Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλα ζώα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=69)
-   -   ερωτηση για παπαγαλο... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26676)

Πάνος 31-08-08 14:44

θελουν εμεπιρια αυτες οι ποικιλες για να ξεχωρισεςι φυλο..καλο κουραγιο..;)
εκτος απο το 3.
στην κιτρινη μπορεις ισως να δεις τις πιο σκουροκιτρινες ραβδωσεις...αλλα αν η ουρα ειναι λευκη...δυσκολα...

thanasis76 31-08-08 14:49

ολο στα δυσκολα παω και πεφτω... :smt041:smt041:smt041

Πάνος 31-08-08 14:52

1 Συνημμένο(α)
ευχομαι μια μερα να ποσταρεις μια τετοια φωτο..και ζευγαρι και εξημερωμενο..;)

υ.γ.παω για μπανακι παρα τη συννεφια..τα λεμε μετα...

Teo 31-08-08 15:08

Εγω οταν πηγαινα να τα χαιδεψω ανοιγαν το στωμα να με φανε οταν ομως πινουσαν και ειχα στο χερι τροφη τρωγανε απο το χερι μου(ειναι ατιμα):D:D:D
Καλα αυτος με το καπελο δεν φοβαται μην τον κουτσουλισει???:grin::grin::grin:
Καλη επιτυχια με τα Κοκατηλ !!!Ευχομαι να βρεις ευκολα ζευγαρι...
για δες για μια καλη οικονομικη κλουβα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26697

thanasis76 31-08-08 20:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Teo (Μήνυμα 286689)
Εγω οταν πηγαινα να τα χαιδεψω ανοιγαν το στωμα να με φανε οταν ομως πινουσαν και ειχα στο χερι τροφη τρωγανε απο το χερι μου(ειναι ατιμα):D:D:D
Καλα αυτος με το καπελο δεν φοβαται μην τον κουτσουλισει???:grin::grin::grin:
Καλη επιτυχια με τα Κοκατηλ !!!Ευχομαι να βρεις ευκολα ζευγαρι...
για δες για μια καλη οικονομικη κλουβα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26697

καλησπερα!!! σε ευχαριστω!!! θα βρω ζευγαρι απλα ελπιζω να ειναι στο χρωμα που μου αρεσει....
οσο για την κλουβα εστειλα μηνυμα... ελπιζω να μπορει να μου την βαλει στο πλοιο...

thanasis76 02-09-08 17:51

καλησπερα!!! σημερα εγινε η αγορα σε σιδερα και συρματοπλεγμα για τη κλουβα...
απο αυριο ξεκιναω την κατασκευη...:smt041:smt041

Πάνος 02-09-08 21:25

καλη ευκολια..ποσταρε φωτο κατα τη διαρκεια...πως εκανες τι...να μας δινεις ιδεες...και να μας πεις ποσο σου κοστισαν

thanasis76 02-09-08 21:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 287103)
καλη ευκολια..ποσταρε φωτο κατα τη διαρκεια...πως εκανες τι...να μας δινεις ιδεες...και να μας πεις ποσο σου κοστισαν

θα βγαζω φωτογραφιες βημα βημα και μολις τελειωσει θα τις βαλω ολες μαζι και το τι μου κοστισε...
δεν θα σας αφηνα ετσι...

dimitris21 03-09-08 08:28

και μια μια να τις βάζεις, να παρακολουθούμε την εξέλιξη, δεν μας πειράζει :D

thanasis76 03-09-08 16:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimitris21 (Μήνυμα 287142)
και μια μια να τις βάζεις, να παρακολουθούμε την εξέλιξη, δεν μας πειράζει :D

εγινε παιδια!! οτι θελετε..
σημερα σχεδον τελειωσε κατασκευη του σκελετου...
αυριο κολλαω κατι τελευταια και ανεβαζω φωτο απο το σκελετο...:smt041:smt041

thanasis76 04-09-08 19:21

καλησπερα!!! οπως ειπα χθες σημερα βαζω τις πρωτες φωτογραφιες...
στην πρωτη φωτο ειναι οι ανοξειδωτες βεργες 6 χιλ.
στην δευτερη και τριτη φωτο ο σκελετος μετα απο τι κολλησεις...
και στην τεταρτη το πορτακι...

:smt041:smt041:smt041

Πάνος 04-09-08 20:25

προδιαγραφες για πολυ ωραιο κλουβι!!! πιανουν τα χερια σου....;)
σκεψου τι μηχανισμο θα βαλεις για να ασφαλιζει η πορτα και δειξε μας το "διχτυ"...να μην ειναι με μεγαλα ματια και περναει το μικρο κεφαλι των κοκατιλ....επισης θα ειναι τερτραγωνισμενο η με οριζοντιες γραμμες μονο? γιατι θα πρεπει να σκεφτεις πως θα στηριζεις τις κουρνιες...

thanasis76 05-09-08 04:35

καλημερα!! σε ευχαριστω για τα καλα λογια...
στην πορτα απλα εχω σκεφτει ενα μικρο λουκετακι... βλεπεις ειναι και διαολακια τα παπαγαλακια...
σκεφτεσαι κατι αλλο??
το δυχτι σου ανεβαζω φωτο αλλα τα ματια ειναι περιπου 1cm η μια πλευρα και 2cm η αλλη περιπου...
οσο για την στιριξη σκεψου οτι ολες θα ειναι απο ευκαλιπτο...
οποτε η στιριξη θα γινει με πατεντα...
γενικα μου αρεσουν οι κατασκευες και λογο οτι εχω και σχεδον οτι εργαλεια θελω, τα καταφερνω....
σημερα λογικα θα κολληθουν εσωτερικα τα στιριγματα για τα μπολ φαγητου που θα ειναι εσωτερικα και θα μπει και οσο προλαβω συρματοπλεγμα...
θα ανεβασω το βραδυ φωτο...:smt041:smt041

Πάνος 05-09-08 11:48

οκ..στα 2 εκατοστα εισαι οκ..οχι παραπανω γιατι τα στριμωχνουν τα χαζα τα κεφαλια τους....;)

thanasis76 05-09-08 19:06

καλησπερα και παλι...
συνεχιζουμε απο χθες...
στην πρωτη και δευτερη φωτο βλεπουμε ενα σφυκτηρα αυτοκινητου που
βγαζοντας τη βιδα και τα παξιμαδια γινετε μια καλη βαση για τα μπολ φαγητου...
στην τριτη και τεταρτη φωτο το αποτελεσμα αφου εχουν κολληθει οι βασεις και εχουν μπει τα μπολ για την αναγκη της φωτογραφισης...:D
αφου κοψουμε το συρματοπλεγμα και το ισιοσουμε πεμπτη και εκτη φωτο...
το στερεωνουμε προχειρα με λιγο συρμα... εβδομη φωτο...
και τελος και πιο δυσκολο πρεπει να (ραψουμε) το πλεγμα στον σκελετο...
ογδοη και ενατη φωτο...
το ραψημο ειναι το πιο δυσκολο... , δεν το τελειωσα ακομα γιατι πονεσανε τα χερια μου...:grin::grin:
δεν φενετε και πολυ ομορφο το ραψημο αλλα ειναι οτι πιο σωστο μπορει να γινει και φυσικα στο τελος δεν θα φενετε...:smt041
αυριο η συνεχεια ...:smt041:smt041

halvas69 05-09-08 20:46

Βρε Θανάση ότι και να κάνεις με εκπλήσεις ευχάριστα κάθε φορά.
Ωραιότατη δουλειά φίλε μου και καλή συνέχεια. :)

thanasis76 05-09-08 20:50

σεε ευχαριστω φιλε μου... να σαι καλα...
:smt041:smt041

Πάνος 06-09-08 00:15

go on thanasis76!!!:smt041:smt041:smt041
αψογος...βαλε και μια τιμη ποσο θα μου χρεωνεις τα κλουβια που θα σου παραγγελνω??

harilaos 06-09-08 00:25

Είσαι μερακλής! Ωραία δουλειά!

thanasis76 06-09-08 03:20

παιδια σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια...
η αληθεια ειναι οτι παντα οταν φτιαχνω κατι θελω να ειναι ομορφο και σωστο...
κι επιδη μπορει μερικοι να πουν καλα γιατι δεν το κολλαγε το συρματοπλεγμα... απλα θελω να πω οτι αν το κολλουσα, ακομα και με ανοξειδωτη κολληση που χρησημοποιω θα φυγει το γαλβανισμα και θα σκουριαση σχεδον αμεσος...
οποτε το ραψιμο ειναι μονοδρομος...:smt120:smt120

στο τελος θα σας πω ποσο κοστισαν τα υλικα...:grin::grin:

Teo 06-09-08 10:21

Παρα πολυ καλη δουλεια!!!Ποιανουν τα χερια σου!!!
Υ.Σ. Ποσο παει το ενα ???Αν σκεφτεις παντος να φτιαχνεις και να πουλας μονο απο τον Πανο και απο εμενα θα εχεις καλη αρχη:grin::grin::grin:

thanasis76 06-09-08 17:11

καλησπερα!!! παιδια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια !!!!
αλλα οχι και να φτιαχνω... εχω και μια δουλεια...:D:D
συνεχιζουμε σημερα....
στην πρωτη φωτο η κλουβα που επιτελους τελειωσε το ραψιμο...
αφου λοιπον τελειωσε το δυσκολο κομματι παμε παρακατω...
στην δευτερη φωτο ειναι λαμαρινα αλουμινιου...
αφου μετρησουμε και χαραξουμε σωστα αρχιζουμε να στραβωνουμε τα πλαινα για να φτιαξουμε ενα ταψι που θα ειναι ο πατος της κλουβας οπως βλεπετε στις φωτο τρια και τεσσερα...
παρακατω θελω τη γνωμη σας....
στις φωτο πεντε, εξι, εφτα ειναι η λαμαρινα που εμεινε και αφου την σταβωσα την τοποθετησα δοκιμαστικα για να βγαλω φωτο στην πλατη της κλουβας...
σκεφτηκα οτι ετσι και δεν θα λερωνουν τα παπαγαλακια μου οταν τρωνε και θα αισθανονται πιο ασφαλεις...
τι λετε εσεις??
θελω τη γνωμη σας... να τη βαλω η οχι...??
σας ευχαριστω!!!!

thanasis76 07-09-08 14:35

καλησπερα και παλι!!!! ειπα και σημερα να δουλεψω λιγο και πηγα στο μαγαζι...
μετα απο σκεψη σημερα αποφασισα να μην χρησημοποιησω καθολου λαμαρινα και να γινει και το ταψι αλλα και η πλατη
απο κοντρα πλακε (ξυλο):rolleyes:
βλεποντας πιο κατω τις φωτο θα συμφωνησετε μαλλον μαζι μου...
σημερα εκανα το ξυλουργο και εκανα το σπιτι πιο καλαισθητο στο ματι...
θα ειναι βλεπετε μεσα στο σαλονι οποτε επιβαλεται...
ειχα παρει τα ξυλα που βλεπετε στη πρωτη και δευτερη φωτο...
αφου μετρησα και τα εκοψα στις διαστασεις που επρεπε, τα γωνιασα οπως βλεπετε στις φωτο τρια και τεσσερα...
και μετα αρχησα να τα βαζω πανω στην κλουβα οπως βλεπετε στην φωτο πεντε.
το τελικο αποτελεσμα το βλεπετε στις φωτο εξι και εφτα...
φυσικα μολις φυγουν στα πανακια και μπει η πλατη και το ταψι θα βαφτουν ολα... και οσο το βλεπω τοσο μου αρεσει...:D
αυριο θα παω βα παρω ξυλο για πλατη και ταψακι, οποτε σε 2-3 μερες θα ειναι ετοιμο... :smt041:smt041

Πάνος 07-09-08 17:59

πολυ τυχερα τα κοκατιλ σου φιλε μου...αν τα φροντιζεις με τοση προσοχη οπως εφτιαξες το κλουβι...θα περνανε ζαχαρη..;)

thanasis76 07-09-08 18:12

για να αφιερωνω τοσο χρονο και υπομονη για το κλουβι... φαντασου να ειναι μεσα και να μου κανουν και παιχνιδακια...
κι αν δεν τους αρεσει θα μπαινω εγω μεσα...
τελικα πλατη θα βαλω...
θα ειναι ομορφο....

sofianos7 07-09-08 18:25

Bάλε πλάτη, θα τους αρέσει. Παρακολουθώ το ποστ αλλά δεν ήθελα να γράψω γιατί είχα τις μαύρες μου επειδλη πριν 2 εβδομάδες μας 'αφησε χρόνους ο δικός μου παπαγάλος. Ένας υπέροχος blue front amazon, άλλο να σου λέω και άλλο να τον έβλεπες. Είχε χρόνιο πρόβλημα στους πνεύμονες από πνευμονία που έπαθε όταν ήταν μικρός. Είχε γεννηθεί το 1990 και στην κατοχή μου ήταν από το 1996. Τρείς φορές τον γλύτωσα την τελευταία στιγμή αλλά αυτή την φορά δεν άντεξε. Τον έλεγαν fidel και έλεγε πολλές λέξεις, καθόταν μόνιμα έξω από το κλουβί του και τι να λέω τώρα, ήταν μέλος της οικογένειας. Καλή τύχη με τα κοκατίλ, είναι υπέροχα πουλιά.

ΦΙΛΙΚΑ - ΜΑΚΗΣ

thanasis76 07-09-08 18:29

πω πω.... λυπαμε πολυ φιλε...
καταλαβαινω πως εισαι...
και παλυ λυπαμε πολυ!!!! τουλαχιστον του προσφερες οτι του αξιζε, ειμαι σιγουρος...

sofianos7 07-09-08 18:35

Δεν λές τίποτα. Είχα ολόκληρο φαρμακείο για πάρτη του. Αν δεις τι κοκτέιλ φαρμάκων του έδινα, λες και ήμουνα φαρμακοποιός. Να προσέχεις τα ρεύματα, και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Από αυτά την πατάνε, βέβαια όχι τόσο τα κοκατίλ όσο οι ροζέλες. Και ποικιλία στην τροφή. Να τους δίνεις από όλα. Όμως εκτός από τους σπόρους όλα τα άλλα με μέτρο.

thanasis76 07-09-08 18:38

σε ευχαριστω!!! διαβαζω απο τη μερα που αποφασισα να παρω παπαγαλακια.....
και μαθαινω καθε μερα...
δεν ηθελα να παρω και μετα να ρωταω συνεχεια... δεν ειναι σωστο...
και παλι σε ευχαριστω!!!

sofianos7 07-09-08 18:41

Ρώτα ότι θέλεις, το έχω σπουδάσει το θέμα. Και στο πόστ και με πμ. Μην έχεις πρόβλημα. Και εγώ σκέφτομαι να στείσω ένα μαλάουι(μικρό) και θα σε χρειαστώ μαλλον.

Πάνος 07-09-08 18:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sofianos7 (Μήνυμα 288010)
Είχα ολόκληρο φαρμακείο για πάρτη του. Αν δεις τι κοκτέιλ φαρμάκων του έδινα, λες και ήμουνα φαρμακοποιός..

λυπαμαι πολυ για τη γαλαζομετωπη αμαζονα σου..:(:(
ομως σταση σαν την δικη σου κανουν μερικους ανθρωπους αξιους να εχουν κατοικιδια...:smt041
οι περισσοτεροι στην πρωτη δυσκολια τα παρατανε....

thanasis76 07-09-08 18:44

οτι χρειαστεις εδω ειμαι.... κι εγω σε ευχαριστω!!!

sofianos7 07-09-08 18:50

Eυχαριστώ Πάνο για τα καλά σου λόγια. Γιαυτό πρέπει όσοι θέλουν παπαγάλους να το σκεφτούν διπλά. Ο παπαγάλος δεν ψάχνει κάτοχο ψάχνει οικογένεια. Πιστεύω πως ξέρεις τι μπορούν να κάνουν όταν πλήξουν. Από επίθεση στο αφεντικό τους μέχρι αυτοκτονία.

ΦΙΛΙΚΑ - ΜΑΚΗΣ

thanasis76 07-09-08 18:53

ναι φιλε μου ξερω... τα εχω διαβασει ολα...
γι αυτο και φτιαχνω μια τοσο μεγαλη κλουβα για ενα ζευγαρι και παρ' ολο που ειναι μεγαλη θα ειναι η στο σαλονι η στο υπνοδωματιο μου...:smt041:smt041:smt041

sofianos7 07-09-08 18:55

Α Ψ Ο Γ Ο Σ:smt038:smt038:smt038

thanasis76 07-09-08 18:58

και καταλαβαινεις οτι στην αρχη θα ειναι στην κλουβα και μετα οποτε θελουν τα ιδια...
και το βραδυ που θα κοιμουντε...:D:D
μου αρεσαν κι αλλα παπαγαλακια αλλα το λοφιο των cockatiel ειναι τρελα...

Πάνος 07-09-08 22:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sofianos7 (Μήνυμα 288016)
Ο παπαγάλος δεν ψάχνει κάτοχο ψάχνει οικογένεια. .........ξέρεις τι μπορούν να κάνουν όταν πλήξουν. Από επίθεση στο αφεντικό τους μέχρι αυτοκτονία.

χωρις ιχνος υπερβολης!!!..ετσι ακριβως!! καποια στιγμη θα επρεπε να χορηγειται ειδικη αδεια κατοχης...θεωρειται καkοποιηση ζωου και στην αυστραλια εχουν μεγαλο προβλημα τα συνεργεια διασωσης...
www.mytoos.com

thanasis76 09-09-08 19:46

καλησπερα και παλι... σημερα ειχαμε εργασιες ξανα...:D
οπως βλεπετε στη πρωτη φωτο αφου κοπηκε το πλακε στις διαστασεις της πλατης, σχεδιαστηκαν τα ανοιγματα για να κοπουν,βλεπετε φωτο δευτερη
αφου κοπηκαν εχουμε το αποτελεσμα της τριτης φωτο.
μπηκε στην θεση της και στερεωθηκε με πριτσινια οπως βλεπετε στην τεταρτη φωτο...
μετα εκοψα τα πορτακια στην πεμπτη φωτο και τα στερεωσα με μεντεσεδες και σηρτες ανοξειδωτους οπως βλεπετε στη εκτη και εβδομη φωτο...
στην ογδοη φωτο βλεπουμε την ποτηστρα, ενα ελλατηριο και ενα λαμακι με τρυπες...
με αυτα θα στερεωσουμε την ποτηστρα στη ξυλινη πλατη οπως βλεπετε στην εννατη φωτο
στην δακατη φωτο εχουμε ενα γενικο πλανο της πλατης και στην τελευταια ενα γενικο πλανο τησ κλουβας αφου μπηκε και η σκεπη τους...

πλυμμήρας 09-09-08 20:35

Θανάση μήπως θα έπρεπε να κάνεις και 2 πλαινές πόρτες για να έχεις ευκολότερη πρόσβαση σε όλες τις μεριές του κλουβιού;Τι διαστάσεις έχει η κλούβα;

thanasis76 09-09-08 20:39

καλησπερα!! η κλουβα εχει διαστασεις 1 μετρο μηκος, 1 μετρο πλατος, και 60εκατοστα βαθος...
μπροστα η πορτα ειναι 25χ25 ....
και οι πισω που οπως ειδες καλυβει ολο το πλατος ειναι 15χ15...
τα χερια πανε παντου και εκτος απο τις πορτες σε περιπτωση που θελω να κανω ενα καλο καθαρισμα σε καθε γωνια η κλουβα απο κατω ειναι ολη ανοιχτη....
σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου!!!!:smt041:smt041

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:12.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03059 seconds with 10 queries