Οχι έμαθα να το ξεχορίζο το κέλιφοσ :)
Είχα κάνει άλλο ποστ για το κέλιφος αλλα αλλαξαν τωρα τελεφτέα ... δέν έχω καθόλου μοςς μου είπαν στο μαγαζί ότι έχει απετίσεις σε CO2 και γιαυτο δεν πήρα έχω μία ανουμπια λίγο κερατόφυλο και 2 δράκενες (ξέρω να τις βγάλω αλλα όχι ακομα τις αφήνω προς το παρον) Κάποιο φυτό χμιλων απετήσεων που μπορώ να βάλω ακομη? Α σήμερα πήγα και μου είπαν καλήτερα να μη βάλω τωρα φυτα λόγο καλοκαιριου και υψηλής θερμοκρασίας (μου είπαν να βάζω μπουκαλάκια στην κατάψυξη και να τα ρίχνω μέσα) |
Οσα σου ειπαν κανε delete και διεγραψε τα απο την μνημη σου. Σαν να μην τα ακουσες. Και αλλαξε pet shop.
Τα παγακια απαγορευονται δια ροπαλου. Αντιθετως με 1-2 ανεμιστηρακια κανεις αψογα τη δουλεια σου. Η java moss ειναι απο τα πιο ανθεκτικα φυτα που υπαρχουν και δεν ειναι απαραιτητο το διοξειδιο. |
οχι φιλε μου δεν ενοει παγακια ενα μπουκαλι που εχει μεσα παγο και βαζεις στο ενυδρειο το παγωμενο μπουκαλι κλειστο .εστσι δεν μεταβαλεται γρηγορα η θερμοκρασι και δροσιζει και το νερο.το αφινεις κανενα 20 λεπτο μεχρι να λιωσει ο παγος και το βγαζεις .δε ριχνεις το νερο στο ενυδρειο!:D
φιλικα Μίμης |
ναι αυτο μου ειπαν με το μπουκαλι :)
|
και εγω αυτο κανω ολο το καλοκαιρι και ολα ειναι τελεια και τα φυτα δε μαρενονται ειναι ζωηροτατα και τα ψαρια υγιεστατα και ζωηρα λογο της δροσιας του νερου .δε ξερω αν ειναι σωστο η οχι οπως ειπε ο raven αλλα εμενα με ευχαριστει εντελως
|
Πήγα πήρα ενα ξύλο και ζητησα και μοςς (Biopianta - Growing in harmony by "SUPRA" )
Vesicuiaria dubyana (porz.) Αυτα γραφει το καρτελάκι απο τη μοςς δε λέει κάπου το ονομα μοςς .... το έβαλα πάνω στο ξύλο που αγόρασα... |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Την εβαλα πανω στο ξύλο αλλα δεν την έδεσα πιράζει? την τιλιξα κάποσ μονο...
------------------------- ε? Την εχω τιλίξει απλα πάνω στην πέτρα δε παίζει πρόβλημα... ε? |
Καλυτερα να την δεσεις γιατι αλλιως θα φυγει και θα σκορπισει σε ολο το ενυδρειο.
|
Τελικα το έβγαλα και την έδεσα πάνς στο ξύλο δίχνει καλήτερα απλά σκεφτόμουν μήν κοπει η ξερα8ει η μοσς απο τη κλοστη...
|
αυγά red cherry
έχω μία απορία:από τι στιγμή που θα εμφανιστούν αυγά στις red cherry γαρίδες, σε πόσες μέρες θα γεννήσει τα γαριδάκια? πρώτη φορά έχω αυτές τις γαρίδες και μερικές είναι γεμάτες αυγουλάκια. ευχαριστώ.
|
Σε περιπου 15-25 μερες αναλογα την θερμοκρασια και τις συνθηκες. Συνηθως 17-20 μερες τα κρατανε στα ποδια τους μεχρι να εκκολαφθουν.
|
ευχαριστώ Raven για την άμεση απάντηση.
Ανδρέα άρτα έχω πεί θα στείλω, σε καμία δεκαριά μέρες γεννάει μόλισ θα είναι έτοιμα να δοθούν το πρώτο φορτίο θα φύγει για άρτα. |
Γαριδάκια!
Σήμερα γέννησαν 2 red cherry που είχα αυγωμένες και έχει γεμίσει το ενυδρειάκι μου με γαριδάκια!
Μα πόσα γεννάει η κάθε μία; Αλέξανδρεεεεεεεεεεε;;; aka Raven :rolleyes: |
Τα μικρά όταν γεννηθούν θα χρειαστούν και κανα μήνα τουλάχιστον,για να μεγαλώσουν και να ειναι εφικτή και ασφαλη η μεταφορά τους σε άλλα ενυδρεία.
|
Aντε να σου ζησουν !!:smt041
συνηθως οι μεγαλες θηλυκιες γεννανε απο 20-40 μωρα, εχω δει και εφηβη μικρη θηλυκια με μονο 3 αυγα. Εξαρταται λοιπον απο την ηλικια και το μεγεθος. Το ποσα μικρα θα επιβιωσουν εξαρταται απο το ποσο φαγητο (αλγες) υπαρχει διαθεσιμο. Σε ενυδρεια πεντακαθαρα απο αλγες, σχεδον "στειρα", (οπως το δικο μου), ουτε οι μεγαλες γεννανε συχνα, ουτε πολλα μικρα επιβιωνουν. |
Από άλγες να φάνε κι οι κότες :D είπαμε φάρμα άλγης έχω.. :D:D
Για να δούμε λοιπόν.. Ευχαριστώ συνονόματε |
Όταν δεν έχουμε (ακόμα) άλγες (βλέπε νέο ενυδρείο), η κατάσταση σώζεται με βραστό καροτάκι;
Να σου ζήσουν Alex!!! |
Υπάρχει περίπτωση τα αβγά να ξεκολίσουν ή να τα αποβάλλουν από πάνω τους; Ρωτάω γιατί βρήκα ένα τσαμπί πάνω στην moss :confused:
|
Επίσης τα αβγά σε μία ακόμα είναι πράσινα! ξέρει κανείς κάτι γι αυτό; εγώ πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο
|
Χμμμ, αυτο ισως να μην ειναι καλο. Τα πρασινα αυγα συνηθως δεν...απ οτι εχω ακουσει (δεν μου εχει τυχει ακομα)
|
χμ... γιατί αυτό; ξέρουμε από τι προέρχεται;
Αλέξανδρε το έψαξα λίγο στο ίντερνετ και αναφέρουν ότι συμβαίνει συχνά και δεν είναι λόγος ανησυχίας, μάλιστα οι άγριες red cherry έχουν πράσινα αβγά. Χμ μάλλον οι δικές μου έχουν "άγριο" αίμα μέσα στους χα χα |
καποιες απο τις θηλυκες μου φερουν πρασινα αυγα...δε ξερω ποσο καιρο τα κρατουν ουτε αν εκκολαπτονται..καθως εφοσον ειναι πανω απο 150 δε μπορω να τις παρακολουθησω μεμονωμενα..παντως εχω συνεχως γεννες...
|
Ωραία, οι δικές μου ενήλικες είναι μόνο 7 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 με αβγα, μια με κίτρινα και μια με πράσινα. Θα την πααρκολουθήσω αν και απ όσο έψαξα τελικά μάλλον δεν είναι πρόβλημα
|
νεογεννητες γαριδες
γεια σας παιδια θα ηθελα να σας ρωτήσω κατι..
μου εχω κατι μικρες νεογεννητες red cherry και καθε μερα βρισκω μια μεσα στο φιλτρο,ειναι ζωντανες και τις βγαζω και τις βαζω παλι πισω στο ενυδρειο οι 10 ειναι απο εξω η μια μπαινει δε ξερω αν ειναι η ιδια... τι πρέπει να κάνω...? ή δε πειράζει..? :rolleyes: σας ευχαριστω.:p |
Παράθεση:
|
Εγώ πάντως έχω δέσει ένα κομάτι καλοπλυμένο τούλι μπομπονιέρας στην είσοδο από το φιλτράκι-καταρακτάκι.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
είναι εσωτερικό το φίλτρο
ναι αλλα η γαριδουλες δεν ειναι πολυ μικρες... θα παιθένουν ομως μεσα στο φίλτρο? τις λυπάμαι..:( τι λέτε να βάλω τούλι ή να τις αφήσω..?και γιατι θα υπάρχουν παντα γαριδούλες μεσα?:) |
γιατι μονο με πολυ λεπτο τουλι μπορεις να τις κρατησεις εξω...και θα βουλωνει πολυ γρηγορα...
απο το απλο τουλι χωρανε...ειναι πολυ μικρος ο γονος... |
Γαριδακια!!
2 Συνημμένο(α)
|
ω..ναι!!
|
Αν και δεν βρηκα κατι ψαχνωντας.... μακαρι!!!!
τα εχω μαζι και 5 Guppy.... Θα υπαρχει προβλημα λες??? |
Δεν εχεις αλλες γαριδες?? Θα αρχισουν τις γεννες και θα αυξανονται ... :p
|
Ναι υπαρχουν αλλα μονο 3 μεγαλες (2 red και 1 green) απο μικρες δεν εχω δει αλλες..
|
Παράθεση:
|
Ειχα τα πρωτα γενητουρια, στο γαριδαδικο.
Εδω περιπου και 1 μηνα εχω στεισει το 30 λιτρο μου και πηρα, 2 αυγομενες red cherry, απο το κοινωνικο και περιμενα να γεννησουν. Χθες παρατηρησα οτι και οι δυο γαριδες δεν ειναι πια με αυγα και ειδα επισης οτι καποια απο τις 2 ειχε αφησει τα αυγα της επανω στο φιλτρο. Η αληθεια ειναι οτι στεναχωρηθηκα αρχικα αλλα οταν κοιταξα καλυτερα στα φυτα μεσα ειδα 6-7 γαριδουλες που με τα βιας ξεχωριζαν, με γυμνο ματι.
Στο 500λιτρο βλεπω οτι η γαριδες αυξανονται αλλα δυστηχως δεν μπορω να ξερω πια και ποτε γεννησε γιατι με τοσα φυτα ειναι αδυνατον να συλαβεις γεννα. Οι νεογγενητες γαριδουλες ειναι περιπου 2χιλιοστα και ειναι πιστα αντιγραφα τον μεγαλων. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι δυο πραγματα. Γιατι καποια απο τα αυγα τους τα αφησανε?? Μηπως δεν εκολαπτοντουσαν και τα ξεφορτωθηκαν? Ειδα επισης πολυ μικρα ζωιφια κοντα στον θερμοστατη, στην αρχη νομιζα οτι ηταν αιωρουμενα σωματιδια αλλα μετα παρατηρησα οτι μπορουσαν να κολυμπησουν, εναντια στην ορμη του φιλτρου. Ειναι τοσο μικρα οσο και η μιση μυτη της βελονας σαν μια σκονη. Ειναι κανενα βακτηριο? Φοβαμαι μην κολλησει τιποτα το ενυδρειακι μου και ψωφισουν τα ζωντανα. |
Να σου ζησουν Χρηστο ! Καλη αρχη, τωρα θα γεμισεις γαριδες :D
Οι γαριδες συνηθως ριχνουν τα αυγα τους οταν στρεσσαριστουν ή οταν οι συνθηκες του νερου ειναι ακραιες. Ακομα κι ετσι ομως τα αυγα ειναι γονιμοποιημενα και αν δεν φαγωθουν και υπαρχει αρκετη οξυγονωση ,μπορει να εκκολαφθουν μερικα. Τα μαμουνια που βλεπεις υποθετω οτι ειναι κωπηποδα, μην ανησυχεις ειναι ακινδυνα και συνηθως τρογωνται απο τα ψαρια. Στα γαριδοενυδρεια οπου δεν υπαρχουν ψαρια εμφανιζονται λογιων λογιων μικροσκοπικες μορφες ζωης, οπως υδρες, πλαναρια, κωπηποδα κλπ.. |
Παράθεση:
Οσο για αυτα τα πλασματακια που εμφανιστηκαν ειναι σαν ποοολυ μικρα σκουλικακια ειναι λευκα (ασπρα) και ευχομαι να μην κανουν κακο στις γαριδες μας. Αλεξ ειδες η αναπαραγωγη σου τι κανει? Οι δικες σου γαριδουλες ειναι αυτες που γενησσανε. και ειναι αυτες που αρχιζουν και γεμιζουν το κοινωνικο ενυδρειο. ------------------------- εκτος απο αλλαγες κτλ κτλ υπαρχει κανενας πιο αμεσως τροπος αντιμετωπισης τους, καπου γραφεις για panacur. Θα κανει κακο στις γαριδες? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:19. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board