Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Project: Trimaculatus x Blood parrot (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41343)

in the pond 18-06-10 10:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vagvader (Μήνυμα 457397)
... αν ηταν να ειμαστε ηθικοι (που κανενας μας δεν ειναι, απλα το παιζουμε) θα επρεπε πολλα να μην κανουμε, εχω να σου δωσω πολλα παραδειγματα υβριδισμου, επιλεκτικων εφαρμογων σε πολλα και διαφορα ζωα. Ας τα βαλουμε τοτε και με τα μουλαρια που ειναι αλογο Χ γαιδουρι:D.

Το αποτέλεσμα του παραδείγματος που αναφέρεις όμως, είναι μουλάρια στείρα (πάντα), άρα δεν διαιωνίζουν το παραείδος τους. Στη δική σου περίπτωση, απλά πας για πλάσματα έκπληξη που θα αναπαράγονται. Δεν ξέρεις τι θα προκύψει και δεν είναι καθόλου σοφό προς μήμηση.

Δεν κάνουμε τους αστυνόμους εδώ. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, αν τα καταφέρουμε τελικά, τις αξίες της κανονικής αναπαραγωγής και αξιοπρεπές διατήρησης των ειδών. Όσο εγωιστές και αν φαινόμαστε σαν ενυδρειόφιλοι, ίσως κάποια μέρα στο άμεσο μέλλον, τα μοναδικά ψάρια που θα ζουν να βρίσκονται σε ενυδρεία και όχι στους πραγματικούς τους βιότοπους που θα τους έχει μέχρι τότε μολύνει και καταστρέψει η ανθρωπότητα.

Ε, τί? Έχω βαρεθεί δηλαδή τα χιλιάδες είδη ψαριών που υπάρχουν, και θα διατηρώ υβρίδια τώρα?

vagvader 18-06-10 10:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 457468)
Το αποτέλεσμα του παραδείγματος που αναφέρεις όμως, είναι μουλάρια στείρα (πάντα), άρα δεν διαιωνίζουν το παραείδος τους. Στη δική σου περίπτωση, απλά πας για πλάσματα έκπληξη που θα αναπαράγονται. Δεν ξέρεις τι θα προκύψει και δεν είναι καθόλου σοφό προς μήμηση.

Δεν κάνουμε τους αστυνόμους εδώ. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, αν τα καταφέρουμε τελικά, τις αξίες της κανονικής αναπαραγωγής και αξιοπρεπές διατήρησης των ειδών. Όσο εγωιστές και αν φαινόμαστε σαν ενυδρειόφιλοι, ίσως κάποια μέρα στο άμεσο μέλλον, τα μοναδικά ψάρια που θα ζουν να βρίσκονται σε ενυδρεία και όχι στους πραγματικούς τους βιότοπους που θα τους έχει μέχρι τότε μολύνει και καταστρέψει η ανθρωπότητα.

Ε, τί? Έχω βαρεθεί δηλαδή τα χιλιάδες είδη ψαριών που υπάρχουν, και θα διατηρώ υβρίδια τώρα?

Να και μια φωνη λογικης. Συμφωνω με τα λεγομενα, οι απογονοι σε αυτες τις μιξεις ειναι στειροι, ειδικα τα αρσενικα σε ποσοστο 100% ενω γονιμες γινονται περι το 30% των θηλυκων και μονο.

Giorgos 18-06-10 10:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vagvader (Μήνυμα 457462)
Ενα εχω να σας πω. Το 90% των ψαριων που αγοραζετε απο τα pet shop εχουν υποστει γενετικές αλλαγες, απο δισκους μεχρι oscar, σε τι διαφερουν αυτα απο τα δικα μου?

Εχει μεγαλη διαφορα. Καποια απο τα ψαρια που υπαρχουν στο χομπυ μας (δεν μιλαω για τα υβριδια) ισως να εχουν εκφυλιστει ολιγον λογω των συνεχομενων αναπαραγωγων αιχμαλωτισμενων ατομων, ακομα και αδελφων. Ομως δεν εχουν υποστει γεννετικες αλλαγες. Αν εχεις πηγες για αυτο που λες, παρακαλω να τις παραθεσεις για να τις διαβασουμε.

Σε αντιθεση με αυτο που εγραψα παραπανω, εσυ εν γνωσει σου αναπαραγεις ενα "ειδος" που δεν το ορισε η φυση με καποιο αλλο πραγματικο ειδος οπου συνανταται στην φυση. Το χειροτερο ειναι που διαδιδεις το αποτελεσμα τους! Αυτο απο μονο του ειναι τουλαχιστον αντιδεοντολογικο...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vagvader (Μήνυμα 457462)
Ηθικο για μενα ειναι περισοτερο να εχω διμιουργηματα εργαστιριου (οπως τα λετε) οπου διμιουργιθηκαν μεσα σε διαστασεις ενυδρειου παρα να εχω πλασματα της φυσης κλεισμενα σε μια μικρογραφια της φυσης (οπως επισης λετε).

Τελος, αυτο που κανεις (αναπαραγωγη για επιτευξη νεων υβριδιων) ακυρωνει αυτο που παρεθεσα (ο ιδιος το εγραψες) παραπανω αφου κρατας τουλαχιστον ενα ψαρι (πλασμα της φυσης = A. Trimaculatus) κλεισμενο σε ενα ενυδρειο..... :rolleyes:

amalia 18-06-10 10:09

Δε θα με ενοχλουσε τοσο εαν ζευγαρωνες 2 ειδη κιχλιδων... δε μου αρεσει καθολου που το ενα ειναι παπαγαλος ;)

vagvader 18-06-10 10:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Giorgos (Μήνυμα 457474)
Εχει μεγαλη διαφορα. Καποια απο τα ψαρια που υπαρχουν στο χομπυ μας (δεν μιλαω για τα υβριδια) ισως να εχουν εκφυλιστει ολιγον λογω των συνεχομενων αναπαραγωγων αιχμαλωτισμενων ατομων, ακομα και αδελφων. Ομως δεν εχουν υποστει γεννετικες αλλαγες. Αν εχεις πηγες για αυτο που λες, παρακαλω να τις παραθεσεις για να τις διαβασουμε.

Τι πηγες χρειαζεται οταν πουλανε blue oscar η neon jewel η silver neon jack dempsey η μινι baloon ramirezi και αλλα πολλα μεταλαγμενα? Σιγουρα δεν ειναι νεα ειδη σαν τους απογονους των δικων μου αλλα σε τι διαφερουν ολα αυτα? Και επαναλαμβανω, θαυματα δεν γινονται, ειναι συμβατες κυχλιδες, οσο και αν εχω προσπαθησει την παπαγαλινα μου να την βαλω με αλλα ειδη δεν υπαρχει καν ανταποκριση, με αυτες ομως τισ κιχλιδες λειτουργουν αμεσα ολα!
-------------------------
Παντως επειδη δεν ξερω κατα ποσο θα με "αφησουν" να βρικομαι αναμεσα σας ακομα.... σας δινω το αποτελεσμα μεχρι στιγμης...
http://img408.imageshack.us/img408/6...xbpfrymale.jpg

Εδω βλεπετε εναν αρσενικο της γεννας αυτης. Η φωτο ειναι προσφατη.

Giorgos 18-06-10 10:29

Καταρχας, ανεφερες το 90% των ψαριων που βρισκονται στο χομπι το οποιο δεν ισχυει (και ναι, στεκομαι σε μια λεξη αλλα εχει μεγαλη σημασια).

Αυτα που ανεφερες ειναι οντως μεταλλαγμενα. Σε αυτο που διαφωνω καθετα μαζι σου (και θελω να πιστευω το 99,99% του φορουμ μας) ειναι οτι εσυ τα αναπαραγεις (και προφανως τα διαδιδεις) στο χομπι μας συνειδητα! Εγω σε αντιθεση προσπαθω να ενημερωσω τα μελη να ΜΗΝ παιρνουν τετοια ψαρια ωστε καποια μερα να απαγορευτουν (οπως εχει ηδη γινει σε καποιες χωρες).

Δεν θα μπω στον κοπο να συνεχισω τον διαλογο για ενα τετοιο θεμα. Πιστευω οτι το μηνυμα που θελουμε να περασουμε εχει γινει αντιληπτο.

in the pond 18-06-10 10:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vagvader (Μήνυμα 457471)
Να και μια φωνη λογικης. Συμφωνω με τα λεγομενα, οι απογονοι σε αυτες τις μιξεις ειναι στειροι, ειδικα τα αρσενικα σε ποσοστο 100% ενω γονιμες γινονται περι το 30% των θηλυκων και μονο.

Ναι, αλλά δεν συμφωνούμε. Μην τα βλέπεις τόσο εξόφθαλμα. Τα μουλάρια τα "έφτιαξε" ο άνθρωπος καλώς ή κακώς γιατί τότε ήταν το μοναδικό όχημα και βοηθός του στις δουλειές του. Το μουλάρι πήρε κάτι από την ταχύτητα του αλόγου και την ανοχή του γαϊδάρου. Δεχόταν αρκετό βάρος. Πάει όμως, μας τελείωσαν τα μουλάρια τώρα. Τα αντικατέστησαν τα αυτοκίνητα. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε θα εξαφανίζονταν διά παντώς τα ίδια τα γαϊδουράκια σαν είδη, γιατί οι αντικαταστάτες τους ήταν πιο δυνατοί. Στην Κύπρο στήθηκε μεγάλος αγώνας για να διαφυλαχθεί το αυθεντικό κυπριακό γαϊδούρι. Μετρούνταν μόνο κάτι εκατοντάδες μονάδες, γιατί πολύ απλά οι γαϊδούρες ήταν μόνο ο τρόπος αναπαραγωγής "τετράποδων αυτοκινήτων" και όχι γαϊδουριών.

Στην περίπτωση σου όμως, συναντούμε πλάσματα υβρίδια που τα έχουμε μόνο για σόου. Δεν εξυπηρετούν σε τίποτε. Άρα πώς δικαιολογείς το εγχείρημα σου?

Όταν όλοι μας αγοράσουμε από μια παπαγαλίνα, τότε οι χρυσοδάκτιλοι επιστήμονες που καραδοκούν, θα προχωρίσουν και σε άλλες "έξυπνες μεταλλάξεις" ειδών. Το βρίσκεις αυτό φρόνιμο να γίνεται από κάθε άποψη? Μπορείς να σκεφτείς πόσο μπορεί αυτό το ενδεχόμενο να χαλάσει την ενυδρειακή κοινότητα? Είναι ποτέ δυνατόν ένα ενυδρειακό φόρουμ να επικροτήσει ένα τέτοιο γεγονός?

Προσωπικά σου προτείνω αφού έχεις ήδη την εμπειρία, να αναπαράξεις δύσκολα αληθινά είδη ψαριών. Θα είμαι ο πρώτος που θα επικροτήσει το αποτέλεσμα σου. Σκέψου αυτά που σου έχω πει. ;)

zipo 18-06-10 10:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven (Μήνυμα 457416)
Προκειται για σοβαρη προσπαθεια, επιτευξης ενος πανεμορφου χρωματικα ατομου.

Κύριε moderator να με συγχωρείτε,αλλά αυτά είναι άσχημα!!!Αν το δω το βράδυ θα έχω εφιάλτες.:D (προσωπικό γούστο πάντα)

kwstas_original 18-06-10 10:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 457488)
Ναι, αλλά δεν συμφωνούμε. Μην τα βλέπεις τόσο εξόφθαλμα. Τα μουλάρια τα "έφτιαξε" ο άνθρωπος καλώς ή κακώς γιατί τότε ήταν το μοναδικό όχημα και βοηθός του στις δουλειές του. Το μουλάρι πήρε κάτι από την ταχύτητα του αλόγου και την ανοχή του γαϊδάρου. Δεχόταν αρκετό βάρος. Πάει όμως, μας τελείωσαν τα μουλάρια τώρα. Τα αντικατέστησαν τα αυτοκίνητα. Αν δεν συνέβαινε αυτό, τότε θα εξαφανίζονταν διά παντώς τα ίδια τα γαϊδουράκια σαν είδη, γιατί οι αντικαταστάτες τους ήταν πιο δυνατοί. Στην Κύπρο στήθηκε μεγάλος αγώνας για να διαφυλαχθεί το αυθεντικό κυπριακό γαϊδούρι. Μετρούνταν μόνο κάτι εκατοντάδες μονάδες, γιατί πολύ απλά οι γαϊδούρες ήταν μόνο ο τρόπος αναπαραγωγής "τετράποδων αυτοκινήτων" και όχι γαϊδουριών.

Στην περίπτωση σου όμως, συναντούμε πλάσματα υβρίδια που τα έχουμε μόνο για σόου. Δεν εξυπηρετούν σε τίποτε. Άρα πώς δικαιολογείς το εγχείρημα σου?

Όταν όλοι μας αγοράσουμε από μια παπαγαλίνα, τότε οι χρυσοδάκτιλοι επιστήμονες που καραδοκούν, θα προχωρίσουν και σε άλλες "έξυπνες μεταλλάξεις" ειδών. Το βρίσκεις αυτό φρόνιμο να γίνεται από κάθε άποψη? Μπορείς να σκεφτείς πόσο μπορεί αυτό το ενδεχόμενο να χαλάσει την ενυδρειακή κοινότητα? Είναι ποτέ δυνατόν ένα ενυδρειακό φόρουμ να επικροτήσει ένα τέτοιο γεγονός?

Προσωπικά σου προτείνω αφού έχεις ήδη την εμπειρία, να αναπαράξεις δύσκολα αληθινά είδη ψαριών. Θα είμαι ο πρώτος που θα επικροτήσει το αποτέλεσμα σου. Σκέψου αυτά που σου έχω πει. ;)

Ωραια τα λες Βασιλη εκτως απο αυτο.
Σε τι μπορει δηλαδη να εξυπηρετει ενα ψαρι ενυδρειου?
Ενας wilg caught δισκος για παραδειγμα?Ουτε να τον αναπαραξεις δεν μπορεις!
Γιατι ενας αγριος πιασμενος δισκος λοιπον δεν αντιμετωπιζετε σαν ενα king kamfa μου εξηγεις?:confused:

prospathw 18-06-10 10:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 457490)
Γιατι ενας αγριος πιασμενος δισκος λοιπον δεν αντιμετωπιζετε σαν ενα king kamfa μου εξηγεις?:confused:

επειδη με το ενυδρειο προσπαθουμε να αναπαραστησουμε ενα κομματι της φυσης στο σπιτι μας.βλεπεις κατι φυσικο στα king kamfa?:confused:

vagvader 18-06-10 10:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 457488)

Ναι... δεν ειμαι αντιθετος με οσα λες και εχεις δικιο, δικαιολογω ομως το εγχειρημα μου γιατι δεν ειναι μονο σοου. Ειναι πανεξυπνα και πολυ ενεργητικα ψαρια. Και ως απογονοι συμβατων κιχλιδων οι οποιες δεν υστερουν σε τιποτα απο τους γονεις, ισα ισα λογο του φαινομενου της εταιροσης παιρνουν τα καλυτερα γονιδια, το αποτελεσμα σε καποια απο αυτα ειναι το καλυτερο που μπορει να βγει. Οσο για αναπαραγογες καθαρων ειδων, εχω στο ιστορικο παρα πολλες καθαρες αναπαραγογες απο aeguidens rivulatus "green terror", Jack dempsey, cichlasoma cintrinelum.

Πάνος 18-06-10 10:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kokos125 (Μήνυμα 457458)
Παρτε την απαντηση σας απο τον raven αν οταν σας την εδωσε δεν την καταλαβατε απ οτι φενεται!!!!!!Τετοια χουντα λογου και λογοκρισια ουτε στη χουντα δεν ειχαμε κυριοι....Ειμαστε μεγαλα παιδια πιστευω και ο καθενας κανει τις επιλογες του και χαρασει τον δρομο του.Απο το ενυδρειο του μεχρι και την ζωη του...

kokos δεν ειπε μονο αυτα ο raven ειπε και αυτο που δε φροντισες να επικολλησεις εδω και το κανω εγω
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven (Μήνυμα 457416)
Αν ο σκοπος δεν ειναι εμπορικος και το παιδι θελει να πετυχει εναν στοχο, και εφοσον δεν προτιθεται να διαδωσει τα υβριδια,και το κανει για την παρτη του, δεν εχω λογο να τον κραξω!!

και ΔΕΝ το κανει για την παρτη του.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 457399)
αλλα να διαχωρισουμε...αλλο η επιλεκτικη αναπαραγωγη ΕΝΟΣ ειδους...και αλλο ο υβριδισμος...μη τα μπερδευουμε!

το ξαναγραφω γιατι καποιοι τα εχουν μπλεξει και δε ξερουν τη διαφορα!!!
αλλο μεταλλαγμενα..ή επιλεκτικα αναπαραγμενα (κατι για το οποιο ειμαι επισης αντιθετος) και αλλο η "μειξη" διαφορετικων ειδων. κυριοι και κυριες οταν με τοσο σθενος υπερασπιζομαστε την αποψη μας....ας ξερουμε τι γραφουμε τουλαχιστον.

in the pond 18-06-10 10:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 457490)
Ωραια τα λες Βασιλη εκτως απο αυτο.
Σε τι μπορει δηλαδη να εξυπηρετει ενα ψαρι ενυδρειου?
Ενας wilg caught δισκος για παραδειγμα?Ουτε να τον αναπαραξεις δεν μπορεις!

Αγαπητέ Κώστα, τα υβρίδια ούτε η φύση τα ευνοεί. Όχι πως δε συμβαίνει, αλλά δεν τα ευνοεί. To ότι δεν είμαστε ικανοί να αναπαράξουμε έναν wild caught δίσκο, δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι τα δύο σου παραδείγματα συντρέχουν έτσι?
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Η απάντηση και λογική μου βρίσκεται στη δεύτερη παράγραφο της πρώτης μου δημοσίευσης. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν "αυθεντικά είδη στα ενυδρεία μας". Αυτό φοβάμαι.

Πάνος 18-06-10 10:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 457496)
Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν "αυθεντικά είδη στα ενυδρεία μας". Αυτό φοβάμαι.

επειδη ο ανθρωπος εχει αποδειξει πολλες φορες ποσο **** ειναι...σε λιγο καιρο οντως δε θα μπορουμε να βρουμε καθαρο ψαρι.....ολα θα ειναι υβριδια...
και καποιοι που εδω χαρακτηριζονται χουντικοι και λογοκριτες.....θα ειναι υπευθυνοι (αν το καταφερουν) ως ενα βαθμο για να μπορειτε να εχετε στα ενυδρεια σας και καποιο ψαρι που καποτε εφτιαξε η φυση και οχι εμεις....
αναλογιστειτε μερικα πραγματα πριν γραψετε και εχετε μια υποσημμειωση στο μυαλο σας ΖΩΑ ειναι...δηλαδη ζωντανα...οχι συλλογη γραμματοσημων!!!

gta__156 18-06-10 11:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tolis (Μήνυμα 457433)
Ειναι προφανες οτι ολο αυτο δεν εχει καμμια θεση εδω μεσα. Δεν θα κανω καν διαλογο με τον συγκεκριμενο κυριο, ο οποιος οχι μονο κανει οτι κανει, αλλά δυστυχως διαδιδει εδω και αρκετο καιρο τα υβριδια αυτα, δινοντας τα κατα καιρους σε πετ σοπ (τα πουλαει τα χαριζει δεν με ενδιαφερει) οπου οπως ο ιδιος λεει, γινονται αναρπαστα. Παραθετω (απο τα ποστ του στο ΑΖ):

Εγω προσωπικα δεν εχω καμμια ανοχη σε αυτα, θα αφησω να διαβασει το ποστ αυριο ο κυριος αυτος και θα γινει banned.
[/URL]

Γνωμη μου ειναι οτι αυτο δεν ειναι σωστο .
και Δημοκρατικοτατο :)

Πάνος 18-06-10 11:06

θα σου απαντησει ο Τολης συγκεκριμενα σε αυτο..
αλλα ενα φορουμ δε δημιουργειται γιατι ειναι το "απανθισμα" της δημοκρατιας (μια λεξη παρεξηγημενη που μας "εφαγε" πολλες φορες γιατι χασαμε τα ορια της)....
εχει μια πολιτικη το φορουμ αυτο και ο Τολης το διατυμπανιζει καθε φορα...ποτε δεν ειπε οτι εχει φτιαξει το πιο δημορατικο φορουμ. οποιος θελει μπαινει ...κανεις δεν εξαναγκαστηκε.
επειδη εχουμε δημοκρατια λοιπον υπαρχουν και αλλα φορα να μη banαριστει ο φιλος.....αν ο Τολης κρινει οτι το εγχειρημα ειναι εναντιον της γραμμης που ακολουθει το φορουμ..τοτε πραττει αναλογα.
ειναι σαφες νομιζω.

zipo 18-06-10 11:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 457497)
επειδη ο ανθρωπος εχει αποδειξει πολλες φορες ποσο **** ειναι...σε λιγο καιρο οντως δε θα μπορουμε να βρουμε καθαρο ψαρι.....ολα θα ειναι υβριδια...
και καποιοι που εδω χαρακτηριζονται χουντικοι και λογοκριτες.....θα ειναι υπευθυνοι (αν το καταφερουν) ως ενα βαθμο για να μπορειτε να εχετε στα ενυδρεια σας και καποιο ψαρι που καποτε εφτιαξε η φυση και οχι εμεις....
αναλογιστειτε μερικα πραγματα πριν γραψετε και εχετε μια υποσημμειωση στο μυαλο σας ΖΩΑ ειναι...δηλαδη ζωντανα...οχι συλλογη γραμματοσημων!!!

Πάνο,δε νομίζω ότι μπορεί να τεθεί θέμα χουντισμού-μη δημοκρατίας ή ο,τιδήποτε παρόμοιο.Και εξηγώ πως το βλέπω εγώ:υπάρχει κάτι που μοιάζει να έχει ξεχαστεί στην παρούσα συζήτηση.Ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα φόρουμ που έίναι φτιαγμένο για να παροτρύνει και να βοηθά νέους χομπίστες -και όχι μόνο- να έρθουν σε επαφή με το χόμπι μας.Βάζοντας,λοιπόν,τον εαυτό μου στη θέση του αρχάριου που γράφτηκα εχθές στο gab,θα διάβαζα αυτό το θέμα τυχαία.Η εντύπωση που θα αποκόμιζα θα ήταν:<<έλα μωρέ τώρα όλα τα ψάρια καλά είναι αφού ο ένας λέει το ένα και ο άλλος το άλλο,θα πάρω αυτά που μου αρέσουν πιο πολύ>>.Και νομίζω πως στα μάτια των περισσότερων αρχάριων αυτά τα ανθρώπινα δημιουργήματα -τερατουργήματα σε ορισμένες περιπτώσεις- θα φαίνονταν πιο όμορφα από τα υπόλοιπα.Δε θα αργήσει λοιπόν ένας αρχάριος να προτιμήσει τα ψαράκια αυτά.Και έτσι έρχεται η διάδοση αυτών των ειδών.ΠΩΣ θα μπορούσε να το επιτρέψει αυτό ένα φόρουμ με συγκεκριμένες θέσεις πάνω στα θέματα αυτά???

gta__156 18-06-10 11:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 457501)
θα σου απαντησει ο Τολης συγκεκριμενα σε αυτο..
αλλα ενα φορουμ δε δημιουργειται γιατι ειναι το "απανθισμα" της δημοκρατιας (μια λεξη παρεξηγημενη που μας "εφαγε" πολλες φορες γιατι χασαμε τα ορια της)....
εχει μια πολιτικη το φορουμ αυτο και ο Τολης το διατυμπανιζει καθε φορα...ποτε δεν ειπε οτι εχει φτιαξει το πιο δημορατικο φορουμ. οποιος θελει μπαινει ...κανεις δεν εξαναγκαστηκε.
επειδη εχουμε δημοκρατια λοιπον υπαρχουν και αλλα φορα να μη banαριστει ο φιλος.....αν ο Τολης κρινει οτι το εγχειρημα ειναι εναντιον της γραμμης που ακολουθει το φορουμ..τοτε πραττει αναλογα.

Τα φορουμ ειναι ανοιχτα σε εγγραφες , σαφως και οποιος θελει μπαινει και δεν εξαναγκαζεται . ομως τι γινεται στη περιπτωση που τα φορουμ ''ξηλωνουν'' καποιον χωρις λογο Η επειδη δεν ειναι στο γουστο του Διαχειριστη ?

Δεν νομιζω να λεει καπου στους κανονες του φορουμ

Απαγορευεται η εγγραφη μελων οπου διατηρουν υβριδια στα ενυδρεια του .
Σε αντιθετη περιπτωση θα διαγραφοντε οριστικα :rolleyes:

in the pond 18-06-10 11:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zipo (Μήνυμα 457503)
Πάνο,δε νομίζω ότι μπορεί να τεθεί θέμα χουντισμού-μη δημοκρατίας ή ο,τιδήποτε παρόμοιο.Και εξηγώ πως το βλέπω εγώ:υπάρχει κάτι που μοιάζει να έχει ξεχαστεί στην παρούσα συζήτηση.Ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα φόρουμ που έίναι φτιαγμένο για να παροτρύνει και να βοηθά νέους χομπίστες -και όχι μόνο- να έρθουν σε επαφή με το χόμπι μας.Βάζοντας,λοιπόν,τον εαυτό μου στη θέση του αρχάριου που γράφτηκα εχθές στο gab,θα διάβαζα αυτό το θέμα τυχαία.Η εντύπωση που θα αποκόμιζα θα ήταν:<<έλα μωρέ τώρα όλα τα ψάρια καλά είναι αφού ο ένας λέει το ένα και ο άλλος το άλλο,θα πάρω αυτά που μου αρέσουν πιο πολύ>>.Και νομίζω πως στα μάτια των περισσότερων αρχάριων αυτά τα ανθρώπινα δημιουργήματα -τερατουργήματα σε ορισμένες περιπτώσεις- θα φαίνονταν πιο όμορφα από τα υπόλοιπα.Δε θα αργήσει λοιπόν ένας αρχάριος να προτιμήσει τα ψαράκια αυτά.Και έτσι έρχεται η διάδοση αυτών των ειδών.ΠΩΣ θα μπορούσε να το επιτρέψει αυτό ένα φόρουμ με συγκεκριμένες θέσεις πάνω στα θέματα αυτά???

Ζεις στην πραγματικότητα φίλε. Τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο, οι παπαγάλοι είναι τα πιο ευκολοπούλητα ψάρια και φεύγουν στο π και φ. Κάποτε, αυτό θα επεκταθεί και σε άλλα ψάρια, οπότε τα αυθεντικά θα τα κάνουν όλοι πέρα.

Καλά, από μωρό καπνίζεις εσύ? Κακό παράδειγμα...:D:D:D

Πάνος 18-06-10 11:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gta__156 (Μήνυμα 457504)
Τα φορουμ ειναι ανοιχτα σε εγγραφες , σαφως και οποιος θελει μπαινει και δεν εξαναγκαζεται . ομως τι γινεται στη περιπτωση που τα φορουμ ''ξηλωνουν'' καποιον χωρις λογο Η επειδη δεν ειναι στο γουστο του Διαχειριστη ?

Δεν νομιζω να λεει καπου στους κανονες του φορουμ

Απαγορευεται η εγγραφη μελων οπου διατηρουν υβριδια στα ενυδρεια του .
Σε αντιθετη περιπτωση θα διαγραφοντε οριστικα :rolleyes:

η πιο πανω απαντηση του zipo σου εξηγει...
το φορουμ και ο Τολης εοχυν συγκεκριμενη γραμμη και κανεις δε μπορει να πει οτι αυτο δεν λεγεται και ξεκαθαριζεται σε ΚΑΘΕ ευκαιρια...εξαλλου γιαυτο και ο τολης και εμεις αναφεραμε τη θεση αυτη ξανα σε αυτη την περιπτωση. υπαρχει ενα μπανερακι πανω πανω στο φορουμ. δε το εχεις δει ποτε ????????????????????

gta__156 18-06-10 11:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 457508)
το φορουμ και ο Τολης εοχυν συγκεκριμενη γραμμη και κανεις δε μπορει να πει οτι αυτο δεν λεγεται και ξεκαθαριζεται σε ΚΑΘΕ ευκαιρια...εξαλλου γιαυτο και ο τολης και εμεις αναφεραμε τη θεση αυτη ξανα σε αυτη την περιπτωση. υπαρχει ενα μπανερακι πανω πανω στο φορουμ. δε το εχεις δει ποτε ????????????????????

Το εχω δει , αλλα με αφηνει αδιαφορο :D ειναι λογος για μπαν ?

kwstas_original 18-06-10 11:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 457508)

Τα μελη ομως κανουν ενα φορουμ Πανο.
Αν δεν ενδιεφεραν κανεναν αυτα που συζητιουνται και εχουν ''περαση'' δεν θα υπηρχε καν φορουμ.

Τα μελη σε κανουν εσενα συντονιστη γιατι αν δεν υπηρχαν δεν θα χρειαζοταν να συντονισεις κανεναν,τα μελη κανουν τον Τολη να αυτοαποκαλειται δικτατωρας και αν δεν υπηρχαν θα μπαναριζε αερα κοπανιστο..

Οποτε πιστευω πως λιγο παραπανω σεβασμος στα μελη δεν βλαπτει, με οτι και αν ασχολειται ο καθενας...ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.;)

Πάνος 18-06-10 11:47

δεν νομιζω οτι υπηρξε ασεβεια σε καποιον...και συντονιστη με εκανε ο δικτατορας..(απορω ακομη γιατι με εκανε)..κανενα μελος δε με προτεινε...
οχι μελη σημαινει οχι φορουμ..οχι συντονιστες...και τι να πει αυτο?? αν δεν υπηρχαν φορα απλα δε θα ημουν συντονιστης...δε με τρεφει αυτο..ουτε εμενα ουτε την οικογενεια μου..μηπως να πουμε και ευχαριστω στα δαχτυλα που δεν ειναι ιδια?
δε χρωσταω σε κανενα φιλε μου...δεν ειναι και κανενα αξιωμα ο συντονιστης να ευχαριστησω τα μελη που (ΔΕΝ) με εκαναν. μια εξτρα υποχρεωση ειναι που μου προτεινε ο διαχειριστης για ενα χερι βοηθειας...

Γιώργος Κ 18-06-10 12:19

:smt041
Μπραβο παιδια ... δε ξερω πως εγινε αλλα δε μπορω να διαβασω ολα τα ποστ!!

vagvader δεν εχω καταλαβει ... τα μικρα τι γινονται?
Αν τα δινεις σε πετσοπ η σε αλλους χομπιστες με βρισκεις αντιθετο
Αν τα κρατας εσυ ... καλα κανεις ... αν και δε συμφωνω με το ολο εγχειρημα ... καταλαβαινω πως θελεις να δεις τα αποτελεσματα του "πειραματος"

kokos125 18-06-10 12:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 457543)
:smt041
Αν τα δινεις σε πετσοπ η σε αλλους χομπιστες με βρισκεις αντιθετο
Αν τα κρατας εσυ ... καλα κανεις ... αν και δε συμφωνω με το ολο εγχειρημα ... καταλαβαινω πως θελεις να δεις τα αποτελεσματα του "πειραματος"

Εκει ηθελα να καταληξω αλλα βλεπεις η φορα καποιον δεν σ αφηνει!!!!!Αν το κανεις για παρτυ σου μπραβο σου....Αν τα πουλας και τα σπερνεις ντροπη σου...Εγω τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι!

Γιώργος Κ 18-06-10 12:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gta__156 (Μήνυμα 457511)
Το εχω δει , αλλα με αφηνει αδιαφορο :D ειναι λογος για μπαν ?

Ε ρε Γιωργο ... :smt120
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 457513)
Τα μελη ομως κανουν ενα φορουμ Πανο.
Αν δεν ενδιεφεραν κανεναν αυτα που συζητιουνται και εχουν ''περαση'' δεν θα υπηρχε καν φορουμ.

Τα μελη σε κανουν εσενα συντονιστη γιατι αν δεν υπηρχαν δεν θα χρειαζοταν να συντονισεις κανεναν,τα μελη κανουν τον Τολη να αυτοαποκαλειται δικτατωρας και αν δεν υπηρχαν θα μπαναριζε αερα κοπανιστο..

Οποτε πιστευω πως λιγο παραπανω σεβασμος στα μελη δεν βλαπτει, με οτι και αν ασχολειται ο καθενας...ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.;)

Τα μελη σε ban-αραν στο aquazone? :confused:

kwstas_original 18-06-10 12:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 457546)
Τα μελη σε ban-αραν στο aquazone? :confused:

Οχι,εσενα?
Απλα μεταδιδω και γω λαθος προτυπα σαν τον vagvader οποτε ειναι λογος..:rolleyes:

Γιώργος Κ 18-06-10 12:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 457550)
Οχι,εσενα?
Απλα μεταδιδω και γω λαθος προτυπα σαν τον vagvader οποτε ειναι λογος..:rolleyes:

Αν και δε παρακολουθουσα τι προτυπα ειναι αυτα ... δεν τα εβλεπα εκει ... ποια προτυπα? Ειχα δει την εσωτερικη λιμνη ... που για μενα δεν ειναι λαθος αλλα ειναι δυσκολη στη πραγματοποιηση της!

Απλα εγραφες τα μελη ... τα μελη ... και σκεφτηκα και τα μελη ban-αρουν?? :D:D:smt005:smt005:smt005

kwstas_original 18-06-10 12:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 457555)
Αν και δε παρακολουθουσα τι προτυπα ειναι αυτα ... δεν τα εβλεπα εκει ... ποια προτυπα ειναι αυτα? Ειχα δει την εσωτερικη λιμνη ... που για μενα δεν ειναι λαθος αλλα ειναι δυσκολη στη πραγματοποιηση της!

Απλα εγραφες τα μελη ... τα μελη ... και σκεφτηκα και τα μελη ban-αρουν?? :D:D:smt005:smt005:smt005

:grin:
Αλλο εννοω ρε συ Γιωργο.
Τελοσπαντων νομιζω πως το εξαντλησαμε και αυτο το θεμα.
:cool:

Γιώργος Κ 18-06-10 13:03

Σαφως ...

Το θεμα ειναι οτι δεν πας στο wwf π.χ. να σωσεις τις αρκουδες φορωντας γουνα (πραγματικη) ... το πιο πιθανο ειναι οτι θα σε παρουν με τις πετρες και θα την θαψουν την γουνα οπως καθε τι που πεθαινει!! ;) :D

vagvader αν πουλας - χαριζεις τις "γουνες" σου τοτε ... ακομα χειροτερα!!:smt120

vagvader 18-06-10 15:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgarask (Μήνυμα 457563)
Σαφως ...

Το θεμα ειναι οτι δεν πας στο wwf π.χ. να σωσεις τις αρκουδες φορωντας γουνα (πραγματικη) ... το πιο πιθανο ειναι οτι θα σε παρουν με τις πετρες και θα την θαψουν την γουνα οπως καθε τι που πεθαινει!! ;) :D

vagvader αν πουλας - χαριζεις τις "γουνες" σου τοτε ... ακομα χειροτερα!!:smt120

Δεν εχω πουλησει ποτε ψαρια μου και σε κανεναν. Δεν θα βρειτε κανεναν να σας πει οτι εχει ψαρια μου, ομως εχω δωσει-χαρισει ψαρια απο γεννες μου σε petshop και φυσικα αυτο δεν θα αρεσει σε εσας, το προτιμουσα ομως απο να τα πεταξω η να τα κανω τροφη στα μεγαλυτερα μου... Τωρα οσο αφορα την παραμονη μου η οχι στο φορουμ, παρτε το απο την αναποδη, αν εδω ηταν ενα φορουμ για υβριδια-crossbreeds κλπ και καποιος εδινε μια αντιθετη αποψη η γενικα αντιδρουσε θα ηταν εξυπνο να τον κανουν banned με τη μια? Και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι εδω μεσα εχουν παπαγαλοψαρα, τι πρεπει ολους αυτους να τους κανετε banned? Το διαφορετικο συμαινει αυτοματως και περιορισμος? Και ισα ισα δινετε και το ερεθισμα σε καποιους να διαβασουν τι ειναι το σωστο και τι οχι, οποτε ειναι θεμα επιλογης και γνωσης του ολου. Αν δεν ξερουν οι συμφορουμιτες ποια ειναι η πραγματικη εικονα αυτων των ψαριων πως θα κρινουν? Ετσι απλα θα τους λετε "ΟΧΙ στα υβριδια"? Καταλαβαινω ομως τους φοβους του τολη και του καθε τολη που σε αλλες συνθηκες μπορει να ημασταν και αδερφια... Υπαρχει η φοβια μην τυχων και υπαρξουν υποστηρικτές και λατρεις του ειδους.

Πάνος 18-06-10 15:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vagvader (Μήνυμα 457629)
Δεν θα βρειτε κανεναν να σας πει οτι εχει ψαρια μου, ομως εχω δωσει-χαρισει ψαρια απο γεννες μου σε petsho.

ειτε τα παιρνουν μαγαζια ειτε χομπιστες..το ιδιο ειναι..σε "χομπιστες" καταληγουν και διαδιδονται...:(
μαλλον στραφι πηγαν οσα λεχθηκαν...
Παράθεση:

Υπαρχει η φοβια μην τυχων και υπαρξουν υποστηρικτές και λατρεις του ειδους.

τι θα πει "φοβια μην υπαρξουν υποστηρικτες"?? αυτο δε το εμποδιζεις..ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας αν καποιος υποστηριζει αυτο που εμεις αντιμαχομαστε.
δε φοβομαστε μη χασουμε μελη "στην αντιπερα σκοτεινη οχθη":D:D
καθε μερια θα εχει τους υποστηρικτες της...απλα εδω ειμαστε μια κοινοτητα στην "αλλη" πλευρα...που ευτυχως ειναι και η πλειοψηφια.

vagvader 18-06-10 15:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 457630)
ειτε τα παιρνουν μαγαζια ειτε χομπιστες..το ιδιο ειναι..σε "χομπιστες" καταληγουν και διαδιδονται...:(
μαλλον στραφι πηγαν οσα λεχθηκαν...

τι θα πει "φοβια μην υπαρξουν υποστηρικτες"?? αυτο δε το εμποδιζεις..ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας αν καποιος υποστηριζει αυτο που εμεις αντιμαχομαστε.
δε φοβομαστε μη χασουμε μελη "στην αντιπερα σκοτεινη οχθη":D:D
καθε μερια θα εχει τους υποστηρικτες της...απλα εδω ειμαστε μια κοινοτητα στην "αλλη" πλευρα...που ευτυχως ειναι και η πλειοψηφια.

Δεν θα επιμεινω... και σιγουρα δεν θα μου αρεσε να εχω μια πλειοψηφία διαρκως εναντιων μου.... θα κανω πισω λοιπον αν και πιστευω οτι θα ηταν δικαιο να ακουγεται το διαφορετικο.

Γιώργος Κ 18-06-10 15:41

Παράθεση:

Δεν εχω πουλησει ποτε ψαρια μου και σε κανεναν. Δεν θα βρειτε κανεναν να σας πει οτι εχει ψαρια μου, ομως εχω δωσει-χαρισει ψαρια απο γεννες μου σε petshop και φυσικα αυτο δεν θα αρεσει σε εσας, το προτιμουσα ομως απο να τα πεταξω η να τα κανω τροφη στα μεγαλυτερα μου... Τωρα οσο αφορα την παραμονη μου η οχι στο φορουμ, παρτε το απο την αναποδη, αν εδω ηταν ενα φορουμ για υβριδια-crossbreeds κλπ και καποιος εδινε μια αντιθετη αποψη η γενικα αντιδρουσε θα ηταν εξυπνο να τον κανουν banned με τη μια? Και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι εδω μεσα εχουν παπαγαλοψαρα, τι πρεπει ολους αυτους να τους κανετε banned? Το διαφορετικο συμαινει αυτοματως και περιορισμος? Και ισα ισα δινετε και το ερεθισμα σε καποιους να διαβασουν τι ειναι το σωστο και τι οχι, οποτε ειναι θεμα επιλογης και γνωσης του ολου. Αν δεν ξερουν οι συμφορουμιτες ποια ειναι η πραγματικη εικονα αυτων των ψαριων πως θα κρινουν? Ετσι απλα θα τους λετε "ΟΧΙ στα υβριδια"? Καταλαβαινω ομως τους φοβους του τολη και του καθε τολη που σε αλλες συνθηκες μπορει να ημασταν και αδερφια... Υπαρχει η φοβια μην τυχων και υπαρξουν υποστηρικτές και λατρεις του ειδους.

Ποιο ειναι το ειδος? :confused: Δεν υπαρχει τετοιος φοβος ... ολοι τα βλεπουμε στα πετσοπ ... αλλα τουλαχιστον εγω θλιβομαι παρα πολυ! Οπως οταν ειδα την παπαγαλινα σου! Οτι και να ειναι ειναι ταλαιπωρημενη -χωρις ουρα- και θα πρεπει να ζησει με τις προυποθεσεις που εθεσε καποιος ανεγκεφαλος που της εκοψε την ουρα αλλα και ακομα πιο πριν που την "εφτιαξε" για το κερδος και μονο!

Προσωπικα εξεφρασα τη γνωμη μου παραπανω! Και εγω ειμαι κατα των υβριδιων ποσο μαλλον αν το κανουν χομπιστες! Παρολα αυτα δε θελω να σε πεισω για κατι ...

Αν δε τα δινεις αλλου δεν εχω προβλημα ουτε ζηταω να τα θανατωσεις! Εχουν και αυτα ψυχουλες αλλα να αφησουμε την φυση να "δημιουργει" νεα ειδη! ;)

Τα ban τα κανει μονο ο ιδιοκτητης! Αν ειχα εγω τετοια δυνατοτητα πολλοι θα ειχαν ban-αριστει απο καιρο! :grin: Δε με νοιαζει τοσο αυτο που λεει ο καθενας αλλα το γιατι το λεει! Οι προθεσεις ειναι πολυ σημαντικες για μενα!!!
Ελπιζω να καταλαβαινεις το παραδειγμα με το wwf ειναι φυσικο να σε πυροβολουν ολοι ...

Αν θες καποια συμβουλη θα σου προτεινα μια που τα πας καλα στις αναπαραγωγες ... να στρεψεις το ενδιαφερον σου σε σπανια ψαρια και δυσευρετα στην Ελλαδα ...

bokostas 18-06-10 16:51

Είναι σαφές ότι ο Βαγγέλης παίρνει 2 ψάρια, ένα που έχει δημιουργηθεί από φυσικές διαδικασίες και ένα που δεν υπάρχει στη φύση κι έχει
φτιαχτεί από τον άνθρωπο για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του και είναι 100% τεχνητό, δυσλειτουργικό, προβληματικό και δυστυχισμένο.

Αυτά τα 2 ψάρια, το ψάρι και το "ψάρι" τα διασταυρώνει, ενώ ποτέ δεν θα διασταυρώνονταν στην φύση, αφού το 2ο δεν είναι ικανό να επιβιώσει
μόνο του, ακριβώς λόγω της προβληματικής του "κατασκευής" και των μειονεκτημάτων που κουβαλάει εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

Γιατί το κάνει αυτό? Είτε γιατί η περιέργειά του για το αποτέλεσμα υπερισχύει της κοινής λογικής που λέει ότι δεν διαιωνίζεις κάτι ήδη προβληματικό,
κάτι που η ίδια η φύση το έχει αποκλείσει από τις επιλογές της, όπως και το αρχικό παπαγαλόψαρο, γιατί είναι εκφυλισμένο και μη βιώσιμο.

Είτε (και ελπίζω να μην ισχύει στην περίπτωση του Βαγγέλη) για να βγάλει οικονομικό όφελος από την πώληση των δυστυχισμένων και στείρων απογόνων,
αδιαφορώντας για τον βιασμό των φυσικών επιλογών, την διάδοση τεχνητώς δημιουργημένων υβριδίων και την τύχη των προβληματικών "ψαριών".
Και ποιός μας λέει φίλε Βαγγέλη ότι δεν τα κάνεις όλα αυτά για να πετύχεις ένα "μοναδικό" και "σπάνιο" υβρίδιο που θα μοσχοπουλήσεις σε κάποιους
άσχετους, μη συνειδητοποιημένους χομπίστες, όπως έκαναν και οι αρχικοί δημιουργοί των παπαγαλόψαρων και των άλλων υβριδίων?

Και θέλει να τα παρουσιάσει σε ένα φόρουμ που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαφωνεί με τις μη φυσικές επιλογές, μόνο και μόνο για να
καυχηθεί για την επιτυχία του και να συμβάλει στην διάδοση της κατοχής μη λειτουργικών, τεχνητά φτιαγμένων, αλλά "όμορφων"
και με έντονα χρώματα υβριδίων που αυτός (και δυστυχώς και κάποιοι λίγοι εδώ μέσα) τα θεωρούν ψάρια, ενώ δεν είναι.

Τι το φυσικό και αξιόλογο βρίσκετε (εσείς οι λίγοι που τον υποστηρίζετε) σε όλη την παραπάνω διαδικασία, τι πραγματικά έχει να προσφέρει, τι θα κερδίσουμε
αν μάθουμε την εξέλιξη του "πειράματος" κι αν ο Βαγγέλης γίνει πλούσιος πουλώντας "τερατάκια" και γεμίζοντας την αγορά δυστυχισμένα υβρίδια?
Γιατί εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα χαρίζει στα πετσόπ και μπαίνει σε τόσο κόπο και τόσα έξοδα, μόνο για την χαρά της "έρευνας".
Εκτός κι αν τα χαρίζει γιατί δεν πέτυχε ακόμη τον σκοπό του που σίγουρα θα χρυσοπληρωθεί από τους κυνηγούς της "διαφορετικότητας".

Πιστεύετε ότι γι αυτό δημιουργήθηκε και αγωνίζεται ο Π.Σ.Φ.Ε.? Για να βγάλουν κάποιοι κέρδος, εκμεταλευόμενοι την περιέργεια και την άγνοια
και σε βάρος κάθε φυσικής και λογικής επιλογής? Με ποιόν τρόπο θα προοδεύσει και θα πάει μπροστά το χόμπυ, τι βιότοπους θα φτιάξετε για να βάλετε
τα "ψάρια" του Βαγγέλη που δεν έχουν ζήσει ποτέ στην φύση, γιατί η ίδια η φύση διαφωνεί με τα "πειράματα" του Βαγγέλη?

Κλεόβουλος 18-06-10 17:27

Αναρωτιέμαι βρε Βαγγέλη πως ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα ψαράκια 25 χρόνια όπως λες, να καταλήγει σε τέτοιου είδους πειράματα που θυμίζουν δρ.Μένγκελε zw.
Η ομορφιά των ειδών που ζουν στη φύση είναι απερίγραπτη και ανεξάντλητη ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι θέλει ή μπορεί να "φτιάξει" κάτι ομορφότερο.Το κέρδος ή η ματαιοδοξία (απ' αυτήν όλοι έχουμε) είναι το κίνητρο για κάτι τέτοιο?

vagvader 18-06-10 17:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bokostas (Μήνυμα 457653)
Και ποιός μας λέει φίλε Βαγγέλη ότι δεν τα κάνεις όλα αυτά για να πετύχεις ένα "μοναδικό" και "σπάνιο" υβρίδιο που θα μοσχοπουλήσεις σε κάποιους
άσχετους, μη συνειδητοποιημένους χομπίστες, όπως έκαναν και οι αρχικοί δημιουργοί των παπαγαλόψαρων και των άλλων υβριδίων?

Ειπα πιο πανω οτι δεν θα συνεχισω και δεν θα σας ξανα"ενοχλήσω", το θεμα τελειωνει εδω... αλλα σε αυτο που ειπες θα σου απαντησω οτι απο τετοιες γεννες σπανια βγαινουν (αλλα οχι απιθανο) αριστα και μοναδικα αποτελεσματα, καμια φορα σε ενα και μονο ψαρι. Αν ειμαι λοιπον τοσο τυχερος, πιστεψε με θα το κρατησω για μενα, δεν εχω αναγκη ουτε να πουλησω αλλα ουτε να τα συντηρω οπως πιο πανω αναφερθηκε. Το οτι αυτα τα ψαρια με ενθουσιαζουν και γιαυτο και ασχολούμαι μαζι τους δεν με κανει υποψηφιο πωλητη αυτων...

kingrim 18-06-10 17:44

Να πω και εγώ τα δικά μου αφού πλέον είναι γνωστό ότι δεν κρατώ το στόμα μου κλειστό κάτι με τρώει άμα δεν μιλήσω.
Α) Δεν μου αρέσουν τα παπαγαλοψαρα όχι γιατί είναι τεχνητά άλλα γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. (κάποιους τους νοιάζει αυτό κάποιους όχι)
Β) Προφανώς ο φίλος θέλει να βγάλει χρήμα θα μπορούσα να κάνω συζήτηση εάν δεν υπήρχε στη μέση το χρήμα . (θα ήθελα να ακούσω των φίλο μας στην περίπτωση που θα έπρεπε να πληρώνει τα πετ σοπ για να του τα πάρουν)
Γ) Διαφωνώ με την λογική χούντας που επικρατεί θεωρώ πως με προσβάλει σαν άνθρωπο και σαν μέλος και αρχίζω να αμφισβητώ εάν αυτά που έχω διαβάσει είναι η αλήθεια ή η αλήθεια μερικών ανθρώπων που έχουν τα ίδια πιστεύω και δεν αφήνουν κανέναν άλλο να πει κάτι διαφορετικό.
Δ)Τα τεχνητά ζώα υπάρχουν πολλά χρόνια δεν με ενοχλούν όταν δεν έχουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή τους .
Έχω τύχει όμως και σε χρυσόψαρο τεχνητό χωρίς ματιά το θεωρώ απαράδεκτο
Ξέρω ότι τα σκυλιά σαρπει έχουν δερματικά πρόβλημα το θεωρώ απαράδεκτο
Το γαϊδούρι δεν ξέρω να έχει κάποιο πρόβλημα αν δεν έχει το θεωρώ αποδεκτό
Αυτή η λίστα θα μπορούσε να είναι πολλές σελίδες άλλα νομίζω καταλάβατε την λογική μου

ΥΓ. Αλλο να εχεις παπαγαλοψαρα και Αλλο να εισαι εκτροφεας κατακρηνω το 2ρο

vagvader 18-06-10 17:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 457669)
Αναρωτιέμαι βρε Βαγγέλη πως ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα ψαράκια 25 χρόνια όπως λες, να καταλήγει σε τέτοιου είδους πειράματα που θυμίζουν δρ.Μένγκελε zw.
Η ομορφιά των ειδών που ζουν στη φύση είναι απερίγραπτη και ανεξάντλητη ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι θέλει ή μπορεί να "φτιάξει" κάτι ομορφότερο.Το κέρδος ή η ματαιοδοξία (απ' αυτήν όλοι έχουμε) είναι το κίνητρο για κάτι τέτοιο?

Φιλε μου οτι και να πω θα τεθει παλι σε αρνιτικες κριτικες.... γιαυτο και το αφηνουμε καλυτερα, καταλαβαινω οτι οι επιλογες μου για τους περισσοτερους ειναι λαθος.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 457678)
Β) Προφανώς ο φίλος θέλει να βγάλει χρήμα θα μπορούσα να κάνω συζήτηση εάν δεν υπήρχε στη μέση το χρήμα . (θα ήθελα να ακούσω των φίλο μας στην περίπτωση που θα έπρεπε να πληρώνει τα πετ σοπ για να του τα πάρουν)

Πεφτεις πολυ εξω... καμια σχεση. Οσο για τα petshop σε πληροφορω οτι ειδικα τετοια εποχη δεν τα παιρνουν ευκολα. Τωρα αν δεν εβρισκα να τα εδινα θα τα εκανα απλα τροφη αυτα που δεν θα ηθελα να κρατησω.

ΥΓ= το θεμα "χρημα" δεν υπαρχει.

morgoth 18-06-10 18:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vagvader (Μήνυμα 457679)
Φιλε μου οτι και να πω θα τεθει παλι σε αρνιτικες κριτικες.... γιαυτο και το αφηνουμε καλυτερα, καταλαβαινω οτι οι επιλογες μου για τους περισσοτερους ειναι λαθος.

Πεφτεις πολυ εξω... καμια σχεση. Οσο για τα petshop σε πληροφορω οτι ειδικα τετοια εποχη δεν τα παιρνουν ευκολα. Τωρα αν δεν εβρισκα να τα εδινα θα τα εκανα απλα τροφη αυτα που δεν θα ηθελα να κρατησω.

ΥΓ= το θεμα "χρημα" δεν υπαρχει.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου διευκρινήσεις τι εννοείς με το παραπάνω;

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:46.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,04088 seconds with 10 queries