Απόσπασμα από τις οδηγίες απο το CO2 της Hagen.
Tο CO2 της hagen δεν είναι τίποτα παραπάνω απο ένα "έτοιμο" DIY με ζάχαρι και μαγιά. b. Add white table sugar (no other substitute) to the first level indicator inside the canister. c. Add full contents of one Stabilizer packet. d. Add full contents of one Activator packet .e. Add lukewarm water (68 86 oF/20 30 oC) to the second level. Do not use aquarium water. Stir contents gently for faster activation. |
Επιτρέψτε μου μια βιολογική παρέμβαση:
Η ανακίνηση βοηθά (ή και είναι απαραίτητη) στις καλλιέργειες μαγιάς. Οι καλλιέργειες γίνονται συνήθως υπό συνεχή ανακίνηση στις 250-300 rpm. Ο σκοπός είναι φυσικά ο αερισμός. Αυτό βέβαια θα οδηγήσει σε πιο γρήγορη εξάντληση της πηγής άνθρακα (ζάχαρη). Μια ανακίνηση του μπουκαλιού συνεπώς, έστω και κατά διαστήματα θα βοηθούσε στην ανάπτυξη του μύκητα και τη συνεπακόλουθη παραγωγή CO2. Αν σταματάει νωρίς η παραγωγή φυσαλίδων ίσως να φταίει και η έλλειψη οξυγόνου. Οσο για το "χτυπημα" με μιξεράκι, μάλλον κακό κάνει. Ζωντανά κύτταρα είναι και σπάνε! |
Παράθεση:
Οσοι εχουν παράγει CO2 γνωρίζουν πάντως λιγο πολύ τον τρόπο. Φυσικά λάθη γίνονται. Πιό πάνω αναφέρω πως είναι θέμα θερμοκρασίας. Στο μόνο που ίσως δεν αναφέραμε σωστά είναι το ανακάτεμα. Και στην σταθερότητα της θερμοκρασίας γιατί αυτή ειναι υπεύθυνη για την σταθερότητα ροής του CO2. Sorry αν δεν το ανέφερα πρίν. Εκανε όμως μια αναφορά ο vsavvas. Ισως αυτό που δεν τονίσαμε είναι οτι το ανακάτεμα γίνεται με κλειστο το μπουκάλι και όχι υπερβολικό κούνημα. Εγώ δεν το ανακατεβω με δύναμη. |
Δεν ειναι ουτε urban ουτε myth - το shaking καθε μερικες μερες ειναι συχνα αναφερομενο - λενε οτι βοηθαει - εγω ως τεμπελης το εγκατελειψα νωρις με ιδια αποτελεσματα - οσο το εκανα, ξεβιδωνα απλως το καπακι, εκλεινα το μπουκαλι με την παλαμη και κουναγα γερα.
Συμπεθερα, μιλας για ανοιχτα συστηματα οπου με την ανακινηση γινεται ανταλλαγη αεριων? Γιατι στο συγκεκριμενο συστημα οσο λιγο οξυγονο υπαρχει στο μικρο χωρο που μενει στο μπουκαλι, διωχνεται και αντικαθισταται με CO2 μολις αρχισει να παραγεται - εκτος αν μου διαφευγει κατι? |
Urban myth ειναι το οτι κυκλοφορει η φημη οτι δεν θελει ανακατεμα οταν γινει η μιξη των 2 συστατικων φιλε lasal.
Παντως σκοπος ηταν να συζητησουμε αυτο το θεμα και βλεπω οτι συζητητειται εκτενως, και αυτο ειναι καλο. Οποτε εγω την επομενη φορα δεν θα ανακατεψω την μαγια με μιξερακι. Ενα αλλο ερωτημα μου ειναι το ποσο ροη πρεπει να εχω , οκ ειναι διαφοροι παραγοντες οπως διαχυση, λτρα νερου σκληροτητα και αλλα. Αυτη τη στιγμη εχω 5 φυσαλιδες στα 10 δευτερολεπτα και διαχυση μεσω του σωληνα επιστροφης του νερου σε ενυδρειο 150 λιτρων. Μετραω το ph μου και βλεπω οτι σε τρεις μερες εχει κατεβει περιπου μιση μοναδα απο 8,5 προς το 9 που ηταν τωρα εχω 8 καθαρο. να μετρησω και τις αλλαγες στην σκληροτητα? Ποσο γρηγορα θα επρεπε να κατεβει το pH? |
http://www.dennerle.de/frameset.htm
Μετά πατάς αριστερά στο Berechnungen Μετά πατάς αριστερά στο CO2-Blasenzahl Δίνεις τα λίτρα του ενυδρείου και πατάς Berechnung starten θα σου δώσει φυσαλίδες ανά λεπτό. Επειτα πατάς αριστερά CO2-Berechnung Εκεί δίνεις το PH και την σκληρότητα και το αποτέλεσμα είναι ml/l CO2 Δηλαδή πόση ποσότητα CO2 έχεις μέσα στο ενυδρείο. ΥΓ. Δες και τον πινακα απο excel που σούστειλα email |
Εχθες εκανα νεο μιγμα και αυτη τη φορα εβαλα και τεφλον στο καπακι και το μπετονακι εχει φουσκωσει σα βαρελι! φαινεται οτι εχανα αρκετη ποσοτητα αεριου χωρισ τεφλον γιατι πριν δεν ειχε φουσκωσει! Παρ'ολαυτα μου κρατησε πανω απο 10 μερες!
|
Επειδή μπορεί σε μερικούς όπως και σε μένα τα Berechnungen μου κάθονται στο στομάχι …
http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board