Tha prepei na kaneis kapoio sovaro lathos
Prwth fora akouw to Greenzit na exei Fe=44.83 Einai 10 fores panw apo to fysiologiko To nutractiv kai to power 4 mporeis na ta vreis se katasthma pou poulaei lipasmata gia fyta. |
Εγώ αντιγραφή έκανα από το σακουλάκι και μάλιστα σωστή από εκεί και πέρα… :|
|
Obelix οι ποσοτητες που αναφερονται πανω στη συσκευασια ειναι γραμμαρια Fe ανα 1000 γραμμαρια σκευασματος. Δηλαδη στην ουσια η περιεκτικοτητα σε Fe ειναι 4,483 %
|
Το θέμα είναι αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω .Το θέλω σαν ένα δεύτερο λίπασμα για το δεύτερο ενυδρείο μου και για τις ζαρντινιέρες (mini pond :D ) ώστε να μην σπαταλάω το Flourish το όπιο δεν έχω σκοπό να το αντικαταστήσω. Η αναλογία είναι ένα κουτάλι τις σούπας ανά μισο λίτρο και για το Greenzit;
Ναι ανά κιλό είναι :oops: |
To αν κάνει ή όχι μην περιμένεις απο κανέναν απάντηση εκτός αν το έχει δοκιμάσει... Το πρόβλημα γενικά με τα γεωργικά λιπάσματα είναι ότι δεν ξέρεις αν υπάρχει κάτι αδρανές εξτρα απο αυτά που γράφει και είναι τοξικό.
Για την δοσολογία 1 tbs = 15ml σε 500ml είναι καλή αρχή, ή καλύτερα 7.5 ml σε 250ml νεράκι. Τα 4% Fe θα γίνουν 15/500 = 0.03, 0.03 Χ 4 = 0.12% Fe 1% = 10,000 ppm, 0.12% = 1200 ppm, άρα 1ml απο αυτό θα ανεβάσει .... ppm Fe το ενυδρείο σου! ΥΓ: Στα μαθηματικά δεν ήμουν ο καλύτερος, ας το αναλάβει κάποιος καλύτερος απο εμένα!!!! :oops: |
Obelix τωρα θα ερθει λιγο καθυστερημενο αυτο αλλα πιστευω να βοηθησει.........
Θεωρωντας οτι α) εχεις ~4,5% Fe στο μιγμα β) 1 tbsp (κουταλι σουπας) ~ 18 gram.(μεσος ορος) γ) σε 500 ml νερο ριχνεις 1 tbsp Τοτε ανα 10 lt ριχνεις 1,2 ml διαλυματος για να εχεις τελικα 0,2ppm Fe που ομως (γενικα) ειναι η minimum περιεκτικοτητα που πρεπει να εχει ενα καλα φυτεμενο ενυδρειο. Καλυτερα θα ηταν να ξεκιναγες με αυτη τη δοσολογια, βλεπεις πως πανε τα φυτα και συνεχιζεις...... |
Ευχαριστώ.
Ποτέ δεν είναι αργά. |
Αφου δεν είναι αργά να συνεχίσω το παραπάνω που άφησα στην μέση;
Εχωμαι διάλυμα 1200ppm. Αν πρεσθέσωμαι 1ml από αυτό στα 10Λ, έχωμαι 1200/10000 = 0.12ppm Fe Που είναι το λάθος; :roll: :oops: |
Έστω οτι φτάνουμε τη μέγιστη ποσότητα ενός ιχνοστοιχείου στο νερό του ενυδρείου μας.Κάθε πότε αυτή εξαντλείται και πότε πρέπει να συμπληρώνουμε;Θεωρώ οτι δεν κάνουμε αξιόπιστες μετρήσεις πχ.Fe :roll: .
|
Παράθεση:
Δεν υπάρχει μαγική συγκεκριμένη δοσολογία. Μετρήσεις - μετρήσεις - μετρήσεις. Το κάθε ενυδρείο έχει διαφορετικές ανάγκες. Το κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες. Ετσι βλέπουμε πως, Σε Α ενυδρείο καταναλώνει τον σίδηρο απο την μία μέρα στην άλλη Στο Β ενυδρείο κρατάει τον σίδηρο ολόκληρη βδομάδα. Χωρίς φυσικά να συνυπολογίσουμε την περίπτωση μιας μη αξιόπιστης μέτρησης. Επειτα όσο αλλάζει η μάζα των φυτών τόσο αλλάζουν και οι ανάγκες τους. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:44. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board