Παράθεση:
Δεν κάνουμε τους αστυνόμους εδώ. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, αν τα καταφέρουμε τελικά, τις αξίες της κανονικής αναπαραγωγής και αξιοπρεπές διατήρησης των ειδών. Όσο εγωιστές και αν φαινόμαστε σαν ενυδρειόφιλοι, ίσως κάποια μέρα στο άμεσο μέλλον, τα μοναδικά ψάρια που θα ζουν να βρίσκονται σε ενυδρεία και όχι στους πραγματικούς τους βιότοπους που θα τους έχει μέχρι τότε μολύνει και καταστρέψει η ανθρωπότητα. Ε, τί? Έχω βαρεθεί δηλαδή τα χιλιάδες είδη ψαριών που υπάρχουν, και θα διατηρώ υβρίδια τώρα? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Σε αντιθεση με αυτο που εγραψα παραπανω, εσυ εν γνωσει σου αναπαραγεις ενα "ειδος" που δεν το ορισε η φυση με καποιο αλλο πραγματικο ειδος οπου συνανταται στην φυση. Το χειροτερο ειναι που διαδιδεις το αποτελεσμα τους! Αυτο απο μονο του ειναι τουλαχιστον αντιδεοντολογικο... Παράθεση:
|
Δε θα με ενοχλουσε τοσο εαν ζευγαρωνες 2 ειδη κιχλιδων... δε μου αρεσει καθολου που το ενα ειναι παπαγαλος ;)
|
Παράθεση:
------------------------- Παντως επειδη δεν ξερω κατα ποσο θα με "αφησουν" να βρικομαι αναμεσα σας ακομα.... σας δινω το αποτελεσμα μεχρι στιγμης... http://img408.imageshack.us/img408/6...xbpfrymale.jpg Εδω βλεπετε εναν αρσενικο της γεννας αυτης. Η φωτο ειναι προσφατη. |
Καταρχας, ανεφερες το 90% των ψαριων που βρισκονται στο χομπι το οποιο δεν ισχυει (και ναι, στεκομαι σε μια λεξη αλλα εχει μεγαλη σημασια).
Αυτα που ανεφερες ειναι οντως μεταλλαγμενα. Σε αυτο που διαφωνω καθετα μαζι σου (και θελω να πιστευω το 99,99% του φορουμ μας) ειναι οτι εσυ τα αναπαραγεις (και προφανως τα διαδιδεις) στο χομπι μας συνειδητα! Εγω σε αντιθεση προσπαθω να ενημερωσω τα μελη να ΜΗΝ παιρνουν τετοια ψαρια ωστε καποια μερα να απαγορευτουν (οπως εχει ηδη γινει σε καποιες χωρες). Δεν θα μπω στον κοπο να συνεχισω τον διαλογο για ενα τετοιο θεμα. Πιστευω οτι το μηνυμα που θελουμε να περασουμε εχει γινει αντιληπτο. |
Παράθεση:
Στην περίπτωση σου όμως, συναντούμε πλάσματα υβρίδια που τα έχουμε μόνο για σόου. Δεν εξυπηρετούν σε τίποτε. Άρα πώς δικαιολογείς το εγχείρημα σου? Όταν όλοι μας αγοράσουμε από μια παπαγαλίνα, τότε οι χρυσοδάκτιλοι επιστήμονες που καραδοκούν, θα προχωρίσουν και σε άλλες "έξυπνες μεταλλάξεις" ειδών. Το βρίσκεις αυτό φρόνιμο να γίνεται από κάθε άποψη? Μπορείς να σκεφτείς πόσο μπορεί αυτό το ενδεχόμενο να χαλάσει την ενυδρειακή κοινότητα? Είναι ποτέ δυνατόν ένα ενυδρειακό φόρουμ να επικροτήσει ένα τέτοιο γεγονός? Προσωπικά σου προτείνω αφού έχεις ήδη την εμπειρία, να αναπαράξεις δύσκολα αληθινά είδη ψαριών. Θα είμαι ο πρώτος που θα επικροτήσει το αποτέλεσμα σου. Σκέψου αυτά που σου έχω πει. ;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Σε τι μπορει δηλαδη να εξυπηρετει ενα ψαρι ενυδρειου? Ενας wilg caught δισκος για παραδειγμα?Ουτε να τον αναπαραξεις δεν μπορεις! Γιατι ενας αγριος πιασμενος δισκος λοιπον δεν αντιμετωπιζετε σαν ενα king kamfa μου εξηγεις?:confused: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
αλλο μεταλλαγμενα..ή επιλεκτικα αναπαραγμενα (κατι για το οποιο ειμαι επισης αντιθετος) και αλλο η "μειξη" διαφορετικων ειδων. κυριοι και κυριες οταν με τοσο σθενος υπερασπιζομαστε την αποψη μας....ας ξερουμε τι γραφουμε τουλαχιστον. |
Παράθεση:
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η απάντηση και λογική μου βρίσκεται στη δεύτερη παράγραφο της πρώτης μου δημοσίευσης. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν "αυθεντικά είδη στα ενυδρεία μας". Αυτό φοβάμαι. |
Παράθεση:
και καποιοι που εδω χαρακτηριζονται χουντικοι και λογοκριτες.....θα ειναι υπευθυνοι (αν το καταφερουν) ως ενα βαθμο για να μπορειτε να εχετε στα ενυδρεια σας και καποιο ψαρι που καποτε εφτιαξε η φυση και οχι εμεις.... αναλογιστειτε μερικα πραγματα πριν γραψετε και εχετε μια υποσημμειωση στο μυαλο σας ΖΩΑ ειναι...δηλαδη ζωντανα...οχι συλλογη γραμματοσημων!!! |
Παράθεση:
και Δημοκρατικοτατο :) |
θα σου απαντησει ο Τολης συγκεκριμενα σε αυτο..
αλλα ενα φορουμ δε δημιουργειται γιατι ειναι το "απανθισμα" της δημοκρατιας (μια λεξη παρεξηγημενη που μας "εφαγε" πολλες φορες γιατι χασαμε τα ορια της).... εχει μια πολιτικη το φορουμ αυτο και ο Τολης το διατυμπανιζει καθε φορα...ποτε δεν ειπε οτι εχει φτιαξει το πιο δημορατικο φορουμ. οποιος θελει μπαινει ...κανεις δεν εξαναγκαστηκε. επειδη εχουμε δημοκρατια λοιπον υπαρχουν και αλλα φορα να μη banαριστει ο φιλος.....αν ο Τολης κρινει οτι το εγχειρημα ειναι εναντιον της γραμμης που ακολουθει το φορουμ..τοτε πραττει αναλογα. ειναι σαφες νομιζω. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν νομιζω να λεει καπου στους κανονες του φορουμ Απαγορευεται η εγγραφη μελων οπου διατηρουν υβριδια στα ενυδρεια του . Σε αντιθετη περιπτωση θα διαγραφοντε οριστικα :rolleyes: |
Παράθεση:
Καλά, από μωρό καπνίζεις εσύ? Κακό παράδειγμα...:D:D:D |
Παράθεση:
το φορουμ και ο Τολης εοχυν συγκεκριμενη γραμμη και κανεις δε μπορει να πει οτι αυτο δεν λεγεται και ξεκαθαριζεται σε ΚΑΘΕ ευκαιρια...εξαλλου γιαυτο και ο τολης και εμεις αναφεραμε τη θεση αυτη ξανα σε αυτη την περιπτωση. υπαρχει ενα μπανερακι πανω πανω στο φορουμ. δε το εχεις δει ποτε ???????????????????? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αν δεν ενδιεφεραν κανεναν αυτα που συζητιουνται και εχουν ''περαση'' δεν θα υπηρχε καν φορουμ. Τα μελη σε κανουν εσενα συντονιστη γιατι αν δεν υπηρχαν δεν θα χρειαζοταν να συντονισεις κανεναν,τα μελη κανουν τον Τολη να αυτοαποκαλειται δικτατωρας και αν δεν υπηρχαν θα μπαναριζε αερα κοπανιστο.. Οποτε πιστευω πως λιγο παραπανω σεβασμος στα μελη δεν βλαπτει, με οτι και αν ασχολειται ο καθενας...ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.;) |
δεν νομιζω οτι υπηρξε ασεβεια σε καποιον...και συντονιστη με εκανε ο δικτατορας..(απορω ακομη γιατι με εκανε)..κανενα μελος δε με προτεινε...
οχι μελη σημαινει οχι φορουμ..οχι συντονιστες...και τι να πει αυτο?? αν δεν υπηρχαν φορα απλα δε θα ημουν συντονιστης...δε με τρεφει αυτο..ουτε εμενα ουτε την οικογενεια μου..μηπως να πουμε και ευχαριστω στα δαχτυλα που δεν ειναι ιδια? δε χρωσταω σε κανενα φιλε μου...δεν ειναι και κανενα αξιωμα ο συντονιστης να ευχαριστησω τα μελη που (ΔΕΝ) με εκαναν. μια εξτρα υποχρεωση ειναι που μου προτεινε ο διαχειριστης για ενα χερι βοηθειας... |
:smt041
Μπραβο παιδια ... δε ξερω πως εγινε αλλα δε μπορω να διαβασω ολα τα ποστ!! vagvader δεν εχω καταλαβει ... τα μικρα τι γινονται? Αν τα δινεις σε πετσοπ η σε αλλους χομπιστες με βρισκεις αντιθετο Αν τα κρατας εσυ ... καλα κανεις ... αν και δε συμφωνω με το ολο εγχειρημα ... καταλαβαινω πως θελεις να δεις τα αποτελεσματα του "πειραματος" |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Απλα μεταδιδω και γω λαθος προτυπα σαν τον vagvader οποτε ειναι λογος..:rolleyes: |
Παράθεση:
Απλα εγραφες τα μελη ... τα μελη ... και σκεφτηκα και τα μελη ban-αρουν?? :D:D:smt005:smt005:smt005 |
Παράθεση:
Αλλο εννοω ρε συ Γιωργο. Τελοσπαντων νομιζω πως το εξαντλησαμε και αυτο το θεμα. :cool: |
Σαφως ...
Το θεμα ειναι οτι δεν πας στο wwf π.χ. να σωσεις τις αρκουδες φορωντας γουνα (πραγματικη) ... το πιο πιθανο ειναι οτι θα σε παρουν με τις πετρες και θα την θαψουν την γουνα οπως καθε τι που πεθαινει!! ;) :D vagvader αν πουλας - χαριζεις τις "γουνες" σου τοτε ... ακομα χειροτερα!!:smt120 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
μαλλον στραφι πηγαν οσα λεχθηκαν... Παράθεση:
δε φοβομαστε μη χασουμε μελη "στην αντιπερα σκοτεινη οχθη":D:D καθε μερια θα εχει τους υποστηρικτες της...απλα εδω ειμαστε μια κοινοτητα στην "αλλη" πλευρα...που ευτυχως ειναι και η πλειοψηφια. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Προσωπικα εξεφρασα τη γνωμη μου παραπανω! Και εγω ειμαι κατα των υβριδιων ποσο μαλλον αν το κανουν χομπιστες! Παρολα αυτα δε θελω να σε πεισω για κατι ... Αν δε τα δινεις αλλου δεν εχω προβλημα ουτε ζηταω να τα θανατωσεις! Εχουν και αυτα ψυχουλες αλλα να αφησουμε την φυση να "δημιουργει" νεα ειδη! ;) Τα ban τα κανει μονο ο ιδιοκτητης! Αν ειχα εγω τετοια δυνατοτητα πολλοι θα ειχαν ban-αριστει απο καιρο! :grin: Δε με νοιαζει τοσο αυτο που λεει ο καθενας αλλα το γιατι το λεει! Οι προθεσεις ειναι πολυ σημαντικες για μενα!!! Ελπιζω να καταλαβαινεις το παραδειγμα με το wwf ειναι φυσικο να σε πυροβολουν ολοι ... Αν θες καποια συμβουλη θα σου προτεινα μια που τα πας καλα στις αναπαραγωγες ... να στρεψεις το ενδιαφερον σου σε σπανια ψαρια και δυσευρετα στην Ελλαδα ... |
Είναι σαφές ότι ο Βαγγέλης παίρνει 2 ψάρια, ένα που έχει δημιουργηθεί από φυσικές διαδικασίες και ένα που δεν υπάρχει στη φύση κι έχει
φτιαχτεί από τον άνθρωπο για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του και είναι 100% τεχνητό, δυσλειτουργικό, προβληματικό και δυστυχισμένο. Αυτά τα 2 ψάρια, το ψάρι και το "ψάρι" τα διασταυρώνει, ενώ ποτέ δεν θα διασταυρώνονταν στην φύση, αφού το 2ο δεν είναι ικανό να επιβιώσει μόνο του, ακριβώς λόγω της προβληματικής του "κατασκευής" και των μειονεκτημάτων που κουβαλάει εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Γιατί το κάνει αυτό? Είτε γιατί η περιέργειά του για το αποτέλεσμα υπερισχύει της κοινής λογικής που λέει ότι δεν διαιωνίζεις κάτι ήδη προβληματικό, κάτι που η ίδια η φύση το έχει αποκλείσει από τις επιλογές της, όπως και το αρχικό παπαγαλόψαρο, γιατί είναι εκφυλισμένο και μη βιώσιμο. Είτε (και ελπίζω να μην ισχύει στην περίπτωση του Βαγγέλη) για να βγάλει οικονομικό όφελος από την πώληση των δυστυχισμένων και στείρων απογόνων, αδιαφορώντας για τον βιασμό των φυσικών επιλογών, την διάδοση τεχνητώς δημιουργημένων υβριδίων και την τύχη των προβληματικών "ψαριών". Και ποιός μας λέει φίλε Βαγγέλη ότι δεν τα κάνεις όλα αυτά για να πετύχεις ένα "μοναδικό" και "σπάνιο" υβρίδιο που θα μοσχοπουλήσεις σε κάποιους άσχετους, μη συνειδητοποιημένους χομπίστες, όπως έκαναν και οι αρχικοί δημιουργοί των παπαγαλόψαρων και των άλλων υβριδίων? Και θέλει να τα παρουσιάσει σε ένα φόρουμ που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαφωνεί με τις μη φυσικές επιλογές, μόνο και μόνο για να καυχηθεί για την επιτυχία του και να συμβάλει στην διάδοση της κατοχής μη λειτουργικών, τεχνητά φτιαγμένων, αλλά "όμορφων" και με έντονα χρώματα υβριδίων που αυτός (και δυστυχώς και κάποιοι λίγοι εδώ μέσα) τα θεωρούν ψάρια, ενώ δεν είναι. Τι το φυσικό και αξιόλογο βρίσκετε (εσείς οι λίγοι που τον υποστηρίζετε) σε όλη την παραπάνω διαδικασία, τι πραγματικά έχει να προσφέρει, τι θα κερδίσουμε αν μάθουμε την εξέλιξη του "πειράματος" κι αν ο Βαγγέλης γίνει πλούσιος πουλώντας "τερατάκια" και γεμίζοντας την αγορά δυστυχισμένα υβρίδια? Γιατί εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα χαρίζει στα πετσόπ και μπαίνει σε τόσο κόπο και τόσα έξοδα, μόνο για την χαρά της "έρευνας". Εκτός κι αν τα χαρίζει γιατί δεν πέτυχε ακόμη τον σκοπό του που σίγουρα θα χρυσοπληρωθεί από τους κυνηγούς της "διαφορετικότητας". Πιστεύετε ότι γι αυτό δημιουργήθηκε και αγωνίζεται ο Π.Σ.Φ.Ε.? Για να βγάλουν κάποιοι κέρδος, εκμεταλευόμενοι την περιέργεια και την άγνοια και σε βάρος κάθε φυσικής και λογικής επιλογής? Με ποιόν τρόπο θα προοδεύσει και θα πάει μπροστά το χόμπυ, τι βιότοπους θα φτιάξετε για να βάλετε τα "ψάρια" του Βαγγέλη που δεν έχουν ζήσει ποτέ στην φύση, γιατί η ίδια η φύση διαφωνεί με τα "πειράματα" του Βαγγέλη? |
Αναρωτιέμαι βρε Βαγγέλη πως ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα ψαράκια 25 χρόνια όπως λες, να καταλήγει σε τέτοιου είδους πειράματα που θυμίζουν δρ.Μένγκελε zw.
Η ομορφιά των ειδών που ζουν στη φύση είναι απερίγραπτη και ανεξάντλητη ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι θέλει ή μπορεί να "φτιάξει" κάτι ομορφότερο.Το κέρδος ή η ματαιοδοξία (απ' αυτήν όλοι έχουμε) είναι το κίνητρο για κάτι τέτοιο? |
Παράθεση:
|
Να πω και εγώ τα δικά μου αφού πλέον είναι γνωστό ότι δεν κρατώ το στόμα μου κλειστό κάτι με τρώει άμα δεν μιλήσω.
Α) Δεν μου αρέσουν τα παπαγαλοψαρα όχι γιατί είναι τεχνητά άλλα γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. (κάποιους τους νοιάζει αυτό κάποιους όχι) Β) Προφανώς ο φίλος θέλει να βγάλει χρήμα θα μπορούσα να κάνω συζήτηση εάν δεν υπήρχε στη μέση το χρήμα . (θα ήθελα να ακούσω των φίλο μας στην περίπτωση που θα έπρεπε να πληρώνει τα πετ σοπ για να του τα πάρουν) Γ) Διαφωνώ με την λογική χούντας που επικρατεί θεωρώ πως με προσβάλει σαν άνθρωπο και σαν μέλος και αρχίζω να αμφισβητώ εάν αυτά που έχω διαβάσει είναι η αλήθεια ή η αλήθεια μερικών ανθρώπων που έχουν τα ίδια πιστεύω και δεν αφήνουν κανέναν άλλο να πει κάτι διαφορετικό. Δ)Τα τεχνητά ζώα υπάρχουν πολλά χρόνια δεν με ενοχλούν όταν δεν έχουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή τους . Έχω τύχει όμως και σε χρυσόψαρο τεχνητό χωρίς ματιά το θεωρώ απαράδεκτο Ξέρω ότι τα σκυλιά σαρπει έχουν δερματικά πρόβλημα το θεωρώ απαράδεκτο Το γαϊδούρι δεν ξέρω να έχει κάποιο πρόβλημα αν δεν έχει το θεωρώ αποδεκτό Αυτή η λίστα θα μπορούσε να είναι πολλές σελίδες άλλα νομίζω καταλάβατε την λογική μου ΥΓ. Αλλο να εχεις παπαγαλοψαρα και Αλλο να εισαι εκτροφεας κατακρηνω το 2ρο |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
ΥΓ= το θεμα "χρημα" δεν υπαρχει. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:46. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board