, φωτογραφιες αυριο. Προσωρινα θα μπει με διαχωριστικο ενας μονομαχος για ενα φιλαρακι μεχρι να στρωθει το φιλτρο του που μπολιαστηκε. Μουκανε εντυπωση που στην αρχη λεω τι αυτοι ειναι 100;;;;;;; Φαινοταν λιγοι. Μεχρι που ειπα να μετρησω μια γ νιτσα που ηταν καποι ησυχα μαζεμενα και μετρησα 15. Οποτε μαλλον ειναι 100 πραγματι χαχα. Με την αποχη οταν τα βαλω θα προσπαθησω να μετρησω.
|
αντε καλως τα δεχτηκες.ειναι πανεμορφα ψαρια οι καρδιναλιοι,και δυστηχως δεν ειναι πολλοι που εχουν την ευκαιρια να τα κρατησουν αυτα τα ψαρια σε σωστους μεγαλους αριθμους για να τα χαρουνε οπως πρεπει.σε λιγο καιρο θα ειναι σουπερ το ενυδρειο σου:pαν ητανε λιγο πιο μεγαλο θα ερχομουνα να ζησω κιεγω εκει μεσα:D
πωπω εχω καει τελειως:rolleyes: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:44. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board