Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γαρίδες του γένους Neocaridina (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=222)
-   -   Θέματα: Οι γαρίδες μου δεν γεννούν (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37022)

piranhas2 24-02-11 19:53

τελικα δεν εχω αρσενικες ευχαριστω

panos tsokas 27-02-11 17:26

Τι ειναι το "σελωνουν"???
εγω εχω αρσενικες αλλα δεν ξερω πως ειναι οι θηλυκες για να τις ξεχωρισω. Ειναι ευκολο να βαλει κανενας φωτο και απο τα δυο φυλα?
ποσο καιρο θελουν για να κανουν αυγα???

tsilojohn 27-02-11 17:29

Εδω ειναι ολα οσα θες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38771

stav 28-02-11 14:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dizio (Μήνυμα 554834)
εν σελώνουν όλες τότε, ναι είναι όλες θυλικές. σκέψου όμως ότι όταν αυγώνονται, είναι συννέχεια κρυμένες, πόσο μάλλον όταν ο αριθμός τους είναι μικρός. οπότε μπορεί να κατεβάζουν αυγά, αλλά πολύ απλά εσύ να μην το βλέπεις. τώρα στο ότι δε βλέπεις γόνο κυρίως υπαίτια είναι τα εντλερ.

Τα εντλερς δεν πειραζουν τις γαριδες.

Γιώργος Κ 28-02-11 17:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stav (Μήνυμα 559520)
Τα εντλερς δεν πειραζουν τις γαριδες.

Απο οσο ειδα ... ειναι να μην τις δοκιμασουν ... Οταν ειχα εντλερακια ειχαν αρπαξει μια red cherry που πεθαινε και την εκαναν κομματακια! Απο τοτε ολο και εβλεπα να τις κυνηγανε :rolleyes:

daimosth 29-03-11 17:52

Γαριδουλες Red cherry με περιορισμενη libido?

Καλησπέρα σε ολους,
Εχω Γυρω στις 10 Red Cherry μαζι με κάμποσα enlerakia...
Το ενυδρειο ειναι στρωμενο και ο βυθος επισης.
Οι γαριδες κολυμπαν και βοσκουν ανενοχλητες μαζι με τα εντλερακια...
Απο τοτε που μου τις δωσαν ( Γυρω στον Νοεμβρη με Δεκεμβρη), δεν εχω δει ουτε μια αυγομενη παροτι κανουν τις "σελλες").
Στο ενυδρειο υπαρχουν αρκετες κρυψωνες αλλα οι γαριδουλες φενεται ειναι ανοργασμικες ή νομιζουν οτι ειναι σε μοναστηρι... :P
Κατα καιρους διαβαζω και οτι συμβαινει και σε αλλους οι οποιοι εχουν μονο γαριδες στα ενυδρεια τους.
Μπορει να υποψιαστει κανεις τι συμβαινει?
Οι μετρησεις μου ειναι μια χαρα και η θερμοκρασια στους 24-25.
Συντομα θα βαλω και JAVA αν και νομιζω κρυψωνες υπαρχουν αρκετες μιας και ειναι ψιλοζουγκλα εκει μεσα...

Αber 29-03-11 17:53

μηπως ειναι ολες θυληκες?

daimosth 29-03-11 18:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αber (Μήνυμα 572330)
μηπως ειναι ολες θυληκες?

Οχι... υπαρχουν σιγουρα 2 αρσενικες, μπορει και μια τριτη

Raven 30-03-11 00:11

Αφου πρωτα σιγουρευτεις οτι δεν φταιει η ποιοτητα του νερου και η σωστη συντηρηση του ενυδρειου, προχωρα σε μερικα κολπακια που ισως τις κανει να "ξυπνησουν".
1. Αυξησε την φωτοπεριοδο σταδιακα μεχρι να φτασει τις 12 ωρες. Μερικες φορες νομιζουν οτι ερχεται η ανοιξη και μεγαλωνει η μερα.

2. Κανε επι 2 εβδομαδες συχνες αλλαγες νερου αλλα μικρες (10%), με νερο ψυχροτερο κατα 2-3 βαθμους. Ετσι νομιζουν οτι ηρθε η εποχη των βροχοπτωσεων.

Ολα τα ειδη γαριδων σταματουν να αναπαραγονται και ξεκουραζονται για 1-2 μηνες συνηθως κατα το χειμωνα. Βλεπεις η αναπαραγωγη ειναι επιπονη και κοστιζει πολυ σε ενεργεια.

ARIS1983 30-03-11 01:42

Eπισης βοηθαει και η σωστη διατροφη, σπιρουλινα, ειδικη τροφη για γαριδες, ακομα και μερικα λαχανικα οπως το καροτο και ο αρακας.

daimosth 07-04-11 23:18

Χαρισα και καμποσα endlerakia ωστε να μειωθει σημαντικα ο αριθμος τους και βλεπω πως οι γαριδες ειναι πιο ενεργητικες.
Εβαλα και JAVA, εφτιαξα και DIY CO2 για να αναπτυχθει ταχυτερα...
Αντε να δουμε... θα τουσ κανει κουκου ή ασχολούνται με πραγματα ανωτερα και πιο πνευματικα απο το θεμα της διαιώνισης του ειδους τους σε αιχμαλωσια?...

Raven 08-04-11 00:06

Σιγουρεψου οτι αλλαζουν κελυφος γιατι αυτο μπορει να ειναι η αιτια...θηλυκη γαριδα που δεν αλλαζει κελυφος, δεν μπορει να κατεβασει αυγα ή να ζευγαρωσει.
Αν αυτη ειναι η αιτια, αρχισε να δινεις τροφες πλουσιες σε πρωτεινες και λιπαρα (κατεψυγμενη mysis, artemia, bloodworms) καθως και ζεματισμενο σπανακι που ενεργοποιει την εκδυση.
Μην το παρακανεις ομως. 1-2 φορες την εβδομαδα με μικροποσοτητες, ειναι αρκετες. Οι γαριδες και τα αλλα καρκινοειδη οπως αστακοι και καβουρια χρειαζονται την χοληστερολη για την εκδυση τους, μια ουσια που δεν μπορει να παραξει ο οργανισμος τους και πρεπει να την δωσουμε εμεις. Οι λιπαρες τροφες περιεχουν ποσοτητες χοληστερολης.

daimosth 08-04-11 01:12

Η αληθεια ειναι πως ποτε δεν εχω δει αδειο κελυφος, αλλα φανταζομουν οτι το τρωνε κατευθειαν ενω ειναι κρυμμένες.
Αρχιζω και πιστευω ομως πως δεν αλλαζουν κελυφος, οπως θα επρεπε...
Επειδη δεν εχω εμπειρια γιατι δεν εχω δει ποτε πως ειναι μια γαριδα με καινουριο κελυφος, ειναι εμφανες?
Δηλαδη το καινουριο κελυφος φενεται πιο "φρεσκο και καθαρο"?
Ειναι φως-φαναρι πως μια γαριδα εχει καινουριο κελυφος?
Το αδειο κελυφος ειναι σαν μια ασπρη κενη γαριδα οπως το κελυφος του τζιτζικα το καλοκαιρι?
Ισως γι αυτο δεν ειδα ποτε γαριδα στο ενυδρειο να εχει κατεβασει αυγα...
Ευχαριστω για την συμβουλη μιας και αρχιζω να πιστευω πως αυτη ειναι η αιτια...

Raven 08-04-11 01:21

Απλως εχε το νου σου για αδεια κελυφη γυρω απο τις ημερες στην σκοτεινη φαση της σεληνης (τοτε αλλαζουν δερμα οι γαριδες συνηθως) και σιγουρεψε το. Εχε υπ οψιν οτι αν δεν κανουν εκδυση, δεν μεγαλωνουν κιολας (αναφερομαι στις ενηλικες ).
Ναι το "πουκαμισο" ειναι διαφανο σαν αυτο των εντομων. Αν μια red cherry εχει αλλαξει προσφατα , δυσκολα θα το καταλαβεις απο το χρωμα.

daimosth 08-04-11 01:31

Θα ταιζω με μετρο και θα χω τα ματια μου ανοιχτα...
Αντε να δουμε και καμια γαριδουλα με αυγα...
τοσους μηνες ουτε μια...

ARIS1983 08-04-11 03:23

Αστα μετα απο 7-8 μηνες σε 70λιτρο μονες του και ακομα δεν γεννησαν. Μολις πριν μια εβδομαδα ειδα 2 με αυγα και αναμενω μπας και γινει το θαυμα!

daimosth 09-05-11 22:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ARIS1983 (Μήνυμα 576250)
Αστα μετα απο 7-8 μηνες σε 70λιτρο μονες του και ακομα δεν γεννησαν. Μολις πριν μια εβδομαδα ειδα 2 με αυγα και αναμενω μπας και γινει το θαυμα!

Τελικα ειδες κανα γαριδακι ή ακομα τιποτα?

ARIS1983 10-05-11 00:26

Μπααα! Τιποτα και πριν λιγες μερες ειχα σηκωσει μια ριζα που εχω στο ενυδρειο και βρηκα 2 νεκρες! Μαλλον θα πρεπει να κανω αυξηση του πληθυσμου γιατι εχουν μηνει καμια 20αρια μονο. Μεχρι και εξωτερικο φιλτρο εβαλα μαζι με το εσωτερικο μπας και εφταιγε η φιλτρανση αλλα τιποτα. Ολες οι τιμες κανονικες ουτε αμμωνιες ουτε τιποτα και PH 6,8 πανω κατω.

daimosth 10-05-11 01:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ARIS1983 (Μήνυμα 588233)
Μπααα! Τιποτα και πριν λιγες μερες ειχα σηκωσει μια ριζα που εχω στο ενυδρειο και βρηκα 2 νεκρες! Μαλλον θα πρεπει να κανω αυξηση του πληθυσμου γιατι εχουν μηνει καμια 20αρια μονο. Μεχρι και εξωτερικο φιλτρο εβαλα μαζι με το εσωτερικο μπας και εφταιγε η φιλτρανση αλλα τιποτα. Ολες οι τιμες κανονικες ουτε αμμωνιες ουτε τιποτα και PH 6,8 πανω κατω.

Και σενα μαλλον μοναστηριακη ζωη θα εφαρμοζουν... Προσευχη και υπνο μονο ... :cool:

ARIS1983 10-05-11 01:32

Αστα να δω τι θα κανω, μεχρι και catapa φυλλα τους εχω βαλει!

anttheo 24-02-13 14:37

τι παει στραβα?

καλησπερα!εχω ενα ενυδρειο 50 λιτρων αρκετα φυτεμενο και περιεχει μερικα apple snail και περιπου 30-35 γαριδες, 14-15 fire red shrimp και οι υπολοιπες red cherry. τις εχω περιπου 1,5 μηνα ομως δεν εχω δει ουτε μια αυγωμενη. οι μετρησεις μου ειναι (δυστηχως οχι με ακριβεια λογω μετρησεως με sticks):

NO3= 0
NO2= 0
CL2= 0
PH= 7-7.2
KH= γυρω στο 6
GH= >6d
και θερμοκρασια 26 βαθμοι.
Αλλαγη νερου καθε εβδομαδα 25-30 %.
Τι παει στραβα και δεν εχω τα επιθυμητα αποτελεσματα?

dimost 24-02-13 14:39

οταν λες 1,5 μηνα εννοεις απο το στησιμο του ενυδρειου?

anttheo 24-02-13 14:42

οχι εννοω οτι 1,5 μηνα εχω που εβαλα τις γαριδες. το ενυδρειο ειναι στρωμμενο κ το φιλτρο και τρεχουν πανω απο χρονο..

daimosth 24-02-13 15:25

Τα ιδια και σ εμενα
Εχω τις γαριδς σε 50αρι εδω και 5 μηνες και συνεχως ριχνουν τ αυγα τους στην moss.
Μετραω και γω με στικακια της JBL τα οποια πλεον δεν εμπιστευομαι...
Σιγουρα κατι τις ενοχλει πιθανον στο νερο, αλλα αντε να βρεις τι ειναι.
Παντως τα στικακια δειχνουν πως ολα ειναι ενταξει
Ph γυρω στο7,2
ΝΟ2 στο 0
ΝΟ3 γυρω στο 10
GH >7
kH γυρω στο 6 με 10 αν και με τα στικακια βλεπεις αυτα που θελεις να δεις...
Εχω απογοητευθει..

bloskas 24-02-13 15:51

με στρωμενο ενυδρειο νιτρικα 0 πως γινετε να μετρας?
τι ταιζεις?

Κουραμπιές 24-02-13 15:58

Aσε μπαμπη μολις εκανα αλλαγη νερου. Τις τελευταιες 2 μερες δεν ταισα για αλλους λογους, και ειπα μετα απο καιρο να κανω και μετρηση πριν την αλλαγη...κιτρινο εμεινε το τεστ σχεδον. Αποκλειεται λεω 0-5 νιτρικα οταν μετρουσα 25-30 καποιες φορες πριν την αλλαγη. Ξανακουναω το μπουκαλι χτυπαω κλοτσαω το μπουκαλι, ξαναμετραω....τα ιδια. Τα φυτα και το ιδιως το κερατοφυλλο κανουν δουλεια, αν ο φιλος ετυχε να μην ταισει πολυ για καποιο διστημα μπορει να μηδενισε η αν κανει συχνες αλλαγες.

delta66 24-02-13 16:01

Δοκιμασε να βγαλεις τα apple
Θερμοκρασια 23C. Χειμωνας ειναι. Μη καις τσαμπα ρευμα

bloskas 24-02-13 16:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 740023)
Θερμοκρασια 23C. Χειμωνας ειναι. Μη καις τσαμπα ρευμα

ναι οντως! και εγω μονο στην αλλαγη βαζω θερμοστατη στις γαριδες. δε χρειαζετε, με θερμοκρασια δωματιου ειναι 22-24, ειναι και κοντα σε καλοριφερ οποτε μια χαρα.

μπορει να νοιωθουν οτι απειλουνται απο κατι ή απτα apple που ειπε delta66 ειναι το σημαντικοτερο νομιζω να βρουν το καταλληλο περιβαλλον με μπολικη τροφη και κρυψωνες.
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 740021)
Aσε μπαμπη μολις εκανα αλλαγη νερου. Τις τελευταιες 2 μερες δεν ταισα για αλλους λογους, και ειπα μετα απο καιρο να κανω και μετρηση πριν την αλλαγη...κιτρινο εμεινε το τεστ σχεδον. Αποκλειεται λεω 0-5 νιτρικα οταν μετρουσα 25-30 καποιες φορες πριν την αλλαγη. Ξανακουναω το μπουκαλι χτυπαω κλοτσαω το μπουκαλι, ξαναμετραω....τα ιδια. Τα φυτα και το ιδιως το κερατοφυλλο κανουν δουλεια, αν ο φιλος ετυχε να μην ταισει πολυ για καποιο διστημα μπορει να μηδενισε η αν κανει συχνες αλλαγες.

πριν την αλλαγη 0-5? ΕΣΥ?!! χαχα τι κανεις ολο οσμωση το βαζεις? βγαλε λιγο κερατοφυλλο ρε να φαει και κανενα αλλο φυτο! :smt044

delta66 24-02-13 16:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bloskas (Μήνυμα 740029)
ναι οντως! και εγω μονο στην αλλαγη βαζω θερμοστατη στις γαριδες. δε χρειαζετε, με θερμοκρασια δωματιου ειναι 22-24, ειναι και κοντα σε καλοριφερ οποτε μια χαρα.

Αυτο με το καλοριφερ μπορει να ειναι επικινδυνο.
Συνηθως τα γαριδαδικα ειναι λιγα λιτρα.
Μπορει να φτασει το νερο σε ηψηλες θερμοκρασιες.
Η σταθερη θερμοκρασια ειναι απαιτουμενη.

bloskas 24-02-13 16:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 740036)
Αυτο με το καλοριφερ μπορει να ειναι επικινδυνο.
Συνηθως τα γαριδαδικα ειναι λιγα λιτρα.
Μπορει να φτασει το νερο σε ηψηλες θερμοκρασιες.
Η σταθερη θερμοκρασια ειναι απαιτουμενη.

γιαυτο ειπα παιζει απο 22-24.

εμενα ειναι 50 λιτρα. το καλοκαιρι δε ξερω αλλα τωρα δεν εχω καποιο θεμα με τη θερμοκρασια ετσι. ουτε πεφτει ουτε ανεβαινει παραπανω.
οκ αν ειναι μικροτερο ή κολλητα σε θερμαντικο σωμα τοτε ισως.

sharred 24-02-13 16:40

τι παει στραβα?

Μήπως έχεις πολλές γαρίδες και λόγο υπερπλυθησμού δεν αναπαράγονται; Έχεις αρκετές κρυψωνες; Marimo ή moss έχεις;

anttheo 24-02-13 16:51

εχω moss και μολις πηρα και pellia και riccia.τα νιτρικα ισως και να μην ειναι μηδενικα.οπως ειπα κανω τεστ με στικ προς το παρων κ δεν ειναι ακριβη τα αποτελεσματα.χρησιμοποιω τροφη novo prawn της jbl και δινω καθημερινα 1-2 μπιλιτσες ανα γαριδα.μηπως δεν ειναι αρκετη η τροφη?υπαρχει περιπτωση να φταιει κατι τετοιο?

bloskas 24-02-13 17:01

προσωπικα δεν την εχω δοκιμασει τη συγκεκριμενη. εχω την crusta sticks της tropical και δινω και diy τροφη με σπιρουλινα και αρακα και καποιες φορες σκετη σπιρουλινα.
μπορει να ταισω και 2-3 φορες την μερα απο λιγο.
γενικα δεν τη φοβαμαι την τροφη στο γαριδαδικο οποτε ριχνω γινετε μαχη!
αμα μπορεις δοκιμασε αυτο τρελαινονται!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231

anttheo 24-02-13 17:03

την εχω διαβαση αυτη τη συνταγη και εχω σκοπο να την φτιαξω μεσα στις επομενες μερες.ομως δε νομιζω να παιζει ρολο η τροφη στο οτι δεν βλεπω αυγωμενες, χωρις να γνωριζω βεβαια...

bloskas 24-02-13 17:06

οκ απλα εβγαλε η κουβεντα για τη τροφη.! μηπως ειναι η ροη σου μεγαλη και τις κανει πλυντηριο?! :smt102

anttheo 24-02-13 17:42

ισα ισα που την εχω χαλαρη τη ροη κ στην επιφανεια για να μην τις ταραζω.

bloskas 24-02-13 17:51

δε μπορω να φανταστω τι μπορει να φταιει.. ισως ειναι ακομα μικρες?
βαλε μας μια φωτο να δουμε και γραψε καμια αλλη πληροφορια. πχ ποσο καιρο τρεχει τι φιλτρανση εχει, αν εχεις τπτ αλλο μεσα κτλ..

stydio 25-02-13 14:54

Μήπως και εσένα είναι όλες θηλυκές?? :confused:

Yiannis 25-02-13 16:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stydio (Μήνυμα 740439)
Μήπως και εσένα είναι όλες θηλυκές?? :confused:

Και θηλυκες να ηταν ολες, θα εβλεπες το "σαμαρι" πισω απο το κεφαλι τους. Λογω τυχον ελλειψης αρσενικου, ετσι μπορει να περιμενουν και μηνες πριν γονιμοποιηθουν και κατεβασουν αυγα.
Ενα "τρικ" που χρησιμοποιειται για να αυγωθουν, ειναι συνδυασμος μεγαλων αλλαγων νερου (30-40%) και ταισματος με τροφες πλουσιες σε πρωτεινες..κρεατακι δηλαδη..:rolleyes: Τα blood worms ειναι καλη λυση.
Καλη επιτυχια:cool:

anttheo 26-02-13 00:30

τις παραμετρους τις εχω γραψει πιο πανω.εχω ψιλοαπογοητευτει γιατι εχω προσπαθησει και προσπαθω καθημερινα για το συγκεκριμενο ενυδρειο και οι γαριδες μου στην κοσμαρα τουε ενω 2 φιλαρακια μου εχουν βαλει 4-5 γαριδες σε ενυδρειο παρομοιου μεγεθους, με πλαστικα φυτα, χαλικι και αλλαγες νερου 1 φορα το μηνα και αμα και παρολα αυτα τις εχουν 10πλασιασει!!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:05.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03287 seconds with 10 queries