Πολύ όμορφο το ενυδρείο!!!:smt023
Ερώτηση : Στην πρώτη φωτογραφία, περίπου στη μέση, τι είναι αυτά τα 2 που φαίνονται σαν "πλέγματα" (ακουμπάνε στον πυθμένα) ? Για τις "υποψήφιες" γαρίδες...δεν έχω σχόλια! :D |
Παράθεση:
Φυτα ειναι αυτα τα πλεγματα που λες φιλος.:D Επιτελους ειδαμε το ενυδρειο του ALEX γεμάτο ,, Πολυ ομορφο Αλεξη τουμπανο ειναι.:smt023:smt023 |
Παράθεση:
Στο μέσο της εικόνας...σχετικά μπροστά |
Ειναι πετρες επιπεδες που εβαλε επανω πλεγμα για να πιάσει η moss .;);)
|
Παράθεση:
Τι είδους πλεγμα? Μεταλικό ή πλαστικό? Πόσο καιρό μετά, βγάζεις το τούλι? Το πλέγμα στη συνέχεια μπαίνει στο χαλίκι ή ακολουθείς άλλη μέθοδο? +-4 |
Πανεμορφο το εκανες Αλεξ! Με το καλο και οι γαριδες:smt023
|
Παράθεση:
Δεν το βγαζεις το πλεγμα ,,ειναι σαν την πετονιά που βαζεις για τυλίξεις την jawa moss σε ξυλο. Για περισσότερα στηλε ενα ΠΜ στον Αλεξ θα σε πει αυτος . |
Παράθεση:
Άρα το πλέγμα βυθίζεται στη συνέχεια στο χαλίκι? |
Θα εχει πολυ δουλεια και δεν βλεπει το ποστ φιλος.;)
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
white orchid.... ζηλιάρη!!! :D
Άλεξ ψάξε από Ιταλία μέσω face book, εκεί θα βρεις ;) Δεν έχω face book αλλά θα με αναγκάσουν να ανοίξω λογαριασμό αφού όλοι οι ευρωπαίοι εκεί συζητάνε πλέον. |
Παράθεση:
|
Εγω παντος ειδα κατι γαριδες δεν θυμαμε πως τις λενε ,στο πετ στην Ηλιούπολη,ηταν αυτες η fire και της αλλες που ειναι ασπρο κοκκινο .
Πανε να δεις και αυτες αν θελεις Αλεξ. |
Παράθεση:
|
Αλέξανδρε έχεις ξαναβάλει star moss στο νερό και σου έζησε;
|
Παράθεση:
Ελπίζω αυτή τη φορά να πιάσει...:rolleyes: |
πολύ ιδιαίτερο ενυδρείο! πανέμορφο!
το περίεργο φυτό με τα μεγάλα διχτυωτά φύλλα εξαιρετικό και η sulawesi γαρίδα πολύ κομψή. με το καλό να τις αποκτήσεις |
Εξαιρετικο το ενυδρειο μπραβο!!
|
Παράθεση:
To περίεργο φυτό με τα μεγάλα διχτυωτά φύλλα είναι το aponogeton madagascariensis. Είναι από τα δύσκολα-εύκολα φυτά που απλά ή σου κάθεται ή όχι. Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Αλεξανδρε εγινε πολυ ωραιο ε?
Αντε να δουμε και τις γαριδες στα κοντα! :D |
Σήμερα έκανα μετρήσεις
PH=8 GH=7 KH=4 TDS=135 Το ενυδρείο είναι έτοιμο ξεκινάει η ανεύρεση γαρίδων :) |
Όμορφα πράγματα!! Αν έχεις καμία σημαντική και χρήσιμη πληροφορία σχετικά με την ανεύρεση, ρίξε και εδώ τίποτα και για εμάς που ψαχνόμαστε.;):D
|
Παράθεση:
|
Αλέξανδρε, μπορείς να γράψεις λίγο για το αλάτι που βάζει στο νερό και γενικά πως ετοιμάζεις το νερό ;)
|
Παράθεση:
Στο βαρέλι με το νερό από την Α/Ο το φέρνω σε θερμοκρασία λίγο υψηλότερη από του ενυδρείου και ρίχνω την ανάλογη ποσότητα από το mineral. Αφήνω το νερό με ένα κυκλοφορητή για λίγη ώρα και μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι και μετά κανονικά το ρίχνω στο ενυδρείο. Όσο ποιο ζεστό το νερό τόσο πιο εύκολα διαλύεται το αλάτι. Το ενυδρείο μου έχει 28C, το νερό της αλλαγής το ανεβάζω περίπου στους 35 με 40 βαθμούς C. Έως ότου διαλυθεί το αλάτι έχει πέσει και η θερμοκρασία κοντά στους 28 που είναι και η θερμοκρασία του ενυδρείου. To mineral που χρησιμοποιώ είναι αυτό http://www.ebay.com/itm/SALTY-SHRIMP...item3f1940288c |
Αλεξανδρος ο μέγιστος.... επανήλθε δριμύτερος!!:rolleyes:
|
Αλεξανδρε γιατί δεν βαζει αυτές?
caridina spinata και caridina dennerli. Θελω να στησω ενυδρειο με τις συγκερκιμένες. Εκτος απο το μινεραλ χρειάζεται ειδικο υποστρωμα ή ουδέτερο ? https://www.youtube.com/watch?v=7ahnLfDcwJY |
Παράθεση:
Να στήσεις κι εσύ και βάλε cardinal για να κάνουμε ανταλλαγές :D Χρειάζεσαι ουδέτερο υπόστρωμα. Αν πας μόνο για μοςς απλό χαλαζιακό(ενυδρειακό) λεπτόκοκκο χαλίκι είναι μια χαρά. Ότι χρειαστείς εδώ είμαι :) |
Παράθεση:
Πετυχες αναπαραγωγη με τις denerli ? Ποια η διαφορά με τα μινεραλς salty shrimps εχει 7.5 και 8.5 ,εγω για denerli ποιο χρειάζομαι? Για εποχη παραγγελιας απο γερμανια τελη μαιου με αρχές ιοιυνιου ειναι καλά για την θερμοκρασία? Τις τιμές που ανεφερες παραπάνω τις πέτυχες μόνο με μινεραλ και Αο σωστά? Για υποστρωμα θα μπει μονο χαλαζιακο χαλικι, και απο φυτα μονο μοος και θα προσπαθησω να αναπτυξω μέσα cladophora algae. To ενυδρειακι θα είναι λογικά 60 λιτρα... Απο τι ειδα τα περισσοτερα ειδη sulawesi δεν υβριδιζουν μεταξυ τους. |
Παράθεση:
Για τις cardinal χρειάζεσαι το 7,5. Μάιο-Ιούνιο είναι μια χαρά για παραγγελία Ναι μόνο Α/Ο και mineral. Εφόσον θα έχεις μόνο μοςς κοίτα αν μπορείς να βάλεις φίλτρο βυθού και αν καταφέρεις και την cladophora ακόμα καλύτερα. 60 λίτρα είναι καλά και δεν έχεις φόβο υβριδισμού με τα περισσότερα είδη sulawesi αν και ακόμα δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για όλα τα είδη. Καλή αρχή! |
Παράθεση:
tds , Gh , κh , ph , θερμοκρασία τι είχες καταληξει.. ? Ευχαριστώ. |
Παράθεση:
Οι περισσότεροι Γερμανοί εκτροφείς τις έχουν στις εξής παραμέτρους PH:7-7,5 GH:5-10 KH:3-8 TEMP:~27C TDS:~200 Πάντως, τα αρχικά άτομα cardinal ήρθαν από τη λίμνη Matano με τις εξής παραμέτρους: PH:8,5 GH:7 KH:5 TEMP:28,7 TDS:87,5 Οξυγόνο:6.93(mg/l) Conductance: (μS) 175 Να επισημάνω με την ευκαιρία το θέμα οξυγόνο. Επειδή πρέπει να έχουμε αυξημένη θερμοκρασία είναι δεδομένο ότι το οξυγόνο στο ενυδρείο μας θα είναι μειωμένο. Ειδικά το βράδυ αν έχουμε και φυτά μέσα στο ενυδρείο ίσως υπάρξει πρόβλημα και "ανεξήγητοι" θάνατοι των γαρίδων μας. Σε μικρά ενυδρεία 50-100 λίτρα ένα αερόφιλτρο είναι απαραίτητο. Για να καταλάβουμε τη σχέση θερμοκρασίας-οξυγόνου σας παραθέτω και τον παρακάτω πίνακα. http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps25f74386.jpg |
Παράθεση:
Ναι για το οξυγόνο το γνωρίζω , ετσι και αλλιως εχω αεραντλία σε όλα τα γαριδάδικα, με η χωρις co2 ,και το καλοκαίρι μπαινουν οι ανεμιστήρες.. Αλέξανδρε, για να φέρεις το νερό σε τέτοιες παραμέτρους που αναφέρεις παραπάνω , θέλει μεγάλη ποσοτητα απο τα μινεραλς ? ΣΟυ βγάζουνε καιρό ? |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
πολυ χρησιμες πληροφοριες... ευχαριστουμε!!!!! αντε να μπαινουν οι γαριδεςςςςςςς+-2+-2
|
Αλέξανδρε, εγώ στο 80αρι μου έχω
PH = 8 GH = 5 KH = 3 Κάνω αλλαγές με νερό βρύσης μόνο, το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερες σκληρότητες( GH και KH κοντά στο 12) και συμπληρώνω με όσμωση τις εξατμίσεις. Οι σκληρότητες πέφτουν λόγω του υπερβολικά μεγάλου αριθμού MTSnails και ramshorn που έχω. Θα μπορούσα να βάλω κάποιο είδος cardinal πιστεύεις? Με ψήνουν τον τελευταίο χρόνο, αλλά επειδή συνεχώς διαβάζω για το πόσο δύσκολες είναι στη διατήρηση τους …δεν. |
Παράθεση:
Θέλει όμως προσοχή με τον υπερπληθυσμό των σαλιγκαριών για την ποιότητα του νερού σου, οι άλλες μετρήσεις σου ποιες είναι; τι άλλα έχεις μέσα στο ενυδρείο; |
Απίθανος είσαι Αλέξανδρε, φοβερό στήσιμο.
Οι γαρίδες σου υπάρχουν εδώ, αλλά όπως θα είδες δεν στέλνουνε στην Ελλάδα. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:26. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board