Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Αντιμετωπιση Καυσωνα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=18165)

Superpzarr 09-06-11 16:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maikl (Μήνυμα 186241)
Ε αφου δεν παραγει θερμοτητα πες του να πιασει καμια....:confused:

Υ.γ Με στεγνα χερια ....:D

φυσικός εδώ... πες του οτι στο φορουμ που διαβαζεις υπαρχει φυσικος που ψαχνει δουλεια και δε λεει κοτσανες...

bokostas 09-06-11 16:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Superpzarr (Μήνυμα 598083)
φυσικός εδώ... πες του οτι στο φορουμ που διαβαζεις υπαρχει φυσικος που ψαχνει δουλεια και δε λεει κοτσανες...

Aπαντάς σε ποστ που δημοσιεύτηκε 28-06-07, δηλαδή πριν 4 χρόνια..:p:rolleyes:

krispie 09-06-11 17:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues (Μήνυμα 184372)
6. Σηκωστε την εξοδο του νερου ΕΚΤΟΣ ενυδρειου και βαλτε τα ανεμιστηρακια να χτυπανε πανω στο "συντριβανι" Η αποδοση τους ανεβαινει κατακορυφα.

Να ρωτήσω, αν βάλω την έξοδο του εσωτερικού φίλτρου προς τα επάνω και το νερό βρέχει τη λάμπα, υπάρχει πρόβλημα;
Έχω το Aquadream 80 της Aquatlantis με BioBox 2 μέσα...

Superpzarr 10-06-11 16:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bokostas (Μήνυμα 598091)
Aπαντάς σε ποστ που δημοσιεύτηκε 28-06-07, δηλαδή πριν 4 χρόνια..:p:rolleyes:

xaxaxaxa τωρα το ειδα αλλα δουλεια ψαχνω απο τοτε!!!
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από krispie (Μήνυμα 598125)
Να ρωτήσω, αν βάλω την έξοδο του εσωτερικού φίλτρου προς τα επάνω και το νερό βρέχει τη λάμπα, υπάρχει πρόβλημα;
Έχω το Aquadream 80 της Aquatlantis με BioBox 2 μέσα...

επιταχυνεις τη φθορα της λαμπας και επισης ζεσταινεις και γρηγορα το νερο σου αν η ροη πεφτει πανω της. Ισως αν μπορεις με προεκταση γυρισε τη ροη προς τα πλαγια (δεξια η αριστερα) και πανω για να μην τη βρεχει (εχω το ιδιο ενυδρειο και το κανω ετσι) αν και ουτως η αλλως θα γινει χαμος απο το πιτσιλισμα εντος του καπακιου αλλα ειναι προβλημα που το εν λογω ενυδρειο το εχει!

krispie 10-06-11 16:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Superpzarr (Μήνυμα 598416)
επιταχυνεις τη φθορα της λαμπας και επισης ζεσταινεις και γρηγορα το νερο σου αν η ροη πεφτει πανω της. Ισως αν μπορεις με προεκταση γυρισε τη ροη προς τα πλαγια (δεξια η αριστερα) και πανω για να μην τη βρεχει (εχω το ιδιο ενυδρειο και το κανω ετσι) αν και ουτως η αλλως θα γινει χαμος απο το πιτσιλισμα εντος του καπακιου αλλα ειναι προβλημα που το εν λογω ενυδρειο το εχει!

ΟΚ, ευχαριστώ πολύ!!!

tzetzos 11-03-12 10:45

Για να το ξανα-ξεθάψω...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι λάμπες δε λέγονται φθορίου αλλά ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ
αφού η λειτουργία τους βασίζεται στο ομόνυμο φαινομένο του φθορισμού.

stap 03-05-12 11:42

συγνωμη φιλε αλλα αυτο δεν το καταλαβα
6. Σηκωστε την εξοδο του νερου ΕΚΤΟΣ ενυδρειου και βαλτε τα ανεμιστηρακια να χτυπανε πανω στο "συντριβανι" Η αποδοση τους ανεβαινει κατακορυφα.

μαλλον αναφερεσε σε ενυδρεια με sump ε? γιατι εγω δεν εχω και ειμαι κ αρχαρια ..... μπορεις να μου πεις ?

exelix 03-05-12 11:47

Όχι, απλά εννοεί να βγάλεις το spraybar πάνω από την επιφάνεια του νερού. Έτσι ρίχνει το νερό από ύψος, με την ανάλογη φασαρία!

stap 03-05-12 12:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από exelix (Μήνυμα 667202)
Όχι, απλά εννοεί να βγάλεις το spraybar πάνω από την επιφάνεια του νερού. Έτσι ρίχνει το νερό από ύψος, με την ανάλογη φασαρία!

μαλιστα , σε ευχαριστω πολυ
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από exelix (Μήνυμα 667202)

δυσκολο παντως να κρατησεις καλη θερμοκρασια μεσα στο καλοκαιρι ....... χωρις ψυγειο

netblues 03-05-12 18:12

1.Δεν σφυξαν οι ζεστες ακομα.
2. Μια χαρα θερμοκρασια κρατας μονο με ανεμιστηρακια.

stap 04-05-12 08:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues (Μήνυμα 667255)
1.Δεν σφυξαν οι ζεστες ακομα.
2. Μια χαρα θερμοκρασια κρατας μονο με ανεμιστηρακια.

καπου διαβασα οτι 28 βαθμους το καλοκαιρι ειναι ανεκτικα για τα κορακια και τα ψαρια , καποιος μου ειπε οτι ειχε 30 βαθμους και ομως τα κοραλια του εζησαν . αλλα δεν ξερω , ενα παιδι απο το φορουμ μου ειπε οτι πρεπει να εχω 25 βαθμους μεσα στο ενυδρειο . εσεις τι λετε ?

kostas82 04-05-12 09:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stap (Μήνυμα 667310)
καπου διαβασα οτι 28 βαθμους το καλοκαιρι ειναι ανεκτικα για τα κορακια και τα ψαρια , καποιος μου ειπε οτι ειχε 30 βαθμους και ομως τα κοραλια του εζησαν . αλλα δεν ξερω , ενα παιδι απο το φορουμ μου ειπε οτι πρεπει να εχω 25 βαθμους μεσα στο ενυδρειο . εσεις τι λετε ?

25 είναι υπερβολή στους 27 είσαι μια χαρά

mar20 27-09-12 15:52

η ζεστη ειναι πιο σοβαρο θεμα.εγώ είχα πρόβλημα μεγάλο

Bchris 22-06-17 18:51

Φυσικά και οι λάμπες φθορισμού παράγουν θερμότητα. Όχι τόσο πολύ όσο οι κανονικές βέβαια. Αλλά δεν υπάρχει συσκευή που λειτουργεί με ρεύμα και έχει αντιστάσεις που να μην θερμαίνεται. Είναι απλό...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:46.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01919 seconds with 10 queries