Παράθεση:
Το σκίμμερ ειναι καλό,πιο μοντέλο ομως και σε τι λίτρα; |
Παράθεση:
κυκλ/των και τον δρόμο που θα ακολουθήσεις θα αυξάνεις την ένταση! |
Κατάλαβα!!
Τώρα για fish only θα ξεκινήσω με το πόσα κοραλια θα καταλήξω μέσα δεν ξέρω... Γτ το μικρόβιο είναι στάνταρ... Εν τω μεταξύ (ασχετο) διαβάζω διαφορά για να μην βιαστώ όπως έκανα στο γλυκό, και είδα κάπου που έλεγε ότι ο νεκρός βράχος είναι μόνο για βάση και δεν θα ζωντανέψει όπως ο ζωντανός αλλά θ παραμένει άσπρος στη βάση, μετά έλεγε να προσέχουμε τα πεστ(αν γεμίζουμε τι κάνουμε? ) , κάτι για κοραλινη στον νεκρό βράχο ότι δεν θα πιάσει ποτε... Και πουθενά δεν είδα τον τρόπο και τη διάρκεια που κάνει για να στρωθεί το ενυδρείο η βιολογία του, πχ σε πόσες ημέρες βάζω ψάρι μέσα? Στο γλυκό ήταν σε ένα μήνα.... Η το πως στηρίζω το βραχο (στο γυαλί πάνω ή στον αραγωνιτη)?? Θελει διάβασμα.... Αν και τα πράγματα είναι απλά πιστεύω.... |
Μιχάλη εαν ανατρέξεις τα θέματα στο φόρουμ μας θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις!
Το θαλασσινο ενυδρείο δεν ειναι δύσκολο αλλα χρειάζεται πολύ διάβασμα,όσο τον δυνατόν καλύτερο εξοπλισμό,σεβασμό και σχολαστικότητα στις ρουτίνες! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
καταλαβα....!! το ποιο δυσκολο πιστευω τωρα θα ειναι , να καταλαβω ποτε τα ψαρια θα ξενερωνουν η οχι με την παραπανω κυκλοφορια ή κανενα soft κοραλι..
να ρωτησω ο ζωντανος βραχος ειναι καλο πανω να εχει κοραλινι ή θα βγαλει μονος του....? μου ειπε ενας φιλος(ασφαλως μπορει να μην μου ειπε σωστα) να βαλω κανενα κοραλι στον νεκρο βραχο να βοηθησω το στρωσιμο ισχυει? (οταν με το καλο ξεκινησω) |
καλυτερα οταν θα εχεισ στρωσει το ενυδρειο. ειναι ευαισθητα τα κοραλια σε νιτρικα και φοσφορικα . καλο ειναι για αρχη να κανεις το φο και μετα οταν σταθεροποιηθει το συστημα βαζεις κανα ευκολο κοραλακι. αναλογα και τον φωτισμο σου παντα.
|
Παράθεση:
Οπως και να εχει ομως χρειάζεσαι αρκετή ΡΟΗ για να μπορει ο βράχος να αναπνέει και να κρατάει τις παραμέτρους του νερου στα επιθυμητά επίπεδα! |
[QUOTE=SpirosLo;988072]σε εμενα με 140.50.60 ενυδρειο και σαμπ 100.40.40 σκεδον κατω απο 500 καθαρα λιτρα για φο με ζβ , σκεφτομουν να το βαλω... αξιζει ?
------------------------- Οι διαστάσεις σου ειναι τρομερές Σπύρο! Εαν θέλεις να ξεκινήσεις με f.o. θα σου πρότεινα να βάλεις μεσα ψάρια reefsafe και οχι θηρευτές για να μπορείς όποτε το θελήσεις να βάλεις και κανενα κοραλλακι χαμηλών απαιτήσεων! Τωρα το σκίμμερ σαν εταιρία ειναι οκ απλα πες μου πιο μοντέλο θέλεις; |
[QUOTE=voas;988083]
Παράθεση:
|
[QUOTE=SpirosLo;988097]
Παράθεση:
|
[QUOTE=voas;988241]
Παράθεση:
|
[QUOTE=SpirosLo;988266]
Παράθεση:
αν μείνεις σε φ.ο. είσαι οριακά, εάν όμως πας αργότερα σε reef θα εχεις θεμα! ----------------------------------------------------------- αν θέλεις φτιάξε ένα θεμα στην κατηγορία των θαλασσινών ενυδρείων για μην χαλάμε το θεμα του φίλου Μιχάλη! |
Δεν πειράζει...
Να ρωτήσω, ο κυκλοφορητής Turbelle 8000l/h 6085 είναι ρυθμιζόμενος όσον αφορά την κυκλοφορία του? Γτ από ότι είδα είναι μόνο ο mp10es και ο rw8 |
Δεν είναι ρυθμιζόμενος.
http://www.aquacave.com/tunze-turbel...ater-pump.html |
Παράθεση:
|
Jebao & vortech
|
Ξέρει κανείς αν είναι καλός ο jebao.? Επιδη είναι κινεζια.... Είχε γράψει κάποιος σε ένα φόρουμ ότι έφυγε διακοπές και το βρήκε σταματημένο μόλις γυρισε (κλασικά όταν φεύγει κάποιος διακοπές τότε γίνονται όλα)
|
Μιχάλη ξεκίνα την εξερεύνηση στο θαλασσινο κομμάτι του φόρουμ μας και θα σου λυθούν πολλά ερωτήματα!
Αυτο που ψάχνεις συγκεκριμένα υπάρχει εδω ...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92848 |
Τώρα... Μάλιστα.... Όλα 2χρονια βλέπω να αντέχουν...
|
Αλλιώς πας σε Sun sun που είναι σχεδόν τζάμπα αλλά χωρίς να είναι αίτηση ρυθμιζόμενοι και 220βολτ.
|
Ο maxspect 200 series gyre είναι κομπλέ? Χαλάνε? Κάνει δουλειά αν πάρω τον xf130?
Αλλιώς λέω να βάλω δύο mp10w vortech... |
Παράθεση:
σίγουρα θα είναι καλύτερες αλλά τα νούμερα τους είναι απαγορευτικά κατ εμε! |
ποιοτικά σίγουρα καλύτερες από jebao.
Δεν έχω ακούσει για βλάβες στης maxspect αλλά δεν πρέπει να έχουν πάρει και αρκετές στην Ελλάδα. |
χμμμμ...καταλαβα....
ξερει αποιος να μου πει τι ειναι τα αμφιποδα και που τα βρισκω που προαναφερθηκαν για τη βιολογια? |
διάβασα σε ενα ποστ στο φορουμ οτι τα πουλανε καποια ενυδρειακα καταστηματα σε σακουλακια, ισχυει?
τελικα τα αμφιποδα κωπήποδα τι ακρινως ειναι? επισης θα ηθελα να ρωτησω τον βραχο πως τον στερεωνουμε? παταει καπου στο τζαμι σε πλαστικο? εχει τροπο που τον φτιαχνεις?, καθότι ειχα δισκους δεν ξερω πως στερεωνουμε τις πετρες, μη και πεσουν και εχουμε ατυχηματα.... πρωτα βαζουμε αραγωνιτη και πανω το βραχο ή το αναποδο? |
Παράθεση:
εγώ δεν έχω βάλει τπτ............. πρώτα βάζεις βράχο και μετά αραγωνιτη! |
Να κάνω μια άλλη ερώτηση αντί του mce600 κάτι άλλο υπάρχει για να μην παίζω οριακά?
Το aqua medic turboflotor blue 1000 ας πούμε κάνει ταιριάζει? Είναι καλό? |
κοίτα δεν έχω ακούσει κριτικές για αυτό ούτε το έχω δει να δουλεύει.....
Δεν θέλω να λέω ψέματα σε κάτι που δεν ξέρω!!! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board