Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   κατεληξα.... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44164)

Roussaks 29-09-10 13:56

2217 μεταχειρισμενο αν το βρεις σε καλη τιμη κανε την υπερβαση και παρε 2 αν οχι παρε ενα και κρατα το εσωτερικο .
Aντιπερα προταση απο την fluval το fluval 305 , ιδια τιμη πανω κατω !

Μεγαλη επενδυση και κεφαλι ησυχο ....FX5 και 2080

Τα site μπηκαν τυχαια !!! Επαναλαμβανω , γνωμη μου και ζητα γνωμες και απο αλλους !!

kws 29-09-10 14:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Roussaks (Μήνυμα 487226)
2217 μεταχειρισμενο αν το βρεις σε καλη τιμη κανε την υπερβαση και παρε 2 αν οχι παρε ενα και κρατα το εσωτερικο .
Aντιπερα προταση απο την fluval το fluval 305 , ιδια τιμη πανω κατω !

Μεγαλη επενδυση και κεφαλι ησυχο ....FX5 και 2080

Τα site μπηκαν τυχαια !!! Επαναλαμβανω , γνωμη μου και ζητα γνωμες και απο αλλους !!

το 2217 μου φαινεται καλο. ενα θα παρω και θα κρατησω το εσωτερικο.

αλλη γνωμη για το συγκεκριμενο φιλτρο?

Roussaks 29-09-10 14:04

Εheim μπαινουν συχνα σε αγγελιες .
Γνωμη μου...φτιαξε το ενυδρειο παρε μικρα ψαρια οσα θες να εχεις μεσα στο ενυδρειο σου . Αστο να τρεχει και παρακολουθα τις αγγελιες ...μπορει να κατσει καποια ευκαιρια και να καταφερεις να παρεις 2 ...αλλιως παρε καινουργιο !!!μετα απο 3-4 μηνες που θα εχουν μεγαλυτερο μεγεθος και θα επιβαρυνουν το ενυδρειο.

kws 29-09-10 14:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Roussaks (Μήνυμα 487234)
Εheim μπαινουν συχνα σε αγγελιες .
Γνωμη μου...φτιαξε το ενυδρειο παρε μικρα ψαρια οσα θες να εχεις μεσα στο ενυδρειο σου . Αστο να τρεχει και παρακολουθα τις αγγελιες ...μπορει να κατσει καποια ευκαιρια και να καταφερεις να παρεις 2 ...αλλιως παρε καινουργιο !!!μετα απο 3-4 μηνες που θα εχουν μεγαλυτερο μεγεθος και θα επιβαρυνουν το ενυδρειο.

πιστευω πως με ενα εξωτερικο και ενα εσωτερικο θα ειμαι οκ. μαλλον σε καινουργιο θα παω;)

mpampi19 29-09-10 14:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 487232)
το 2217 μου φαινεται καλο. ενα θα παρω και θα κρατησω το εσωτερικο.

αλλη γνωμη για το συγκεκριμενο φιλτρο?

το εχω κανενα 6αμηνο το εχω καθαρισει 1 φορα ετσι γιατι δεν ειχα δουλεια.
και η ροη του ειναι οπως την μερα που το πειρα!!! νομιζω οτι ειναι απο τα καλυτερα.

Eheim external filter 2217

gwgos21 29-09-10 19:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 487236)
πιστευω πως με ενα εξωτερικο και ενα εσωτερικο θα ειμαι οκ. μαλλον σε καινουργιο θα παω;)

Αυτο να κανεις.Με αυτο εισαι καλυμενος http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1255 γεματο με τετοιο ομως http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1847 σιγουρα αν θελεις προσθετεις και μια http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=701.Και γω στο δικο μου Rio 180 ετσι ειμαι κομπλε με 2215

kws 30-09-10 21:38

πιστευετε οτι στα φιλτρα ειναι σωστο (εσωτερικο, εξωτερικο) να βαλω κατω κατω το σφουγγαρι με τις μεγαλυτερες τρυπες πανω απο αυτο μακαρονι μεχρι πανω και πανω πανω υαλιβαμβακα?

Γιώργος Κ 30-09-10 21:39

Eξαρταται το φιλτρο φιλε μου ... συνηθως υπαρχει καποιο σχεδιο που μας υποδεικνυει τη σωστη σειρα!!

kws 30-09-10 22:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 487884)
Eξαρταται το φιλτρο φιλε μου ... συνηθως υπαρχει καποιο σχεδιο που μας υποδεικνυει τη σωστη σειρα!!

ναι μας την υποδεικνιει αλλα πρεπει σονυ και καλα να το ακολουθησουμε? εμανα εχει καπου στο 6-7 σφουγγαρια. δεν μπορω να κανω αυτο που ειπα?

zipo 30-09-10 22:06

Μιλάς για κάποιο από τα εξωτερικά της Eheim?Αν ναι,τότε γνώμη μου είναι πως η διάταξη των υλικών είναι σωστά επιλεγμένη από την εταιρεία.Όσον αφορά τα εσωτερικά της Juwel,εκεί υπάρχουν περισσότερες επιλογές:αντικατάσταση κάποιων σφουγγαριών και προσθήκη περισσότερου βιολογικού υλικού,ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.Αλλά,έχοντας και το εξωτερικό παράλληλα,δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο.

kws 01-10-10 12:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zipo (Μήνυμα 487892)
Μιλάς για κάποιο από τα εξωτερικά της Eheim?Αν ναι,τότε γνώμη μου είναι πως η διάταξη των υλικών είναι σωστά επιλεγμένη από την εταιρεία.Όσον αφορά τα εσωτερικά της Juwel,εκεί υπάρχουν περισσότερες επιλογές:αντικατάσταση κάποιων σφουγγαριών και προσθήκη περισσότερου βιολογικού υλικού,ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις.Αλλά,έχοντας και το εξωτερικό παράλληλα,δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο.

αρα να αφησω οπως ειναι η διαταξη στο εξωτερικο και να βαλω μονο 2 σφουγγαριο στο εσωτερικο και το υπολοιπο μακαρονι?

zipo 01-10-10 14:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 488120)
αρα να αφησω οπως ειναι η διαταξη στο εξωτερικο και να βαλω μονο 2 σφουγγαριο στο εσωτερικο και το υπολοιπο μακαρονι?

Για να αποφασίσεις για το εσωτερικό,ρίξε μια ματιά και εδώ.Εγώ είχα βοηθηθεί αρκετά.

peristerigeo 01-10-10 23:39

προσφατα αγορασα το Eheim 2217 100ευρω κομπλε και με διπλα βανακια καινουριο περνεις και το πακετο Eheim Media Set for 2217 Classic Filter που εχει Σετ βιολογικών υλικών κατάλληλα για το εξωτερικό φίλτρο Eheim 2217. Το σετ περιλαμβάνει 1 λίτρο Ehfimech, 4 λίτρα Substrat pro, αλλά και τα απαραίτητα σφουγγάρια για το εξωτερικό φίλτρο Eheim 2217. που κανει 35 ευρω και εισαι ενταχει

kws 02-10-10 08:12

δηλαδη τωρα που παρρηγγειλα το eheim 2217 θα μου ερθει χωρις σφουγγαρια και βανες σωληνες και τετοια?
-------------------------
τριμενο αρωγιτη που θα βρω?

zipo 02-10-10 10:28

Το φίλτρο θα έρθει μάλλον με ένα μπλε σφουγγάρι,έναν υαλοβάμβακα και ένα σφουγγάρι άνθρακα.Είτε πάιρνεις το media set της Eheim,είτε χύμα υλικά για να το γεμίσεις,είτε μπλε σφουγγάρια.Προτείνω μία από τις 2 πρώτες λύσεις για μεγαλύτερη βιολογία,αφού θα τρέχεις και το εσωτερικό πιο πολύ για μηχανικό καθάρισμα.Βανάκια δε θα έχει,εκτός αν πήρες το σετ που τα έχει μαζί.Τριμμένο κοράλλι έχει σε καλή τιμή εδώ.

kws 02-10-10 11:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zipo (Μήνυμα 488464)
Το φίλτρο θα έρθει μάλλον με ένα μπλε σφουγγάρι,έναν υαλοβάμβακα και ένα σφουγγάρι άνθρακα.Είτε πάιρνεις το media set της Eheim,είτε χύμα υλικά για να το γεμίσεις,είτε μπλε σφουγγάρια.Προτείνω μία από τις 2 πρώτες λύσεις για μεγαλύτερη βιολογία,αφού θα τρέχεις και το εσωτερικό πιο πολύ για μηχανικό καθάρισμα.Βανάκια δε θα έχει,εκτός αν πήρες το σετ που τα έχει μαζί.Τριμμένο κοράλλι έχει σε καλή τιμή εδώ.

αρα δεν θα εχει βανακια δεν πηρα το πληρες πακετο. απο που θα τα παρω και ποσο θα κοστισει?

zipo 02-10-10 12:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 488483)
αρα δεν θα εχει βανακια δεν πηρα το πληρες πακετο. απο που θα τα παρω και ποσο θα κοστισει?

Για το 2217 χρειάζεσαι ένα τέτοιο και ένα τετοιο.Αυτά,τουλάχιστόν,είχε μαζί το δικό μου.

kws 09-10-10 16:13

σημερα το γεμισα ετοιμο. οποτε μπορεσω θα βαλω φοτο(δεν εχω και καλη μηχανη).
και κατι αλλο τωρα μολις το γεμισα και το εβαλα σε λειτουργια αντιχλωριο εβαλα. εβαλα τα φιλτρα να δουλευουν αλλα το εξωτερικο eheim 2217 δεν μου τραβαει νερο δουλευει αλλα δεν τραβαει. φταιει κατι τι να κανω?

zipo 09-10-10 19:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 491326)
αλλα το εξωτερικο eheim 2217 δεν μου τραβαει νερο δουλευει αλλα δεν τραβαει. φταιει κατι τι να κανω?

Τί εννοείς?Γουργουρίζει χωρίς να γεμίζει τον κάδο με νερό?Βγάλτο από την πρίζα ΤΩΡΑ (αν γυρίζει χωρίς νερό ο κυκλοφορητής,μπορεί να καεί)!Το γέμισες με νερό ρουφώντας?

kws 09-10-10 23:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zipo (Μήνυμα 491394)
Τί εννοείς?Γουργουρίζει χωρίς να γεμίζει τον κάδο με νερό?Βγάλτο από την πρίζα ΤΩΡΑ (αν γυρίζει χωρίς νερό ο κυκλοφορητής,μπορεί να καεί)!Το γέμισες με νερό ρουφώντας?

ναι γουργουριζει και δεν τραβα νερο. δεν τα αφησα στη πριζα το εβγαλα κατευθιαν. τωρα τι να κανω δεν τραβαει νερο?

zipo 09-10-10 23:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 491485)
ναι γουργουριζει και δεν τραβα νερο. δεν τα αφησα στη πριζα το εβγαλα κατευθιαν. τωρα τι να κανω δεν τραβαει νερο?

Είναι μάλλον η πρώτη φορά που το ξεκινάς,έτσι?Πρέπει να γεμίσει πρώτα ο κάδος με νερό και αφού βγει όλος ο αέρας,τότε να το βάλεις στην πρίζα.Πρώτα,λοιπόν,πιάσε την εξαγωγή νερού και ρούφα μέχρι να αρχίσει να γεμίζει το φίλτρο με νερό.Μετά βάλτο στην πρίζα,αφού σιγουρευτείς ότι έχει γεμίσει.Αν ακούσεις τρομερά γουργουρητά πάλι,σημαίνει ότι δε γέμισε και το ξαναπροσπαθείς.Όταν έχει μείνει μόλις λίγος αέρας μέσα,θα ακούς ένα γουργουρητό.Για να βγεί και ο πιο λίγος αέρας θα πρέπει να κουνηθεί το φίλτρο δεξιά-αριστερά-μπρος-πίσω,ακόμα και σε παράξενες γωνίες,μέχρι να ησυχάσει.

ΥΓ.Σιγουρέψου ότι τα βανάκια είναι ανοιχτά και πως έχεις βάλει το προστατευτικό πράσινο σχαράκι πάνω από τον υαλοβάμβακα. ;)

kws 09-10-10 23:38

να ρουφηξω απο το σωληνα που φερνει το νερο στο ενυδρειο ωσπου να γεμισει με νερο? το καδο τον γεμισα με νερο απο το ενυδρειο.
οκ πηρε

kws 19-10-10 16:02

τωρα πιστευω πως ηρθε η ωρα. τι ψαρια να βαλω? ενα χαρεμι λαμπιμπο σιγουρα 1+3 και ποιο αλλο ειδος λετε να βαλω? αλλο ενα χαρεμι δηλαδη και θα ειμαι οκ. παρακαλω η αποψης με λινκ για να βλεπω και εικονα να ξερω πως ειναι.

zipo 19-10-10 16:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 495550)
τωρα πιστευω πως ηρθε η ωρα. τι ψαρια να βαλω? ενα χαρεμι λαμπιμπο σιγουρα 1+3 και ποιο αλλο ειδος λετε να βαλω? αλλο ενα χαρεμι δηλαδη και θα ειμαι οκ. παρακαλω η αποψης με λινκ για να βλεπω και εικονα να ξερω πως ειναι.

Αν θες Labidochromis,εγώ στο 240άρι προτείνω να βάλεις ακόμη ένα χαρέμι Maingano και βλέπεις.

kws 19-10-10 22:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zipo (Μήνυμα 495564)
Αν θες Labidochromis,εγώ στο 240άρι προτείνω να βάλεις ακόμη ένα χαρέμι Maingano και βλέπεις.

και εγω για εκει το παω αλλα δεν ειναι λιγο επιθετικα?

zipo 20-10-10 00:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 495696)

Είναι,αλλά είναι πανέμορφα.Αν έχεις πολλές κρυψώνες και είσαι τυχερός και βγάλεις χαρεμάκι εύκολα,δε θα έχεις πρόβλημα.Δεν είναι αυτή,φυσικά,η μοναδική πρόταση.Αυτή είναι η δική μου πρόταση,το τι θα έκανα εγώ.Άκου και τις υπόλοιπες προτάσεις.

Κλεόβουλος 20-10-10 07:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 495696)

όλα τα mbuna γίνονται επιθετικά όταν έχουμε λάθος αναλογία αρσ./θηλ.,λίγες φωλιές-κρυψώνες,λίγα λίτρα ;)
Τα maingano είναι αρνάκια μπροστά σε afra/zebra κλπ, και καλή επιλογή.

Για δες και αυτά:
http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=889
(επιτέλους τα είδα σε μια λίστα μαγαζιού στην Αθήνα)
και αυτά
http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1460

kws 20-10-10 13:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 495789)
όλα τα mbuna γίνονται επιθετικά όταν έχουμε λάθος αναλογία αρσ./θηλ.,λίγες φωλιές-κρυψώνες,λίγα λίτρα ;)
Τα maingano είναι αρνάκια μπροστά σε afra/zebra κλπ, και καλή επιλογή.

Για δες και αυτά:
http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=889
(επιτέλους τα είδα σε μια λίστα μαγαζιού στην Αθήνα)
και αυτά
http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1460

το δευτερο ειδος που μου προτεινες ειναι το χρωμα του καπως ηλεκτρη? τα ειδα σε ενα πετ σοπ και μου αρεσαν πολυ(αν ειναι αυτα που λεω). η στα maingano θα παω η σαν τη δευτερη επιλογη που μου προτεινες. αυτα πως τα ξεχωριζουμε αρσενικα θηλυκα? δυο χαρεμια απο 1+3 πιστευω πως ειναι καλα. σε 240λ και 55κιλα πετρες πιστευω πως εχω επαρκεις κρυψωνες.

Κλεόβουλος 20-10-10 13:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 495895)
το δευτερο ειδος που μου προτεινες ειναι το χρωμα του καπως ηλεκτρη? όπως τα βλέπεις στο λινκτα ειδα σε ενα πετ σοπ και μου αρεσαν πολυ(αν ειναι αυτα που λεω). η στα maingano θα παω η σαν τη δευτερη επιλογη που μου προτεινες. αυτα πως τα ξεχωριζουμε αρσενικα θηλυκα?τα θηλυκά είναι πιο άχρωμα δυο χαρεμια απο 1+3 πιστευω πως ειναι καλα. σε 240λ και 55κιλα πετρες πιστευω πως εχω επαρκεις κρυψωνες.

Μια χαρά θα είσαι. Δες όμως και τα flavus που είναι και πιο δύσκολο να τα βρεις συχνά στα μαγαζιά-τα έφερε αυτός στη Κηφησιά;)

kws 20-10-10 14:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 495904)
Μια χαρά θα είσαι. Δες όμως και τα flavus που είναι και πιο δύσκολο να τα βρεις συχνά στα μαγαζιά-τα έφερε αυτός στη Κηφησιά;)

δεν θελω τα flavus γιατι ειναι και αυτα στις κιτρινες αποχρωσεις και θελω κατι σε μπλε να κανει αντιθεση. τι λες απο πετρες νομιζω οτι ειμαι καλα ο αριθμος ψαριων καλος δεν ειναι?

Κλεόβουλος 20-10-10 14:29

Βάλε φωτο να το δούμε (με τα κιλά δεν ξέρω να σου πω)
Με 2 χαρεμάκια θα είσαι καλά (μέχρι ν' αρχίσουν να γεννάνε:D)

kws 29-10-10 15:22

σημερα μαλλον φοτος!!!!
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 495927)
Βάλε φωτο να το δούμε (με τα κιλά δεν ξέρω να σου πω)
Με 2 χαρεμάκια θα είσαι καλά (μέχρι ν' αρχίσουν να γεννάνε:D)

C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 018.jpg
C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 018.jpg

Τηλέμαχος 29-10-10 15:22

what??? δεν είναι αυτό ανέβασμα!:smt120

kws 29-10-10 21:00

αφου μια χαρα το βγαζει. πως σας φαινεται? ανεβαζω και αλλες
C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 011.jpg
C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 014.jpg

C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 015.jpg

thanasis76 29-10-10 22:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kws (Μήνυμα 500587)
αφου μια χαρα το βγαζει. πως σας φαινεται? ανεβαζω και αλλες
C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 011.jpg
C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 014.jpg

C:\Documents and Settings\My Laptop\Επιφάνεια εργασίας\Οι εικόνες μου\Εικόνα 015.jpg

δεν βγαζει τιποτα... δεν βλεπουμε φωτο εμεις...

kws 30-10-10 08:37

πως αλλιως να τις ανεβασω?

posidwnas 30-10-10 08:43

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7550

υπάρχουν και διάφορα site όπως το www.imageshack.us που μπορείς να ανεβάσεις τις φωτό σου και μετά το λινκ να το κάνεις αντιγραφή στο θέμα σου

kws 30-10-10 09:18

http://img441.imageshack.us/gal.php?g=011xg.jpg
τωρα νομιζω πως μπορειτε να τις δειτε

georgetax 30-10-10 09:22

ναι τώρα φαίνονται . φίλε μου χρειάζεσαι πέτρες. τώρα από την φώτο δεν φαίνονται να υπάρχουν πολλές σπηλιές για να αποφευχθούν στο μέλλον κυνηγητά, στρεσαρίσματα κ.τ.λ. γνώμη μου ότι είσαι σε πολύ καλό δρόμο όμορφο θα γίνει αλλά λίγη περισσότερη πέτρα

kws 30-10-10 09:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 500714)
ναι τώρα φαίνονται . φίλε μου χρειάζεσαι πέτρες. τώρα από την φώτο δεν φαίνονται να υπάρχουν πολλές σπηλιές για να αποφευχθούν στο μέλλον κυνηγητά, στρεσαρίσματα κ.τ.λ. γνώμη μου ότι είσαι σε πολύ καλό δρόμο όμορφο θα γίνει αλλά λίγη περισσότερη πέτρα

δεν νομιζω να θελει κιαλη πετρα. εχει ηδη 55-60 και το ενυδρειο ειναι 240λιτρα. που αλλου να βαλω? να το ψηλωσω και αλλο? το φοβαμε να σου πω

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:52.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03672 seconds with 10 queries