Αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι ένα βιολογικό ενυδρείο σωστα;;;;
|
βιοτοπικο!οπως βλεπεις τα ψαρια θελουν ριζες που να προσφερουν κρυψωνες.
βλεπεις καποια διαφορα σε σχεση με την συμπεριφορα των δικων σου? |
Τι ακριβώς εννοείς ;;;
------------------------- από το βιοτοπικο ενυδρειο;;; ------------------------- βοήθησε με λίγο γιατί εκτός ότι κολυμπούν στην σκιά αλήθεια δεν βλέπω διάφορα |
αν και δεν ειμαι ο καταλληλος να απαντησω,θα κανω μια προσπαθεια:)
αν κρινω απο το ενυδρειο σου(περα απο την ψαροσυνθεση) βλεπω οτι τα ψαρια σου(δισκοι) δεν εχουν τις απαραιτητες ριζες ωστε να νιωσουν ασφαλεια. επισης ο φωτισμος στραβωνει ακομα κι εμενα.φαντασου τα ψαρια! θα ελεγα οτι μπορεις να προσθεσεις ριζες σαν το βιντεο του Beast.δες το ως μπουσουλα. βγαλε και ολα τα αλλα ψαρια και κανε ενα ωραιο δισκαδικο.θα σε αποζημιωσει. |
Το φως στραβώσει γιατί το τοποθέτησα έτσι για το βίντεο αυτό που κρατάω είναι για τις ρίζες. ευχαριστώ για το σχόλιο! !!!!
|
Παράθεση:
Για να το δω... θα πρέπει να βάλεις κάποιο link... ώστε να ΜΗΝ το ψάχνω.- ;) ------------------------- Παράθεση:
Αρκετά.- ------------------------- Παράθεση:
2. Μάλλον εννοείς το μηχανικό της Sera... biofibres fine ( https://www.sera.de/gr/sera-produktw...bres-fine.html ). 3. ΑΝ θυμάμαι καλά έχεις γράψει ΡΗ 7,2... στην Αθήνα τέτοια μέτρηση σε νερό βρύσης ΔΕΝ το βλέπω λογικό (κι από φιλτράρισμα με άνθρακα). Με τι test... μετράς; Ποίον άνθρακα... χρησιμοποιείς; 4. Θα σου πάει το χέρι καλύτερα... να τα βγάλεις νεκρά; 5. Σου βάζω και την απάντηση που σου έγραψα στο άλλο θέμα που έχεις ανοίξει... να την έχεις κι εδώ. ----------------------------------------------------------------------- Έγραψες... Κατοικοι: 9 δισκοι απο 6 μεχρι 12 cm 9 κορυ (5 serday,4 albino) 20 ροδοστομοι 2 πλατυ Διάβασε παρακάτω στα link τα προφίλ τους με προσοχή... εστιάζοντας σε συνθήκες νερού και θερμοκρασίας (κρατάς τον μέσο όρο... όχι τα άκρα)... και θα "λυθούν" οι απορίες σου. 1. 9 δίσκοι. 2. http://diszhal.info/english/catfishe...ras_aeneus.php 3. http://diszhal.info/english/characin...us_bleheri.php 4. http://diszhal.info/english/livebear...s_variatus.php Η προσωπική μου άποψη είναι... οι δίσκοι με δίσκους... για αρκετούς λόγους. Καταχρηστικά μπαίνουν και κάποια άλλα είδη όπως πχ. κάποια κορυντόρας (αλλά Sterbai ή Leucomelas που ανέχονται λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες). Τα είδη που συμβιώνουν με τους άγριους προγόνους τους στο ποτάμι, δυστυχώς απαιτούν πολλά λίτρα οπότε γίνονται απαγορευτικά.- |
Το βρήκα μόνος μου... τελικά.
Υπάρχουν όμως ήδη 3 θέματα και καλό θα είναι να συνεχίσουμε την συζήτηση... στο ένα από αυτά (για να είναι συγκεντρωμένες και οι απαντήσεις). Σου δίνω εδώ... την απάντηση (και παρακαλώ ο Κλεόβουλος να δει ΑΝ μπορεί (και ΑΝ πρέπει) με κάποιο τρόπο... να τα ενώσει). Το στήσιμο σου και ο τρόπος που στέκονται στο χώρο τα ψάρια... μιλάει. Στο video που σου έβαλαν... εκτός της "μαυρίλας" παρατηρείς και ότι οι δίσκοι μπαίνουν κάτω από τις ρίζες... ενώ οι δικοί σου ανεβαίνουν ψηλά για να κάνουν το ίδιο (και να νιώσουν ασφάλεια... αφού τις έχει "κρεμάσει". Αυτό ΔΕΝ είναι κάτι φυσικό... γιατί είναι έξω από τις συνήθειες τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο κέντρο του ενυδρείου... αλλά από κάτω και γύρω... από τον"θάμνο" που έχεις δημιουργήσει.- |
Καλημέρα , απίστευτος που ασχολείσαι τόσο μαζί μου κ σ ευχαριστώ. Λοιπόν το ενυδρείο ήταν σ αδράνεια 14 χρόνια ο Δημήτρης πριν το επαναλειτουργησει τογέμισε με νερό για τυχόν διαρροές 15 μερες.το πράσινο υλικό είναι αυτό που έγραψες το φάρμακο είναι αυτό που έγραψες το siporax το ιδιο.για το ph απογοήτευτηκα πολύ γιατί η μέτρηση έγινε από ένα παιδί με δικό του τεστ θεωρώντας ότι αφού θα βάζω μόνο από την βρύση δεν χρειάζεται να το αγόρασω.το τεστ ήταν υγρό η μέτρηση ήταν αυτή που έγραψα το δείγμα ήταν από το ενυδρείο κ εσυ για να το επισημαίνεις σημαίνει σίγουρα ότι έχω μεγάλη διαφορά.
------------------------- ο delta 66 έγραψε για Gill flukes η ερωτηση είναι πως το καταλαβαινω εγώ αυτό. Η ερώτηση για την θερμοκρασία δεν είχε να κάνει με την υψηλή που σημαίνει έχει σαν συνέπεια τον υψηλό μεταβολισμό αλλά τις διαφορές δλδ ενώ έχω πχ 29 αλλάζω νερο κ πάει 26.5 αυτό τι κακό κάνει κ το βλέπω να το επισημενεται συναιχεια .ο άνθρακας ειναι της fluvial με 3 δυχτακια μέσα . ------------------------- https://youtu.be/p8Cq7_eWWD0 για να δεις κ το ενυδρείο .Μόνο που το φως το στεψαμε προς το νερό για να φαίνεται καλύτερα κανονικά είναι προς τον τοίχο κ είναι μικρότερης έντασης .Τώρα για τα άλλα είδη ναι θα φύγουν το καταλαβαινω κάθε μέρα κ περισσότερο ότι πρέπει να γίνει :( επειδή είμαι σίγουρη ότι θα προσέξεις ιδιαίτερα τα μωρά μου θέλω την γνώμη σου αντικειμενικα .σ διαβάζω καιρό κ φαινεται ότι τα αγαπάς αυτά τα ζωντανά .κ παλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου! !!!!! ------------------------- κάτι τελευταίο, για τα άλλα που γράφω πχ καραντίνα κ δεν ειπες τίποτα να εικασω ότι είμαι σωστη:confused: ------------------------- Όχι αυτό είναι το τελευταίο. Νίκο σ λενε;;; |
Η δεξιά πατάει στην άμμο ή αριστερή είναι κρεμασμένη επειδή έχω διάβασει εδώ την σημασία να υπάρχει καθαρός βυθός εννοω χωρίς εμπόδια πολλά την έβαλα έτσι η πρόταση σου είναι να την έχω στο βυθο;;;;θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν έχω δει ποτέ ενυδρείο άλλο εκτός από τα πετ σοπ οπότε οποιαδήποτε εικόνα είναι μόνο από τα βίντεο που βλέπω που σ αυτα δεν ξέρω που σταματάει το προσωπικό γούστο κ αρχίζει η συνήθεια κ οι σωστές συνθήκες των ψαριών αυτών που τα έχουν! !!!!!
|
καλημέρα:cool: πρέπει να τους φτιάξεις έτσι τον βιότοπο γρήγορα άμα δεν θες να τα δεις ( πιατάκια του καφέ ) το STRESS είναι βασικός παράγοντας που πρεπη να κοιταξεις πρώτα ...... και έπρεπε είδει να έχεις βγάλη όλα τα υπολίπα που είναι μέσα που δεν τεριάζουν τα (ψαρια)
P.S το προσωπικό γούστο έρχεται δεύτερο.... πρώτα πρέπει να νιώθουν άνετα τα ζωντάναμασ και μετά ολλα τα υπολίπα !!!!!!! |
καλημερα !!!!!!!καταλαβα νομίζω τι λες.πιστεύεις άλλη μια στο κέντρο θα ήταν καλα;;;;;;η άλλη μια στην άκρη αριστερά μαζί με την άλλη για καλύτερη σύνθεση; ;;;εννοω για να έχουν κ στο κέντρο χώρο για λίγο κολύμπι; ;;
|
καλο είναι να πάρεις test και να πάρεις και μια αντιστροφη όσμωση για να κανεις της αλλαγές σου να βρείς τη ρουτίνα και να βάζεις και ένα ποσοστό από τη βρύση μέσα και να κατεβάσεις το ph τους αρέσει !!!!!
όσο για τη θερμοκρασία που πέφτει (γνώμη μου) δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ίσος νομίζουν ότι βρέχει ο δέλτα σου έγραψε gillfluks είναι σκουλήκι στα βράγχια του ψαριού δε φαίνονται |
Παράθεση:
|
Ευχαριστώ Κλεόβουλε κ εσενα χάρη Σάμο ειδικά για τα τεστ τουλάχιστον ph k νιτρώδη είναι επιτακτική ανάγκη! !!!για την όσμωση θα κάνω άλλες ερωτήσεις σ άλλο θέμα που θα ανοίξω ........οκ κλεοβουλε;;;;;
|
Ναι stella.
|
το thread μεταφερθηκε στη σωστη κατηγορια.stick to the point παιδια...;)
|
παιδια καλησπερα! !!!!!
|
Παράθεση:
Για το ενυδρείο και το στήσιμο του... θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και αναλυτικότερα σε όποια συνάντηση του forum... έρθετε (το γράψιμο με δυσκολεύει... ΑΝ και έχω καταφέρει να γράφω σεντόνια πλέον ( :smt120 ).- ;) ------------------------- Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board