Tα γκουραμι που τα ειδες?
|
γραψε λαθος...:)
|
"...για ψαροσύνθεση του κοινονικού μου μετά από σκέψη προσανατολίζομαι σε
4 σκαλάρια 10 καρδινάλιους τέτρα 2 Ραμιρέζι 4 τέτρα με καρδιά που ματώνει Ή 3 Αpistogramma cacatoides (1 Αρσ.+2 θηλ)...." Μπορώ να πώ οτι ύστερα απο πολύ καιρό έχω κατασταλλάξει στα 3 πρώτα είδη..το τέταρτο είδος που θα ήθελα με βασανίζει αρκετές μέρες, αρχικά μου άρεσαν μελανοταινίες αλλα κάνω μια προσπάθεια μήπως και δεν βάλλω Αφρική και αφήσω απο ψάρια μόνο Αμαζώνιο, αλλα και πάλι είναι δύσκολο να βρώ...νομίζω οτι απο άποψη ιχθυοφόρτισης δεν μπορώ να φτάσω τα 5- 6 bleeding hart (δεν συζητώ για..οκτώ),αλλα όσο πάει δεν βλέπω επιλογές απο άποψη να είναι ωραίο, να ζεί με τα υπόλοιπα είδη σε παρόμοιες συνθήκες, και εντάξυ μην θέλω και...μεγεθυντικό φακό για να τα βρώ ανάμεσα στα φυτά!!! Τέλος πάντων κάτι θα βρεθεί, εξάλου θα μπούν σταδιακά στο ενυδρείο τον επόμενο 1 μήνα (ίσως και παραπάνω) οπότε αφήνω τελευταίο το τέταρτο είδος μέχρι να κατασταλλάξω.. Δεκτές προτάσεις!!!! Η Ανούμπια παρακαλλώ διευκρινείστε, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΙ Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ όπως έχω δεί κάπου αλλού?? Γιατί έχω νομίζω 3 στο χαλίκι και 1 επάνω σε πέτρα!....... |
Οι ανουμπιες ειναι φυτο το οποιο δεν το φυτευεις στο χαλικι.Το δενεις ειτε πανω σε πετρα ειτε σε ξυλο γιατι αν το φυτεψεις οτι ειναι μεσα στο χαλικι θα σαπισει με το καιρο ειτε ριζα ειτε κορμος.
Οσον αφορα τα bleeding heart δεν στο λεω για να σου περιορισω τις επιλογες αλλα για να ξερεις τι θα συναντησεις,ειναι απογοητευτικο να δωσεις 6 ευρω για καθε ψαρακι και να το βλεπεις να κρυβεται στην βλαστηση,προσωπικα το θεωρω το ομορφοτερο τετρα,οποτε θα προτιμουσα να εβαζα αν δεν με επερναν τα λιτρα 15 καρδιναλιους,παρα μισα μισα. |
προτιμω κι εγω τις ανουμπιες πιασμενες σε πετρα η ξυλο-θεωρω οτι αυτη ειναι η "ομορφια" του φυτου...
αλλα δε θα χαλασουν αν τις φυτεψει προσεκτικα..εχω πανω απο 2ετια ανουμπια στο χαλικι και αναπτυσσεται καονικοτατα...αλλα οπως ειπαμε..τα ριζιδια μεσα...ισα ισα για να συγκρατειται..και ο κορμος εξω... |
μια χαρα οσο παει θα γινεται και πιο καλο
οσο αφαρα την συνθεση των ψαριων αν θελεις τη γνωμη μου 4 σκαλάρια 10 καρδινάλιους τέτρα ειναι αρκετα για τα λιτρα σου |
Όλες οι γνώμες λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και είναι τροφή για σκέψη και προβληματισμό..
Ο..άνηθος (myriophilum aquatica) δεν ξέρω άν θα τα καταφέρει γιατί είναι κάτι κοτσάνια που μέρα με τη μέρα σαπίζουν και δυαλύονται. Επίσης η vallisneria spirallis γίνονται καφέ και εξαυλόνονται τα φύλα της και δεν ξέρω άν απο τις ρίζες θα μπορέσει να ξαναπετάξει.... Τα άλλα τα βλέπω σχετικά στην ίδια κατάσταση, με εξαίρεση το hydrophilla polysperma που μέσα σε 3 μέρες βλέπω εμφανώς οτι μεγάλωσε ... Μυστήριο πράγμα βρε παιδί μου αυτοί οι Θερμαντήρες...τους είχα πρωτοβάλλει στους 27 βαθμούς και είχα πιάσει 32!!! Τώρα τους έχω φτάσει πιά στους 20!!...για να έχω...25 χωρίς φώτα και..26 την ώρα που τα φώτα είναι αναμμένα!!.................. |
Παυλο πολυ ομορφο.Απο φυτα εισαι οκ!Μην το φορτωσεις αλλο.Το χαλικακι και αυτο super.Kαλη συνεχεια.:smt041:smt041:smt041
|
Παράθεση:
Επίσης και απο τη vallisneria spirallis πιστεύω οτι μένει μισό γλαστράκι "μισο χαλασμένο" ενώ τα υπόλοιπα 3 μιση γλαστράκια έχουν επίσης σαπίσει μέσα στο νερό... Απο το echinodorus cordifolius βλέπω οτι εκτός απο το φύλλο που απο την πρώτη μέρα άρχισε να χαλάει σιγά σιγά, αρχίζει και άλλο ένα, και αυτό γίνεται περίπου απο τη μέση του προς τα έξω....:( ..Με αυτό της nutrafin to co2 τι γίνεται, εγώ έκανα κάποιο λάθος ή έτσι δουλεύει (δε νομίζω) βγάζοντας δηλαδή μια φουσκαλίτσα κάθε...1-2 λεπτά??? (5 μέρες δουλεύει είδη..) |
Κρατα τη σκαλα και παρε μια φυαλη co2.. Δεν γινεται δουλεια ετσι. Ειναι πολλα τα 180 λιτρα... Το εχω δοκιμασει σε αυτο ακριβως το ενυδρειο και δεν.
Απο φως τι κανουμε? |
Όχι δεν είναι το echinodorus cordifolius, είναι το Αnubia Barteri που αρχίζει να έχει το πρόβλημα, θα τσεκάρω τον τρόπο που την έχω βάλει!...
Απο φώς παιδιά ότι λέτε εσείς για τα "χαμηλών απαιτήσεων"..Μισό βάτ το λίτρο!.... |
Δλδ? Εχεις αλλαξει το φωτιστικο του? Τι εχεις βαλει, με τι λαμπες?
Το μισο watt στο λιτρο ειναι ενας πολυ γενικος κανονας.... |
όχι έχει τις λάμπες της "μαμάς" του που είναι 45 + 45 βατ..
..Με την πρώτη ευκαιρία θα φτιάξω με μπουκλαλι κοκα-κόλας όπως και αρκετοί αλλοι απο εδώ, δέ νομίζω να χρειάζομαι παραπάνω πράγματα... |
Σιγουρα κατι φταιει και ψοφανε τα φυτα...
Το co2 ειναι ενα θεμα. Το αν θα κανεις κατι με coca -cola... θα το δεις μονος σου. Και το φως ειναι απλως αποδεκτο. Λιγο ακομα θα κανει πολυ διαφορα. Λυσε ομως πρωτα το θεμα co2. |
Αφου έχεις δοκιμάσει το ίδιο εξάρτημα θα με σώσεις αν μπορέσεις να μου πείς την αναλογία για αυτό το δοχείο της εταιρίας ωστε να πάω επι τόπου να το αδειάσω και να φτιάξω μείγμα μαγιάς-ζάχαρης!!!! για το μπουκάλι κόκας θέλω λίγο ακόμα διάβασμα, δέν είμαι έτοιμος πρέπει να μάθω τί είναι "μετρητής φυσαλίδων,ανεπίστροφη βαλβίδα,και κάτι άλλες λέξεις!!! και που θα τα βρώ αυτά!!!!!)
Τις λαμπες στην αλλαγή τους τότε ίσως τις αυξήσω κατα 20-30 βάτ συνολικά,δε νομίζω οτι χρειάζεται κάτι παραπάνω έτσι???? |
Ναι... Βεβαιως. Μια 3 κιλη φυαλη co2 και 120 watt φωτισμου...
Με τη μαγια και τη ζαχαρη δεν θα κανεις δουλεια, ανεξαρτητως μπουκαλιου. Η αναλογια για το nutrafin ειναι οσο και για το μπουκαλι κοκα κολα.. Αντεπιστροφες στα περισοτερα ενυδρειακα pesthop.. Οσο για μετρητη φυσαλιδων, υπαρχουν διαφορα αν και με τη σκαλα δεν χρειαζεται.... τις βλεπεις στη σκαλα |
Μια μπουκαλα CO2 θα ειναι μια πολυ καλη αγορα ... Λυνει πολλα προβληματα! Το DIY εκτος τη μειωμενη και τη μη σταθερη αποδωση θα σε κουρασει ... συντομα!
Για το φως αν μπορουσες να βαλεις παραπανω θα ηταν μια πολυ καλη κινηση! Αλλιως βλεπεις τι παει καλα και προσανατολιζεσαι προς τα φυτα αυτα .... |
σκαλαρια με τετρα χμ
ψαξτο λιγο |
..η μπουκάλα αυτή τη στιγμή με στέλνει..χρεωκοπία!!!!
Απο ότι είδα δεν είναι μόνο το κόστος της φυάλης, αυτό είναι και το λιγότερο..απο κεί και πέρα ηλεκτροβάνες, μανόμετρα, διαχυτήρες, βαλβίδες και δε θυμάμαι και γώ τι άλλο πάει πολύ... Θα το κοιτάξω κάποια άλλη στιγμή και ίσως τα βρώ και δεύτερο χέρι.. Προς το παρόν άμεσα θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία το...σπιτικό, μόνο που αντί για μπουκάλι κόκα, θα βάλω αυτο που δείνει το απιονισμένο νερό, 4 λιτ δηλαδή αντί για 2, και όλα διπλάσια δόση. Καί το δοχείο μου φαίνεται καλύτερο για τη χρήση, και με το τεφλόν πιστεύω θα είναι πιο εύκολο να κλείσεις το καπάκι σφιχτά,αλλά και διπλάσια να σου κρατήσει, μια χαρά μου φαίνεται.... |
"...Τις λαμπες στην αλλαγή τους τότε ίσως τις αυξήσω κατα 20-30 βάτ συνολικά,δε νομίζω οτι χρειάζεται κάτι παραπάνω έτσι????..."
..Νομιζα και γω οτι ειναι σαν τις λάμπες του σπιτιού, εντάξει λέω τις βγάζω όποτε θέλω τις 45 αρες και βάζω.. 60 αρες στη θέση τους αν ειναι για το καλό του φυτεμένου... Δεν παίζει όμως έτσι το σενάριο, τρυπάς,κάνεις πατέντες και βάζεις 3η λάμπα!!! μου είπαν τελικά αν θές να αυξήσεις φωτισμό.. Οπότε εγκαταλοίπω και αυτό το πρότζεκτ πριν καν το ξεκινήσω,και αν είναι θα βάλλω κανέναν ανακλαστήρα πάνω απο τις λάμπες και καλά είμαστε!.... |
Παράθεση:
|
..δε ξέρω θα το κοιτάξω κάποια στιγμή αργότερα...Δε βλέπω να έχει και...τόσους χώρους περισσευούμενιυς το ενυδρείο για τέτοιες ενέργειες!!
Άσε να δώ και απο κανέναν άλλο απο κοντά πως το έχει κάνει και βλέπουμε.. Εξάλλου αυτός που βγάζει τους ανακλαστήρες λέει οτι δίνει διπλάσιο φωτισμό και με τους 2. Εγώ δε θέλω διπλάσιο, ακόμα και με τον ένα πιστεύω θα έχω περισσότερο φώς απο ότι χρειάζομαι.... Σχετικά με το co2 θα το κυνηγήσω, πάντως ποιο φτηνα μου έρχεται το εξέλ στην παρούσα φάση..Θα μου πείς σε...4 χρόνια θα έχεις ξεχρεώσει την....300αρα που θα έδινες μια και καλή για μπουκάλες!!!...Σε 4 χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαινει ρε συ Γιώργο μπορεί να μην έχω και τόσα χρόνια φυτά...Άσε που καλύτερα να πληρώνεις λίγα- λίγα...Δεν είναι εποχές για 300άρες!!! |
...Αρχικά είχα τοποθετήσει το σύστημα δειοξειδίου της Νουτραφίν.Αφού μετά τις 5 μέρες έβλεπα μια φουσκαλίτσα το 2λεπτο-3λεπτο αποφάσισα να το βγάλω. Συζήτησα όμως με ένα παλικάρι που έχει κάποια χρόνια ενυδρείο και μου είπε οτι το είχε χησιμοποιήσει σε 200 λίτρα αρκετό καιρό και πήγαινε μια χαρά..
Είπα οτι μάλλον κάτι δε θα είχα κάνει σωστά...Καταλήξαμε οτι δεν το είχα ανακατέψει σχεδόν καθόλου ενώ αυτός πριν τη χρήση έκανε το μπουκαλάκι..σέικερ!! Τα αγόρασα 2η φορά τα φακελάκια και το δοκίμασα με αυτόν τον τρόπο. Το τρίτο 24άωρο βρισκόμουν στη μία φουσκαλίτσα στο.. ενάμιση με δύο λεπτά...αισθητη...πρόοδος!!.Το πέταξα για δεύτερη και τελευταία φορά. Πήρα μπιτόνι 4 λίτρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του φόρουμ κατα γράμμα αλλα για διπλάσιες ποσότητες (6 κούπες ζάχαρι=1κιλό),μισό κουταλάκι γλυκού μαγιά,χτύπημα,νερό στους 25-27 βαθμούς,αντεπίστροφη βαλβίδα,τεφλόν στο βίδωμα,σιλικόνη. Βρίσκομαι να έχω μόλις κλείσει 24ωρο,το μπουκάλι έχει μέσα υδρατμούς και έχει αφρίσει λίγο, αλλα παραγωγή....ΜΗΔΕΝ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ..... Έχει κανείς καμμια ιδέα εκτός απο το οτι τα..διοξείδια δε με πάνε με ΤΙΠΟΤΑ?????? |
Αυτα εχουν τα diy :smt120 ... θα πρεπει να περιμενεις (νομιζω) και αλλο .. Σε τι θερμοκρασια να ειναι το τωρα το μειγμα? Στην εξοδο απο το σωληνακι εχεις βαλει κατι?? Διαχυση πως θα κανεις??
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αν μπορεις βαλε το σωληνακι στην εισοδο του φιλτρου ... |
...επίσης υπάρχει μια ελαφριά καφέ "σκόνη" που έχει κάτσει επάνω στα περισσότερα φύλλα, υποθέτω οτι ξεκινά η "καφέ άλγη "που θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει (η έτσι τουλάχιστον θα ήθελα να γίνει!!!)
Και έχω 2 φύλλα απο εχινόδορο που γίνονται όπως πλησιάζεις έναν αναπτήρα στη μέση ενός χαρτιού που αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται καφέ και να απλώνεται μέχρι που ανοίγει μια τρύπα στη μέση... Αν θυμάμαι καλά απο κάτι που είχα διαβάσει μάλλον θέλω λίγο κάλιο.. Και τα δύο φαινόμενα είναι σε πολύ ήπια μορφή, αν πάνε τα πράγματα να σοβαρέψουν θα δώσω περισσότερες λεπτομέρειες και φωτο.... ------------------------- Παράθεση:
Άσε προτειμώ να το κάνω μετά απο 3-4 χρόνια!!!!:grin::grin::grin: (....εσύ φταίς που πάς να με βοηθήσεις δε φταίει κανας άλλος Ε????:D) |
Αν κανει αναροφηση το μειγμα στο ενυδρειο σου ειτε εινει στην εισοδο του φιλτρου ειτε στη σκαλα σου τα ιδια ακριβως αποτελεσματα θα εχει!!
Αυτο που αλλαζει ειναι οτι με το φιλτρο γινεται πολυ καλυτερη διαχυση!! Για βαλε καμια φωτο απο αλγη. Την ελλειψη καλιου συνηθως τη βλεπουμε με τρυπουλες στα φυλλα ... |
4 Συνημμένο(α)
...η "καφέ σκόνη που λέω ίσως και να μη φαίνετε είναι παντού.Με το άλλο το έντονο χάλασμα έχω πρόβλημα μόνο σε 3-4 φυλλα ενώ έχω πολλα φυτά μέσα, αλλα καλό είναι βέβαια να.."δράσω" νωρίς...
|
Τις ανουβιες τις εχεις φυτεψει?? φαινεται ο κορμος τους??
|
η συγκεκριμένη που έχει κάνει την τρυπούλα είναι δεμένη σε πέτρα,γύρω απο τις ρίζες όμως (τις μισές τουλάχιστον σε μήκος) έχω δέσει τζάβα μοσσ ώστε να καλύψει και ρίζες και πέτρα... τώρα δεν ξέρω αν αυτό είναι το πρόβλημα...
Α!!! Και οι δύο ανούβιες είναι έ?? τώρα το θυμήθηκα το λίγο πιο μεγάλο το έλεγα εχινόδορο, αυτή που έχει το μεγαλύτερο χάλασμα την είχα χαλίκι αλλα με το που έσκασε το πρόβλημα καλού κακού την έβγαλα και την έδεσα και αυτή σε πέτρα για να είμαι σίγουρος... ------------------------- ...έβγαλα τελικά το τεφλόν (όχι, λίγο είχα βάλει ρε παιδιά) και επιτέλους το ζαχαρόνερο μου άρχισε φούλ παραγωγή!!! Ευτιχώς που..βρωμάει αυτό το πράγμα,οπότε χώνοντας το κεφάλι μέσα στο..ντουλαπάκι, καταλάβαινες που πήγαινε το διοξείδιο που ποτέ δεν έβλεπες στο ενυδρείο.... 17 μέρες με μπόλι ΝΟ2....................0,1 ΝΟ3...................10 ΝΟ4....................0 170 περίπου καθαρά λίτρα Φωτισμός 90 βάτ 2 ψαράκια πληθυσμός (το είδος οταν κάνω την επίσημη παρουσίαση!!!!!) ...Για τα φύλλα παραπάνω έχει άλλος κάποια γνώμη?? ...και για την καφέ "σκόνη" που λέω.. Επίσης σε δύο σημεία του ενυδρείου επάνω σε φυτά είδα (σε μικρό μέγεθος) κάτι που εκτός ενυδρείου θα το έλεγα...ιστό αράχνης. |
2 Συνημμένο(α)
Μετά την παρουσίαση ο Πάνος μου επισήμανε 2 σημεία
Α) το φωτισμό που δέχεται η καπόμπα Β) πρόβλημα με τη ρίκια. Για την πρώτη περίπτωση αποφάσισα τελικά να βάλω τον ανακλαστήρα στην πίσω λάμπα και εδώ θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι. Έχω διαβάσει εδώ οτι γύρω στο 6-8 μηνο να αλλάζουμε τις λάμπες αλλα κάπου είχα διαδάσει πάλι οτι οι Τ8 (έτσι νομίζω λέγονται οι λεπτές) κρατάνε 5 φορές περισσότερο. Ισχύει τελικά αυτό ή όχι?? Τις αλλάζεις δηλαδή αυτές στα..2 1/2 χρόνια (?) Τη ρίκια την έχουν βρεί σαν παιχνίδι και συχνά την μαδάνε τα ραμ και ίσως σπάνια την πειράζουν και τα Αγγελόψαρα. Μου είπε ο Πάνος οτι δύσκολα θα επιβιώσει το φυτό σε αυτή την περίπτωση εκτός αν τυχών είχε πολύ γρήγορη ανάπτυξη.. Βρήκα μια λύση να την καλύψω με δυχτάκι για κάποιες μέρες και να δώ μετά στην πράξη τι γίνεται...Ίσως το λίγο φώς που της κόβω αναγκαστικά να αντισταθμιστεί με το λίγο παραπάνω που θα δώσει ο ανακλαστήρας, και μάλλον θα βοηθήσω και λίγο το διοξείδιο με εξέλ. Άν τελικά καταφέρει και φουντώσει, μετά πιστεύω δεν θα έχει πιά ανάγκη προστασίας... [ το ένα φαίνεται οτι είναι βραχάκι που επάνω έχω δεμένη ρίκια και του έβαλα...σκουφί!, το άλλο που δε φαίνεται καλά είναι ένα οριζόντιο κομμάτι ξύλου που στο επάνω μέρος του έχω δέσει κομμάτια ρίκια και το τύλιξα κατα μήκος...στο βάθος....καλά Χριστούγενα!!! ίσως έπρεπε να στολίσω ένα και...μέσα στο ενυδρείο!!!!!] |
....μια απορία ρε παιδιά, χάζευα τα "μικρά" ενυδρεία στο
http://showcase.aquatic-gardeners.or...0&vol=0&id=156 και αν ρίξετε μια ματια θα παρατηρήσετε σε πολλά απο αυτά..ΥΠΕΡπληθυσμό με βάση τα λίτρα... Τι γίνεται, εκτός Ελλάδος ισχύουν ...άλλοι κανόνες για το στύσιμο ενυδρείου??? Ή απλά βάζουν πολλά ψάρια για τη..φωτογράφιση(???) ούτε αυτό μου φαίνεται λογικό, δεν ξέρω ας πεί κάποιος που έχει ασχοληθεί με διαγωνισμούς, απλά μου κάνει εντύπωση ..... |
Φιλτρα σωληνες κλπ βλεπεις? :D
Αλλο η φωτογραφηση και αλλο η μακροχρονη ανετη χωρις προβληματα και τρεξιμο συντηρηση ενος ενυδρειου. Στην ιχθυοφορτωση εκτος απο το χρονο που μπορει να διαθεσει καποιος (για πιο συχνες αλλαγες νερου κλπ) παιζει ρολο και η εμπειρια του πολυ περισσοτερο. Αλλο να εχει πχ ενας αρχαριος 10 δισκους σε 300 λιτρα και αλλο ενα εμπειρος ;) |
Δεν ειναι και τεραστια η ιχθυοφορτιση με μια γρηγορη ματια σε μερικα που ειδα. Μην ξεχνας οτι προκειται για βαρεων βαρων φυτεμενα, με συχνες αλλαγες για προσθεση θρεπτικων, και αμμωνια κλπ κακα δεν προλαβαινουν να εμφανιστουν, τα τρωνε ολα τα φυτα.
|
μεγαλο θεμα η ιχθυοφορτιση.
Τα προβληματα ειναι δυο. - επιβαρυνση της ποιοτητας του νερου απο τα αποβλητα των ψαριων - δημιουργια στρες στα ψαρια το πρωτο μπορει να λυθει με διαφορους τροπους απο τους πολυ εμπειρους στο χομπυ. Βασικα με τα φυτα και την μηχανικη και βιολογικη φιλτρανση. το δευτερο δεν λυνεται και ουτε μπορεις να το δεις μολις βαλεις τα ψαρια, ελεγχεται μονο με πολυ γενικους κανονες , πρεπει να αφηνεις μεγαλα περιθωρια και να κανεις το σταυρο σου |
...έριχνα μια ματιά για πρώτη φορά στις "ασθένειες"...
Αυτό που κατάλαβα είναι οτι το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε περίπτωση ασθένειας είναι τουλάχιστον να απομονώσεις τον ασθενή διοτι υπάρχει μεγάλος κύνδινος εξάληψης ακόμα και ολόκληρου του πληθυσμού του ενυδρείου σου.... Ας κάνεις τουλάχιστον αλλού την θεραπεία και ότι γίνει... Και απο οτι κατάλαβα ακόμα και μικρό ενυδρείο να πάρεις πρέπει να είναι "πλήρες" δηλ με φίλτρο/ θερμόμετρο τουλάχιστον ωστε να μπορεί να διατηρήσει 2-3 ζωντανά για λίγες μέρες χωρίς προβλήματα και χωρίς να σε νοιάζει η βιολογία σου αφού το κυρίως ενυδρείο θα είναι ανέπαφο απο ουσίες.... |
Παράθεση:
Αυτο βεβαια αν δεν το χρησιμοποιεις ως ενυδρειο-γεννηστρα (οπως οι πιο πολλοι) :D |
Bιολογικο φιλτρο σε ενυδρειο νοσοκομειο ουτε χρειαζεται ουτε συνισταται...
Δεν χρειαζεται γιατι τα ψαρια σπανιως τρωνε οταν ειναι αρρωστα και επειδη ειμαστε απο πανω με αλλαγες νερου κλπ δεν χρειαζομαστε βιολογια.. Δεν συνισταται γιατι πανω στα πορωδη υλικα του βιολογικου φιλτρου μπορει να επιβιωσει και κατι το παθογενες, ενω η απολυμανση βιολογικων υλικων ειναι μαλλον αδυνατη... |
Καλή Χρονιά σε όλους...
Σημερινές μετρήσεις πριν την εβδομαδιαία αλλαγή νερού 30% με μόνο απιονισμένο (προσπαθώ να ρίξω το ph και δεν πέφτει με τίποτα το ριμάδι!!!) Την προηγούμενη εβδομάδα στη μέτρηση πριν την αλλαγή είχα κοντά στο "1" το ΝΟ3 οπότε ξεκίνησα προσθήκη 1 δόσης nitrogen.Επίσης έκανα το τάισμα 2 φορές (απο 1 την ημέρα) και πήρα και 7 επιπλέον καρδινάλιους για να συμπληρώσω κοπάδι... Επίσης ρίχνω μισή δόση flourish,iron,potasium kai phosphorus με την εβδομαδιαία αλλαγή και 1 δόση εξέλ.-Έχω και διοξείδιο με μαγιά-. Σήμερα είχα ΝΗ4..........0 ΝΟ2.........0,025 ΝΟ3.........20 GH...........5 Kh...........3 με 4 Ph...........7,2 (ακόμα...???) και πρώτη φορά μέτρησα το PO4 kai to Fe και τα δύο στο "μηδέν" και θα διπλασιάσω την ποσότητα τους στην αλλαγή νερού. Εχω επαναφέρει 250 γρ. τύρφη μέσα στο φίλτρο εδώ και 15 μέρες. Εχω καφέ άλγη περίπου 1 μήνα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board