δ ειναι ακριβως φιλος μου...απλα με εχει βοηθησει πολυ κ εμενα κ τον γαμπρο μου στο στησιμο των πρωτων μας ενυδρειων!!δ τον ενδιαφερουν οι πωλησεις στο μαγαζι κ αυτο φαινεται γιατι με εχει αποτρεψει παααρα πολλες φορες απο το να μην παρω κατι που δ χρειαζομαι!!
τεσπα... ναι φυσικα εκανα προσαρμογη κανονικα με σακουλες απο pet με νερο απο το μικρο ενυδρειο!!!την εβαλα μεσα στο μεγαλο να παιρνει τη θερμοκρασια σογα σιγα κ ανα 5 λεπτα εβαζα κ λιγο νερο απο το μεγαλο!!αυτη δ ειναι η διαδικασια?? κ μολις το εκανα αυτο για κανα 20λεπτο εβαλα με αποχη τα 4 neon!!στην αρχη πολυ δραστηρια κ λεω "θα κανουν τη ζωη τους εδω μεσα..."....σκατουλες...μετα απο μιση ωρα περιπου ειδα τα δυο νεκρα κ τα αλλα δυο να τρεμουν προς τον βυθο....μεχρι να τα πιασω ομως....πανε κ αυτα!!!αλλα 2 ancistrus που ειχα βαλει τα εσψσα κ τα εβαλα παλι στο μικρο κ τωρα χαιρουν ακρας υγειας!!! τι εκανα λαθος....εκτος απο τα προφανη που εχουμε ηδη πει???:(:( |
Κι ετσι γινεται προσαρμογη.
Δεν βλεπω να εχεις καποιο λαθος εκτος των τιμων νερου που δεν ελεγξες πριν κανεις τη μεταφορα. |
θα κανω μετρηση τη δευτερα τωρα κ βλεπουμε!!!πιστευω να ειναι ενταξει...κ να εχει μαλακωσει κ λιγο το νερο (εβαλα κ τις ριζες μου να μουλιασουν)!!!
παντως αυτο με τις πετρες κ το ακουαφορτε...δ αφρισαν οι πετρες (κουφετα :D)!!! |
Εγώ την προσαρμογή... την προτιμώ σε κουβά (καθαρό και αποκλειστικά για χρήση στο ενυδρείο). Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι... ο τρόπος που χρησιμοποίησες φταίει για την απώλεια... αλλά πολύύύύύύύ παλιά... κάπου είχα διαβάσει για πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν τα προσαρμόζεις σε πλαστική σακούλα και το σταμάτησα. Τότε μπήκα σε σκέψεις και άρχισα τη μέθοδο κουβά και σωληνάκι αεραντλίας (αλφαδολάστιχο) με σφιχτηράκι... για να μπαίνει όσο αργά θέλω το νερό (σταγόνα-σταγόνα)... ανάλογα με την περίπτωση.
Ούτως η άλλως τα κουφέτα θα τα βγάλεις (ΔΕΝ έχουν δουλειά στο ενυδρείο σου... αυτά είναι "αμερικανιές")... ΜΗΝ κάθεσαι και παιδεύεσαι. Το ίδιο πιστεύω θα αναγκαστείς να κάνεις και... με το μαύρο χαλίκι.- |
με κουβα τι εννοεις??πως γινετε ακριβως??
οσο για τα χαλικια....θα σε απογοητευσω..... αλλα γιατι μου ειπες κ για τα μαυρα?? |
Προσαρμογή νέων ειδών στο ενυδρείο μας
Αστον να λεει για την αμμο. Δεν του αρεσιε το χρωμα. Θελει ασπρο βυθο. Αν δεν επηρεαζει τις τιμες αρνητικα για τα ψαρια, ειναι μια χαρα. |
ναι εγω παντα εδω κ καποια χρονια που εχω ενυδρεια ετσι κανω την προσαρμογη χωρις κανενα προβλημα!!!αυτο με τον κουβα...λιγο δυσκολο μου φαινεται....
οσο για το χαλικι....στο παλιο ειχα αμμο...ηταν φανταστικο....φυτεμενο κοινωνικο... στο δευτερο (το μικρο που σας εχω πει) εχω το ιδιο μαυρο χαλικι που πηρα τωρα...νομιζω οτι κανει τα ψαρια με χρωματα να φαινονται πιο εντονα...νομιζω μου αρεσει πιο πολυ... τωρα μετα απο (αρκετο) καιρο...μπορει να ξαναδοκιμασω την αμμο.... καλο σ-κ σε ολους...ενημερωνω απο δευτερα για τις καινουργιες μετρησεις κ ελπιζω να μεταφερω τα ψαρακια μου...καθως κ να παρω κ αλλα.....;););) |
Παράθεση:
Κάπου είδα να δείχνει το ενδιαφέρον του για "αφρικάνες"... θα είναι μια χαρά λες αν τις βάλει... με μαύρο χαλίκι; :rolleyes: ------------------------- Παράθεση:
Το ενυδρείο το φτιάχνεις όπως αρέσει σε σένα... ή κατά πως απαιτούν τα ψάρια; :rolleyes: |
κ τα δυο...απλα λογικο να ειναι τα ψαρια ανετα...
|
Παράθεση:
Μια μπεζ αμμος, ή αραγωνιτης θα ηταν μια χαρα |
επισης μην ξαναβαλεις γαριδες αν δεν περασουν 5-6 μηνες.θελουν στρωμενο βυθο.
|
Υπερβολικος ο χρονος των 6 μηνων κατα την αποψη μου.
Εχω παρατηρησει οτι αν βαλω λιγη μπιχλα στο βυθο, μερικα φυτα απο στρωμενο ενυδρειο (κλαδεματα δλδ) και ριχνω λιγη τροφη σε αποχη στην επιφανεια του νερου (αν δεν βαλω ψαρια για να τα ταιζω και το κανω σκετο γαρδιδαδικο) μεσα σε 5-10 μερες ειναι ετοιμο για γαριδες (red cherry). Μαλιστα κατα λαθος μπηκαν πρωτα, μωρα γαριδες. Το καταλαβα γιατι ενω δεν εβαλα κανενα ζωντανο, μετα απο μερικες μερες ειδα γαριδες στο ενυδρειο. Μαλλον περασε γονος με τα φυτα και τη μπιχλα. Λιγες γαριδες εχασα μονο στο πρωτο γαριδαδικο που εστησα και τις εβαλα αμεσως. Στο επομενο που μπολιασα το βυθο και τις εβαλα αμεσως, δεν εχασα ουτε μια. Σε επομενο δεν υπηρχε αναγκη αμεσης μεταφορας, και το αφησα να τρεξει για σιγουρια μερικες μερες οπως ειπα. Και σε φιλων που εστησα το ιδιο. Μονο σε αμπολιαστο βυθο φιλων, χαθηκαν μερικες γαριδες που τους εδωσα. |
εχω απειρες red cherry στο μικρο...απλα θα τρεχει κ αυτο κ θα βαλω σε κανα μηνα πιστευω!!αφου εχω κανει ηδη μπολιασμα!!
κατι αλλο...σημερα κοιταξα το ενυδρειο κ η επιφανεια του νερου ηταν σαν...συμπαγης!!εκτος απο εκει που το φιλτρο εχει μεγαλη ροη....!! τωρα με τις αεροπετρες φευγει σιγα σιγα....ξερει κανεις τι ειναι??? επισης...αυριο να κανω καμια αλλαγη νερου πριν τις μετρησεις η οχι?? |
|
ναι ναι....κατι τετοιο...διαφανο-ασπρο κ παχυρευστο!!!
|
Διαβασε εδω τις αιτιες, και εξαλειψε τες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816 |
καλα το θυμομουν οτι καπου το εχω διαβασει κ κατι μου θυμιζει!!!
η αληθεια ειναι οτι εχω ψιλοβαθεια την εξοδο του φιλτρου...θα τη σηκωσω κ αλλο...κ ας εχει κυμα... thanks.... υ.γ:ια την αλλαγη νερου πριν τις μετρησεις τι λες?? |
Παράθεση:
|
καλησπερα...
οι μετρησεις μου πριν κανω αλλαγη ειναι: NO3 mg/l 10 NO 2 mg/l 0 GH >7 d KH 6 PH 8,4 CI2 mg/l 0 |
Απλα απαντησα οτι μετρησεις κανουμε πριν την αλλαγη και οχι μετα.
|
κ στο μικρο εχω:
NO3 mg/l 100 NO 2 mg/l 0 GH >14 d KH 6 PH 6,8 - 7,2 CI2 mg/l 0 ------------------------- για το αν θα μεταφερω τα ψαρακι το λεω.... ειναι κομπλε?? |
Ενω εχεις ιδια KH στα δυο ενυδρειο και θα επρεπε να εχει παρομοιο πεχα, τα πολλα οξεα που εχει το μικρο πρεπει να κατεβαζουν τοσο πολυ το πεχα.
Η αναπληρωση της εξαταμισης που κανεις στο μικρο, πρεπει μαλλον να ειναι με βρυσης γιαυτο εχει παει στα υψη η GH. Μετρας μαλλον και με stripes και οτι και να λεμε τωρα ... πιαστο αυγο και κουρεφτο. ------------------------- Παράθεση:
Τι ψαρακι ειναι ειπαμε? |
ειναι 2 πλαττυ
3 ancistrus 4 ζεμπρακια κ καμποσες red cherry |
Είπαμε ότι... για να δούμε ΑΝ μπορούμε να βάλουμε κάποιο είδος... εκτός από τις τοξικότητες που θα δείξουν αν έχει "στρώσει" το ενυδρείο, κοιτάμε τις παραμέτρους του νερού, που απαιτούν.
Εν προκειμένω η διαφορά νερού που έχεις είναι πολύ μεγάλη (6,8-7,2 με 8,4)... οπότε μάλλον και αυτά θα δούνε "τα ραδίκια ανάποδα". Με τι είδους τεστ βγαίνει το ΡΗ 6,8-7,2 ; Εκτός αυτού... είναι έξω από το εύρος των απαιτήσεων τους (ακόμα και από τα πλάτυ). Τα ψάρια που θέλεις να βάλεις... http://diszhal.info/english/livebear..._maculatus.php http://diszhal.info/english/cyprinds...anio_rerio.php Αncistrus υπάρχουν πολλά... εσύ σε ποίο αναφέρεσαι; |
Τα ψαρια αυτα, καταρχην δεν ειναι απολυτως συμβατα στις παραμετρους νερου, για να εχουμε ανεση στη ρυθμιση του.
Για να ζησουν ολα μαζι πρεπει να μπορουμε να κραταμε σε στενα ορια τις παραμετρους pH GH. πχ pH 7.0-7.5, GH 10-12 Στο παλιο (μικρο) ενυδρειο ειναι πιο χαμηλα οι τιμες και στο μεγαλο (καινουριο) ειναι πιο ψηλα. Εγω θα πλακωνα στις αλλαγες το μικρο ενυδρειο. Καθε μερα 50%, μεχρι να πεσουν τα νιτρικα τελειως και να ανεβει το pH GH. Ταισμα ελαχιστο. Να ρθει σταδιακα σε μια ισορροπια με το νερο της βρυσης. Νομιζω πως ερχεται ισορροπια σταδιακα και στο μεγαλο. (εχει πεσει η KH και θα κατεβει και το pH λογικα). Ετσι θα μπορεσεις να τα μεταφερεις ανωδυνα. Για πες τιμες νερου στη βρυση? |
δ ξερω ποιο ειδος ειναι ακριβως για να σου πω...
παντως εβναλα μεσα ενα Pethia conchonius - Rosy barb πο εχω κ δοξα το θεο ολα καλα...μεχρι τωρα!!το παρατηρω συνεχως!!! επισης μολις εβαλα κ ενα pristella maxillaris που δ στα ειχα πει!! \τιμες βρυσης...δ ξερω...δ εχω κανει τελευταια καθολου!!! |
1. Αν ΔΕΝ γνωρίζεις το είδος... πως θα ξέρεις τι απαιτεί... για να του το δώσεις; Φωτογραφία του... μπορείς να βάλεις;
2. Παρατηρείς αν... καταφέρει να πεθάνει; |
ancistrus sp3 βοηθαει??
ε οχι...συπεριφορα γενικη...εκανα προσαρμογη κανα 2 ωρο...τωρα βρισκονται μεσα καμια ωρα τουλαχιστον κ ειναι ενεργητικοτατα!!! |
Το pristella φαινεται στην τριτη φωτογραφια αυτου του θεματος.
Οπως και το rosy bard, απαιτει μεγαλο κοπαδι. Μονο ταλαιπωρια τους προσφερεις βαζοντας τα μονα τους στο ενυδρειο. |
ναι το ξερω...εχω σκοπο να παρω αρκετα ακομα....περι τα 10 το καθενα νομιζω ειναι αρκετα καλα!!!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board