Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Χρυσόψαρα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Αυγα χωρις ζευγαρι ΄η τι ειδους αρρωστια ΄η μικροβιο;; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90394)

Dimis 23-02-16 14:27

Tα παιδια σου λενε το ιδεατο για το ψαρι σου.
Και αυτο πρεπει ακριβως να κανουν,ειμαστε ενα φορουμ που ενημερωνουμε και θελουμε το καλο των ψαριων.
Απο κει και περα ενα ενυδρειο με μηκος 80 εκατοστων ειναι οκ για το ψαρακι σου ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΑΚΟΜΑ.
Εδω και ενα ενυδρειο που ειναι φθηνο (μην κοιτας την φωτο,εχει την βαση αλλα ειναι λαθος)και θα ειναι ενα καλο σπιτι για το ψαρακι σου -ισως και ενα ακομα,αλλα γι αυτο θα απαντησουν οι χρυσοψαραδες καλυτερα.
http://www.petsupermarket.gr/4007/%C...40cm-96lt.html

tsala 23-02-16 14:49

Κι αν εχεις 8 χρυσοψαρα ,θελεις 8 μετρα ενυδρειο:D
Οχι βρε, εννοω αυτο που ειπε ο Γιωργος..
Δεν παει μετρο και ψαρι ,ειτε 1 εχεις ,ειτε 2,3,4 , το min μηκος ειναι το 1 μετρο , μην πω 1.20.
Το ψαρι θεωρητικα μπορει να ξεπερασει και τους 30 ποντους, αλλα ακομα και 20 να φτασει , δεν ειναι για 60cm ενυδρειο, κυριως λογω ευζωιας και δευτερευοντος λογω οτι ειναι πολυ ρυπογονα ψαρια και στα 60 λιτρα η κατασταση μπορει να ξεφυγει ευκολα.

Αγγελικη Καν 23-02-16 14:54

Ευχαριστω για τις πληροφοριες.Οποτε ειμαι στην ευρεση μεγαααααλου ενυδρειου.Φυσικα και θα το κρατησω και μαλιστα με τον σωστοτερο τροπο.
Ελπιζω η φιλη με το μεγαλο ενυδρειο να μου απαντησει και να το στησω συντομα.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 924289)
ο λογος που λεει για τοσα λιτρα ο tsala,ειναι γιατι το ψαρι σου μεγαλωνει πολυ.
οταν σου προτεινει καποιος συγκεκριμενα λιτρα δεν το κανει γιατι θελει να σε βαλει σε κοπο και εξοδα,το κανει για να σε γλυτωσει απο επιπλεον εξοδα αργοτερα,οταν ενα μικρο ενυδρειο δεν θα σε καλυπτει.

πχ το ψαρι σου μπορει να ζησει 10 χρονια.σε δυο χρονια,αν αναπτυχθει σωστα,με σωστο φαγητο κλπ δεν θα χωραει να στριψει σε 60λιτρα ενυδρειο.οποτε θα πρεπει να το μεταφερεις σε αλλο.

επισης,δεν μπορεις να μην του προσφερεις ολα αυτα που θα το βοηθησουν να αναπτυχθει σωστα,γιατι τοτε απλα θα επιβιωνει και θαναι σαν να το βασανιζεις.

αν ητανε φανσυ ειδος τοτε θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα.οχι πολυ,αλλα αρκετα ωστε να σε καλυπτει ενα 100αρι ενυδρειο για τα επομενα 3-4 χρονια,αν οχι για ολη τη ζωη του.

γιαυτο σου προτεινα τη λυση του κουτιου.ειναι πολυ πιο φτηνο και πολυ πιο ευκολο να στηθει και να γινει ομορφο και να δωσει και στο ψαρι αυτο που χρειαζεται.

προσωπικα το common δεν θα το κρατουσα.θα το εδινα και θα επαιρνα ενα φανσυ χρυσοψαρο αν ηθελα χρυσοψαρα.αλλα αυτα γουστα ειναι.

-------------------------
Χα χα χααα.Πλακα θα ειχε.Ενα δωματιο ενυδρειο!!Το ονειρο ολων μας.Σας ευχαριστω κ παλι ολους.Ευχομαι να σας γνωρισω και απο κοντα να σας ευχαριστησω ολους που ενδιαφερθηκατε και κου απαντησατε.
Να ειστε καλα ολοι.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsala (Μήνυμα 924300)
Οχι βρε, εννοω αυτο που ειπε ο Γιωργος..
Το ψαρι θεωρητικα μπορει να ξεπερασει και τους 30 ποντους, αλλα ακομα και 20 να φτασει , δεν ειναι για 60cm ενυδρειο και κυριως λογω ευζωιας και δευτερευοντος λογω οτι ειναι πολυ ρυπογονα ψαρια και στα 60 λιτρα η κατασταση μπορει να ξεφυγει ευκολα.

Αγγελικη Καν 23-02-16 15:01

1 Συνημμένο(α)
Εγω το παρακατω στην φωτο ελεγα.Αλλα μου ειπατε οτι ειναι μικρο.Anyway σας το δειχνω,μηπως κ ενδιαφερετε κανεις αλλος.Αν δεν επιτρεπετε να το δημοσιευσω στο φορουμ,παρακαλω ενημερωστε με ΄η ο διαχειριστη ας σβησει την φωτο (αφαιρεσα την σελιδα του μαγαζιου)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimis1978 (Μήνυμα 924293)
Tα παιδια σου λενε το ιδεατο για το ψαρι σου.
Και αυτο πρεπει ακριβως να κανουν,ειμαστε ενα φορουμ που ενημερωνουμε και θελουμε το καλο των ψαριων.
Απο κει και περα ενα ενυδρειο με μηκος 80 εκατοστων ειναι οκ για το ψαρακι σου ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΑΚΟΜΑ.
Εδω και ενα ενυδρειο που ειναι φθηνο (μην κοιτας την φωτο,εχει την βαση αλλα ειναι λαθος)και θα ειναι ενα καλο σπιτι για το ψαρακι σου -ισως και ενα ακομα,αλλα γι αυτο θα απαντησουν οι χρυσοψαραδες καλυτερα.
http://www.petsupermarket.gr/4007/%C...40cm-96lt.html

Dimis 23-02-16 15:08

Καταλαβα ποιο λες,απλα αυτο που σου προτεινα εγω,αλλα και αυτο που προτεινει ο tsala ειναι πολυ μεγαλυτερα και κοστιζουν ιδια χρηματα με το καπακι τους και τον φωτισμο.
Φιλτρο ειναι ιδανικα να παρεις ξεχωριστα αναλογα τις αναγκες σου.
Το φιλτρακι που φοραει το ενυδρειο που δημοσιευεις ειναι ενα μικρο-βασικο φιλτρο,που τετοια θα βρεις στις αγγελιες με το κιλο!

Τάκης 23-02-16 15:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 924289)
πχ το ψαρι σου μπορει να ζησει 10 χρονια.

Για τα χρυσόψαρα μιλάμε και για 20 χρόνια και πάνω :D
(43 χρόνια έζησε το χρυσόψαρο Tish που πήρε ρεκόρ guinness :) )

Αγγελικη Καν 23-02-16 15:16

Λες να το παω κ γω για guinness??ε... Αφου θα με θαψει δηλαδη να του αφησω το σπιτι μου σε διαθηκη να ξεμπερδευω μια και καλη να εχει και οςο χωρο χρειαζετε!!Χα χα χααααα
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Τάκης (Μήνυμα 924315)
Για τα χρυσόψαρα μιλάμε και για 20 χρόνια και πάνω :D
(43 χρόνια έζησε το χρυσόψαρο Tish που πήρε ρεκόρ guinness :) )

Σωστος.Εχεις δικιο.ευχαριστωωωωω
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimis1978 (Μήνυμα 924314)
Καταλαβα ποιο λες,απλα αυτο που σου προτεινα εγω,αλλα και αυτο που προτεινει ο tsala ειναι πολυ μεγαλυτερα και κοστιζουν ιδια χρηματα με το καπακι τους και τον φωτισμο.
Φιλτρο ειναι ιδανικα να παρεις ξεχωριστα αναλογα τις αναγκες σου.
Το φιλτρακι που φοραει το ενυδρειο που δημοσιευεις ειναι ενα μικρο-βασικο φιλτρο,που τετοια θα βρεις στις αγγελιες με το κιλο!

Τάκης 23-02-16 15:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsala (Μήνυμα 924300)

Θα είχα όλη τη ταράτσα ενυδρείο :D:D:D:D:D

Σωστά σου λένε Αγγελική
Εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις από 1,20, και ο λόγος είναι από προσωπική εμπειρία. Το μεγάλο μου χρυσόψαρο τον Αύγουστο του 2014 ήταν 18-19 εκατοστά (με την ουρά) , και τώρα Φεβρουάριος του 2016 είναι 33 εκατοστά με την ουρά, αν μεγαλώσει και άλλο θα έχω πρόβλημα (όχι ότι τώρα είναι τέλεια σε 1,20 μήκος), είναι σαν να έχεις ένα ψάρι 3 εκατοστών σε ενυδρείο με 12 εκατοστά μήκος, αλλά και ακόμα χειρότερα, γιατί το μεγάλο ψάρι με μισή απλωτή έχει κουτουλήσει την απέναντι πλευρά :)

Αγγελικη Καν 23-02-16 15:34

Τακη....πηρες φορα.1 μετρο ειπαμε.Τωρα πηγαμε στο 1,20.
Ενταξει....θα πουλησω το σπιτι θα αγοραςω μονοκατοικια να βαλω λιμνη στην αυλη.
:-)
(Χιουμορ κανω)

tsala 23-02-16 15:38

Ξεκινα και με 80cm , ας μεγαλωσει το ψαρι (δεν ξερουμε και ποσο θα παει) και θα το δεις μονη σου αν του ειναι αρκετο τα επομενα χρονια

Τάκης 23-02-16 15:44

Αγγελική δες τα χρυσόψαρα που έχουμε και θα καταλάβεις :)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90157
Και υπόψη, δεν είμαστε κάτι το διαφορετικό από ότι είσαι και εσύ, απλοί χομπίστες είμαστε και εμείς και προσωπικά ξεκίνησα πολύ χειρότερα από εσένα,
10 χρυσόψαρα σε 55 λίτρα + "γλύφτες" κλπ. :)
Για αυτό σου λέμε κάποιες λεπτομέρειες που ίσως σου φαίνονται υπερβολικές, που όμως πρώτα από όλα είναι για εσένα για να μη γίνεις δέσμια του ενυδρείου αλλά και για τα ψάρια σου, για να τα χαίρεσαι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα και ποιο πολλά χρόνια, αν είναι δυνατόν το προσδόκιμο της ζωής τους (που στα χρυσόψαρα είναι θέμα, όπως είπες και εσύ θα τους αφήσουμε και διαθήκη :D )

Artemisia 23-02-16 16:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αγγελικη Καν (Μήνυμα 924329)
Τακη....πηρες φορα.1 μετρο ειπαμε.Τωρα πηγαμε στο 1,20.
Ενταξει....θα πουλησω το σπιτι θα αγοραςω μονοκατοικια να βαλω λιμνη στην αυλη.
:-)
(Χιουμορ κανω)

AXAXAXAX Αγγελική έλα μπορείς και στο μπαλκόνι ;)
Και εγω έχω γάτες μην φοβάσαι δεν τα πειράζουν :D
Με το καλό να στήσεις το ενυδρείο σου κορίτσι :D:D

Αγγελικη Καν 23-02-16 17:39

Ευχαριστω ολους.Λοιπον οταν το στησω θα σας στειλω φωτο να με καμαρωσετε :-)
Λογω υψηλου budget δεν θα γινει αμεσα....σημερα αυριο....αλλαα μεχρι το Μαρτη...νομιζω οτι θα εχω ξεκινησει.
Ααα και οποιος εχει common ....εχω μια μικρη που ολοοο γενναει!χα χα χαα.Μα....ποσα γεννανε επιτελους;;
Ευχαριστω πολυυυ ολους!!!!
PS :αναμενω το ενυδρειο 1 μετρου απο την φιλη να τα βρουμε στην τιμη και ξεκιναωωωωωωω
Αχ βρε Τακη,,,,πληγωνομαι....που το ταλαιωρησα το ψαρακι χωρις να ξερω....τωρα που βλεπω τα δικα σας.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Τάκης (Μήνυμα 924331)
Αγγελική δες τα χρυσόψαρα που έχουμε και θα καταλάβεις :)
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90157
Και υπόψη, δεν είμαστε κάτι το διαφορετικό από ότι είσαι και εσύ, απλοί χομπίστες είμαστε και εμείς και προσωπικά ξεκίνησα πολύ χειρότερα από εσένα,
10 χρυσόψαρα σε 55 λίτρα + "γλύφτες" κλπ. :)
Για αυτό σου λέμε κάποιες λεπτομέρειες που ίσως σου φαίνονται υπερβολικές, που όμως πρώτα από όλα είναι για εσένα για να μη γίνεις δέσμια του ενυδρείου αλλά και για τα ψάρια σου, για να τα χαίρεσαι όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα και ποιο πολλά χρόνια, αν είναι δυνατόν το προσδόκιμο της ζωής τους (που στα χρυσόψαρα είναι θέμα, όπως είπες και εσύ θα τους αφήσουμε και διαθήκη :D )

tsala 23-02-16 17:39

Αντε με το καλο..
Μεχρι τοτε συχνες και σωστες αλλαγες νερου.
Παντα με αντιχλωριο και παντα ιδια θερμοκρασια νερου αλλαγης και ενυδρειου

Αγγελικη Καν 23-02-16 18:15

Καθε Σαββατο κανω αλλαγη νερου.Βαζω απο την προηγουμενη μερα νερο να πιασει θερμοκρασια χωρου και αλλαζω αφου ελεγξω με το θερμομετρο.Μετα αντιχλωριο και το βραδακι μετραω με τα στικ την ποιοτητα του νερου.Σωστα;;;;;
Ευχαριστωωω :p

Τάκης 23-02-16 18:19

Δεν χρειάζεται να μετράς, ουτε με στικ ουτε με τιποτα άλλο

Αγγελικη Καν 23-02-16 18:21

Γιατι Τακη;;;;;

Τάκης 23-02-16 19:19

Στο φρέσκο νερό τι να μετρήσεις ; Όλα είναι μια χαρά, μόνο θερμοκρασία και αντιχλώριο.
Και το ενυδρείο όταν ωριμάσει και μάθεις τις ρουτίνες του πάλι δεν χρειάζεται να μετράς.
Οι ρουτίνες είναι απλές
Καθε μέρα τάισμα και κάθε εβδομάδα αλλαγή νερού, και ανάλογα το φίλτρο και πόσο βρωμιά βγάζουν τα ψάρια καθάρισμα το φίλτρο. Αν όμως το ενυδρείο δεν στηθεί σωστά, όπως να έχουμε πολλά ή μεγάλα ψάρια δυσαναλογα με το μέγεθος του ενυδρείου τότε οι ρουτίνες γίνονται πιο τακτικές, όπως αλλαγή 2 φορες την εβδομάδα ή μετράμε γιατι δεν είμαστε σιγουροι, και τελικά αυτό καταντάει κουραστικό, και αντι για χομπι χαλάρωσης γίνεται δέσμευση, ε δεν το θέλουμε αυτό, έχουμε τόσες έγνοιες , μη βάζουμε και άλλες :)

Αγγελικη Καν 27-02-16 14:07

Μια ακομα ερωτηση παρακαλω.Αγορασα σημερα φυσικο χαλικι για να αντικαταστησω το χρωματιςτο και τεχνητο που ειχε το ενυδρειο μου.Επειδη σημερα κανω και την αλλαγη νερου και ουτως ΄η αλλως θα το πεταγα,αφου πρεπει να καθαριςω σωςτα ωςτε να φυγουν ολααα τα αυγα.Τι διαδικασια,πλυσιματος,καθαρισμου κανω στο χαλικι και τι προετοιμαςια ξανα του ενυδρειου για να το βαλω μεςα;;; Πρεπει να πεταξω ολο το νερο ωςτε να αποφυγω το να μην μεινουν αυγα;;Ευχαριστω

tsala 27-02-16 14:19

Πλυντο καλα , πολλα χερια , μονο με νερο.
Οχι δεν χρειαζεται να πεταξεις ολο το νερο...

Αγγελικη Καν 27-02-16 14:21

Ευχαριστω πολυ.Γιατι παρατηρησα στο πετ οτι το φυσικο χαλικι ειχε αφησει σαν σκονη στο σακουλι,ενω το τεχνητο ηταν πεντακαθαρο.

tsala 27-02-16 14:28

Ναι συνηθως εχουν σκονη..
Γι αυτο το ξεπλενεις καλα, να φυγει η πολυ σκονη,για να μην θολωσει το νερο.

Αγγελικη Καν 27-02-16 14:44

ευχαριστω πολυ!

tsala 27-02-16 15:00

Να'σαι καλα..αναμενουμε νεοτερα;)

Υ.Γ. αν θελεις ,μην κανεις Quote, οταν απαντας στο τελευταιο post ,απλα πατα post reply;)

Αγγελικη Καν 27-02-16 15:09

Ευχαριστω tsala

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:07.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02148 seconds with 10 queries