Παράθεση:
|
ναι 12 ωρες είναι μια χαρά
|
Σήμερα ήρθαν και οι κυκλοφορητές 2x sun sun jvp 100 (2500l/H) http://www.sunsun-china.com/en/product/html/?455.html να τους βάλω και τους δυο?
|
ναι βάλτους να τρέχουν και τους 2 μόνο να μην σου σηκώνουν την άμμο
|
1 Συνημμένο(α)
καλησπέρα και πάλι, χθες βρήκα αυτό το πλασματάκι(μάλλον αστερίας) και θα ήθελα να μάθω εάν όντως είναι αστερίας και πιο είδος.Ευχάριστο για όλη την βοήθεια έως τώρα!
|
Για αστερινα μου φαίνεται και καλό θα ήταν να το βγάλεις
|
Παράθεση:
|
Σου γεμίζει στο πι και φι αστερινες το ενυδρείο
|
Κακό όμως κάνει;Ρωτάω γιατί έχω 5-6 αλλα η αληθεια είναι δεν με ενοχλούν,εκτός αν προξενούν προβλήματα.
|
Ζημιάρικα είναι, και πολλαπλασιάζονται...Να τα αφαιρέσεις όσο μπορείς και να προσέχεις τον πληθυσμό τους. Αν ξεφύγουν τα πράγματα, η Harlequin shrimp είναι λύση, καθώς είναι δεινός θηρευτής τους (αλλά και των υπολοίπων αστεριών).
|
Εχω την υπονοια οτι δοκιμαζουν και sps περαν της αλγης στα τζαμια και τον βραχο και πολλαπλασιαζονται και τρελα
|
Παράθεση:
Το έχω δει το έργο σε ενυδρείο φίλου. |
εγω παλι εχω θετικοτατη εμπειρια σαν ενα πολυ ωφελιμο οργανισμο, που εδω και ενα χρονο που ηρθε στο ενυδρειο μου αναπαραγετε πιο αργα απο πεταλιδες και κατι μικρα σαλιγκαρια που ηρθαν ταυτοχρονα.....στο 95% ειανι ωφελιμα, πρεπει να ειναι καποιος πολυ γκαντεμης για να πετυχει κακη αστερινα!!!!
http://reefkeeping.com/joomla/index....eefkeeping-101- The vast majority are opportunistic scavengers and/or herbivores that eat coralline or other types of algae. It has been estimated that of all the Asterina sp. varieties, only around 5% are coral eating species, which is good news for aquarists since they are so common in our systems. |
και εγώ την παρατηρούσα για 3-4 ημερες μονο στον βράχο πηγαινοερχόταν δεν θα την βγάλω αν δεν δω ότι όντως κάνει ζημιες
|
2 Συνημμένο(α)
καλησπέρα και πάλι! εδώ και 6 ημερες έχω πρόβλημα με ένα κοράλλι (βλέπε φωτό) ξεκινάει να άνθηση μόλις ανάβουν οι λάμπες αλλα δεν τα καταφέρνει η είναι σε μερικά σημεία ανθισμένο, το άλλαξα θέση στο ενυδρείο και πρόσεξα ότι εκεί που το είχα πριν ,ένα κομμάτι του είχε μπει μέσα στην άμμο και πρέπει να είχε "ψιλο σαπισι" ,το σάπιο κομμάτι αφαιρέθηκε και άλλαξα θέση στο κοράλλι αλλα αυτό συνεχίζει τα ίδια.. όλα τα αλλα πάνε μια χαρά στο ενυδρείο με υπερβολική ανάπτυξη ,
|
Παράθεση:
Ο αλήτης στη 2η φωτο, πως τα πάει με τα άλλα ζωντανά? |
μην σε αγχώνει , είναι πολύ ανθεκτικό , υπάρχει περίπτωση να είναι σε φάση που κάνει απολέπιση , το συγκεκριμένο ανήκει στην οικογένεια των γοργόνιων και αυτά όπως και τα σαρκόφυτα μένουν κλειστά για λίγο καιρό .υπόψιν Θέλει αρκετή κυκλοφορία .
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
6 Συνημμένο(α)
έχουμε ανανέωση καθώς άλλαξα λίγο το "στήσιμο" στο ενυδρειο και πρόσθεσα ένα seriatopora caliendrum με την ευγενική χορηγία του kostas82, σε ευχαριστώ πολύ ! :p επίσης πρόσθεσα αφίσα πλάτης μαύρη
|
Παράθεση:
Μου είχε ήδη σκοτώσει ένα κλοουνάκι! :( Τελικά τον βρήκα μέσα σε μια τρύπα σε έναν από τους βράχους που είχα ήδη βγάλει;) Δεν πιάνεται με απόχη, ίσως πιαστεί με παγίδα Σε τόσο μικρό ενυδρείο, μόνο προβλήματα θα δημιουργεί και θα φοβάσαι να βάλεις άλλα ζωντανά! |
Ειναι ταραξιας εμενα ειναι στο σαμπ :D πανο τα βραχια κολλα τα να μην σου κανουν καμια ζημια
|
στην αγγελία που έβαλα για χάρισμα δεν τα ήθελε κανένας , μήπως μπορώ να τα χαρίσω σε κάνα pet-shop? Τα κομμάτια τα έχω σφηνώσει μέσα στο βραχάκι δεν πάνε πουθενά το άλλο που είναι στην άμμο ακουμπισμένο στον βράχο το έβαλα επίτηδες μακριά από όλα δεν πιστεύω να φύγουν, τι προβλήματα μπορεί να κάνουν? Επίσης διαπίστωσα πως το ενυδρείο μου πάσχει από Calothrix διάβασα κάποιους τρόπου αντιμετώπισης ,εσείς τι έχετε να προτείνεται?
|
3 Συνημμένο(α)
καλησπέρα και πάλι έχουμε ενημέρωση ! Αλλαγή aquascape επειδή το προηγούμενο ήταν πολύ "μπουκωμένο" με αρκετά νεκρά σημεία και χωρίς χωρο για καινούργια κοραλία.. Το ενυδρείο αρχίζει και στρώνει, οι "αλγες" σχεδόν έχουν εξαφανιστεί νομίζω είμαστε σε καλο δρόμο
|
σαφώς καλύτερο και πιο καθαρό Πανο , θα μπορούσες να δοκιμάσεις να σχηματήσεις 2 μικρά νησιά , θα διευκολύνεις και την κυκλοφορία σου .
|
Παράθεση:
Καν το λιγο πιο αερατο το στήσιμο και απέφευγε τα τζάμια |
Παράθεση:
Μετά το πάσχα σκεφτόμουν να βάλω μια ανεμώνη αλλα διαβάζω ότι είναι πολύ δύσκολες στην συντήρηση! να το προσπαθήσω? Παράθεση:
|
ανεμώνες δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες αλλά απαιτούν πείρα εκμέρους σου , θέλουν αρκετα καθαρό νεράκι και δεν ανέχονται σκαμπανεβάσματα στις τιμές των παραμέτρων , οπότε αρχίζουν και τις βόλτες στο ενυδρείο με τραγικά αποτελέσματα μερικές φορές καθώς καταλήγουν στους κυκλοφοριτές να γινονται κομμάτια και ένα μικρό ενυδρείο μπορεί να το τινάξει στον αέρα . Αποψή μου διάβασε όσο μπορείς για αυτές και δώσε χρόνο στο ενυδρείο σου να ωριμάσει και σε εσένα να βρεις τα πατηματά σου και δοκίμασε ;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:46. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board